kızıma yapılan yakıştırma

Olayı çok fazla büyütmüşsünüz
Ve kusura bakmayın ama haksızsınız
O yaştaki çocuk iftiranın ne olduğunu bilmez
İftira atsa bile yaptığı şeyin "iftira" olabileceğini kavramaz
Üstelik iftira da atmamış. Kızınızı cetvele bakarken görmüş, daha sonra da masasında cetveli görmüşler ve doğal olarak eve götüreceğini düşünüp alıp saklamışlar.
Öyle bir anlatmışsınız ki sanki kızlar planlı programlı bir şekilde cetveli kızınızın masasına bırakmış ve ona aa hırsız demişler gibi. Entirika falan yok yani ortada.
Biz buna iftira değil, yanlış anlaşılma diyoruz kısaca.

Babası verdiği tepkide son derece haklı. Siz kimsiniz ki karşısınıza küçücük çocuğu alıp ağlatıyorsunuz. Kim bilir ne dediniz de korkuttunuz. Benim çocuğumu bir veli gelip ağlatsa çok ciddiyim alnını karışlardım. Dua edin babası daha büyük tepki vermemiş. Ve evet gerçekten eğitimli aklı başında modern bir annenin yapacağı iş değil bu. Böyle bir veli gider öğremenle konuşur. Dağ başımı oradı? Hiyerarşi yok mu ?

Sizin kızınızdan şikayetçi olan biri direk gelip sizin kızınızla konuşsa ? Ne düşünürsünüz? Düşünsenize kkzınkz bir anda karşısında bir yetişkin görüyr. Kendisini azarlamaya gelmiş (o nun düşüncesine göre)

Haklıyken haksız konuma düşmüş ve olayı çok dramatize etmişsiniz. Öğretmen de haklı. Ben olsam ben de o kızı sonuna dek savunur size yedirmezdim. Bir ceza verilecekse bu öğretmenin işi. Veli kafasına göre sınıfa girip çocuklara ayar çekemez

İlk sayfada yazdığı gibi özet. Önce çocuğun babası ile konuşuyor adam ılımlı. Sonra okula geliyor adamın eşi gelmiş çünkü konu sahibin kızı annem gelecek demiş. Ve kadın konu sahibine parlıyor. Sonra konu sahibi kadınla muhattap olmamak için diğer velisi olmayan iki kızın yanına gidiyor. Kızlar çekiniyor utanıyor ağlıyor. Daha sonra bi daha önce ılımlı olan adam konu sahibine eğitimsiz vs diyor çünkü olay büyüyor ve müdür kızın madalyasını geri istiyor.
Başta kız da suçunu itiraf ediyor ve buraya geleceğini böyle uzulecegini tahmin etmemiştim diyor.

Bu olay nasıl duzelir sizce. Bence düzelir ama konu sahibi önce Başta yaptığı yanlış ları bir anlamalı. Kızı tehdit gibi annemi cağırıcam demiş. Diğer kızlar korkmuş. Tamam ida çocuk anneyi arkasına alması çok doğal. Ama dur bakalım kızım bir yanlış anlaşılma var gidelim müdürün odasına anlatalım. Müdürün cağırsin bu yanlış anlaşılma da açığa çıksın. Demesi gerekmez mi bir yetiskin in. Eğer böyle olsa kim ne diyebilir di konu sahibine kızı zaten haklı

1. Diğer 2 kızın çekinip ağlaması neden? Çocukları asla duygusuz ve düşüncesiz yapmayın. Hata olduğunu biliyorlar. Konu sahibi kızmamış ki etik bir şey anlatmaya çalışmış. Sesini mi yükseltmiş, bağırmış mı? Sınıfta yaygara mı çıkarmış? Hayır. Sadece konuşmuş.

2. “Kızı “annemi çağıracağım” demiş. Diğer kızlar korkmuş.” Yani diğer kızları korkutmakla konu sahibinin kızını hatalı bulmuş gibi bir hisse kapıldım. Elbette korkmalılar zaten hatalı olduklarını bilmiyorlar mı? Çocuk bu iftira atmış, hırsızlık gibi ciddi bir iftira. O kadar kolay bir mesele değil.

