kızıma otizm tanısı kondu

ilk mesajımı yazdığımda sadece ilk sf yı okumuştum.
şimdi tüm yorumları okumaya çalıştım. sizin çocuğunuzun durumu farklı çıkmış. ancak, başka anneler için önemli olabilecek bilgilere denk geldim yorumlarda. çocuğuyla ilgili şüpheleri olanlar, üşenmeden yorumları okumalı...

saatler boyunca tv izleyen çocuklar da otizm benzeri davranışlar sergileyebiliyor. özellikle şüphesi olan anneler, çocukların tv izlemesini kısıtlamalılar. çocuklarıyla ilgilensinler, iletişim kurmaya çalışsınlar. yine de içinize sinmeyen birşey varsa, mutlaka uzman bir dr un fikrini almaya çalışın.
 
canım benim benimde oğlum var 32 aylık hala konuşmuyor iletişimi pek yok ama ilgi gösterince öğreniyor bende başta otizm den şüphelendim araştırdım ama otizm in kan tahlili gibi evet kesin otizm diye tanı koyan cihazları yok ki.doktora bile götürmedim üç beş soru sorup otizm diyenler var.bide şunu öğrendim çok tv izleyen çocuklarda iletişimsizlik nedeniyle otizm belirtileri oluyormuş.sonra anladım suçlu bizdik çocuk aman aglamasin aman yemek yesin diye sürekli tv başında tuttuk hiç ilgilenmedik sık sık dışarı çıkarmadık asosyal oldu. Neyse bi aydır kreşe gidiyor yavaş yavaş fark göstermeye başladı.daha çok erken ayrıntıları gözle belki konuşmuyordur ama başka şeyleri çok iyi yapıyordur.ağız burun deyince yerlerini gösteriyormu hareketli mi birşeyi yap deyince yapıyor mu.bide mutlaka göz teması kurup konuşmaya çalışın.kendi istediğinizi değil kızınızın yapmak istediği şeyi beraber yapın
 

Benim kızım da 14 aylık ama ismine bakmıyor bazen ve yakından bakarken göz teması kısa. Ama mesela uzaktan daha uzun ve bakıp gülümser.Doktora götürmek istiyorum ben de kızımı ama çapadan bir türlü randevu alamadım.Şimdi yazınızı okuyunca kızımla çok benzer davranışları var oğlunuzu.Rabbim hepsini korusun korktuklarımızı vermesin inşallah.
 

İnşallh öyle bir durumunuz yoktur ama varsa da çok erken farketmiş olmanız çok büyük bir avantaj. İnşallah geçicidir bebeklerimizin durumu. oğlumun gelişimi hep normal gibiydi şu ana kadar pek çok şeyi zamanında yaptı. ama son zamanlarda hırçınlıkları artmaya, yabancıları istememeye başladı. bir noktaya dalıp gitmeleri de yeni başladı sanırım ve sık yapıyor. böyle gergin ve dalgın anlarında algıları kapanıyor ama onunla babası ve ben oynarken o kadar mutlu ve akıllı ki herşey normal gibi geliyor. dün akşam oynadığı şu oyun çok normal olduğu izlenimini vermiyor mu? parmağını havaya kaldırıp iii üüü diye sayıp sonra babasını gıdıklamaya başlıyor ve bunu uzun bir süre yaptı. birisi uyurken parmağını ağzına götürüp şşşş diyor sesini alçaltıp. offf ne bileyim ben.

ben çapanın doktoruna gittim. ancak Üsküdar Mihrimah Sultan Tıp merkezinde muayene olduk. salı günü rapor vermek için bizi çapaya çağırdı. aryıca randevu almayacağız. muayene ücreti 120 tl verdik
 

İnanır mısın aynı duyguları yaşıyoruz ben de bazen gayet normal sağlıklı gibi geliyor bazen de kesin bi şeyler var gibi geliyor.Eşimi asla inandıramıyorum.Mesela sesleniyorsak 10 kere 7sinde bakar topu getir suyu getir telefonu getir vs getir götür yapıyr al ver yapıyor.Eşim bunları görünce bi problem yok diyor ama kızıma öğretmeme rağmen anne nerde baba nerede göstermiyor.al ver bir de gel diyor yani bi öyle dediğini düşünüyoruz.Kendi bi dili var sürekli bırr bır konuşuyor.Taklit yeteneği de çok iyi ne yapsam hemen aynını yapmaya çaalışıyor.Gelip sarııyor ama öpmeyi bilmiyor.Çatalla kendi yemeğe çalışıyor.Bardaktan su içiyor.Ama işte göz teması yakından çok kısa.


