kızıma otizm tanısı kondu

Peki gelişim geriliği var diyen doktor ne yapmanızı söyledi size tinemisim, tekrar ne zaman gideceksiniz doktora?

bol bol uyarı verin dedi
konuşun,oynayın,yaşıtlarına gidin gelin dedi
oyun grubu bul oraya ver dedi ben oyun grubu bulamadım
kreşler en az yarım gün için anlaşıyolar
dr kreş için küçük olduğunu söyledi
ama gittiğimizde tekrar sorucam dr' uygun görürse vericem kreşe
sürekli konuşun dedi işte

Çocuklar ailelerinde huzursuzluk olduğunda bunu algılayıp üzülürler, strese girerler. Çocuğun birden üzerine düşerek, farklı davranarak onu huzursuz etmeyin. Hissettirmemeye çalışın.

Otizm çaresi olmayan bir şey değil. İyi bir eğitim ve destekle, kendi kendine yeten işlevsel bir birey olabilir, kendi ailesini kurup iş sahibi olabilir çocuğunuz. İnternette otizmli çocukları olan diğer aileler ile paylaşım yapabileceğiniz forumlar var, onları araştırın. Belki vakıf veya dernek de vardır, onlara ulaşın.

konuda yazıldı mı bilmiyorum ama Temple Grandin diye bir film var. Onu izlemenizi tavsiye ederim. otizm sprektrum bir davranım bozukluğudur bu yüzden sizin yapacağınız kızınızı en iyi şekilde tanıyıp güçlü yönlerine vurgu da bulunmaktır. birde dürdane uluata'nın özürlü bir çocuğunun annesiyim kitabını okursanız faydalanacağınızı düşünüyorum.

Arkadaşım, başına gelen kesinlikle hazmetmesi zor bir durum ancak yapabileceğiniz pek çok şey var. Kızın ne kadar şanslı ki annesi onun için çabalıyor ve araştırıyor. Eminim birlikte harika şeyler başaracaksınız. Bu arada iyi niyetle yazılan bir kaç yoruma izninizle ve yardımcı olmak amacı ile ben de yorum getirmek istiyorum.

arkadaşlar, gelişim geriliği ile otizmin müdahaleleri farklıdır. Misal gelişim geriliği olan bir çocuğa sürekli uyaran vermek iyidir ama otizmi olan çocuğa sürekli uyaran vermek daha geç öğrenmesine neden olabilir. Otizmli bir çocuğun gelecekte neler yapıp neler yapamayacağı ise birçok değişik etmene bağlıdır (çocuğun otizminin derecesi, zeka düzeyi, aldığı eğitimin miktarı ve niteliği vb. gibi). Beklentiyi olduğundan fazla yükseltmek ailenin bazen yanlış yönlere yönlenmesine ve çocuğun eğitimini kesmesine neden olabilir.

Benim size tavsiyem bir an önce eğitime başlaması için büyük illerden birindeki doğru düzgün bir kuruma götürmeniz. İlla ki o şehirde olmanız gerekmiyor, bir haftalığına randevu alıp gidiyorsunuz, çocuğa önce bir değerlendirme yapıyorlar. Sonra gelişimi ve öğrenmesi için ona bir program hazırlıyorlar ve bu programı evde nasıl uygulayacağınızı size öğretiyorlar. Siz bir süre gidip programı uyguluyorsunuz sonra düzenli aralıklarla kontrole gidiyorsunuz. Örneğin Eskişehir Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü'nün böyle bir hizmet sağlayan birimi var. Farklı şehirlerde, sadece otizm ile çalışan kurumlar var. Bunların da tümünün böyle uygulamaları mevcut. Gittiğinizde hangi kitapları okumanız ve nerelerden bilgi almanız gerektiğini onlar size anlatacaktır. Maalesef her bilgi her aşamada faydalı değil ve kafanızın karışmasına ve bilgi kirliliğine yol açabilir. Bir de otizm alanında çalışıyorum diyen bir çok şarlatan var ki onlar için de sizi uyarmalıyım. Gittiğiniz kurumun ve çalıştığınız uzmanın mutlaka diplomasını nerelerden mezun olduğunu, otizm ile çalışmak için nereden eğitim aldığını kontrol edin. Güvenilir yerlere yönelin.