Anlamadığım konu sahibinin kızının mı madalyasını almış müdür? Neden almış? Konuyla bağlantısı neymiş?

İlk sayfada yazdığı gibi özet. Önce çocuğun babası ile konuşuyor adam ılımlı. Sonra okula geliyor adamın eşi gelmiş çünkü konu sahibin kızı annem gelecek demiş. Ve kadın konu sahibine parlıyor. Sonra konu sahibi kadınla muhattap olmamak için diğer velisi olmayan iki kızın yanına gidiyor. Kızlar çekiniyor utanıyor ağlıyor. Daha sonra bi daha önce ılımlı olan adam konu sahibine eğitimsiz vs diyor çünkü olay büyüyor ve müdür kızın madalyasını geri istiyor.
Başta kız da suçunu itiraf ediyor ve buraya geleceğini böyle uzulecegini tahmin etmemiştim diyor.

Bu olay nasıl duzelir sizce. Bence düzelir ama konu sahibi önce Başta yaptığı yanlış ları bir anlamalı. Kızı tehdit gibi annemi cağırıcam demiş. Diğer kızlar korkmuş. Tamam ida çocuk anneyi arkasına alması çok doğal. Ama dur bakalım kızım bir yanlış anlaşılma var gidelim müdürün odasına anlatalım. Müdürün cağırsin bu yanlış anlaşılma da açığa çıksın. Demesi gerekmez mi bir yetiskin in. Eğer böyle olsa kim ne diyebilir di konu sahibine kızı zaten haklı
bir konu dikkatimi çekti.
eğitimli veli kızının olayı nasıl anlatmasıyla okula geldi acaba?
biz arkadaşıma şaka yaptık ağladı annesi gelecek dese o veli hemen nasıl ciddiye alıp hemen gelmiş o da tuhaf.
yanlış anlamış diye de düşünebilirdi sonuçta eve gelip sabaha kadar ağlayan çocuk o değil.

Üstelik iftira da atmamış. Kızınızı cetvele bakarken görmüş, daha sonra da masasında cetveli görmüşler ve doğal olarak eve götüreceğini düşünüp alıp saklamışlar.
Öyle bir anlatmışsınız ki sanki kızlar planlı programlı bir şekilde cetveli kızınızın masasına bırakmış ve ona aa hırsız demişler gibi. Entirika falan yok yani ortada.

Babası verdiği tepkide son derece haklı. Siz kimsiniz ki karşısınıza küçücük çocuğu alıp ağlatıyorsunuz. Kim bilir ne dediniz de korkuttunuz. Benim çocuğumu bir veli gelip ağlatsa çok ciddiyim alnını karışlardım. Dua edin babası daha büyük tepki vermemiş. Ve evet gerçekten eğitimli aklı başında modern bir annenin yapacağı iş değil bu. Böyle bir veli gider öğremenle konuşur. Dağ başımı oradı? Hiyerarşi yok mu ?

Sizin kızınızdan şikayetçi olan biri direk gelip sizin kızınızla konuşsa ? Ne düşünürsünüz? Düşünsenize kkzınkz bir anda karşısında bir yetişkin görüyr. Kendisini azarlamaya gelmiş (o nun düşüncesine göre)

Haklıyken haksız konuma düşmüş ve olayı çok dramatize etmişsiniz. Öğretmen de haklı. Ben olsam ben de o kızı sonuna dek savunur size yedirmezdim. Bir ceza verilecekse bu öğretmenin işi. Veli kafasına göre sınıfa girip çocuklara ayar çekemez
bence tekrar okuyun. cetvelin masaya geldiği yokkk, kızını karşıma aldığın yokkkk, kızıyla tek kelime bile ettiğim yoookkkk,zarlayan yokkkk,,, :))))

o yaşta da daha küçük de olsalar iftirayı bilirler,bilmeliler.
en azından birini yapmadığı bir şey için komite halinde suçlamaya hakları olmadığını.

