Konuşma Problemleri Kizimda konuşma geriligi

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

Lovedreams

Beni hep mutlu hatırlayın olur mu. :(
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2016
5.053
22.469
268
Hayırlı geceler bdv hatunları benim 2 haftadir özellikle dikkatimi çeken bir sorunum var konu kızımla ilgili..

Bu arada yemek problemi ortadan kalktı çok şükür Rabbime şimdi çok güzel yemeğini yiyor sütünü biberonla içiyor keçi boynuzu pekmezi aldım eczaneden çok işe yarıyor iştahını açtı :)

Kızım Ağustos 6 da tam 2 yaşında olacak Allah izin verirse hatirlayanlariniz vardır Mayıs başında soğuk havale geçirdi 4 defa aynı gün içinde kızım nöbet geçirmeden önce 30 a yakın kelime biliyordu nöbetten sonra 15 e kadar düştü neredeyse bildiklerinin yarısını unuttu diyebilirim kızım şu an sadece bilinçli olarak misal kedi gördüğünde anne kedi susadiginda anne şşşu diye bağırıyor yada acıktığında anne mama diyor aynı şekilde anne yerine baba diyerek istiyor kelime dağarcığı çok az elimden geldiğince tv yi kisitladim gün içinde genelde hiç izlemiyor arada çok nadir 20 dk geçmez baby forst kanalını açarım o kadar..

Her gün dışarı çıkarıyorum parka gezmeye yolda yürürken sürekli bak ağaç bak market bak bakkal bak kamyon bak bayrak diye gördüğümüz her nesneyi ona anlatıyorum algısı çok iyi bugün 2 kez dışarı çıktık sabah parktan gelirken marketteki rafta karpuzu tanittim kizima akşam tekrar gördü anne diye bağırıp eliyle işaret ediyordu karpuzu kızımın daha fazla kelime öğrenmesi için ne yapabiliriz bizim hatamız kizimda işaret dilini çok kullandığı için şu istediğinde söylemesine izin vermeden hemen suyu vermemiz oldu bunun gibi örnekler var yani..

Şimdi size soruyorum kızımın derdini anlatacak kıvama gelmesi için başka hangi yöntemler kullanmalıyım? kizim konusma konusunda gec mi kaldi acaba onun icin ne yapabilirim? mesela masal anlatıyorum bayılır nesnelerin sayıların hayvanların olduğu küçük kitaplarımız var en az 1 saat oturup onları incelerim o sorar ben söylerim anlatırım ama bu konuşmayı hızlandıracak başka ne gibi yöntemler denemeliyim..

Okuyan yorumlayan herkese şimdiden teşekkürler Mune Mune abla konum taşınması olur mu bu konu benim için büyük bir sorun ve dert oldu :(

Merhaba cnm. Benim kızım 3 yas 2 aylık 250 kelimesi var yasitlarinin 1000 i aşkın kelime dağarcığı... sabırla bende konusmasini bekliyorum. Derdini anlatıyor ne istedigini söyler. Ama konuşma kendi aklindan biseyler soyleme soru sorma maalesef yok:( sabırla bekliyorum.

Canım yeni gördüm yazını tv vs izliyor mu çevreyle iletişimi nasıl benim kızımın şu an 50 ye yaklaştı kelime dağarcığı nöbet geçirdiği için unutmustu yeni yeni topluyoruz kendimizi benimle sohbet ediyor mesela ben anlamlı o anlamsız konuşuyor çok geveze bu konuda hiç ağzı durmaz ama kimse ne dediğini anlamıyor bizimle iletişimi iyi diğer çocuklarla yetişkinlerle ama işte keşke cümleler kursa çok mutlu olacağım
Merhaba cnm. Benim kızım 3 yas 2 aylık 250 kelimesi var yasitlarinin 1000 i aşkın kelime dağarcığı... sabırla bende konusmasini bekliyorum. Derdini anlatıyor ne istedigini söyler. Ama konuşma kendi aklindan biseyler soyleme soru sorma maalesef yok:KK43: sabırla bekliyorum.