Rabbim yardımcınız olsun.morelinizi yüksek tutmaya çalışın bu sizin imtehanınız fakat yenebileceğiniz bir durum otizim hastası çocuklarla alakalı birçok program izledim buna dayanarak yazıyorum bulabilirsen gülben ergenin 2012yemi yoksa2011 son aylarınamı geliyo hatırlamıyorum fakat oraya otizm hastası gençbir kız çıkmıştı ve kendini inanılmaz iyi anlatmıştı mutlaka ama mutlaka bulmalısın hatta kitap yazmış tanıtımı için almanyadan kendi kararıyla tr gelmişti onu izlerken çok duygulanmıştım rabbim yardımcınız olsun

Merhaba arkadaşlar rabbim yavrularımizi bize bagislasin. Özel anneler rabbim sizlere sabır meleklerinize şifa versin inşallah. Kızlar bana da yardımcı olurmusunuz? Benim de 21 aylık oğlum var 16 kelime biliyor yaklaşık bilmedigi şeylere kendi isim koyuyor bugün şekeri eline almış gik diyor mesela. Anne babayi çok net söylüyor tanıttığım kişileri tekrar sorunca gösteriyor komutları alıyor. Bundan bir ay önce çocuk psikiyatristi ne goturdum gece gündüz ağlıyordum hatta geceleri uyku girmiyordu gözüme etrafında dönüyordu süpürgeyi çalıştırınca yere yatıp sağa sola sallanıyordu dönmeyi bıraktı çok nadir ve kısa yapıyor artık doktor giderek artıyorsa kontrol ettirin demişti. Hala müzik duyunca yere yatıp sallanıyor saklanırken pepenin baba şarkısını söylüyor baba baba babaaaaam diye. Bu arada ayakta şallıyorum hala acaba o yüzden mi yere yatıp sallanıyor zaten sallanırken bazen ee ee diyor neyse bütün sıkıntı mi anlattim doktor a çocuk gelişime gönderir denver testi yapıldı herşey normal çıktı ama yine de içim rahat değil yaklaşık 3 haftadır yeni kelime öğrenemedi zaten 17. Ayından sonra başladı birşeyler söylemeye başladı sizce oğlumda bir sıkıntı var mi

allah sabırlar versin kardeşim elbette çok zor bi durum ama asla şükürden ayrılmayın...bu sizin imtihanınız, allaha isyan etmeden şükredin...dünya başınıza yıkılmış gibi hissetseniz de, bebeğinizin yaşadığına nefes aldığına bebek hasreti yaşamadığınıza şükredin nolur...
evet zor bi durum ama dünyadan soyutlamayın kendinizi, bunu bebeğinizede hissettirmeyin asla...normal bir çocuktan biraz daha özen göstererek büyüteceksiniz...
benim arkadaşımın da otistik bir oğlu var, sanırım 8 yaşında, gider geliriz ve çocukta öyle aşırı kötü bi durum yok...sadece istediği bişeyin olmaması halinde çok ağlıyor ve bağırıyor... onun dışında diğer çocuklardan farkı yok...annesi ile de çok muhabbet etmiştik bu konuda, oda ilk öğrendiğinde çok üzülmüş yıkılmış ama allah sabır veriyor demişti... hatta yaşıtları kadar olmasa da şuan konuşuyor, kısa cümleler kuruyor...ama dediğim gibi istediği bişeyin hemen olmasını istiyor...
canım allah yardımcın olsun inşalah, ama bukadar yıkılma bırakma kendini bak başka çocuğunda varmış, onuda ihmal etme....
dua et sabır dile....tıp çok ilerledi artık kansere bile çareler var, inşallah tedavisi olur bebeğinizin...allah yardımcı olsun canım...

Okurken Göz yaşlarımı tutamadım Anne baba olmak çoook zor Allahım yardımcınız olsun şifaa versin.Büyük bir ile gitme şansınız yokmu ? zaman kaybetmeden tedaviye başlarsanız ilerde daha kolay olur yavrunuz için...