1. Diğer 2 kızın çekinip ağlaması neden? Çocukları asla duygusuz ve düşüncesiz yapmayın. Hata olduğunu biliyorlar. Konu sahibi kızmamış ki etik bir şey anlatmaya çalışmış. Sesini mi yükseltmiş, bağırmış mı? Sınıfta yaygara mı çıkarmış? Hayır. Sadece konuşmuş.

2. “Kızı “annemi çağıracağım” demiş. Diğer kızlar korkmuş.” Yani diğer kızları korkutmakla konu sahibinin kızını hatalı bulmuş gibi bir hisse kapıldım. Elbette korkmalılar zaten hatalı olduklarını bilmiyorlar mı? Çocuk bu iftira atmış, hırsızlık gibi ciddi bir iftira. O kadar kolay bir mesele değil.

Anlamadığım konu sahibinin kızının mı madalyasını almış müdür? Neden almış? Konuyla bağlantısı neymiş?
madalyayı bugün cuma törende onure edip kendi takmak istedi.

Bugünkü ortam nasıl? Kızın geldi mi okuldan? Bir şeyler olmuş mu?

Bir de işin şöyle bir yanı var. Sen kızını korumak için bir şey yaptın ama olayı yaşarken ona ağır gelmiş olabilir. Sen yetişkin olarak bunu göğüsleyebilirsin ama kızın bundan utanabilir ve olayın olduğu toplumda kendi kabuğuna çekilebilir.

Şöyle ki: marketlerden birinden kuru incir alacaktım . Ama üstü açık. Üstünün kapalı olduğu yerden elime eldiven geçirip almaya başladım. Görevli kız geldi beni itti. Kendisinin vereceğini söyledi. Ben de “tabi verin ama üstünü kapatmanız lazım kış ayı insanlar hasta, toz vs her şey var. Bu yanlış bir yöntem diye “ diye konuşayım dedim ki kız mahalle kavgasına çevirdi. Ben de dedim “ buraya denetçi gönderirsem kapatırlar burayı, bu şekilde satış olmaz.” Falan tabi herkes bize bakıyor. Oradan çıktık kızım dedi ki: anne senin yüzünden rezil oldu.

Ben de ona dedim ki:” bak şimdi ben doğru olan bir şey yaptım aslında. Düşün yaşlı amca hasta ve hapşırıyor oradan geçerken ve sen bilmeden onu yiyorsun. Doğru olan üstlerinin kapatılması. Sen de haklı olduğun zamanlarda hakkını her zaman savun kavga çıksa bile.” Dedim. Çocuklar çok mantıklı artık sebep, sonuç ilişkisini hemen kurup mantık yürütüyorlar. Yeter ki onlarla yetişkin gibi konuşalım.

Tamamen yanlış anlaşılmışım zaten detay isteyen bir durum. Konu sahibinin kızı bunu söyledi çocuklar korktu. Bu onun savunma mekanizması ama çocuklar büyük tepki beklediler hatalarını biliyor lar.

Konu sahibi daha farklı yaklasamaz mıydı acaba. Senin yaptığın yanlış bunu yapmamalısın demek yerine. Bir yanlış anlaşılma mı olmuş kızlar arkadaşınız çok üzgün. Konuşalım mı bu konuyu sizle demek gerekmez mi. Herşey daha yolunda olmaz mıydı ozaman.

Yani ona bile gerek yok her eğitimci karşıdır. Okuldaki sorunu velinin gelip diğer çocuk ile cozmesine. En azından yanlarında bir öğretmen olmalıydı. Eger olsa idi daha farklı konuşacak dı.

Iki ağlayan kız çocuğuna ders vermek kolay. Hadi diğer kızın anasına da ders verseydi. Başa çıkamayıp muhattap olmamak yerine.

