kızıma yapılan yakıştırma

Ya Allah aşkına diyeceğiniz tek şey evet o an çocuğumu koruma iç gudusuyle çok düşünmeden bi hata yaptım olacak. Bu kadar mı zor hatanızı kabul etmek. Bi de iftira iftira diyerek olayı nasıl da dramatik bir hale getirmeye çalışıyorsunuz. Ortada iftira filan yok kendi ağzınızla defalarca anlatıyorsunuz. Kızınız çaldı dememişler, acaba çalabilir mi diye kendilerince bi hafıyecılık yapmışlar sadece. Kızınız bundan haklı olarak bundan ıncınebılır, kendini kötü hissedebilir ama bunun adı iftira deyil olsa olsa on yargılı yaklaşmak, peşin hüküm vermek filan olabilir. Kızınız çalma niyetinde olmayabilir ama açıkçası ben o cetveli aralarındaki ınatlasmadan dolayı kasıtlı aldığını düşünüyorum. Çünkü kızınızın az önce oynadığı ve elinden alınan cetvelin tesadüfen bi kitabın arasına girmesi ve yine tesadüfen gidip onlarca kitabın arasından kızınızın o kitabı seçmesi, dahası koskoca kitabın arasında cetvelin olduğunu filan farketmemesı çok da mümkün değil bence.
kayıt başlasın 1. sırayı size verelim ,,,
nede olsa bilgilisiniz,tercübelisiniz,deneyimlisiniz.....
ayıp şu söylediğiniz ...

Gerçekten sorunlu bir annesiniz. Bi k yerde yazmışsınız ya çocuğumun özgüveni yerinde sosyal bi çocuk yok müdür onure etti ödül aldı birinci oldu. Bunları burda söylemenizi anlamlandıramadım. Siz de çocuğunuzu bu baskılarla büyütüp sorunlu halde getirmişsiniz anladığım kadarıyla. Onun arkadaşlarıyla olan anlaşmazlığında direk kendinizi ortalara atmanız çok kibirlice geldi bana.
Sordukları için yazdım neden Madalyası'nı istediler dendi.yoksa öyle düşündüğüm gibi burda Söylemek hoş değil tabiki okursan Yorumları anlarsın.

Parkta oynayan çocukların basit kavgaları gibi değil bu olay. Yanlis karsılastırma yapıyorsunuz. Planlı bir şşekilde iftira atarak psikolojik baskı altına almadan söz ediliyor ve bu ciddi bir durum. Çocuk psikolojik ve fiziksel şiddet tehdidi altındayken asla kendisi halletsin diye bakılamaz zaten bu çok yanlış bir tutumdur.
O bencil yetiştirdiği çocuğunu daha da bencil hale getirmeye çalışan sözde eğitimci veli sebebi ile bu hale gelmiş siz de dikkatli okumuş olsanız bunu görürdünüz. "benim çocuğum yapmaz,benim çocuğumun başarısını kıskanıyorsunuz" demesi bile olayın özeti aslında. Burada konu sahibi eleştirilecek en son kişi.

Evet çocuklar konu sahibinin kızı üzerinde psikolojik şiddet uygulamislar. Ancak annenin gidip kızlarla konuşması da psikolojik şiddettir. Çocuklar bir yetiskinin suclamalari ile basa cikamazlar. Yani cocuklar hakli degiller ama hakli bile olsalar konu sahibi karsisinda pasif kalmaktan baska careleri olamaz.

Yani benim ve pekçok kişinin elestirdigi nokta annenin olaya müdahale etmesi değil. Annenin gidip direk çocuklar ile görüşmesi.

Sınıf öğretmeninin kızı tutması veya olayda herhangi birini tutması da yanlış. Kiz ve ailesi sınıf öğretmeninin tavrınin farkındadır bu da onlara istediği insana istediği gibi davranması konusunda cesaret veriyor.

Bence konu sahibinin daha önce yanlış davranması yanlıştan donemeyecegi anlamına gelmez. Sınıf Öğretmeni ile bu konuyu tekrar konuşabilirm olayın harareti ile geldim sizinle gorusmeden çocuklar ile görüştüm. Ama bu çocuğun tutumu hatalı, işte geçmişte böyle böyle tavır ve davranışları var. Arkadaşlarını kıskanıp kötü muamele ediyor. Gruplasip kendine hedef seçtiği çocuğa zorbalik yapiyor. Bunlar hem madur çocuk için problem hem kendi hem de yanında ki çocuk için problem. Bu zorbalik problemini aşmak için ne gibi önlemler almayi planliyorsunuz gibi bir görüşme yapılabilir.

Okullarda zorbalik üzerinde araştırmaların yapıldığı gayet önemli bir konu aslında. Eğitimcilerin de bu konu hakkında aslında eğitilmiş olmaları gerekiyor.

Okul zorbaliklari büyüyünce işyerlerinde ki mobbing vakalarına dönüşüyor.

