Anlıyorum canım.Kızıma da uzaktan seslenirsem muhakkak bakar ama yanında seslendğimde bakmıyor bazen.Bakmadığı zamanlarda bende çok endişeleniyorum seslenmiyorum artık korkudan ya bakmazsa diye.Biz tvyi epey azalttık bazı günler hiç izlemiyoruz bazı günler de sadece akşamları babası gelince.Göz temasımız çok çok arttı böylece.Uzun süre yakından bile bakıyor gözlerime.Ama ben kızıma bi şey öğretemiyorum.Mesela elin nerede kolun nerede gözün annen baban nerede vs. Doktor bu konu hakkında bi şey sordu mu? Bu arada benim eltimin kızı da bakmazdı ilk zamanlar ismine hatta babası sağır mı diye kaç doktora götürdü tv izlemekten uyaran eksikliğinden falan demişlerdi belki bizimkilerde böyle bi durumdur.
bizde de yeni bi hareket türedi ellerini çırpıyo yukarı aşağı tv de reklam görürse ya da klip vs. Son doktor otizm olduğunu sanmıyorum demişti size ne yapacaksınız peki eğitime başlayacak mısınız?
el çırpma hareketi bizde de var zaman zaman. doktor özel eğitimden çok bizim ilgilenmemizi önemsedi haftada 1 ya da 2 saat özel eğitim önerdi. ama ben şimdilik rapor almak istemedim kendi imkanlarımızla alacağız özel eğitimi. ram dan gelişim testi için bir ay sonraya randevu verdiler. kafam çok karışık ne düşüneceğimi dahi bilmiyorum.
benim oğlum günde en fazla 2 saat tv izlemiştir. çok etkisi olmuş mudur bilmiyorum. ancak pepe açtırmak için ağlıyodu. çıkıp mama sandalyesine oturup parmağıyla bilgisayarı gösteriyor. bağımlı olmaya başlamıştı. artık hiç açmıyoruz unutmaya başladı. elini kolunu v.s. gösterme bizde de pek yok ama onu giydirirken kolunu uzat dersem uzatır. ayağını uzat çorap giyelim desem uzatır. doktor bu konuyu hiç sormadı. geçen gün cümle kurdu "ışığı açalım" dedi.
benim en çok canımı sıkan konu elinden bişey alınca yolundan çevirince v.s. kendini yere atıp ağlaması, sokakta hep kucağımda durmak istiyor. insanlara uzaktan bakıyor gülüyor ama kimseyi yanına yaklaştırmıyor. eve birileri gelince keyfi kaçıyor hep onunla ilgilenmemizi istiyor. telefonda konuşsam yine yere yatıp ağlıyor. bir de şu dalıp dalıp gitmeleri .ooof off.
benim kızda elin nerde,burnun nerde baba nerde gibi sorulara cep vermez,ama
giydirirken ayağını kardır dediğimde yada kolunu uzat dediğimde yapar
dr ayakkabılarını kendi giyebiliyo mu die sormuştu bize,
kendi ayakkabılarını giyemez ama benim ayakkabı ve terliklerimi giyer
benim ki de 1 ay önce falan bi kez cümle kurmuştu,
ben uyurken elimden tutup anne gaak demişti
nasıl sevinmiştm..neden devamı gelmedi acaba ne zaman konuşucaklar(
bide benim kız bazen parmak uçlarında yürüyo(
offf çok korkuyorum
ikrar hanım merhaba,
sizin kan idrar ve eegde bir sorun çıkmışmıydı acaba yoksa herşey normalmiydi?
Halt yemiş o doktor.sanki hepsi gidip otizm üzerine doktora falan yapıyorlar.pek bi meraklılar hemen yaftalamaya.yurtdışında bir bakışta otizm diyen doktora bi taraflarıyla gülerler.bu kadar kolay mı ya.bulmuşlar rant kapısını çoğu ramlarla ortak çalışıyor.
