Gayet güzel kendini ifade edebiliyor ağrıdığı yer olduğu zaman söylüyor atıyorum Anne karnım ağrıyor pembe şurubundan içir diyebiliyor ama o kriz dönemi geldiği zaman ya Bir 10 15 dakika hiçbir şekilde zaptedemiyorum susturamıyorum dediğiniz gibi kendimi de oturup ağlamaya başlıyorum çaresizlikten Çünkü o an hiçbir şey yapamıyorum buz gibi terler döküyor onu öyle görünce içim parçalanıyor ablamın 3 tane çocuğu yanımda büyüdü Bunlar da öyle bir şey hiç görmedim kendi kızını da görünce daha çok çaresiz diye düştüm
Ya bilmiyorum bacım, benim abimin de oğlu var o da melek gibi büyüyor. Ya tabii var yaramazlığı düşünce ağlaması veya bzı şeyleri var ama böyle kurulmuş bebek gibi saati gelince ağlamıyor yani.
Ama benim oğlan dediğim gibi hep nböyleydi, ben alıştım sorgulamıyorum. Yani ben de diyorum ya benimki yaşından beri falan karnım ağrıyor gözüm ağrıyor fln diyen bir çocuk ama o kriz anları da gözü hiçbişey görmüyor, yaknız bi keresinde ben artık delirmişim oturup öyle bi ağlamışım ki bi baktım suspus olmuş bana peçete kutusu uzatıyor

Arkadaşlarımın çovukları da yapıyor, diyorum ya sizin bu zamana kadar denk gelmemenize şaşırdım. Hatta bi arkadasın 1.5 sene hiç ağlamamış kızı bi anda başlamıştı, şunu giydir diyip giydirirken vurup ağlıyomuş hayır o dwğil fln diye

bıraksan giydir diye ağlıyomuş , giydirsen bırak diye...
Ya bence bazen içlerinde bişiler birikiyo, tarif edemiyolar. İçlerindeki o enerjiyi mi desem, negatifliğimi desem onu atıyorlar böyle. Ben bir iki soruyorum, baktım biyeri ağrımıyo aç değil susuz değil, diyorum senin için dolmuş ağla ağla rahatla oğlum
Ağlayınca düzeliyo sonra.
Sanırsam duygularıyla baş etmeyi böyle öğreniyo bazı çocuk ya . Ben doğdu doğalı hiçbişekilde hiçbi hizmetle kendisini suaturamamış olduğumdan üzerinde durmuyorum artık, her ağladığında ayağına köle olursanız da bi süre sonra bunları kullanmayı öğreniyolar maşallah çok akıllı bu bıdıklar.
Ama konuşmadan kastım o değil, mesela anne , babam neden işe gidiyor? Orda ne yapıyor ? Bende işe gidip çalışmak istiyorum.
Ya da bugün neden haftasonu? Neden yuva yok? Ya da baya felsefi konularda kendi sorular sorup büyümüş de küçülmüş cevapları vermeye başladı mı? Yoksa sadece, açım susadım, ağrım var, ilaç ver. Dışarı çıkalım, oyun oynayalım, dondurma, uykum var, csnım yandı gibi şuanki zamana yönelik mi konuşuyor?
Çünkü derin mevzuları düşünmesi çocukta beyin yanmasına sebep olabiliyor?
Bu ara bizim evde konu şu, saat kaç ? Bugün dün mü? Yarın bıgün mü ? Bugün ne zaman dün olacak? Böyle bakakalıyorum ne soruyor bu çocuk diye

benim bile beynim yanıyor. İçsel derin düşüncelere girmiş ve bunları daha size soramıyorsa beyin sonunda delirip bu ağlama krizlerini yaratıyır bence. Yani benim gözlemim bu.
İçiniz rahat olsun ama emiiiin olun biryeri ağrısa söylüyorlar anlatıyorlar, bariz içsel bi sinir harbi bu.
Ben oğluma bitane kocaman yastık şeklinde kurbağa aldım, sinirlenirsen onunla kavga et ona sarıl ona vur falan dedim. Bakalım hayrını görebilecekmiyim