çocukları iyice bebek sandınız sanırım. 5. sınıf çocukları gayet de iftirayı da yalanı da bilir. 5. sınıfta haraç kesen çocuk biliyorum. çocuklar o kadar da saf değil. yaptıkları hatayı da biliyolar da işte konu sahibi dibine kadar haklıyken yanlış stratejiyle sıkıntı olmuş. ayrıca bu olayı yapan çocuğun anası da öğretmen olunca öğretmenle müdür sahip çıkmamış. o üç çocuğa da sağlam ceza verilmeli. hiçbi çocuğa grup halinde okul ortamında ağlatıp kabadayılık yapamaz

merhaba arkadaşlar
çok üzgünüm ve bi o kadarda sinirliyim.evelsi gün okulda kayıp dolabında bulunan bir cetvele kızım alıp bakıyor dolap sorumlusu arkadaşları kızıma o cetveli alma diyor kızımda bırakıyor.sonra o dolapta bulunan kitapların arasına o cetveli saklıyorlar.aradan 2-3 tenefüs geçiyor kızım kayıp dolabından bir kitap alıyor ve okuyup yerine koymak için fakat içinde o cetvel oluyor kim koydu nasıl bilmiyoruz.tesadüfte olabilir.bu 3 arkadaş kızıma sen o cetveli alıp evine götürceksin demi diyor.kızımda ben 3 liralık cetveleme kaldım diyor ve bu 3 kız bu cetveli alıp kendilerince önlem alıp saklıyorlar.yani kızım çalıp eve götürmesin diye. kızımda haklı olarak kendini kötü hissediyor hatta 3 kız aralarında çalıcak bak diye konuşuyorlar.kızımda bana hırsız diyolar diye üzülüyor akşam eve geldiğinde sürekli ağlayıp anne bana hırsız dediler diyor.olay bu.
ertesin öğlen okula gidip çocuklarla konuşup sınıf öğretmeni ile konuşmak istedim.fakat kızların birinin annesini okulun önünde gördüm. çünki kızım arkadaşlarına benim onlarla konuşacağımı söylemiş.kızda annesini çağırmış.bayana kapının önünde olayı anlattım hayır benim kızım öyle bişey yapmadı.kızınız yalan söylüyor dedi.ben eğitimciyim siz benim kızımın başarısını kıskanıyorsunuz deyince bu saatten sonra sizinle muhatap olmak istemiyorum dedim ve sınıfa gittim.o kadının kızıyla hiç konuşmadım kalan iki kız ile konuştum.o bayanın kızının böyle bir şey yaptığını bizde ona uyduk dediler.bende 1 insanların namusu 2 bu tür yakıştırmalar yaparken durup düşünün durup bir daha düşün dedim kızlar ağlamaya baladı o sırada öğretmen geldi diğer veli ve kızı geldi.o bayanla ve kızıyla hiç konuşmadım. 1-2 kelime ile çok tepki verdiğimi ima etti dinlemedim bile sadece siz ancak beni böyle bir olay başınıza gelince anlarsınız dedim çıktım sınıftan.sınıf öğretmeni ile konuştum.neyse çocuk bunlar deyip kızları koruyo kızımın yanlış anladığını söylüyor.bende açık bir şekilde hırsız dememişler ama bu konuma sokmuşlar kızımı dedim.bakın saçına çeker salak apta der sineye çekerim ama bu örtbas edilecek bir konu değil.çocuksa çocuk gibi davranıcak dedim.buarada babası ile aynı yerde çalışıyoruz. diğer iki veli arayıp özür diledi ama asıl bu işi planlayan kızın hiçbr tepki yok hala koruyorlar.iftira attığını kabullenmiyorlar. neyse okulda rehberlik kızımı ve o kızı çağırıyor.kız ben olayın bu kadar büyüyeceğini tahmin etmedim arkadaşımında bu kadar kırılacağını sanmadım ama onun annesi bana aile terbiyesi almadığımı söyledi diyor kızıma bu sefer yükleniyorlar.kızımda annemi çağırın diyor.öğretmende bana rehberliğe gidelim dediğindede ben olay daha fazla büyümesin dedim gerek yok öğretmende orada annesi gelmek istemiyor demiş.öğretmen benim direk çocuklarla konuşmama kızdı bize gelicesiniz dedi bende önce çocuklardan dinlemek istediğimi sonra size gelicegimi belirttim.bu arada babasıyla aynı yerde çalışıyoruz demiştim beni aradı telefonla bunlar çocuk ben kzımla konuşurum diye ılımlı davrandı.fakatttt
bu sabah okula gittim kızım madalyasını müd istedi. baktım müd odasında babası bana bir döndü benim nekadar eğitimsiz oldugumu kızına bağıramacagımı (zaten konuşmadım bile kızınla)çocugunun kurana el bastığını böyle bir şey yapmadığını hem kendi çocugumu hem kızını rezil ettiğimi söyledi. tabi bende ben senin kzınla tek kelime konuşmadım ortada bir gerçek var dün kızın rehberlikte kabul etmiş gelip kusura bakma özür deleriz deyip olayı kapatacagınıza daha çok üste çıkmaya çalışmayın dedim.sizinde ne kadar eğitimli oldugunuz belli dedim ordan.müd. dönüpp sınıfa annemizi çağırın o size anlatsın tek kelime etmedim tüm çocuklarda onun kızının yaptıgını söylüyor dedim çıktım.
inanın o kadar kötüyüm ki anlatamam.bu arada sınıf öğretmenide kızı üstü kapalı savunuyor.sizce neden savunuyor. ben bu saatten sonra napayım.benim beynim durdu...

