kızıma otizm tanısı kondu

Otizmle ilgili bir ara bayağı araştırma yaptım, oğlumda olabilir mi diye.
Otizm çok geniş bir yelpaze, çok özel yetenekleri de olabiliyor.
Ve benim bildiğim kadarıyla otizm teşhisi koymak öyle kolay değil,
en erken 3 yaşında koyulabiliyor bildiğim.
Bu yaşa kadar çocuklar otizm belirtileri gösterebiliyormuş.
Belki de otizm değil ama başka bir sıkıntısı var.
İnş değildir ve önemli bir sıkıntısı da yoktur ama otizmse eğer,
tek çaresi özel eğitim , bir tedavisi yok malesef.
Allah yardımcınız olsun, umarım teşhis yanlıştır.

Bukadar bırakmayın kendinizi lütfen allah yardımcınız olsun rabbim hep yanınızda unutmayın... Bizim eski bir komşumuz vardı kızı otzim hastasıydı şuan kız 14 15 yaşlarına geldi bebekliğinden beri tedavi gördü özel kreşe gitti vee inanılmaz değişti öyle yol katettilerki önceden saldırgandı hem kendine hem çevresine zarar veriyordu şimdi onlar kalmadı çook çook değişti konuşabiliyor artık yani olmayacak diye birşey yok inancınızı kaybetmeyin

Son düzenleme:
öncelikle çok geçmiş olsun yavrunuza,ve size da güç kuvvet versin rabbim...
fakat otizm tanısı için erken bir yaş 2 yaş.(bende içinde otsitik çocuklarında bulunduğıu özel bir eğitim kurumunda müzik öğretmeniyim)
siz kızınızın sizi duymadığını ve hırçınlığından bahsertmişsiniz.aklıma şuda gelmedi değil.acaba sizi duyabiliyormu?duyamama gibi bir sıkıntıdan dolayıda konuşamıyor ve bundan dolayı hırçınlaşıyor olabilirmi?yani bunlar tam olarak araştırıldımı?
bunları tanıları konuldumu yapılan tetkiklerde?işitme testleri vs..?

erken tanı ve tedavi uygulanan çocuklarda ileride otistik oldukları anlaşılmayacak kadar sağlıklı olabiliyorlar..
eşinizi memursa özel sağlık durumundan bir dahaki yılı beklemeden hemen büyük bir ile tayin isteyebilir...

allah sabrını ve şifası versin inşallah..dualarım sizinle arkadaşım....

Tohum Otizm Vakfı bu alandaki en büyük kuruluşlardan biri. Bunu araştırabilirsiniz.

Yazınızı okuduğumda çok üzüldüm. Ben evli de değilim anne de değilim ama bu durumda etkilenmemek mümkün değil.
Önce Rabbim size sabır versin diyorum. Videoyu izledim gerçekten çok güzel anlatılmış. Daha fazla ilgi ve özenle inşallah evladınız daha iyi olacak.

Başka bir doktora daha göstern kesinlikle güvenseniz bile tek doktorla kalmayın hele hele böyle ciddi bir
meselede.
Otizmin başlıca belirtileri şöyleymiş sizin bebeğinizde var mı bunlar belki doktor teşhiste yanılmıştır olamazmı dua
edelim öyle olsun.

İlk bir seneden itibaren görülebilir. Bu çocuklarda*** yeterince göz teması kurmaması,gülümsemeye tepkisizlik,adı çağrılınca bakmama ,yalnızken mutlu olma, yaşıtlarına ilgisiz olma,oyuncakları yaşıtları gibi oynamama,konuşma gecikmesi ve tekrarlayan tuhaf davranışlar (sallanma ,dönme,dönene nesnelere ilgi,el hareketleri)görülebilir.

Otizmin sebebi:Genetik çok önemlidir.

Merhaba;

Ben özel eğitimciyim...

Öncelikle bu tanı nerede ve kim tarafından kondu?
Sadece otizm mi dediler yoksa otizmin derecelerinden olan
Atipik otizim, Asperger Sendromu vs herhangi bir bilgilendirme yapıldı mı?