İnşallah yoktur bi şey ama varsa da eğitimle normal seviyeye gelebileceğini düşünüyorum ben.Sizinki de %30muş sadece ben de bizim de öyle olduğumuzu düşünüyorum.Burada bir annenin kuzusunun raporu %80miş 2,5 yılda %50ye düşmüş.Eğitimle her şey olabilir bence yeter ki geç kalmayalım.

Muayene de neler oluyor dr ne yapıyor anlatır mısın biraz? bir de bay bay alkış cee oyunu gibi şeyler yapıyor mu oğlunuz?
 
Son düzenleme:

Allahım hiç kimseyi evlatlarıyla sınamasın. sizin kızınızda otizm olmadığını düşünüyorum. tıpkı benim oğlum gibi. benim oğlum saklambaç oynamayı cee yapmayı bay bay yapmayı da çok sever. biz bu gün başka bir doktora daha gittik. bize tipik otizm vakası olmadığını söyledi. yalnızca otizm belirtileri gösteriyormuş özel eğitim ve ilgiyle 6 ayda düzeleceğini düşünüyorum dedi. bebeğim 14 aylıkken ben çalışmaya başladım ve onu bakıcıya bıraktım. eşimle de aramızda problemler oldu 3 hafta ayrı yaşadık bu dönemde babasına küsmüştü. tv ye maruz kalması vb nedenlerle bazı çocuklar içine kapanabilirmiş. bu çocuğun hassasiyetine bağlıymış hepsinde olmayabilirmiş. ama benim bebeğim bütün bunlara tepki geliştirmiş ve içine kapanmış. bu gün bunları duymak beni hem üzdü hem de çok rahatlattı şimdi tek işim oğlum olacak. eşim de ben de onun için elimizden geleni yapacağız ve inşallah normale dönecek.
 
hanımlar,dr otizm olduğunu sanmıyorum evet bi gelişim geriliği var ama dedi fakat daha kesin bir tanı konmadı

hala çok korkuyorum acaba otizm mi die

evet bayağı gelişme var 3 aydır ama yaştlarının çok gerisinde

daha tek kelime bile konuşamıyor çok üzülüyorum

bazen çok bunalıyorum 2 çocuk yardımcı olan kimsem yok offfffffffff allahım sen yardım et

bide bu korkular insanı yiyip bitiriyo

ocak 18de tekrar götürücez bakalım ne diicek

bu arada benimde şu belirtiler var

adına her zaman bakmıyo(3 ay önce hiç bakmazdı)

bazen dönüyo(ama oyun mu yapıyo anlamıyorum daha çok müzik sesi duyduğunda dönüyo ve dönerken kendini öyle kaptırmıyo dış dünyadan kopmıyo yani)

karanlıktan hiç korkmadı bu güne kadar karanlıkta gece bütün oyuncaklarını benim yatağıma getirebiliyo

bide en önemlisi iletişim sorunu işte tek kelime kelime bile konuşmuyo

ama bazı şeyleri anlıyo

inşallah yoktur yavrularımızın yoktur bişeyi

çocuğu bu durumda olan var mı bu belirtiler beni korkutuyo
 
benim kızım birde birşey istediğinde elimi tutar götürür ben ve benim elimi kullanarak isteklerini belirtir

buda bi belirti

gözün nerde burnun gibi baba nerde sorusuna hiç yanıt vermez
 

benim kızda saklambaç,ce eeee, oyunlarını çok sever

zaten bizle birlikte oynamaya bayılır

kkendi kendine de oyun kurar

ama bazı belirtileri de var işte yukarda yazdım

hayali oyun oynar mesela

ama işte offfffffffffff allahım içimde bişey nefes almama engel oluyo resmen yazamıyorum bile
 