Arkadaslara katılıyorum olay gereğinden fazla büyümüş ben de eğitimciyim okulda hergün bunun gibi şeyler yaşıyoruz bu yaşlarda çocuklar iftira atamanın yalan söylemenin ağır ithamlar olduğunun farkına varmayabilir hele ki annesi sizin karşınızda sen benim çocuğunun başarısını kıskaniyorsun diyecek potansiyelde biri gibi ise o çocuktan pek fazla birsey beklenemez. ..

O yüzden sizin yapacağınız en etkili çözüm çocuğunuzla konuşup onu yatıştırmak, hayatta böyle şeylerin her daim olabileceği buna üzülmek yerine çözüm bulmasını söyleyip öğretmenle konuşup birbirlerinden Özür diletip barıştırmak olurdu...

Böylece çocuklar da kin gudmemis olurlardi kızınıza

Herkesi düzeltmeniz mümkün değil hele ki veliler.... eğitimci de olsa cahil cahildir. ..

Siz böyle durumlarda sakin olun ve ilk muhatabiniz öğretmen ve rehberlik servisi olsun ;)))

Tamamen yanlış anlaşılmışım zaten detay isteyen bir durum. Konu sahibinin kızı bunu söyledi çocuklar korktu. Bu onun savunma mekanizması ama çocuklar büyük tepki beklediler hatalarını biliyor lar.

Konu sahibi daha farklı yaklasamaz mıydı acaba. Senin yaptığın yanlış bunu yapmamalısın demek yerine. Bir yanlış anlaşılma mı olmuş kızlar arkadaşınız çok üzgün. Konuşalım mı bu konuyu sizle demek gerekmez mi. Herşey daha yolunda olmaz mıydı ozaman.

Yani ona bile gerek yok her eğitimci karşıdır. Okuldaki sorunu velinin gelip diğer çocuk ile cozmesine. En azından yanlarında bir öğretmen olmalıydı. Eger olsa idi daha farklı konuşacak dı.

Iki ağlayan kız çocuğuna ders vermek kolay. Hadi diğer kızın anasına da ders verseydi. Başa çıkamayıp muhattap olmamak yerine.
"Bir yanlış anlaşılma mı olmuş kızlar arkadaşınız çok üzgün. Konuşalım mı bu konuyu sizle demek gerekmez mi. Herşey daha yolunda olmaz mıydı ozaman." şu güzel bir yaklaşım olurdu kesinlikle.

Bugünkü ortam nasıl? Kızın geldi mi okuldan? Bir şeyler olmuş mu?

Bir de işin şöyle bir yanı var. Sen kızını korumak için bir şey yaptın ama olayı yaşarken ona ağır gelmiş olabilir. Sen yetişkin olarak bunu göğüsleyebilirsin ama kızın bundan utanabilir ve olayın olduğu toplumda kendi kabuğuna çekilebilir.

