Kızıma nasil tepki vereceğimi bilmiyorum

Cemoss 14 yaşında kızın olması ve ben şok neden diye sorma cidden şaşırdım.
Bence bu ergenlik sorunu da olabilir yaw. Ama tabi bir uzman görüşüde şart. Benim kızım çok şanslı anası odun , babası odun sarılma filan yok bizee hdjdj

bu duruma kendi kendinize çözüm bulamazsınız kesinlikle bi uzmandan destek alın

Bende yüzden fikir alayım dedim nasılsın davranacağımi bilemedim
Benim de 14,5 yaşında kızım var. Bizde bu sorun olmadı ama başka dertleri oldu ve ben derhal pedagog yardımı aldım. Önce okuldaki rehber öğretmene danıştım, onun yönlendirmesiyle bir ergenlik uzmanı pedagogla görüştük. 2 ay boyunca haftada bir gün konuştular ve hemen hemen düzeldi. Bizde olmadı dedim ama belki de vardı bu anne baba yakınlaşması rahatsızlığı ve bize yansıtmadı. Pedagog baştan söyledi bize, kızınızla konuştuğum her şeyi sizinle paylaşmayacağım sadece gerekli gördüklerimi söyleyeceğim dedi. 45 dk. çocukla kalan 15 dk. bizle konuştu.

Biz sadece anne babayız, çocuk gelişim uzmanı değiliz. Nasıl kolu bacağı kırılınca veya düşmeyen ateşi olunca doktora götürüyoruz; duygusal ruhsal problem yaşayınca da işi uzmanlarına bırakmalıyız. Çocuklarınızın sağlığı için lütfen kimseden tavsiye istemeyin. Her çocuk ergenliği aynı şekilde yaşamıyor. Pimpirikli anne değilim ama bu tarz durumlarda yanlış yapmamak adına kesinlikle kendim çözmeye çalışmam. Evet maalesef pedagog masraflı oluyor, sigortalar hepsini karşılamıyor ama biz de oradan buradan kıstık verdik doktor parasını.

Benim kızım 15 yaşında ama
Ben erken evlendim canım ondan çocuğum benim kadar
Ergenlik sorununda biz cinsellik,regl gibi sıkıntılar yaşamadık hep alışkın olduğu için galiba
Ben çok vıcık olduğum için cucuga normal geldi

hep ayıp günah iğrenç bir şey olarak kodlanıyor cinsellik bizim toplumda. anne baba hiç öpüşmez sarılmaz ama bir gün çocuk böyle bir şey öğrenip engellemeye çalışır işte. bir de ailedeki bireylerin rolleri çok karışık bizde. ondan oluyor. açık olmak gerekli bu konularda

Burda ensest tarzi bişey olmali. Bu kesinlikle normal değil. Hani gülüp geçecek yada örnek verecek bir olay bile değil. O kapali kapilarin arkasinda neler olduğuni bilemezsin

Burda ensest tarzi bişey olmali. Bu kesinlikle normal değil. Hani gülüp geçecek yada örnek verecek bir olay bile değil. O kapali kapilarin arkasinda neler olduğuni bilemezsin

Evet dünya çok kirli fakat öyle birsey yok . Ne arkadaşım o sapkinlikta ne de babası. Çocukluğumuz birlikte geçti mutlaka anlardım yakalanırdi .
Evliliğinde çok mutlu eşine de çok aşık.

Yazarak ve belli konu benzerliği olduğu için bu durumu paylaştım. Haliyle direk o profil gelmiş olabilir aklınıza . Fakat cidden ne aile ne arkadaşım öyle kişi değiller. :)

Aynı şeyi düşündüm ama taşlanırım şimdi diyerek yazmak istemedim açıkçası. Kız annesinin kuması şeklinde davranıyor anlatılan olayda.

Aynı şeyi düşündüm ama taşlanırım şimdi diyerek yazmak istemedim açıkçası. Kız annesinin kuması şeklinde davranıyor anlatılan olayda.
Arkadaşlar ben benzer olayı yaşayan arkadaşa örnek verdim.
Konu açsam acaba normal mi? neden böyle diye evet yorum yapin.
Öyle bir durum yok . Olmayan birseye afaki yorum yapmanız çok tuhaf.
Onaylanmaz bir durum ama ensest falan tövbe estağfurullah. Yani arkadaşım hakkında konu acmadim ki bu şekilde ileri yorum yapıyorsunuz.
Ne bileyim başka bir örnek olur kinarsiniz fakat ensest ne demek?
Kızarak söylemiyorum fakat şuan hissettiğim arkadaşıma ayıp ediyormuşum gibi geldi. Yani bir olaya binaen bu yafta çok çirkin geliyor bana.

Ben ilk öğrendiğim zamanları hatırlıyorum. 10 yaşındaydım galiba. Anne babamdan nefret etme gibi bir durumum olmamıştı. Her çocuk bu şekilde etkilenmiyor endişelenmeyin.

siz arkadaşınızın durumunu anlattığınız için sanki yorumlar ona yönelmiş gibi gelebilir size biz arkadaşınızı tanımıyoruz, var olan şeyleri anlatmışsınız ister istemez çağrıştırdıkları hakkında yorum yapıldı ki ben zaten bu tarz tepkiler alacağım için müdahil bile olmadım. Ama yukarda bir arkadaş yorum yapınca düşüncemi söyledim. Arkadaşınızdan ayrık olarak söyleyeyim o zaman bahsettiğiniz davranışlar normal değil, kişi bu şekilde hissedip sanki annesinin kumasıymış gibi duygular hissediyorsa fiili ensest yaşanmıyor bile olsa dürtüsel olarak ( adını baba kıskançlığı, babaya aşırı bağlı olmak vs koymasının pek önemi yoktur) hissettiği ve engelleyemediği şeyler 3-6 yaş arasında sağlıklı bir şekilde aşması gereken dönemi aşamamış olduğunun bir göstergesidir. Arkadaş arasında onunda huyu öyle işte diye tanımlanabilir elbette ama psikolojik olarak bir tanımı var maalesef ve sağlıklı değil.Rahatsız olduğunuz için arkadaşınızı konu dışı bırakıp bu tarz şeyler hisseden kişiler için yapıyorum tanımı.