3 yaşından önce otizm tanısı koymak çok zormuş zaten. ben de çok şaşırdım hiç beklemiyordum öyle bir şey. otizmin bir kaç belirtisi var ama başka bir nedenden de kaynaklanabilir takip etmemiz ve özel eğitim aldırmamız gerekiyor deseydi bu kadar yıkıcı olmayacaktı. hemen otizm tanısı koydu. oğlum o doktora hiç tepki vermedi. o yokmuş gibi davrandı. doktor galiba bundan dolayı durumunu vahim gördü. ikinci gittiğimiz doktor doç. ve ünlü birisi. belki ben öyle inanmak istediğim için öyle düşünüyorum ama bence oğlumda psikolojik bir durum var ve zor da olsa özellikle babasının ve benim ilgimizle her şey yoluna girecek inşallah. çünkü insanları bana da dokundurtmuyor sanki onu bizden alacaklar gibi davranıyor.
hangi doktora gittiniz özelden yazarmısınız?
özelden msj yazamıyorum. gittiğimiz iki doktor da çapanın doktorları. ancak biz özellerine gittik. buradan isimlerini yazmamızın sakıncası var mı ki? isterseniz mail adresinizi verin mail atayım size.
el çırpma hareketi bizde de var zaman zaman. doktor özel eğitimden çok bizim ilgilenmemizi önemsedi haftada 1 ya da 2 saat özel eğitim önerdi. ama ben şimdilik rapor almak istemedim kendi imkanlarımızla alacağız özel eğitimi. ram dan gelişim testi için bir ay sonraya randevu verdiler. kafam çok karışık ne düşüneceğimi dahi bilmiyorum.
benim oğlum günde en fazla 2 saat tv izlemiştir. çok etkisi olmuş mudur bilmiyorum. ancak pepe açtırmak için ağlıyodu. çıkıp mama sandalyesine oturup parmağıyla bilgisayarı gösteriyor. bağımlı olmaya başlamıştı. artık hiç açmıyoruz unutmaya başladı. elini kolunu v.s. gösterme bizde de pek yok ama onu giydirirken kolunu uzat dersem uzatır. ayağını uzat çorap giyelim desem uzatır. doktor bu konuyu hiç sormadı. geçen gün cümle kurdu "ışığı açalım" dedi.
benim en çok canımı sıkan konu elinden bişey alınca yolundan çevirince v.s. kendini yere atıp ağlaması, sokakta hep kucağımda durmak istiyor. insanlara uzaktan bakıyor gülüyor ama kimseyi yanına yaklaştırmıyor. eve birileri gelince keyfi kaçıyor hep onunla ilgilenmemizi istiyor. telefonda konuşsam yine yere yatıp ağlıyor. bir de şu dalıp dalıp gitmeleri .ooof off.
Benimki de kalabalığı hiç sevmiyor on kişi olduk mu evde sürekli mızmız sürekli kucakta.Günde bir saat bile izlemesin demişti bizim doktorumuz ama ne kadar mümkün olabiliyor ki?En azından bizim için olmadı.Tv etkisi olduğunu düşünüyorum ben çünkü seslendiğimde bakması arttı.Bir de ben ismiyle az hitap ederim canım aşkım bitanem diye seslenirim böyle seslenince daha çok bakıyor.İSmini henüz bilmiyor bence kızım.
Ben inatla öğretmeye çalıştıkça el kol diye o inatla öğrenmiyor.Ama saati lambayı telefonu topu vs öğreniyor bunu bir türlü anlamıyorum.Bizim için de büyük pazartesi.Bezm-i alemden randevu aldım.İnşallah hayırlı haberlerle dönebilirim.
Dalıp gitmeleri derken gözleri mi dalıyor yoksa tv ye vs mi kitleniyor.Kızım da dalıyor ama ben hiç öyle düşünmedim.Gözü dalıyor normal ddim hep.Dalınca seslenirsen tepki veriyor mu?
inşallah çok hayırlı haberlerle dönersiniz. benim oğluma çok benziyor sizin kızın davranışları.
gözleri boş bir noktaya bakarken öyle dalıyor sanki görmüyor duymuyor gibi. öyle zamanlarda hiç tepki vermiyor. ama cee ya da saklambaç gibi ilgisini çekecek bişey oynamaya başlarsam o anda çözülüyor.