Allah yardımcın olsun tinemisim inş geçecek bu korkular sıkıntılar hayırlısıyla babasının arabasını tanımaya başladı demişsin.Babası eve gelince tepki vermiyo muydu?Benim kızım da anne nerde baba nerde asla göstermiyor.Ama mesela lamba nerede desem lambaya bakıyor saat nerede desem bakıyor eliyle de gösterir bazen.

Bir de elinizi götürüp istediği şeyin üstüne koyuyormuş sanırım.Bu ne zaman başladı hep mi bu şekildeydi.benim eltimin kızında da bu davranış var ama başka hiçbir belirti yok.
 
Son düzenleme:

Aminnnn inşallahhhhhhhhhh.Allah kolaylıklar versin hepimize.Her şey yolunda gitsin bizim için.
 
canım cok ıyı anlıyorum ama az sakın ol, varsa bıle egıtıme götürürsün

bak benım oglum otizmli 4 yasına gırdı haftada 2 gun devlet oduyo 3 gun ben kendım odeyıp götürüyorum egıtme cok faydasını gördüm oglum yoruluyo ben yoruluyorum ailem yanımda degıl kımsem yok yardım edıcek eşim dısında,

cok degıstı 9 aydır egıtım alıyo konusma kısıtlı ısmıne tepkı verme kısıtlı ama ıstedgını anlatıyo
 

önceden babasının geldiğini görünce sevinirdi ama arabayı tanımazdı

baban geldi dediğimde anlamazdı,şimdi anlıyo hemen kapıya koşup açıyo kapıyı

babasını hep kapıda büyük bi sevinçle karşılar

isteklerini hep benim elimi kullanarak beriltir

buda otizmin belirtisi

sizin eltinizin kızı demişsiniz dr'A GÖTÜRDÜLER Mİ,sonuç ne ne dediler götütdülerse
 

çok teşekkür ederim desteğiniz için herkesten allah razı olsun burda birbirimize destek olmak isteyen

gerçekten çok zor allah kolaylığını da verir inşallah

aynen benimde eşim dışında kimsem yok yardımcı olacak

dr kızımın oyun grubuna katılmasını söylemişti

ama bulamadım,kreş içinse daha erken demişti o zaman ama galiba başka çarem kalmadı göndericem kreşe

ama nasıl,ya ordada hırçınlaşırsa,çocuklara saldırırsa die endişeleniyorum

bide kızımın durumundan kreşteki öğretmenlere bahsetmelimiyim?

eğer söylersem istemeyebilirler yada kızıma problemli sorunlu bi kız gibi bakalar mı acaba

söylemesem bi sorunu olduğu ortada,hani ona göre yaklaşırlar diyorum ama

en iyisi dr'una sormak
 

Hayır götürmediler.Zaten eltimin kızının göz teması çok iyi ve ismine tepki veriyor ayrıca da 2,5 yaşında gayet düzgün konuşuyor.Şühelenmiyorlar onlar bi şeyden
 
Hayır götürmediler.Zaten eltimin kızının göz teması çok iyi ve ismine tepki veriyor ayrıca da 2,5 yaşında gayet düzgün konuşuyor.Şühelenmiyorlar onlar bi şeyden

otizmin asıl belirtileri göz teması ve adına dönmeme, diğerleri yan belirtiler ve yan belirtiler tek başına her çocukta olabilir.
 
Ben bi Özel Eğitim merkezinde çalışıyorum. Kızınız gibi onlarca çocuğumuz var. Allah yardımcınız olsun.
 



ikrar hanım merhabalar,


Benim oğlumda eğitime başlayacak inşallah..sizden haftada 2 gün devlet 3 gün ben götürüyorum demişsinizya günlük kaç saat eğitim alıyorsunuz..sizin özel aldığınız eğitim saati ve ücreti ne kadara çıkıyor acaba??
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…