kızıma otizm tanısı kondu

benim le ilgili ise yazdıklarınız ben istanbulda yaşıyorum komşunuzun çocuğu acaba hangi hastaneye gitti..

benim kafam karıştı şu anda, önce konu sahibi sanmıştım sizi ama oğlum demişsiniz. Sizin oğlunuza tanı konuldu mu? İsteklerini ağlayarak yaptırması vs. davranış problemleri ve halledilebilir. Bunların dışındaki problemler neler? Söylenenleri anlıyor mu

Öncelikle çok büyük geçmiş olsun. Rabbim yavrunuzun şifasını versin inşallah. Benim bir ablam Sakarya Ünv.de öğretim görevlisi. Otizmli çocuklar konusunda çok bilgilidir. Akademisyen olmadan evvel de bir özel eğitim kurumunda eğitmendi. İsterseniz aranızda kontakt kurabilirim istediğiniz soruyu kendisine sorabilirsiniz.

söylenennler derken elimde bişeyi arda al al arda deyince kafasını çevirip işine gelen bişeyse alıyor yada ver deyince elimi uzatıp ona doğru ver deyince veriyor.ayakabısını giydirirken ayağını uzatıyor mesala ama bu işlemleri kendisi yapmak için bir çaba göstermiyor.Veyahut kıyafetlerini değiştiriken elinde bvişey varsa bir kolunu sokuyor diğer kolunu sokma için elindeki eşyayı diğer eline alıp sokuyor..çekmeceden kaşıkları alıyor buna engel olmak için hayır olmaz herhangi bişeyle vuracak gibi yaptığımızda korkup geri çekiliyor yada buna tepkisi gülerekte olabiliyor birasdan tekrarlıyor o davranışını ....bizi anlamadığını düşünüyorum yada inatçılık yapıyo olabilrmi?

arda topu getir vesaire bişey söylediğimde getirmiyor..Burda acaba biz ona küçükken hiç böyle şeyler yapmasını istemedik istemedik derkenhiç yaptırmadık bunlar neden olabilirmi yapmamasına acaba?

merhaba

senin yaşadığını ancak yaşayanlar anlar

bende geçenlerde komşuyla sohbat ederken gözüm onun kızına takıldı benim kızımdan bir ksç büyük kızı

bıcır bıcır konuşuyo

allahım benim kızım da konuşsa böyle dedim

komşumun sözü şu oldu: ama sen hemen konuşmasını beklemiyceksin o farklı

allahım yardımcınız olsun inşallah

lütfen zor biliyorum ama üzüldüğünüzü oğlunuza belli etmeyin

onun yanında daha neşeli olmalısınız

yoksa onunla konuşup ona şarkılar söyleyemessiniz

allahım yardımcınız olsun

hanımlar merhaba

kızınla ilgili gelişmeleri hemen bildireyim size

ayın 16 sında gittiğimizde kızımda zaten bayağı bi ilerleme vardı

daha çok göz teması kuruyodu

su istediğinde ffffffffffffffffffffffff diyodu hala öyle

daha çok hayali oyun oynamaya başladı

bütün herşeyi dr'a anlattım

dr kızımın otizm olmadığını gelişim geriliği olduğunu söyledi

1 ay sonra gelişim testi yapmak için tekrar gidicez bakalım ne diyecek

şu an durumu 2/3 ay öncesine çok iyi

hala konuşamıyor ama kendini çok güzel ifade edebiliyor

birlikte oyun oynamaya bayılıyor

ama istediği şey olmazsa kafasını duvara yada yerlere vuruyor:18:

haa birde en güzel gelişme şu artık bir çok şeyi anlıyor

gel,git,ver,al,baban geldi kızım diyorum hemen kapıya koşup kapıyı açıyor

2 ay önce arabayı gördüğünde tanımazdı,ama şimdi tanıyor ve babası geldiği için acaip heyecanlanıyo

çiş var mı kızım diyorum hemen tuvalete gidiyo orda biraz suyla oynayıp geliyo

hala bezleniyo yani

şu an aklıma gelenler bunlar

daha sonra yine gelişmeleri burda yazarım

arda topu getir vesaire bişey söylediğimde getirmiyor..Burda acaba biz ona küçükken hiç böyle şeyler yapmasını istemedik istemedik derkenhiç yaptırmadık bunlar neden olabilirmi yapmamasına acaba?

hayır, çok üzgünüm ama sebep bu olamaz. Ben çocuk gelişimci olarak tanılama kısmında değil işin eğitim kısmındayım. Gerekli testlerden sonra tanı alırsa eğitimi ile ilgili her türlü sorunuzu cvplarım elimden geldiğince.