O yaşlardayken anne ve babasını dinleyen bir kız arkadasımız anlatmıstı ve bızde onun dedıklerıne ınanamamıstık..Hatta bende anneme sormustum ve sacmalama yok öyle bırsey demısti..Bende Kur' ana el bas getiriyorum demiştim
Şimdi gülüyorum ama baslarda bende soğuk davranmıstım aileme ...Sonra sonra bunun normal bişi oldugunu kabullendim anmadım ama annemle babamı da asla düşünmedim valla nasıl bir iradeyse

Aslında normal. Çocukken aktif bir cinsel kimlik oturmaya başladığında bilgilendikçe özellikle ailemiz ile kısım düşünülünce bu durum ergen psikolojisine hasar verir. Öncelikle bu durum ile ilgili yanlış bilgi vermek. Kızmak ani patlama ve kavgalar süreci çok daha zora sokar. En yakın zamanda beraber kızınız ile ergen çocuk psikiyatrisi nde destek almanız doğru olur. Ya da önden gidip nasıl davranmanız ile ilgili bilgilendirme alıp. Sonrasında kızınızda isterse beraber gidin. Psikolog ve terapi almak için durumunuz yok ise , devlette çocuk erken psikyatrisleri oluyor. Bir mhrsden bakın randevu var mı veya arayın. Çünkü kim ne derse desin şuanda yazılanlar , uzman görüşü kadar sağlıklı olması imkansız.

bana niye yorumlar çok enteresan ,konudan daha ilginç geldi anlamadım...

14 yaş karı kocanın ne olduğunu bilecek yaş bir kere... çocuğun nasıl olduğunu da çoktaaaan öğrenmiş olacağı bir yaş , ne demek annemi babamı birlikte düşünemiyorum zaten oturup anneyle babayı sevişirken düşünmek absürt olur insanları niye sevişirken düşünelim ? değil mi ama ?

kadın ve erkek doğası gereği yakınlaşır . yakınlaştıkları için oldular ve oldunuz hanımlar. sizi yaptıkları için zamanında onlara soğuk davranıp tavır yapmış olmanızı şaşkınlıkla okudum.

bu kadar bihaber ,kötü ve korkunçmuş gibi mi aktardılar size üremeyi ?..

en başta çocuklar başkalarından yalan yanlış şekilde öğrenmeden evde ailelerinden yaşlarına uygun dille öğrenmeleri gerek.

konu sahibi size gelince kızınız anormal davranıyor,kesinlikle bir erken psikoloğuna gitmeniz gerek. Benim çocuğum böyle davransa bir dakika düşünmez doktora giderdim .

Ben ilk öğrendiğim zamanları hatırlıyorum. 10 yaşındaydım galiba. Anne babamdan nefret etme gibi bir durumum olmamıştı. Her çocuk bu şekilde etkilenmiyor endişelenmeyin.
Çok sağolun, umarım bizde de öyle olur :)

Size katılıyorum demeye geldim :) niye herkes ilk öğrendiğinde böyle garip tepkiler vermiş hiç anlam veremedim. Benim annem-babam her akşam işten geldiğinde zaten dudağından hafifçe öperdi. Arabada giderken el ele olurlardı. Gece biz uyuduktan sonra müzik dinlerken sarılır öyle dinlerlerdi tuvalete kalktığımda görürdüm. Hiç şok olmadım, soğumadım, nefret etmedim hatta çok hoşuma giderdi birbirlerini sevmeleri. Sonraları yavaş yavaş elbette cinselliği öğrendiğimde de hiç olumsuz hissetmedim. Bir kere de (ortaokulda sanırım küçük değildim ve cinselliğin nasıl olduğunu biliyordum) odalarına kapılarını çalmadan dalmış ve basmıştım çok utandım yaptığımdan. Dikkatinizi çekerim onların yaptığından değil psikolojimi de bozmadı hiç.

Acaba bu kadar garip tepkiler verenler cinselliğin çok kötü ve yanlış olduğu inancıyla harmanlanıp öyle öğrenenler mi merak ediyorum. İşte kız çocuklarını aşırı korumacı, sevgili olması rezalet, bekaret aman Allah olmazsa olmaz diye düşünülen ortamlardaki insanların garip tepkileri olabilir. Yoksa normal bir davranış değil.

Konu sahibi mutlaka kızını psikiyatriye götür. Çok garip tepkileri var ve bu ilerideki cinsel hayatını da olumsuz etkileyebilir bence.

kızım altı yaşında geçen gün eşime çemkirdiğimde kızım babasına hadi anneme sarıl hadi öp dedi durdu eşim sarıldığında öptüğünde çok mutlu oluyor, geçen sevgililer gününde babasına bugün aşk günü anneme kolye al demiş aldırmış müzik dinlerken dans edin diyor kaldırıyor eliyle kalp işareti falan yapıyor

normalde insan anne babası birbirini öpünce mutlu olur yani... sevgi göstergesi sonuçta

yorumlara hem şaşırdım hem üzüldüm açıkcası...

Konudan bağımsız ama ne kadar tatlı anlatmışsınız Allah muhabbetiniz arttirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…