Canım yeni gördüm yazını tv vs izliyor mu çevreyle iletişimi nasıl benim kızımın şu an 50 ye yaklaştı kelime dağarcığı nöbet geçirdiği için unutmustu yeni yeni topluyoruz kendimizi benimle sohbet ediyor mesela ben anlamlı o anlamsız konuşuyor çok geveze bu konuda hiç ağzı durmaz ama kimse ne dediğini anlamıyor bizimle iletişimi iyi diğer çocuklarla yetişkinlerle ama işte keşke cümleler kursa çok mutlu olacağım
Canım sana yazali 12 gün olmuş o soyledigim şeyleri yapmaya başladı artik:))
Benim kızım seninkizinin yasindayken 20 kelimesi vardı senin kızın konuşacak yakında merak etme.
Kendi aklından bana biseyler soylemeye başladı. Ve soru sormaya da başladı geçen apartmanda çöp gördü bana "kim attı?"diye sordu yada yolda çocuk teyze görürse "çocuk kim teyze kim" diye soruyor. Çok şükür rabbime. Yakında konuşacak inşallah. Tvyi ben hiç acmiyorum eşim evde oldugi zamanlar açık oluyor maalesef ve kızımda seviyor izliyor . Onun dışında günlerce hiç izlemedigi de oluyor.

Benim kızım geveze değildir. Çok sakin yapidadir arada sevincine mutlu olunca biseyler söylüyor kendi çapında yada duydugu şeyleri söyler çok çabuk kapıyor yanında bisey konuşamıyoruz:)

Benim kızım geveze değildir. Çok sakin yapidadir arada sevincine mutlu olunca biseyler söylüyor kendi çapında yada duydugu şeyleri söyler çok çabuk kapıyor yanında bisey konuşamıyoruz:)
Yerim ben onu Maasallah canım Allah bağışlasın ❤❤

Gevezelik yapıyor bana birşeyler anlatıyor inan meraktan çatlıyorum ne söylediyse artık çok mu sabırsızım bilmiyorum ki kizim 5 gün sonra 2 yaşını doldurup 3 ten gün alacak bana acele etme diyorlar ama işte anne olunca biran önce karşılıklı sohbet etmek istiyor insan :)

Benim kızım tv sever ama çok izlemez misal açarsam masa ve koca ayi yi izliyor tv açık olsada bakar 2 3 dk sonra kafasını çevirir logo ve top oynamaya bayılır bebeklerle çok çok nadir oynuyor oğlan çocuğu gibi :D

Yerim ben onu Maasallah canım Allah bağışlasın ❤❤

Gevezelik yapıyor bana birşeyler anlatıyor inan meraktan çatlıyorum ne söylediyse artık çok mu sabırsızım bilmiyorum ki kizim 5 gün sonra 2 yaşını doldurup 3 ten gün alacak bana acele etme diyorlar ama işte anne olunca biran önce karşılıklı sohbet etmek istiyor insan :)

Benim kızım tv sever ama çok izlemez misal açarsam masa ve koca ayi yi izliyor tv açık olsada bakar 2 3 dk sonra kafasını çevirir logo ve top oynamaya bayılır bebeklerle çok çok nadir oynuyor oğlan çocuğu gibi :KK70:
Benimki de öyle cnm.bebeklerle fazla oynamaz bu sene okula vericem yarım gün lugune heyecan dorukta :rolleyes:
Konuşması ve sosyalesmesi için vericem. Bende öyle istiyorum ki. Benimle konuşsun sorular sorsun ahhhh ahhhh gorebilecekmiyim o günleri acaba:(

Canım benim şimdiye kadar saymak aklıma gelmemişti ama şuan saydım da benim oglumda temmuz da 2 yaşını. Bitirdi ve 20 kelime ancak var söylediği şuan bende tedirgin oldum yani :(

Canım benim şimdiye kadar saymak aklıma gelmemişti ama şuan saydım da benim oglumda temmuz da 2 yaşını. Bitirdi ve 20 kelime ancak var söylediği şuan bende tedirgin oldum yani :KK43:
Canım peki algısı nasıl verdiğin basit komutları yerine getiriyor mu

