hepinize ve hepimize geçmiş olsun maalesef diyorum bnmde oğlum 18 yaşında ve otizmoglum 2 bucuk yasındayken teshıs konuldu yüzde 80 otizm denilde.. ben inanamdım yada inanmak istemedim bilemiyorum hacettepede bi prof dedi otizmli oglun kabullenceksin bunu yoksa cocuguna hiçbir faydan olmaz dedi .. insan veladına yakıstıramıyo hala kabul edemedim mücadele ediyorum..
süphe nedenlerim; aslında 6 aylıkken fark ettim ama kımse inanmadı.. eşim ailem, puset e koyuyordum oyuncak sallayodum farketmıyodu gözleri görmüyo zannetım göz doktoruna götürdük b ısey yok dedıler etrafa bakmıyodu hiç.. bişey ılgısını cekmıyodu.. 1 yasında komsunun cocuklarına bakıyodum yapamıyodu hiç bişey.. baska cocuklarla kıyaslamıyorum ama yolunda gıtmeyen bıseyler vardı hissediyorum.. 1 bucuk yasına geldi ismine tepkı vermıyordu bakmıyordu hiç..
o ara görümcem bizde kalıyo ikrar kulagı duymuyo galiba dedı aldım.. beraber kulak burun bogaz doktoruna götürdük.. bişey yok dediler,, kendi etrafında dönme kafa sallama huyları basladı.. göz teması cok az dı (şimdi iyi cok sukur) arabaları bykten kucuge dizerdi.. sıra sıra.. bende oyanyıp sıra yı bozmayım kıyamet kopardı ( hala devam ediyo bu davranıslar) takıntılı davrasnıları vardı bir oyuncaga yada esyaya taksın günlerce alamayız elınden takıyo cunku aldıgında bıtmek bılmeyen öfke nöbetlerışimdilik aklıma gelenler kusura bakma
oglum yanımda bı yandan oynamaya calısıyoruz
Sağolun Allah razı olsun...baby2009 Allahım ŞAFİ ismiyle şifa versin yavrunuza onu size,sizi de ona bağışlasın.
Bende anneyim ne diyeceğimi bilemiyorum çok zor bi durum,çok ağır bi imtihan.Allahım yar ve yardımcınız olsun..
geçmiş olsun canım ama çok üzülmeyin çünkü tedavisi var. Bizimde bir aile yakınımızın daha 13 14 yaşlarındaki prenseslerine otizim tanısı konuldu.. Hemen doktor araştırmaya başladılar ilk gittikleri yerde sürekli oyalayıp durdular.. Sonra başka özel bir yere gittiler fakat ordada fiyat çok çok fazlaydı..En son internette doktor mustafa yaşar diye bir doktoru duymuşlar. İzmirde klinikleri varmış. Oraya gidip tedaviye başladılar.. Söylediklerine göre tedavi gerçekten işe yarıyormuş.. Prenseslerinin durumu gün geçtikçe daha iyiyi gidiyor :))
Mustafa yaşar neyin oluyor acep
Naciye aksu bir adamla tanışıyor ve adamın ilk evliliğinden olan çocugunun otizmli oldugunu ogrenıyor başta otizm hakkında hiç bir şey bilmiyor çocugu ilk gördügünde bagıran sallanan ellerini çırpan bir çocuk oldugunu söylüyor sonra hiç yılmadan obez olan otizmli çocugu aylarca koşu bandına bındırmeye spor yaptırmaya çalışıyor aylarca goturuyor ama çocukta tık yok ama sabredıyor en sonunda çocuk bınıyor sonra daha fazla daha fazla derken kılo verıyor ( otızmlıler bır şeyı yapana kadar sabredıyorsunuz ama bır kere yaptıktan sonra iş kolaylaşır ) sonra o çocuğa bütün zamanını vererek yemek yemeyi kendı başının çaresıne bakmayı öğretiyor o obez otizmli çocuk şimdi türkiyenin ilk otizmli fotomodeli :) fotograf çekımınde kımse otızmlı oldugunu anlamıyor
Otizmin tedavisi yok derler ama var SEVGİ otizmin tek tedavisi bu tek yapmanız gereken zamanınızı vermek sabretmek otizmliler dışardan anlaşılmıcak dereceye kadar iyileşebilir inanın ve unutmayın Ergenlık yaşına kadar ne öğrenırlerse o , bı yaştan sonra asla ustune bışı katamıyosunuz o yuzden ona ogretin onu o yaşına kadar sürekli geliştirin
Çokk çok zeki olduklarını unutmayın ha birde o dediğim çocugun yüzme birinciliğide var
Bence kesinlikle rehabilitasyon merkezlerine sokmayın çunku otızmde tekrarlama yoluyla ogrenıyosun ne goruyosan onu kapıyosun yanı dusunsenıze otızmlılerın ıcınde bırı sallanıyo bırı bağırıyo o da aynısını yapar onun sizi tekrarlaması lazım ( aynısını naciye aksu demişti paramı değil ama zamanımı harcadım asla rehabilitasyon merkezlerine vermedım bakıcılarıda kovdum dıye )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?