Kızınız çok küçük,
otizmin kesin tanısı 3 yaştan önce konulamaz,
ancak siz çocugunuzda bir farklılık oldugunun farkında mıydınız daha önce?

Eger ki tanı kesinse, öncelikle erken tanı kondugu için şanslı bir annesiniz,
ve kızınız da çok şanslı.
Çünkü otizm öyle bir şey ki küçük yaşta farkedilirse ve gerekli eğitim verilirse
tamamen normale dönebiliyor bireyler...
Ancak çok geç kalmamak şartıyla ...

Size tavsiyem en kısa zamanda iyi bir özel eğitimci bulup çocugunuza PECS yönetimiyle
eğitim almasını saglayın...
Rehabilitasyon merkezlerine giderseniz mutlaka alan mezunu ve PECS yöntemi ile çalışacak,
özel eğitimciler bulunduguna , kızınızın onlardan eğitim aldıgına şahit olun....

Ve lütfen şu an aglama zamanı degil,
bir an önce kabullenip kolları sıvayın,
bu kızınız için inanın daha faydalı olacaktır...

Zorlu bir süreç sizi bekliyor, yolunuz açık olsun...

Ve size bizat yaşadıgım bir olay anlatayım.

Bu duruma Yine özel eğitimci olan bir arkadaşımın ikizleriyle şahit oldum...
Benim oglumdan 4 ay büyüklerdi. Bebeklerimizi beraber büyüttük.
Ancak çocuklar büyüdükçe ikizlerden kız normal, hatta gelişim olarak ileride,
erkek olan gelişim olarak çok gerideydi. Ve arkadaşım ve eşi farketmiyordu.
Arkadaşıma bunu ben söyledim

Çünkü bir anne olarak özel eğitimci de olsa belki de farkında degildi ya da farkındaydı konduramıyordu...
Hemen kolları sıvadı oglu için.
Testler yapıldı tanı kondu vs vs. Eğitimi bizzat kendisi verdi.
O zamanlar aynen sizin kızınız gibi 21 aylıktı.
O kadar özveriyle ugraştı ki oglu için ve inanın o çocuk o kadar yol kat etti ki...
Hemen kreşe yazdırdı. Ve en önemlisi oglunun önünde dogru model olan diğer ikizi vardı.
Belki de bu nedenle çok çabuk aştılar bu durumu.
Şu an tamamen normal.
Ve oglumla beraber 1.sınıfa başladılar :)

Siz de şanslısınız küçük de bir kardeşi varmış küçük hanımın....
Emin olun 1 yıl sonra o minik kardeş ablasına o kadar faydalı olacak ki...

Son düzenleme:
otizmli çocuklar özel çocuklar.lütfen üzülmeyin.

bir zamanlar kadesa arkadaşımızın paylaştığı bir cümle vardı.otistik bir annenin düşüncelerini yazmıştı.hala aklıma kazılıdır.

mümkünse becerilerini ortaya çıkarın.mesela bethoven otistik ve nam salmış birçok otistik ünlü var.neler yapabilirsiniz bunu aklınızda sıralayın.belki de ileri de gurur duyacağınız bir prensesiniz olacak.

Öncelikle çaba gösterdiğiniz için sizi tebrik ediyorum. Otizm çok zor bir rahatsızlık olmasına rağmen, doğru yaklaşımla otizm hastası insanlar normale yakın hayatlar sürebilirler. Ayrıca kondurulamayacak bir şey yok. Otizm zeka geriliği veya anlayış bozukluğu değildir. Aksine, otizm hastaları birçok şeyi bizden daha iyi anladıkları için hayat onlar için çok zordur. Örneğin, siz bir polisin belinde bir silah görseniz tedirgin olmayabilirsiniz, çünkü o onun mesleği gereğidir. Ancak otizmli bir insan o silahın nelere sebep olabileceğini çok daha korkunç bir gerçeklikle algıladığı için çok korkar. Siz o silahın hata yapması durumunda insanların zarar görmesi ihtimalini düşünmezsiniz çünkü beyninizin filtreleri bunu algılamamak üzerine programlanmıştır. Otizmli hastalarda bu filtreler bu şekilde oluşmaz ancak doğru telkinlerle ve eğitimlerle otizmli bir insanda bu tip filtreler oluşturulabilir ve bu insanlar normale yakın bir hayat sürebilirler. Tabii ki otizmin bir sürü çeşidi var. Hangisinin olduğunu bilmek çok önemli, tedavi ve yaklaşım buna göre değişecektir. Umarım bir an önce çocuğunuzun tedavi görebileceği bir şehre tayin olursunuz.