Amin inşallahh
Kalabalığı başından beri sevmez miydi yeni mi başladı. çünkü benim oğlum önceden severdi kalabalığı hatta evde misafir varken uyumak istemezdi onlarla beraber olabilmek için. sonradan başladı yabancıları istememe huyu.
benim kızda elin nerde,burnun nerde baba nerde gibi sorulara cep vermez,ama
giydirirken ayağını kardır dediğimde yada kolunu uzat dediğimde yapar
dr ayakkabılarını kendi giyebiliyo mu die sormuştu bize,
kendi ayakkabılarını giyemez ama benim ayakkabı ve terliklerimi giyer
benim ki de 1 ay önce falan bi kez cümle kurmuştu,
ben uyurken elimden tutup anne gaak demişti
nasıl sevinmiştm..neden devamı gelmedi acaba ne zaman konuşucaklar(
bide benim kız bazen parmak uçlarında yürüyo(
offf çok korkuyorum
evet kızıma,prensesime,meleğime gözümün bebeğine otizm tanısı kondu
hala şoktayım.konduramıyorum.şu an ağlıyorum.az önce uyuttum prensesimi
dr tek tedavi özel eğitim dedi fakat bulunduğum ilde otizmi olan çocukla ilgili bi kurum yok
yuva yada kreş te yok.zaten daha çok küçük
allahım deli olucam.babasıda bende gğnlerdir aglıyoruz
seneye daha büyük bi ile tayin istiycez ama şimdi yapabileceğim tek şey kendim ilgilenicem
zaten çok ilgileniyorum ama exradan neler yapılır? bilen varsa cevap verin lütfen
bu arada tek kelime bile konuşamıyor,söyleneni anlamıyor
benim meleğimin büyüdüğünde ailesi mesleği arkadaşları olmıycak mı,
hep muhtaç mı olucak
ya biz göçüp gittiğimizde yavrum ne olucak
ben yavruumu öpmeye kıyamazken bununla nasıl başedicez
bbide kardaşi var oda perişan onada hiç bakamıyorum
yıkıldım perişanımyıkıldım
aranızda varmı otizmli çocuğu olan
ne durumdasınız
çocuğunuzla işkiniz nasıl
yazın lütfen
özelden msj yazamıyorum. gittiğimiz iki doktor da çapanın doktorları. ancak biz özellerine gittik. buradan isimlerini yazmamızın sakıncası var mı ki? isterseniz mail adresinizi verin mail atayım size.
Peki gelişim geriliği var diyen doktor ne yapmanızı söyledi size tinemisim, tekrar ne zaman gideceksiniz doktora?[/
ocak 18 de gidicez,gelişim testi yapılıcak
netten araştırdım gelişim testi nasıl yapılıyo die,
dr çocuğa komutlar veriyomuş,hareketlerine,konuşmasına,
ve el kol hareketleri ve yürüyüşüne göre teşhis koyuyomuş
o saatten çocuğun uykusunu almış olması ve tok olması önemliymiş
eğer çocuk o saatte mız mız huysuz olursa test bi işe yaramazmış
gün yaklaştıkça heyecan basıyo. . neolucak . . ne diiiicek dr
içim içimi yiyo resmen
sizin kızınız kaç aylıktı. inşallah kaygılarımız boşunadır. inşallah her şey yoluna girer ama ben de çok korkuyorum. özellikle kimseyi istememesi çok canımı sıkıyor.
Peki gelişim geriliği var diyen doktor ne yapmanızı söyledi size tinemisim, tekrar ne zaman gideceksiniz doktora?[/
ocak 18 de gidicez,gelişim testi yapılıcak
netten araştırdım gelişim testi nasıl yapılıyo die,
dr çocuğa komutlar veriyomuş,hareketlerine,konuşmasına,
ve el kol hareketleri ve yürüyüşüne göre teşhis koyuyomuş
o saatten çocuğun uykusunu almış olması ve tok olması önemliymiş
eğer çocuk o saatte mız mız huysuz olursa test bi işe yaramazmış
gün yaklaştıkça heyecan basıyo. . neolucak . . ne diiiicek dr
içim içimi yiyo resmen
İnşallah çok güzel geçer test.Her şey yolunda gider Rabbim hepsini korusun.
Ben de çok heyecanlıyım pztesi randevu aldım ilk kez götürcem çocuk psikaytrisine bakalım şüphelerim hakkında ne diyecek doktor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?