Canim bebiste gelişme var mı
Benimki de öyle cnm.bebeklerle fazla oynamaz bu sene okula vericem yarım gün lugune heyecan dorukta :rolleyes:
Konuşması ve sosyalesmesi için vericem. Bende öyle istiyorum ki. Benimle konuşsun sorular sorsun ahhhh ahhhh gorebilecekmiyim o günleri acaba:KK43:

Canım peki algısı nasıl verdiğin basit komutları yerine getiriyor mu

getiriyor canım mesela diyorum annecim namaz kılacağım Allah diyeceğim seccade getir diyorum getiriyor ama konuştuğu kelimeler az

Mesela
Anne baba dede anneanne teyze bebek oyuncak babanne hala abi doktor kedi gitti geldi bitti Allah mama üzüm çilek danino ayran ecem abla küstüm vs yani

getiriyor canım mesela diyorum annecim namaz kılacağım Allah diyeceğim seccade getir diyorum getiriyor ama konuştuğu kelimeler az

Mesela
Anne baba dede anneanne teyze babanne hala abi doktor kedi gitti geldi bitti Allah mama üzüm çilek danino ayran ecem abla vs yani
Algısı açık demek ki canım benim kız da

Anne baba dede anneanne babaanne abi abla kek para su bıcı bıcı kedi miyav havhav ekmek karga peynir ayı dayı bebek cicek agac araba kitap kalem kagit kase kaşık patates köfte amin Allah teyze hala Erkam(kuzeni) Hatice(anneanne) ayse(babaanne) vs yani aklimdakileri yazdım canım

Algısı açık demek ki canım benim kız da

Anne baba dede anneanne babaanne abi abla kek para su bıcı bıcı kedi miyav havhav ekmek karga peynir ayı dayı kaşık patates köfte amin Allah teyze hala Erkam(kuzeni) Hatice(anneanne) ayse(babaanne) vs yani aklimdakileri yazdım canım

evet öyle dediklerimi hep yapıyor mesela diyorum oğlum su al gel kutuyla suları var küçük hemen alıp geliyor oğlum telefonu getir desem hemen getiriyor ama mesela su isterse su diyemiyor eliyle gösteriyor ve zaten çok aksilesti bu ara ne desem tersimi yapıyor , ocagi elliyor eli yanıyor ama ısrarlar 4 5 defa daha elliyor yapma diyorum gözümün içine baka baka yapıyor çok aşırı yıprandı sinirlerim bu ara

evet öyle dediklerimi hep yapıyor mesela diyorum oğlum su al gel kutuyla suları var küçük hemen alıp geliyor oğlum telefonu getir desem hemen getiriyor ama mesela su isterse su diyemiyor eliyle gösteriyor ve zaten çok aksilesti bu ara ne desem tersimi yapıyor , ocagi elliyor eli yanıyor ama ısrarlar 4 5 defa daha elliyor yapma diyorum gözümün içine baka baka yapıyor çok aşırı yıprandı sinirlerim bu ara
Canım misal şu istiyor ilk anlama ısrarla ne istediğini sor zorla biraz onu ilk baya ağlayacaktır sonra sonra kabulleniyor yaramaz sıpalar bende derim kızım babana çorap ver açar cekmeceyi çıkartır verir babasına yada kumanda şehzadekızım getir derim getirir 2 yas sendromunda olabilir ağlasın bağırsın müsaade etmez hiç kızma o yokmuş gibi davran en fazla 5 dk sonra sakinleşir sen sakın ol ki oda olsun zor valla biliyorum benim kız da elini kaç defa çaya soktu yandı ama en sonunda öğrendi misal hava soğudu ya kavramları mevsimleri anlatıyorum ona kızım hava soğuk diyorum anne soguuuk diyor bana