ALLAH yar ve yardımcınız olsun canım evladına gani rahmetinden ve sağlığından versin RABBİM acil şifalar versin AMİN

kızınız nasıl siz naılsınız merak ettim.. konuda güncel kalsınkı süpe duyan yada teşhis konulan arkadaslarda yazzsın

Çocuğum yok ama size yardımı olabilecek şeyin bir pedegogla çalışmak oldugunu düşünüyorum. hamıle kalmaya calısıyorum ve bır arkadasım otizmle ilgili bir yazı okutmustu ordan bırtakım bılgıler edındım. dogumdakı otızmden daha cok 0-4 yas arasındakı otızmın daha yaygın oldugunu ve bununda ozel egıtım gerektırdıgını ogrendım. eger özel eğitim veren merkezler yok ise yasını bilmiyorum ama her okulda artık kaynastırma ogrencılerı var. oradakı ogretmenlerden neler yapabılecegınızı varsada pedegoglardan ve ellerındekı dokumanlardan yararlanabılırsınız. okul öncesi öğretmenleride bu konuda yardımcı olabılıyorlarmıs. aglamak çare değil üzülmek sızı daha cok yıpratıcak. mucadele etmek zorundasınız. Allah yardımcınız olsun ınsallah.

İkrar bir yorumunda okudum oğlunun otistik oldugunu sana bir kaç soru sormak istiyorum cevap verirsen çok memnun olurum. Oğlun kaç yaşındayken teşhis konuldu birde sizin şüphelenme nedenlerini yazarmisin lütfen

İkrar bir yorumunda okudum oğlunun otistik oldugunu sana bir kaç soru sormak istiyorum cevap verirsen çok memnun olurum. Oğlun kaç yaşındayken teşhis konuldu birde sizin şüphelenme nedenlerini yazarmisin lütfen

oglum 2 bucuk yasındayken teshıs konuldu yüzde 80 otizm denilde.. ben inanamdım yada inanmak istemedim bilemiyorum hacettepede bi prof dedi otizmli oglun kabullenceksin bunu yoksa cocuguna hiçbir faydan olmaz dedi .. insan veladına yakıstıramıyo hala kabul edemedim mücadele ediyorum..

süphe nedenlerim; aslında 6 aylıkken fark ettim ama kımse inanmadı.. eşim ailem, puset e koyuyordum oyuncak sallayodum farketmıyodu gözleri görmüyo zannetım göz doktoruna götürdük b ısey yok dedıler etrafa bakmıyodu hiç.. bişey ılgısını cekmıyodu.. 1 yasında komsunun cocuklarına bakıyodum yapamıyodu hiç bişey.. baska cocuklarla kıyaslamıyorum ama yolunda gıtmeyen bıseyler vardı hissediyorum.. 1 bucuk yasına geldi ismine tepkı vermıyordu bakmıyordu hiç..

o ara görümcem bizde kalıyo ikrar kulagı duymuyo galiba dedı aldım.. beraber kulak burun bogaz doktoruna götürdük.. bişey yok dediler,, kendi etrafında dönme kafa sallama huyları basladı.. göz teması cok az dı (şimdi iyi cok sukur) arabaları bykten kucuge dizerdi.. sıra sıra.. bende oyanyıp sıra yı bozmayım kıyamet kopardı ( hala devam ediyo bu davranıslar) takıntılı davrasnıları vardı bir oyuncaga yada esyaya taksın günlerce alamayız elınden takıyo cunku aldıgında bıtmek bılmeyen öfke nöbetlerı şimdilik aklıma gelenler kusura bakma

oglum yanımda bı yandan oynamaya calısıyoruz

otistik degil otizmli bizim cocuklarımız.. özür dilerim canım o kelime beni cok daha fazla üzüyo otizm engel degik farklılıktır.. bizler gibi bakamıyolar dünyaya sadece farklılar bizden sadece..

Son düzenleme:
Çok özür dilerim evet otizm. Oğlunu öpermisin benim için? Rabbim bu günleri unutturur inşallah. Bir sayfa önce ki iki yorumum var zamanin olursa okurmusun

Otizmi çok arastirdim canım bende asla engel göremiyorum bizim dünyamıza alısamiyorlar sadece. Aslında alışılacak dünya da değil ki bizim ki en güzel onların dünyası aslında ama... Denecek çok söz var ne diyeyim kardeşim allah yardımcin olsun. Oğlun bir melek sende kanatlarısin inşallah o kanatlarla uçup bu rüyadan uyanacak

ay canım ya aglattın beni allah razı olsun cok zor bı sınav imtahan.. allah kimseyi sınamasın yavrusuyla cok zor .. benim oglm dondurulmus embıryo bınbır skıntı üzüntü ile gelen bi bebek.. allahım demekki böyle uygun görmüş:2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…