yasemin oğlun genellikle bakmyor mu adına mesela benim kızım çoğunlukla bakar ama bakmadığı zamanlar da oluyor
O anki keyfine göre uykusu olup olmamasına göre değişiyor. Bazen hep bakıyor bazen nadir bakıyor bazen de dalmış oluyor hiç bakmıyor. Bakmadığı zamanlarda endişeleniyorum.
Doktor muayenesini sormuştun. Muayene odasında çocuğu serbest bıraktık o oynadı doktor onu sadece izledi bir kaç kez ismiyle seslendi onun dışında bize sorular sordu. Ama çocuğu sürekli izledi. Kendi etrafında dönüyor ama oyun oynuyor takıntı gibi yapmıyor dedi mesela. Bu iyi bir gözlemedi bence. Belirti olarak sayılan davranışları amaçsız ve takıntı şeklinde yapıp yapmadığı önemli bence. Yoksa pek çoğunu her çocuk yapabilir.
O anki keyfine göre uykusu olup olmamasına göre değişiyor. Bazen hep bakıyor bazen nadir bakıyor bazen de dalmış oluyor hiç bakmıyor. Bakmadığı zamanlarda endişeleniyorum.
Doktor muayenesini sormuştun. Muayene odasında çocuğu serbest bıraktık o oynadı doktor onu sadece izledi bir kaç kez ismiyle seslendi onun dışında bize sorular sordu. Ama çocuğu sürekli izledi. Kendi etrafında dönüyor ama oyun oynuyor takıntı gibi yapmıyor dedi mesela. Bu iyi bir gözlemedi bence. Belirti olarak sayılan davranışları amaçsız ve takıntı şeklinde yapıp yapmadığı önemli bence. Yoksa pek çoğunu her çocuk yapabilir.
Anlıyorum canım.Kızıma da uzaktan seslenirsem muhakkak bakar ama yanında seslendğimde bakmıyor bazen.Bakmadığı zamanlarda bende çok endişeleniyorum seslenmiyorum artık korkudan ya bakmazsa diye.Biz tvyi epey azalttık bazı günler hiç izlemiyoruz bazı günler de sadece akşamları babası gelince.Göz temasımız çok çok arttı böylece.Uzun süre yakından bile bakıyor gözlerime.Ama ben kızıma bi şey öğretemiyorum.Mesela elin nerede kolun nerede gözün annen baban nerede vs. Doktor bu konu hakkında bi şey sordu mu? Bu arada benim eltimin kızı da bakmazdı ilk zamanlar ismine hatta babası sağır mı diye kaç doktora götürdü tv izlemekten uyaran eksikliğinden falan demişlerdi belki bizimkilerde böyle bi durumdur.
bizde de yeni bi hareket türedi ellerini çırpıyo yukarı aşağı tv de reklam görürse ya da klip vs. Son doktor otizm olduğunu sanmıyorum demişti size ne yapacaksınız peki eğitime başlayacak mısınız?
kızınız aç aylık?
benim oğluma da bu gün otizm teşhisi kondu. ama inanamıyorum. mutlaka tedavisi vardır ve yeterince ilgilenirsem düzelecektir. aynı durumda olup da bir süre sonra düzelen varsa lütfen bana yazsın.
