- 15 Mayıs 2021
- 7.455
- 24.755
- 263
Cemoss 14 yaşında kızın olması ve ben şokAynı yaşlarda kızım var.
Evet okulda cinsellik konusu cok önceden konuşuldu.
Regl ve vücudumuz hakkında da bilgisi vardır.
Ama bu davranışı normal değil.
Evet cinsel olarak anne ve babayı düşünmek istemeyebilir ama bu anlık bir durum olur ve geçer.
Bizde dikkat ediyoruz ama eşim ise giderken dudağımdan öper bende onu öperim,işten gelir sariliriz,gece yatakta gülüşüp biraz ses yaptığımız olur ve tepki vermez normal gelir yani.
Anne kız konuşmayı denediniz mi?
bu duruma kendi kendinize çözüm bulamazsınız kesinlikle bi uzmandan destek alınMerhaba lar benim 14 yaşında bir kızım var beni babasından kıskanıyor aslında kimi kimden kıskanıyor anlamadım eşimle beni yanyana görmek istemiyor eşim bana dokunsa sorun yakınlık gosterse sorun akşam aynı yatağa girmemizi bile istemiyor yatakta eşimle sohbet etsek bile bize sorun çıkariyor tavır yapıyor surat asiyor beni nasıl davranacağımi bilmiyorum inanki yanında okadar dikkat ediyoruz tavırlarımiza biz okulda cinsellik le ilgili şeyler anlattılar ben sizi öyle düşünmek istemiyorum yakın olmanizi istemiyorum ben nasıl bir davranış şekli gösterecgm ne yapacağımı ne yapılır bilmyrm inanki
Benim de 14,5 yaşında kızım var. Bizde bu sorun olmadı ama başka dertleri oldu ve ben derhal pedagog yardımı aldım. Önce okuldaki rehber öğretmene danıştım, onun yönlendirmesiyle bir ergenlik uzmanı pedagogla görüştük. 2 ay boyunca haftada bir gün konuştular ve hemen hemen düzeldi. Bizde olmadı dedim ama belki de vardı bu anne baba yakınlaşması rahatsızlığı ve bize yansıtmadı. Pedagog baştan söyledi bize, kızınızla konuştuğum her şeyi sizinle paylaşmayacağım sadece gerekli gördüklerimi söyleyeceğim dedi. 45 dk. çocukla kalan 15 dk. bizle konuştu.Bende yüzden fikir alayım dedim nasılsın davranacağımi bilemedim
Benim kızım 15 yaşında amaCemoss 14 yaşında kızın olması ve ben şokneden diye sorma cidden şaşırdım.
Bence bu ergenlik sorunu da olabilir yaw. Ama tabi bir uzman görüşüde şart. Benim kızım çok şanslı anası odun , babası odunsarılma filan yok bizee hdjdj
Ortaokuldayken bir arkadaşım okul çıkışı koştur koştur eve giderdi. Belki babası eve erken gelmişse annesiyle yalnız kalmasin diye. Çok güzel bir aileydiler fakat arkadaşım babasını paylaşamaz kıskandığını acikca söylerdi.
Hala görüşürüz telefonlaşirz. Annesi kaza ile hamile kaldı diye depresyona girdi koskoca evli arkadaşım ve annesine bebeği aldirtmak için elinden geleni yaptı. Annesinin resmen sınavı gibi.
Velhasıl kelam annesini çok sevmesine rağmen hala daha burnundan getirir. Ve kendine engel olamadığını da söyler. Kardeşlerini de babasına yaklaştırmak istemez . Tam bir babaci
Hergun babasını arayıp biktirdiğini ama babam ya annem ya kardeşimle benden çok konuşursa der.
Liseye de birlikte yazılmıştık. Okul tam gün ve trafik falan geç eve varış saatimiz oluyordu.
Ee babası çoktan evde diye içi içini yedi . Veee okulu bıraktı.
Düşünün çocukları var hala aynı. Telde konuşurken babam da babam diye mutlaka anlatır.
Bazı kişiler böyle ve çok zor . Annesinin ne kadar bu durumdan yorulduğunu o ufak yaşımda gözlemlemistim.
Hayatımda gördüğüm en güzel ailelerdendi. İşte tek sorunları bu durumdu.
Umarım sizin kızınız bu boyutta ilerlemez.
Ortaokuldayken bir arkadaşım okul çıkışı koştur koştur eve giderdi. Belki babası eve erken gelmişse annesiyle yalnız kalmasin diye. Çok güzel bir aileydiler fakat arkadaşım babasını paylaşamaz kıskandığını acikca söylerdi.
Hala görüşürüz telefonlaşirz. Annesi kaza ile hamile kaldı diye depresyona girdi koskoca evli arkadaşım ve annesine bebeği aldirtmak için elinden geleni yaptı. Annesinin resmen sınavı gibi.
Velhasıl kelam annesini çok sevmesine rağmen hala daha burnundan getirir. Ve kendine engel olamadığını da söyler. Kardeşlerini de babasına yaklaştırmak istemez . Tam bir babaci
Hergun babasını arayıp biktirdiğini ama babam ya annem ya kardeşimle benden çok konuşursa der.