çok sevindim adınıza sizinle aynı duyguları şu an ben paylaşıyorum bugün doktor randevum var inşallah güsel haberlerini alırım bende yavrumun..kızınız şu an kaç yaşında arabayı felan ne zaman tanımaya başladı..benim oğlumda ismine tepki vermiyor sizin dediğiniz gibi nesneleride arabayı getir gibi komutları anlamıyor.Şu an 27 aylık..

arkadşalar ben istanbulda yaşıyorum bayrampaşada bu konu ile ilgili eğitim anlamında evde ve reheblitasyon merkezi olarak bana tavsiyelerinizi bilfdirmenizi çok rica ediyorum..lütfen!!!!!!

kızım şu an 22 ayında..yılbaşında doğum günümüz var teyzesi:)))

1.5/2 aydır falan daha babasının arabasını tanımaya başladı

ismine hala zaman zaman tepki vermiyo ama eskiye göre çok iyi

mutfaktan sesleniyorum geliyo,çikolatasını veriyorum git baban açsın diyorum gidip babasına uzatıyo

ama komutları çok yerine getirmiyo

elinde ki bişeyi ver dediğim zaman veriyo ama mesela masanın üstünden bişey isteyim vermiyo

eğer ısrar edersem hırçınlaşıyo

bazan kapanıyo resmen ne kadar bağırsamda cevap vermiyo

dr'dan dönünce durumdan haberdar edin lütfen..

inşallah iyi haberlerle dönersiniz

ne güzel gelişmeler bunlar ,daha neler neler yapacak o annesi,onu böylesine seven bir annesi varken galiba dünyadaki en şanslı çocuklardan birisidir.

ne güzel gelişmeler bunlar ,daha neler neler yapacak o annesi,onu böylesine seven bir annesi varken galiba dünyadaki en şanslı çocuklardan birisidir.

çok teşekkür ederim,allah hepimizin evladına sağlıklı bir ömür nasip etsin ve rabbim kimseyi evladıyla sınamasın inşallah gerçekten yaşayan bilir çok zor..

olanlarada rabbim kolaylık versin

benim oğluma da bu gün otizm teşhisi kondu. ama inanamıyorum. mutlaka tedavisi vardır ve yeterince ilgilenirsem düzelecektir. aynı durumda olup da bir süre sonra düzelen varsa lütfen bana yazsın.
oğlum 20,5 aylık göz teması çok kısa ve işine geldiğinde beni duyup komutları yerine getiriyor. işine gelmezse hiç duymuyor. bir de kanat çırpma hareketi var. elinden bişey alınırsa ya da yapmak istediği şey engellenirse yere atıp kendini ağlıyor. 2 den 5 e kadar sayabiliyor ama anlamsız
otizmli denebilmesi için başka çok belirgin bir davranışı yok bence. 9 aylık anne, gel ve hadi demeye başladı. al, aç, attım, elma, otur, yemek, yiyelim, su, araba, pişirmek, şemsiye, yağıyo kelimelerini anlamlı ve yerinde kullanıyor. inek ne yapar diyince möö kuş ne yapar diyince ci ci diyor. kuş diyince parmağıyla yukarıyı gösteriyor. kitaptan ona şekilleri sorduğumda genelde cevap vermiyor ve kızıyor ama bazen de bildiği bir kaç taneyi gösterebiliyor. parmağıyla göstermeyi biliyor. peluş bir köpeği var onu seviyor ama bağımlı değil. tekerlek döndürme, dönen cisimlere bakma gibi huyları yok. legolrı sürekli üst üste diziyor. topla oynamayı biliyor eliyle ya da ayağıyla bana atıyor. ce e yapıyor saklanbaç oynuyor. bay bay yapıyor. arabalarla hiç oynamıyor. sadece büyük bir arabası var ona binip geziyor ya da üstüne çıkıyor. dişlerini fırçalıyor. bu akşam git babana nasıl fırçaladığını göster dedim koştu gösterdi çamaşır astık beraber o çorapları astı. ayrıca bu akşam çatalla makarna yerken hem çatalı hem makarnayı bana gösterdi. ben makarna yiyorum demek istedi. doktora yapabildiklerini de söyledim ancak bunları yapıyor olması otizmli olduğu gerçeğini değiştirmez asıl belirtileri var onda dedi. yaşayan bilen bir yol göstersin bana lütfen. oğlumdaki iletişim bozukluğu düzelecek bir şey mi tamamen normal bir çocuk olabilir mi?

üsküdarda yaşıyorum.bana tavsiye edebileceğiniz iyi bir uzman var mı. bir uzmana daha gitmek istiyorum.
Rabbim tüm meleklerin ve ailelerinin yardımcısı olsun.

bana sanki yanlış teşhis gibi geldi. başka dr. lara götürdünüz mü?

zaten 20 aylık çocukların yapabileceği şeyleri yapıyor kelimeleri biliyor. daha ne yapsın çocuk.
otizmi hangi davranışlarına bakarak söyledi

Kiyamam ben ona:109:
Canim belki yanlis tanimlamislardir, dikat et derim, bir degil, bir cok doktora goturmeni tafsiye ederim. bazilari para koparmak icinde bir cok cocugu, insanlari kandiriyor. Bunu doktor bir arkadasim anlatmisdi, onada turkiyede doktar olan kuzeni anlatmis. Hayata hasta diyip, ameliyat olman gerekiyor diyen bilen hastaneler bile var.

