İsmi söylendiğinde genellikle bakmaması ve göz temasının kısa olması nedeniyle bu teşhi koydu. Bir de bu yaptıklarını her zaman yapmıyor onunla çok oyun oynarsak mutlu ama onunla ilgilenmezsek huysuz oluyor. Bir de daha detaylı gözlemlediğimde gittikçe içine kapanıyor bir kaç ay öncesine göre daha kendi halinde bir çocuk oldu. Eskiden ilişki kurduğu insanları artık istemeyebiliyor. Bazen boşluğa dalıp öyle kalabiliyor seslensek duymuyor. İleri derecede olmasa da otizm olduğuna inandım sanırım. Ama belki de otizm belirtileri gösteren başka bir rahatsızlığı vardır. Oğlum için hemen bu hafta işi bırakıyorum ve özel eğitimle birlikte tüm zamanımı ve enerjimi ona verip erken teşhisinde katkısıyla kurtarırım inşallah oğlumu. İki gündür içimde kocaman bir acı yemek bile geçmiyor boğazımdan. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Benim kızım da 14 aylık ama ismine bakmıyor bazen ve yakından bakarken göz teması kısa. Ama mesela uzaktan daha uzun ve bakıp gülümser.Doktora götürmek istiyorum ben de kızımı ama çapadan bir türlü randevu alamadım.Şimdi yazınızı okuyunca kızımla çok benzer davranışları var oğlunuzu.Rabbim hepsini korusun korktuklarımızı vermesin inşallah.
İnşallh öyle bir durumunuz yoktur ama varsa da çok erken farketmiş olmanız çok büyük bir avantaj. İnşallah geçicidir bebeklerimizin durumu. oğlumun gelişimi hep normal gibiydi şu ana kadar pek çok şeyi zamanında yaptı. ama son zamanlarda hırçınlıkları artmaya, yabancıları istememeye başladı. bir noktaya dalıp gitmeleri de yeni başladı sanırım ve sık yapıyor. böyle gergin ve dalgın anlarında algıları kapanıyor ama onunla babası ve ben oynarken o kadar mutlu ve akıllı ki herşey normal gibi geliyor. dün akşam oynadığı şu oyun çok normal olduğu izlenimini vermiyor mu? parmağını havaya kaldırıp iii üüü diye sayıp sonra babasını gıdıklamaya başlıyor ve bunu uzun bir süre yaptı. birisi uyurken parmağını ağzına götürüp şşşş diyor sesini alçaltıp. offf ne bileyim ben.
ben çapanın doktoruna gittim. ancak Üsküdar Mihrimah Sultan Tıp merkezinde muayene olduk. salı günü rapor vermek için bizi çapaya çağırdı. aryıca randevu almayacağız. muayene ücreti 120 tl verdik
İnanır mısın aynı duyguları yaşıyoruz ben de bazen gayet normal sağlıklı gibi geliyor bazen de kesin bi şeyler var gibi geliyor.Eşimi asla inandıramıyorum.Mesela sesleniyorsak 10 kere 7sinde bakar topu getir suyu getir telefonu getir vs getir götür yapıyr al ver yapıyor.Eşim bunları görünce bi problem yok diyor ama kızıma öğretmeme rağmen anne nerde baba nerede göstermiyor.al ver bir de gel diyor yani bi öyle dediğini düşünüyoruz.Kendi bi dili var sürekli bırr bır konuşuyor.Taklit yeteneği de çok iyi ne yapsam hemen aynını yapmaya çaalışıyor.Gelip sarııyor ama öpmeyi bilmiyor.Çatalla kendi yemeğe çalışıyor.Bardaktan su içiyor.Ama işte göz teması yakından çok kısa.
İnşallah yoktur bi şey ama varsa da eğitimle normal seviyeye gelebileceğini düşünüyorum ben.Sizinki de %30muş sadece ben de bizim de öyle olduğumuzu düşünüyorum.Burada bir annenin kuzusunun raporu %80miş 2,5 yılda %50ye düşmüş.Eğitimle her şey olabilir bence yeter ki geç kalmayalım.
Muayene de neler oluyor dr ne yapıyor anlatır mısın biraz? bir de bay bay alkış cee oyunu gibi şeyler yapıyor mu oğlunuz?