Liseye de birlikte yazılmıştık. Okul tam gün ve trafik falan geç eve varış saatimiz oluyordu.
Ee babası çoktan evde diye içi içini yedi . Veee okulu bıraktı.
Düşünün çocukları var hala aynı. Telde konuşurken babam da babam diye mutlaka anlatır.
Bazı kişiler böyle ve çok zor . Annesinin ne kadar bu durumdan yorulduğunu o ufak yaşımda gözlemlemistim.
Hayatımda gördüğüm en güzel ailelerdendi. İşte tek sorunları bu durumdu.
Umarım sizin kızınız bu boyutta ilerlemez.
Burda ensest tarzi bişey olmali. Bu kesinlikle normal değil. Hani gülüp geçecek yada örnek verecek bir olay bile değil. O kapali kapilarin arkasinda neler olduğuni bilemezsin
Aynı şeyi düşündüm ama taşlanırım şimdi diyerek yazmak istemedim açıkçası. Kız annesinin kuması şeklinde davranıyor anlatılan olayda.Burda ensest tarzi bişey olmali. Bu kesinlikle normal değil. Hani gülüp geçecek yada örnek verecek bir olay bile değil. O kapali kapilarin arkasinda neler olduğuni bilemezsin
Arkadaşlar ben benzer olayı yaşayan arkadaşa örnek verdim.Aynı şeyi düşündüm ama taşlanırım şimdi diyerek yazmak istemedim açıkçası. Kız annesinin kuması şeklinde davranıyor anlatılan olayda.
Ben ilk öğrendiğim zamanları hatırlıyorum. 10 yaşındaydım galiba. Anne babamdan nefret etme gibi bir durumum olmamıştı. Her çocuk bu şekilde etkilenmiyor endişelenmeyin.En korktuğum konudur. Oğlum 9 yaşında, cinsellikle ilgili bilgi sahibi olunca babasıyla benden nefret eder diye korkuyorum
Bence çocuklar için ilk ogrendiklerinde travma sebebi.
Çocuğu büyümüş olanlar fikir verir belki. Konuyu takipteyim.
siz arkadaşınızın durumunu anlattığınız için sanki yorumlar ona yönelmiş gibi gelebilir size biz arkadaşınızı tanımıyoruz, var olan şeyleri anlatmışsınız ister istemez çağrıştırdıkları hakkında yorum yapıldı ki ben zaten bu tarz tepkiler alacağım için müdahil bile olmadım. Ama yukarda bir arkadaş yorum yapınca düşüncemi söyledim. Arkadaşınızdan ayrık olarak söyleyeyim o zaman bahsettiğiniz davranışlar normal değil, kişi bu şekilde hissedip sanki annesinin kumasıymış gibi duygular hissediyorsa fiili ensest yaşanmıyor bile olsa dürtüsel olarak ( adını baba kıskançlığı, babaya aşırı bağlı olmak vs koymasının pek önemi yoktur) hissettiği ve engelleyemediği şeyler 3-6 yaş arasında sağlıklı bir şekilde aşması gereken dönemi aşamamış olduğunun bir göstergesidir. Arkadaş arasında onunda huyu öyle işte diye tanımlanabilir elbette ama psikolojik olarak bir tanımı var maalesef ve sağlıklı değil.Rahatsız olduğunuz için arkadaşınızı konu dışı bırakıp bu tarz şeyler hisseden kişiler için yapıyorum tanımı.Arkadaşlar ben benzer olayı yaşayan arkadaşa örnek verdim.
Konu açsam acaba normal mi? neden böyle diye evet yorum yapin.
Öyle bir durum yok . Olmayan birseye afaki yorum yapmanız çok tuhaf.
Onaylanmaz bir durum ama ensest falan tövbe estağfurullah. Yani arkadaşım hakkında konu acmadim ki bu şekilde ileri yorum yapıyorsunuz.
Ne bileyim başka bir örnek olur kinarsiniz fakat ensest ne demek?
Kızarak söylemiyorum fakat şuan hissettiğim arkadaşıma ayıp ediyormuşum gibi geldi. Yani bir olaya binaen bu yafta çok çirkin geliyor bana.