Ayrıca otizm hastaları önceki mesajlarda söylendiği gibi birçok yeteneğe sahip olabilirler. Bunları ortaya çıkarabilirsiniz.

Otizm tedavisinde en önemli iki şey sabır ve anlayıştır. Bunu aklınızdan çıkarmayın.

Son düzenleme:
Ben oğlumu konuşma geriliği ve otizmi desteklediğini düşündüğüm birkaç hareketi sebebi ile ilk kez 21 aylıkken dr. götürmüştüm.
Konunun uzmanı dr. silik otizm olabilir demişti.
O an dizlerimin titreyişi,öylece kalışım,eşimin inkarı hala aklımdan çıkmaz.
Bir başka hastaneden bir başka randevu aldım.Sanmıyorum dedi doktor,kesin teşhis 3 yaştan sonra dedi.
Başka dr. araştırma hastanesinde hayır dedi,otistik değil aasla.
Testler yapıldı,çocuk psikologları tarafından,başarılı geçti.

Annelik dürtülerime bir ok saplanmıştı bir kere,çocuğum ne yapsa acaba mı dedim?
Çok sinirli zaman zaman tutturup duruyor olmadı mı yere atıyor kendi.Eyvah diyorum,eşim bende yapıyormuşum ne var diyor???
Önümüzdeki ay 3 yaşını dolduruyor bitanem.
Tekrar götüreceğim doktor maratonuna.
Bazen müthiş cevaplar veriyor şaşıp kalıyorum,bazen öylee birşey yapıyor ki düşüyorum.
Zor...
Dilerim ki yoktur sizinde benimde meleğimin hiçbir sorunu.
Varsa da dünyanın sonu değil bunu görebilme ;güçlü kalabilme gücüne sahip olabilelim inşallah.

oğlum 24 aylıktı gelişiminde bazı anormallikler olduğunu fark ettiğimizde..önce işitmede problem olduğunu düşündük..çünkü seslenince bakmıyor ve hiç kelime yada hece yada ses ççıkaramıyor,ama işitmede sorun çıkmayınca dr.yönlendrmesiyle denver testine girdi ve pedegoga yönlendirildik..sadece 2 dakika da otizm ön tanısı kondu..bişiler ters gidiyodu evet ama otizm aklımın ucuna gelmemişti...netten araştırdım ve tam anlamıyla yıkıldım,okudukça oğlumda o an aklıma gelen bi çok özelliği ortaya çıktı...ışıklı tabelalara kahkahalarla gülüyor,parmak ucunda yürüyor ,işaret parmağını kullanamıyor(isteğini belirtirken)arabayı sürmek yerine tekerleklerini döndürüyor,seslenince bakmıyor,kucakta durmak istemiyor,anneyi tanımıyor,sevgi gösterisi yok,oyun oynamıyor katılmıyot,bay bay yapamıyor vs vs..hepsi mevcuttu..o gecenin sabahı oğlum sanki bana ait değildi..hayatımız farklı bi boyut kazandı..oğluma bakıp bakıp günlerce ağladım ağladım...taki bunun ona bi faydasının dokunmıcanı anlaya kadar..kendimize yol çizdik...raporunu aldık..özel eğitime başlattık eş zamanlı yoğun bir ozon tedavisine başlattık..ve ev işleride dahil herşeyi kenara bırakıp sadece onunla ilgilendim ki bu bile ufak gelişimlere neden oldu...özel eğitimde sürekli izledim dersleri ve evde aynılarını uyguladım..hala da devam ediyorum..şimdi 3 yaşını doldurdu ve kreşe başladı..yavaş ama emin adımlarla ilerliyoruz...işin birde güzel tarafı şu;daha 3 ay önce bana ilk defa anne dedi ve ben tel. sarılıp herkesi aradım ve söyledim okadar mutlu oldumki ve gelişmeleri gördükçe normal bi çocukta normal karşılanan olayla bizim çocuklarımızda bizleri okadar mutlu ediyoki..belki bu durum senelerimi alıcak ama varsın alsın...onlar için değer...:)