Şöyle ki: marketlerden birinden kuru incir alacaktım . Ama üstü açık. Üstünün kapalı olduğu yerden elime eldiven geçirip almaya başladım. Görevli kız geldi beni itti. Kendisinin vereceğini söyledi. Ben de “tabi verin ama üstünü kapatmanız lazım kış ayı insanlar hasta, toz vs her şey var. Bu yanlış bir yöntem diye “ diye konuşayım dedim ki kız mahalle kavgasına çevirdi. Ben de dedim “ buraya denetçi gönderirsem kapatırlar burayı, bu şekilde satış olmaz.” Falan tabi herkes bize bakıyor. Oradan çıktık kızım dedi ki: anne senin yüzünden rezil oldu.

Ben de ona dedim ki:” bak şimdi ben doğru olan bir şey yaptım aslında. Düşün yaşlı amca hasta ve hapşırıyor oradan geçerken ve sen bilmeden onu yiyorsun. Doğru olan üstlerinin kapatılması. Sen de haklı olduğun zamanlarda hakkını her zaman savun kavga çıksa bile.” Dedim. Çocuklar çok mantıklı artık sebep, sonuç ilişkisini hemen kurup mantık yürütüyorlar. Yeter ki onlarla yetişkin gibi konuşalım.
şimdi konuştum sınıf öğ

valla ders vermek istemem iftiracı bir çocuk yetiştiren insana allah zaten dersini vermiş oluyor bana kalmaz..

Diyelim ki çocuğum başka bir çocuğa vurdu, zarar verdi. Çocuğun annesi de geldi benim çocuğuma "söylev" çekti, çocuğum ağladı.
O veliyle hiç hoş olmayan bir konuşma yaşarız. Her şeyden önce ben eşek başı mıyım? Çocuğum bir hata ettiyse önce benim haberdar edilmem lazım.
İkincisi çocuğuma terbiye verecek olan kilimcinin köroğlu değil, benimdir. Bir hatam, bir ihmalim varsa da kızımın öğretmeni beni çağırır "marilyn monroe, kızınız böyle böyle bir şey yapmış. Evde bir sorun mu var?" der.
Ama pedagoji bilgisi 0 olan bir kadın gelip benim çocuğumu eğitmeye çalışırsa, tepkim hoş olmaz.
Sizin ısrarla anlamadığınız bu Erener2307 Erener2307
Çocukların yaptıkları hiç hoş değil. Muhtemelen ilgisiz ya da gereğinden fazla şımartan ebveynlerin elinde büyüyen çocuklar.
Onlar hatalı davranabilir, kötü çocuk yoktur, kötü anne baba vardır.
Siz o çocuklarla konuşarak ne elde etmeyi amaçladınız ki? Sizin üzerinize vazife mi elin çocuğunu eğitmek? Eğer bir problem varsa okul yönetimiyle çözerseniz, çözülmüyor mu sınıf ya da okul değiştirirsiniz.
Kayınvalideniz, gelse çocuğunuza sizin dediğinizin dışında bir şey yaptırsa kıyamet kopar ama ne hikmetse elalemin çocuğuna ahlak edep, terbiye dersi veriyorsunuz.
Size mi kaldı?

şimdi konuştum sınıf öğ

valla ders vermek istemem iftiracı bir çocuk yetiştiren insana allah zaten dersini vermiş oluyor bana kalmaz..

Yazından anladığım kadarıyla kızına sınıf öğretmeni mi takıyor?

Yani zaten reel başarısının bu olayla bir bağlantısı olmamalı.

Sorunlar hayatımızda her zaman olacaktır. Olayı evde konuşma fazlaca bence.

+1 tamamen katılıyorum sana cikom. Varsayalım diğer iki kızın da velileri gelseydi neler oluyor kızımı kim aglattı diye ortalık bayram yeri gibi olur iki gün sonra çocuklar herşeyi unutup arkadaş olmaya devam eder velilerde tartışma yaptıklarıyla kalırdı.

Bu kadar anlatip durdugunuz kisiler 5.sinif ogrencisi yahu cocuk onlar.

Siz abartmişsiniz diger veliler de olayi buyutmus...

Back
X