oğlum 20,5 aylık göz teması çok kısa ve işine geldiğinde beni duyup komutları yerine getiriyor. işine gelmezse hiç duymuyor. bir de kanat çırpma hareketi var. elinden bişey alınırsa ya da yapmak istediği şey engellenirse yere atıp kendini ağlıyor. 2 den 5 e kadar sayabiliyor ama anlamsız
otizmli denebilmesi için başka çok belirgin bir davranışı yok bence. 9 aylık anne, gel ve hadi demeye başladı. al, aç, attım, elma, otur, yemek, yiyelim, su, araba, pişirmek, şemsiye, yağıyo kelimelerini anlamlı ve yerinde kullanıyor. inek ne yapar diyince möö kuş ne yapar diyince ci ci diyor. kuş diyince parmağıyla yukarıyı gösteriyor. kitaptan ona şekilleri sorduğumda genelde cevap vermiyor ve kızıyor ama bazen de bildiği bir kaç taneyi gösterebiliyor. parmağıyla göstermeyi biliyor. peluş bir köpeği var onu seviyor ama bağımlı değil. tekerlek döndürme, dönen cisimlere bakma gibi huyları yok. legolrı sürekli üst üste diziyor. topla oynamayı biliyor eliyle ya da ayağıyla bana atıyor. ce e yapıyor saklanbaç oynuyor. bay bay yapıyor. arabalarla hiç oynamıyor. sadece büyük bir arabası var ona binip geziyor ya da üstüne çıkıyor. dişlerini fırçalıyor. bu akşam git babana nasıl fırçaladığını göster dedim koştu gösterdi çamaşır astık beraber o çorapları astı. ayrıca bu akşam çatalla makarna yerken hem çatalı hem makarnayı bana gösterdi. ben makarna yiyorum demek istedi. doktora yapabildiklerini de söyledim ancak bunları yapıyor olması otizmli olduğu gerçeğini değiştirmez asıl belirtileri var onda dedi. yaşayan bilen bir yol göstersin bana lütfen. oğlumdaki iletişim bozukluğu düzelecek bir şey mi tamamen normal bir çocuk olabilir mi?
üsküdarda yaşıyorum.bana tavsiye edebileceğiniz iyi bir uzman var mı. bir uzmana daha gitmek istiyorum.
Rabbim tüm meleklerin ve ailelerinin yardımcısı olsun.
evet kızıma,prensesime,meleğime gözümün bebeğine otizm tanısı kondu
hala şoktayım.konduramıyorum.şu an ağlıyorum.az önce uyuttum prensesimi
dr tek tedavi özel eğitim dedi fakat bulunduğum ilde otizmi olan çocukla ilgili bi kurum yok
yuva yada kreş te yok.zaten daha çok küçük
allahım deli olucam.babasıda bende gğnlerdir aglıyoruz
seneye daha büyük bi ile tayin istiycez ama şimdi yapabileceğim tek şey kendim ilgilenicem
zaten çok ilgileniyorum ama exradan neler yapılır? bilen varsa cevap verin lütfen
bu arada tek kelime bile konuşamıyor,söyleneni anlamıyor
benim meleğimin büyüdüğünde ailesi mesleği arkadaşları olmıycak mı,
hep muhtaç mı olucak
ya biz göçüp gittiğimizde yavrum ne olucak
ben yavruumu öpmeye kıyamazken bununla nasıl başedicez
bbide kardaşi var oda perişan onada hiç bakamıyorum
yıkıldım perişanımyıkıldım
aranızda varmı otizmli çocuğu olan
ne durumdasınız
çocuğunuzla işkiniz nasıl
yazın lütfen
Halt yemiş o doktor.sanki hepsi gidip otizm üzerine doktora falan yapıyorlar.pek bi meraklılar hemen yaftalamaya.yurtdışında bir bakışta otizm diyen doktora bi taraflarıyla gülerler.bu kadar kolay mı ya.bulmuşlar rant kapısını çoğu ramlarla ortak çalışıyor.
çok teşekkür ederim desteğiniz için herkesten allah razı olsun burda birbirimize destek olmak isteyen
gerçekten çok zor allah kolaylığını da verir inşallah
aynen benimde eşim dışında kimsem yok yardımcı olacak
dr kızımın oyun grubuna katılmasını söylemişti
ama bulamadım,kreş içinse daha erken demişti o zaman ama galiba başka çarem kalmadı göndericem kreşe
ama nasıl,ya ordada hırçınlaşırsa,çocuklara saldırırsa die endişeleniyorum
bide kızımın durumundan kreşteki öğretmenlere bahsetmelimiyim?