Canım misal şu istiyor ilk anlama ısrarla ne istediğini sor zorla biraz onu ilk baya ağlayacaktır sonra sonra kabulleniyor yaramaz sıpalar bende derim kızım babana çorap ver açar cekmeceyi çıkartır verir babasına yada kumanda şehzadekızım getir derim getirir 2 yas sendromunda olabilir ağlasın bağırsın müsaade etmez hiç kızma o yokmuş gibi davran en fazla 5 dk sonra sakinleşir sen sakın ol ki oda olsun zor valla biliyorum benim kız da elini kaç defa çaya soktu yandı ama en sonunda öğrendi misal hava soğudu ya kavramları mevsimleri anlatıyorum ona kızım hava soğuk diyorum anne soguuuk diyor bana

Canım hani 1deil 5 deil 10 de deil yapma dedikce ısrarlar kaç defa olursa yapıyor .. Kendimi frenlemeye çalışıyorum ama gerçekten son zamanlarda o kadar sinirli bi insan oldum ki kendimi durduramıyorum bazen kızıyorum dur diyorum tekrar tekrar yapıyor..Tv izlemek istiyor sürekli telefon istiyor.. Boyama kitabi aldım boya kalemleri aldım oyun hamuru aldım belki uğraşır diye ilk baslarda biraz ilgisini çekti ama sonra bıraktı oyuncaklarını dokuyorum önüne ama sıkılıyor çok kısa surede ve oynamıyor sonra.. Zaten havalar soğuk öyle dışarda gezdirme imkanım yok şuan.. Bi babanne anneanne ve öyle hala teyzelerine gidiyor ama eve gelince yine ayni düzen kreş düşünüyorum seneye bakalım.. Tuvaletini öğretmek istedim ama bebek klozetine yapmak istemedi 10 dk bekletsem 11. Dakika bezine yaptı oyle

Canım hani 1deil 5 deil 10 de deil yapma dedikce ısrarlar kaç defa olursa yapıyor .. Kendimi frenlemeye çalışıyorum ama gerçekten son zamanlarda o kadar sinirli bi insan oldum ki kendimi durduramıyorum bazen kızıyorum dur diyorum tekrar tekrar yapıyor..Tv izlemek istiyor sürekli telefon istiyor.. Boyama kitabi aldım boya kalemleri aldım oyun hamuru aldım belki uğraşır diye ilk baslarda biraz ilgisini çekti ama sonra bıraktı oyuncaklarını dokuyorum önüne ama sıkılıyor çok kısa surede ve oynamıyor sonra.. Zaten havalar soğuk öyle dışarda gezdirme imkanım yok şuan.. Bi babanne anneanne ve öyle hala teyzelerine gidiyor ama eve gelince yine ayni düzen kreş düşünüyorum seneye bakalım.. Tuvaletini öğretmek istedim ama bebek klozetine yapmak istemedi 10 dk bekletsem 11. Dakika bezine yaptı oyle
Canım sabır çekeceğiz maalesef 50 defa bile yapar emin ol senin sabrını sınıyor sınırları zorluyorlar benim kız da aynı emin ol şimdi benim kızdığımı üzüldüğümü anlıyor hemen geri vites yapıyor :)

Canım sabır çekeceğiz maalesef 50 defa bile yapar emin ol senin sabrını sınıyor sınırları zorluyorlar benim kız da aynı emin ol şimdi benim kızdığımı üzüldüğümü anlıyor hemen geri vites yapıyor :)

bizimki neden anlamıyor bilmiyorum :(

bizimki neden anlamıyor bilmiyorum :KK43:
Bak canım şöyle yapmayı dene o elini öyle yapıyor ya misal sende otur yere ve çok üzüldüğünü anlat inan anlamaz deme cin gibiler herşeyi anlıyorlar. Ya da elini ateşe sokarsa inat ederse ona istedigi bir şeyi vermeyecegini söyle. Benim kızım bazen oyun oynarken sıkılır herşeyi kaldırır yere sağa sola atardı bende başta çok kızardım dinlemezdi bile havalarda güzel di ona derdim eğer böyle yapmaya devam edersen ve oyuncaklarını toplamazsan bugün parka gitmeyeceğiz dediğim an o oyuncaklar toplanıyor kutusuna koyuluyor ve odaya geri gidiyor (tekerleği var araba gibi sürüyor) yani bağırmadan yap canim tabi arada zor oluyor bu durum ama işte bağırmak iyi birşey değil :(

Back
X