aslında şuda bir gerçekki dr lar artık çok kolay otizm tanısı koyabiliyorlar...bir süre sonra doğal süreçte kendi kendine kaybolup gidecek davranışlarda olabilir yada sosyal gelişim bzoukluğuda olabilir ama bunları tek çatı altında toplayıp otizm diyorlar ve dercelendiriyorlar..ve çocuğumuz otizmli olmasa bile ömür boyu bu etiketi( iyileşse dahi)taşıycak..

Yaklaşık 1-2 ay önce otizmli bir genç kızımız burada başlık açmıştı.

Başlık yanlış hatırlamıyorsam herkesten farklı olmaktı.
Dünyalarını o kadar güzel anlatmıştı ki kendi dilinden...

O başlığı hatırlayan var mı?
Nasıl bulabiliriz?

Son düzenleme:

onu hatırlamıyorum canm ama bu konuda otizmin türü,derecesi falan da söylenmemiş galiba..doktor sadece çocuğunuz otistik demiş..

o yüzden tanı bana doğru olmayabilir gibi geldi..zaten bu tıbbi tanı neye göre yapıldı acaba? ayrıca daha eğitsel tanılaması da yapılmalı değil mi?

bir arkadaşın da dediği gibi sosyal bozukluklara bile gereksiz tanılar koyulabiliyor artık.

bulunduğumuz ilde oçem yok gebzede var benim ailem orda
seneye oraya tayin isticez
zaten oçemi aradım bu gün telde görüştüm
36 ay ını doldurmadan almıyolarmış
benim kızım daha 21 aylık
benim şimdi evde kendim ilgilenmem gerek
ilgileniyorum zaten ama nasıl daha faydalı olurum
neler yapmam nasıl davranmam gerek
ne yaparsam kızıma faydam olur
ben aklıma gelen herşeyi yapıyorum ama mutlaka atladığım yerler vardır
obu yüzden burda bu konuda bilgisi oolup bunu okuyan herkesten yardım istiyorum
evde kızıma nasıl eğitim verebilirim
neler yapabilirim

Öyle tabi ki..
Hatta anneler bile çogu zaman acaba derler.
Çünkü otistik bireylerin gösterdiği davranışların pek çogunu normal çocuklar da gösterir.
Ama otistiklerde davranışların sayısı ve şiddeti çok daha fazladır...

canım CUDANA arkadaşımız özel eğitim öğretmeni,o sana daha güzel yardımcı olacaktır bu konuda.tabii ki evde yapacağınız etkinlikler vardır,bir yerlerden başlamak önemli.

Yazdıklarınız şüpheleri,acabaları hiç bitmeyen bir anne için çok moral verici.
Teşekkürler.

Tinemisim tanı kesin mi? nerede kondu bu tanı? test mi yaptılar?

hatırlıyorum başka doktorlar da otistik değil demişlerdi..

tanı yanlış olabilir mi acaba? şüphelendim şimdi.

bulunduğum ilde psikiatr ve pedagogla görüştük,otizm diğil demişlerdi

ama bi sıkıntı var ki bu kadar tepkisiz dediler

izmite götürdüm umuttepe araştırma hastanesine

ayın 16 sında tekrar götürücem

çocuk nurolojisine
burda o bölüm yok çünkü

ordan sonuç alınca kesin tanı konulcak ama otizm dedi

hani bu hastalık çeşitli olurmuş ya hangi türden olduğu ayın 16sında belli olcak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…