eğer söylersem istemeyebilirler yada kızıma problemli sorunlu bi kız gibi bakalar mı acaba
söylemesem bi sorunu olduğu ortada,hani ona göre yaklaşırlar diyorum ama
en iyisi dr'una sormak
canım bende aliyi vermek ıstedım bı ara ve durumu soyledım. böyle bı sorunumuz var egıtım alıyo vs anlattım durumu hıc sorun degıl dedıler bana alısana kadar sızde buarada bulunursunuz dedıler
bızım ogretmenımız sımdı degıl kreş zamanı gelınce dedıler zaten suan haftada 5 gun götürüyorum okula.
az once egıtımden geldık
egitim ve sabır
sız suan belırsızlıkler yasıyosunuz ya degılse dıye cok ıyı anlıyorum ben ılk teshıs konuldugu zaman acaba dıyodum hatta doktorada dedım
bunun acabası yok cok net dedıler dunyaam basıma yıkılmıstı kabullenın ve kendınıze gelın
bu yol cok uzun ve yorucu demıstı
ınsallah senın bebegının bıseysı yoktur ıyı bı doktora götür sen en once bı sorun varmı sorun varsa ne onu netlestır sonra kızın ıcın neler yapabılırsın onlara bakarız cok öpüyorum senı ve kızını
canım bende aliyi vermek ıstedım bı ara ve durumu soyledım. böyle bı sorunumuz var egıtım alıyo vs anlattım durumu hıc sorun degıl dedıler bana alısana kadar sızde buarada bulunursunuz dedıler
bızım ogretmenımız sımdı degıl kreş zamanı gelınce dedıler zaten suan haftada 5 gun götürüyorum okula.
az once egıtımden geldık
egitim ve sabır
sız suan belırsızlıkler yasıyosunuz ya degılse dıye cok ıyı anlıyorum ben ılk teshıs konuldugu zaman acaba dıyodum hatta doktorada dedım
bunun acabası yok cok net dedıler dunyaam basıma yıkılmıstı kabullenın ve kendınıze gelın
bu yol cok uzun ve yorucu demıstı
ınsallah senın bebegının bıseysı yoktur ıyı bı doktora götür sen en once bı sorun varmı sorun varsa ne onu netlestır sonra kızın ıcın neler yapabılırsın onlara bakarız cok öpüyorum senı ve kızını
ikrar hanım merhaba,
sizin kan idrar ve eegde bir sorun çıkmışmıydı acaba yoksa herşey normalmiydi?
canım cok ıyı anlıyorum ama az sakın ol, varsa bıle egıtıme götürürsün
bak benım oglum otizmli 4 yasına gırdı haftada 2 gun devlet oduyo 3 gun ben kendım odeyıp götürüyorum egıtme cok faydasını gördüm oglum yoruluyo ben yoruluyorum ailem yanımda degıl kımsem yok yardım edıcek eşim dısında,
cok degıstı 9 aydır egıtım alıyo konusma kısıtlı ısmıne tepkı verme kısıtlı ama ıstedgını anlatıyo
ikrar hanım merhabalar,
Benim oğlumda eğitime başlayacak inşallah..sizden haftada 2 gün devlet 3 gün ben götürüyorum demişsinizya günlük kaç saat eğitim alıyorsunuz..sizin özel aldığınız eğitim saati ve ücreti ne kadara çıkıyor acaba?????
canım haftada 3 gun cebımden ödüyorum.. 1 saat bıreysel 1 saat gurup egıtımıne 50 tl ödüyorum haftada 150 tl yapıyo yanı
2 gunde devletının odedıgıne gıdıyoruz
yani aliş haftaiçi her gun 1 saat bireysel 1 saat gurup egitimi alıyo
seans ücretleri 50 tl genelde 45 dk
özelden meaj atabiliyorsanız kurumun adı nedir caba?çok iii biz sadece 45 dakika için 80 tl günlük saati artırdıkça fiyat düşüyormu acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?