Oyle olsada uzulmeyin derim. Otizm hangi turu bu? tanidigim Cok otizm insan var, onlarda buyuk bir sevgi ve sevkatle inanmayacaksin ama universite bile okuya biliyorlar.

Ama sen bir kac doktora durumunu anlatmadan gozter bi derim. Bu arada kac yasinda?

Durumu kotu olursa, elbet kendi gibi arkadaslari var, yine arkadaslari olacak! uzulmeyin lutfen!ben bunun hakinda cok guzel bir kitap okumusdum. Esimde hatta otizm kisilerle bazen calisiyor.

benim icinde bir nefi, yetenek!!
eyer buyuk bir sabir, sevgi, sevkatle cocugunu eyitirsen neler basirirlar neler!
ayrica cok zeki oldugu belirli seyler var, senin yapacagin seyleri bile yapa bilirler...

seni ve melegini opuyorum

konu hakkında bildiklerimi yazayım.
otizmin kesin bir tedavisi yok maalesef. beyinde, bizden farklı bir yapılanma oluyor. bizden çok daha farklı bir algı dünyaları var, beyin fonksiyonları farklı işliyor.
özel eğitim ile çok büyük aşamalar kaydedebilirsiniz. otizmin de dereceleri ve farklı türleri var.
öncelikle konu hakkında mümkün oldukça fazla bilgi edinmeye çalışın. bilmediğiniz şeyden korkarsınız.
iyi bir rehabilitasyon merkezine göndermeye çalışın. ne kadar erken eğitim alırsa, o kadar iyidir.

ayrıca bildiğim kadarıyla, 3 yaşına kadar kesin bir tanı koyulamıyor. bazı nedenlerden dolayı otizm benzeri davranışlar gösterebiliyor çocuklar. siz iyi bir dr kontrolünde tutun çocuğunuzu. otizm ile benzer belirtiler gösteren başka durumlar da var. bence en az 1 sene sonra tam teşhis koyulabilir....

prof dr yankı yazgan var, çocuk ve ergen psikiyatristi... farklı konularda kitaplarını okudum, otizm hakkında konferansını da izlemiştim. harika bir uzman. otizm hakkında kitabı varsa, araştırın ve mutlaka okuyun. imkanınız varsa, kendisine ulaşmaya çalışın. veya bulunduğunuz yerdeki ünv hastanelerine gidin. teşhisin doğru konması çok önemli.

çocuğunuzun iyi bir eğitim almasına önem verin. iyi bir eğitimle, kendine yeten bir birey olabilir... ayrıca, sizin destekleriniz ile çok güzel gelişim elde edebilirsiniz...

otizm ile ilgili filmler var, onları da izleyerek konu hakkında daha detaylı bilgiler edinebilirsiniz.
temple grandin
rain man... bu iki film otizmli kişileri tanıtıyor.
my name’s khan... bu film, otizmin bir türü olan asperger sendromu hakkında...
bu filmleri mutlaka izlemeye çalışın.

çocuğunuzun durumu ne olursa olsun, sizin desteğinize, ilginize ve sevginize çok ihtiyacı var. bunlar ile birlikte iyi bir eğitim alması için uğraşın. onun için yapabileceğiniz en iyi şey bu. durumu kabullenin, ve sürekli otizm hakkında bilgi edinmeye çalışın. erken teşhis ve erken eğitim imkanları ile, mucizeler gerçekleştirebilirsiniz.

otistik çocukların farklı yetenekleri oluyor, ileriki yaşlarda siz de çocuğunuzun yeteneğini keşfederek onu geliştirmeye bakın.
ayrıca, lütfen diğer kardeşini ihmal etmeyin. ailece üstesinden en iyi şekilde gelmenizi diliyorum.

İsmi söylendiğinde genellikle bakmaması ve göz temasının kısa olması nedeniyle bu teşhi koydu. Bir de bu yaptıklarını her zaman yapmıyor onunla çok oyun oynarsak mutlu ama onunla ilgilenmezsek huysuz oluyor. Bir de daha detaylı gözlemlediğimde gittikçe içine kapanıyor bir kaç ay öncesine göre daha kendi halinde bir çocuk oldu. Eskiden ilişki kurduğu insanları artık istemeyebiliyor. Bazen boşluğa dalıp öyle kalabiliyor seslensek duymuyor. İleri derecede olmasa da otizm olduğuna inandım sanırım. Ama belki de otizm belirtileri gösteren başka bir rahatsızlığı vardır. Oğlum için hemen bu hafta işi bırakıyorum ve özel eğitimle birlikte tüm zamanımı ve enerjimi ona verip erken teşhisinde katkısıyla kurtarırım inşallah oğlumu. İki gündür içimde kocaman bir acı yemek bile geçmiyor boğazımdan. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…