Allahım hiç kimseyi evlatlarıyla sınamasın. sizin kızınızda otizm olmadığını düşünüyorum. tıpkı benim oğlum gibi. benim oğlum saklambaç oynamayı cee yapmayı bay bay yapmayı da çok sever. biz bu gün başka bir doktora daha gittik. bize tipik otizm vakası olmadığını söyledi. yalnızca otizm belirtileri gösteriyormuş özel eğitim ve ilgiyle 6 ayda düzeleceğini düşünüyorum dedi. bebeğim 14 aylıkken ben çalışmaya başladım ve onu bakıcıya bıraktım. eşimle de aramızda problemler oldu 3 hafta ayrı yaşadık bu dönemde babasına küsmüştü. tv ye maruz kalması vb nedenlerle bazı çocuklar içine kapanabilirmiş. bu çocuğun hassasiyetine bağlıymış hepsinde olmayabilirmiş. ama benim bebeğim bütün bunlara tepki geliştirmiş ve içine kapanmış. bu gün bunları duymak beni hem üzdü hem de çok rahatlattı şimdi tek işim oğlum olacak. eşim de ben de onun için elimizden geleni yapacağız ve inşallah normale dönecek.
Allahım hiç kimseyi evlatlarıyla sınamasın. sizin kızınızda otizm olmadığını düşünüyorum. tıpkı benim oğlum gibi. benim oğlum saklambaç oynamayı cee yapmayı bay bay yapmayı da çok sever. biz bu gün başka bir doktora daha gittik. bize tipik otizm vakası olmadığını söyledi. yalnızca otizm belirtileri gösteriyormuş özel eğitim ve ilgiyle 6 ayda düzeleceğini düşünüyorum dedi. bebeğim 14 aylıkken ben çalışmaya başladım ve onu bakıcıya bıraktım. eşimle de aramızda problemler oldu 3 hafta ayrı yaşadık bu dönemde babasına küsmüştü. tv ye maruz kalması vb nedenlerle bazı çocuklar içine kapanabilirmiş. bu çocuğun hassasiyetine bağlıymış hepsinde olmayabilirmiş. ama benim bebeğim bütün bunlara tepki geliştirmiş ve içine kapanmış. bu gün bunları duymak beni hem üzdü hem de çok rahatlattı şimdi tek işim oğlum olacak. eşim de ben de onun için elimizden geleni yapacağız ve inşallah normale dönecek.
Allah yardımcın olsun tinemisim inş geçecek bu korkular sıkıntılar hayırlısıyla babasının arabasını tanımaya başladı demişsin.Babası eve gelince tepki vermiyo muydu?Benim kızım da anne nerde baba nerde asla göstermiyor.Ama mesela lamba nerede desem lambaya bakıyor saat nerede desem bakıyor eliyle de gösterir bazen.
Bir de elinizi götürüp istediği şeyin üstüne koyuyormuş sanırım.Bu ne zaman başladı hep mi bu şekildeydi.benim eltimin kızında da bu davranış var ama başka hiçbir belirti yok.
canım cok ıyı anlıyorum ama az sakın ol, varsa bıle egıtıme götürürsün
bak benım oglum otizmli 4 yasına gırdı haftada 2 gun devlet oduyo 3 gun ben kendım odeyıp götürüyorum egıtme cok faydasını gördüm oglum yoruluyo ben yoruluyorum ailem yanımda degıl kımsem yok yardım edıcek eşim dısında,
cok degıstı 9 aydır egıtım alıyo konusma kısıtlı ısmıne tepkı verme kısıtlı ama ıstedgını anlatıyo
önceden babasının geldiğini görünce sevinirdi ama arabayı tanımazdı
baban geldi dediğimde anlamazdı,şimdi anlıyo hemen kapıya koşup açıyo kapıyı
babasını hep kapıda büyük bi sevinçle karşılar
isteklerini hep benim elimi kullanarak beriltir
buda otizmin belirtisi
sizin eltinizin kızı demişsiniz dr'A GÖTÜRDÜLER Mİ,sonuç ne ne dediler götütdülerse
Hayır götürmediler.Zaten eltimin kızının göz teması çok iyi ve ismine tepki veriyor ayrıca da 2,5 yaşında gayet düzgün konuşuyor.Şühelenmiyorlar onlar bi şeyden
otizmin asıl belirtileri göz teması ve adına dönmeme, diğerleri yan belirtiler ve yan belirtiler tek başına her çocukta olabilir.
canım cok ıyı anlıyorum ama az sakın ol, varsa bıle egıtıme götürürsün
bak benım oglum otizmli 4 yasına gırdı haftada 2 gun devlet oduyo 3 gun ben kendım odeyıp götürüyorum egıtme cok faydasını gördüm oglum yoruluyo ben yoruluyorum ailem yanımda degıl kımsem yok yardım edıcek eşim dısında,
cok degıstı 9 aydır egıtım alıyo konusma kısıtlı ısmıne tepkı verme kısıtlı ama ıstedgını anlatıyo
otizmin asıl belirtileri göz teması ve adına dönmeme, diğerleri yan belirtiler ve yan belirtiler tek başına her çocukta olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?