Aslında normal. Çocukken aktif bir cinsel kimlik oturmaya başladığında bilgilendikçe özellikle ailemiz ile kısım düşünülünce bu durum ergen psikolojisine hasar verir. Öncelikle bu durum ile ilgili yanlış bilgi vermek. Kızmak ani patlama ve kavgalar süreci çok daha zora sokar. En yakın zamanda beraber kızınız ile ergen çocuk psikiyatrisi nde destek almanız doğru olur. Ya da önden gidip nasıl davranmanız ile ilgili bilgilendirme alıp. Sonrasında kızınızda isterse beraber gidin. Psikolog ve terapi almak için durumunuz yok ise , devlette çocuk erken psikyatrisleri oluyor. Bir mhrsden bakın randevu var mı veya arayın. Çünkü kim ne derse desin şuanda yazılanlar , uzman görüşü kadar sağlıklı olması imkansız.Merhaba lar benim 14 yaşında bir kızım var beni babasından kıskanıyor aslında kimi kimden kıskanıyor anlamadım eşimle beni yanyana görmek istemiyor eşim bana dokunsa sorun yakınlık gosterse sorun akşam aynı yatağa girmemizi bile istemiyor yatakta eşimle sohbet etsek bile bize sorun çıkariyor tavır yapıyor surat asiyor beni nasıl davranacağımi bilmiyorum inanki yanında okadar dikkat ediyoruz tavırlarımiza biz okulda cinsellik le ilgili şeyler anlattılar ben sizi öyle düşünmek istemiyorum yakın olmanizi istemiyorum ben nasıl bir davranış şekli gösterecgm ne yapacağımı ne yapılır bilmyrm inanki
Çok sağolun, umarım bizde de öyle olur :)Ben ilk öğrendiğim zamanları hatırlıyorum. 10 yaşındaydım galiba. Anne babamdan nefret etme gibi bir durumum olmamıştı. Her çocuk bu şekilde etkilenmiyor endişelenmeyin.
Ben ilk öğrendiğim zamanları hatırlıyorum. 10 yaşındaydım galiba. Anne babamdan nefret etme gibi bir durumum olmamıştı. Her çocuk bu şekilde etkilenmiyor endişelenmeyin.
bana niye yorumlar çok enteresan ,konudan daha ilginç geldi anlamadım...
14 yaş karı kocanın ne olduğunu bilecek yaş bir kere... çocuğun nasıl olduğunu da çoktaaaan öğrenmiş olacağı bir yaş , ne demek annemi babamı birlikte düşünemiyorum zaten oturup anneyle babayı sevişirken düşünmek absürt olur insanları niye sevişirken düşünelim ? değil mi ama ?
kadın ve erkek doğası gereği yakınlaşır . yakınlaştıkları için oldular ve oldunuz hanımlar. sizi yaptıkları için zamanında onlara soğuk davranıp tavır yapmış olmanızı şaşkınlıkla okudum.
bu kadar bihaber ,kötü ve korkunçmuş gibi mi aktardılar size üremeyi ?..
en başta çocuklar başkalarından yalan yanlış şekilde öğrenmeden evde ailelerinden yaşlarına uygun dille öğrenmeleri gerek.
konu sahibi size gelince kızınız anormal davranıyor,kesinlikle bir erken psikoloğuna gitmeniz gerek. Benim çocuğum böyle davransa bir dakika düşünmez doktora giderdim .
kızım altı yaşında geçen gün eşime çemkirdiğimde kızım babasına hadi anneme sarıl hadi öp dedi durduSize katılıyorum demeye geldim :) niye herkes ilk öğrendiğinde böyle garip tepkiler vermiş hiç anlam veremedim. Benim annem-babam her akşam işten geldiğinde zaten dudağından hafifçe öperdi. Arabada giderken el ele olurlardı. Gece biz uyuduktan sonra müzik dinlerken sarılır öyle dinlerlerdi tuvalete kalktığımda görürdüm. Hiç şok olmadım, soğumadım, nefret etmedimhatta çok hoşuma giderdi birbirlerini sevmeleri. Sonraları yavaş yavaş elbette cinselliği öğrendiğimde de hiç olumsuz hissetmedim. Bir kere de (ortaokulda sanırım küçük değildim ve cinselliğin nasıl olduğunu biliyordum) odalarına kapılarını çalmadan dalmış ve basmıştım çok utandım yaptığımdan. Dikkatinizi çekerim onların yaptığından değil psikolojimi de bozmadı hiç.
Acaba bu kadar garip tepkiler verenler cinselliğin çok kötü ve yanlış olduğu inancıyla harmanlanıp öyle öğrenenler mi merak ediyorum. İşte kız çocuklarını aşırı korumacı, sevgili olması rezalet, bekaret aman Allah olmazsa olmaz diye düşünülen ortamlardaki insanların garip tepkileri olabilir. Yoksa normal bir davranış değil.
Konu sahibi mutlaka kızını psikiyatriye götür. Çok garip tepkileri var ve bu ilerideki cinsel hayatını da olumsuz etkileyebilir bence.
Konudan bağımsız ama ne kadar tatlı anlatmışsınız Allah muhabbetiniz arttirsinAynı yaşlarda kızım var.
Evet okulda cinsellik konusu cok önceden konuşuldu.
Regl ve vücudumuz hakkında da bilgisi vardır.
Ama bu davranışı normal değil.
Evet cinsel olarak anne ve babayı düşünmek istemeyebilir ama bu anlık bir durum olur ve geçer.
Bizde dikkat ediyoruz ama eşim ise giderken dudağımdan öper bende onu öperim,işten gelir sariliriz,gece yatakta gülüşüp biraz ses yaptığımız olur ve tepki vermez normal gelir yani.
Anne kız konuşmayı denediniz mi?
Amin çok teşekkür ederimKonudan bağımsız ama ne kadar tatlı anlatmışsınız Allah muhabbetiniz arttirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?