Muhtemelen o kızın sözümona eğitimci annesi öğretmenin arkadaşı o yüzden koruyor.Hiç de hafife alınacak bir sorun değil bu. Bu yapılana "bullying" yani "akran zorbalığı" deniyor duydunuz mu bilmiyorum. Akran zorbalığı böyle böyle başlıyor korkunç boyutlara ulaşıyor zorbalar kurbanın peşini asla bırakmıyor o yüzden müdahele etmekle çok doğru yapmışsınız hanım efendi. Ben de eğitimciyim ve bir bireyin çocuk olması hatalarını yanlışlarını asla mazur gösteremez. Çocuğun annesi "ne olursa olsun çocuğum haklı hatalı bile olsa onu her şartta korurum başkalarına zarar verse de önemli olan benim çocuğum" modundaki bencil ve vicdansız annelerden. Böyle yaparak çocuklarını gerçek hayata hazırladıklarını ve onları özgüvenli yetiştirdiklerini düşünüyorlar. Ezileceğine ezsin mantığı var böyle velilerde maalesef. Zaten zorbalık çocukların ailelerinden öğrendikleri bir şey. O yüzden işin peşini bırakmayın gerektiğinde müdahil olun ve kızınıza kendisini korumayı öğretin.
Bu da akran zorbalığı ile ilgili bir yazı
http://www.aktuelegitim.com/akran-zorbaligi-ve-akran-zorbaliginin-turleri-nelerdir.html

Linkteki bilgiler çok faydalı bunları alıp konu sahibi sınıf öğretmeni ve müdür ile görüşmeye gitsin.

Her eğitimci elbette iyi değildir. Her sektörde vardır işini doğru yapmayan insan. Ama konu bu değil. Başlığı açan bayanın yaşadığı olay üzerine konuşuyoruz. Kendisi olayı abartmış ve hatalı davranmış. Şu olayda karşı tarafta bulunan kızın canavarmış gibi algılanması doğru mu sizce? Burda basit bir şeyi duygusal davranarak büyüten iki veli var sadece. Çocukların iki gün sonra unutacağı olayı büyütüp kendinizi hırpalamamanızı öneririm.

Canim 2 gün sonra unutulmuyor olay. İlkokul 5 de benzer bir olay yaşadım. Grup değildi tek bir çocuktu. Benim yanımda kardeşim de vardı. Yalancı, hırsız ve iftiraciydi. Kendi başımıza karşı koymaya çalıştık. Okuldan kimseyi hatırlamıyorum ama onu hatırlıyorum. Anne ve babama yansıyan konular olmuştu. Ama onlar kızın yalancı ve hırsızlığıni görüp kiza acıdılar! Hicbir sey yapmadilar. Kıza hiç birşey olmadı ben kendisini artık böyle konularda falan hatırlayıp o....u diye anıyorum.

Baştan beri konuyu okudum. Size yol gösterilmeye çalışılmış ancak faydalanmak istemiyorsunuz. Açık ve net! O yüzden uzun uzun anlatmayacağım.

Bir çocuğun kişilik gelişimine annesi tarafından nasıl zarar verilirin canlı kanıtısınız. Kusura bakmayın ağır konuşuyorum ama sarsılmanız lazım evladınız için.

Sizden ricam yararlı yayınları takip edin, evladınız için okuyun! Okuyun! Ve okuyun!
Yeterli gelmiyorsa bu yanlış tutumunuzu değiştirmeniz için terapi alın.

Eğitim ciddi ve programlı bir iştir. Anne duyarlılığının arkasına saklanıp kafanıza göre hareket edemezsiniz. Bilimdir eğitim; sizin duygu dünyanıza göre şekillenemez.

Konu sahibi hayatımda gördüğüm en sabit fikirli insanlar listesinde ilk beşe rahat oynarsın. Israrla kendini haklı görmek istiyorsun ama bir veli gelip senin çocuğunla, senin bilgin olmadan çocuğunu bir köşeye çekse ve hesap sorsa, ne yaparsın?
Şurada kullandığın üslup bile o kadar kötü ki o çocukları nasıl korkuttuğunu düşünemiyorum bile.
Belli ki düzenli bir şekilde yazılınca anlamakta problem oluyor. Bir de maddeler halinde yazalım:
1) Çocukların yaptığı doğru diyen yok.
2)Çocukların ebeveynlerini savunan da yok
3)Öğretmeni savunan da yok.
4)Eleştirilen sensin. Şu yukarıdakilerden biri bizim muhatabımız olsaydı onlara da söylememiz gerekeni söylerdik. Ama muhatabımız sensin. Konuyu sen açtın.
Ayrıca pasif, ezik ve sorunlarını çözmek yerine baskın olan annesinin arkasına sığınacak bir çocuk yetiştireceksin. Kızının okul hayatının geri kalanını mahvettin. Bütün arkadaşları kızına karşı mesafeli olacak ve sen gelip onları azarlarsın diye kızınla asla tartışmayacaklar, kızın bu yaşında yaşaması gereken ve onu hayata hazırlayacak olan tartışmalarda bulanamayacak ve kişiliği gelişmeyecek ve kızın biraz daha büyüyüp de yaşıtlarının sana çat çat cevap verebileceği yaşa geldiğinde dünyanın en mutsuz ergeni olacak.
Bunu da sen yaptın. Al şimdi hayrını gör.

Back
X