Konuşma Problemleri Kizimda konuşma geriligi

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
Merhaba cnm.. bizim kres işi 8 gün sürdü maalesef çok ağladı ve bende kötü etkilenmesin diye aldım .

Benim kızım artık küçük çaplı konuşuyor eskiden konuşuyor diyemiyordum ama artık diyorum tam anlamiyla konuşma henüz yok ama küçük çaplı var.
Akşam gülüyorum "anne neden guluyon" dedi:) kızım hıçkırık tutmuş bende "kızım noldu sana " dedim.. O da "gıcık oldum" dedi:)

Inşallah böyle böyle 4 yaşına kadar açılıriz. Evde tv hiç acmiyorum ve benimle birlikte kuran kursuna geliyor orda sürekli bi konuşma halindeyiz onunda faydası olduğunu düşünüyorum. Sizde durumlar nasıl?

Tek üzüldüğüm şey var o.da başka cocuklardan çok çekiniyor elimi tutuyor hemen veya gozlerini kapatip anne diyor gülerek aşırı cekiniyor başka cocuklardan kreste de zaten bu yuzden agladigini düşünüyorum:(

Merhaba cnm.. bizim kres işi 8 gün sürdü maalesef çok ağladı ve bende kötü etkilenmesin diye aldım .

Benim kızım artık küçük çaplı konuşuyor eskiden konuşuyor diyemiyordum ama artık diyorum tam anlamiyla konuşma henüz yok ama küçük çaplı var.
Akşam gülüyorum "anne neden guluyon" dedi:) kızım hıçkırık tutmuş bende "kızım noldu sana " dedim.. O da "gıcık oldum" dedi:)

Inşallah böyle böyle 4 yaşına kadar açılıriz. Evde tv hiç acmiyorum ve benimle birlikte kuran kursuna geliyor orda sürekli bi konuşma halindeyiz onunda faydası olduğunu düşünüyorum. Sizde durumlar nasıl?

Tek üzüldüğüm şey var o.da başka cocuklardan çok çekiniyor elimi tutuyor hemen veya gozlerini kapatip anne diyor gülerek aşırı cekiniyor başka cocuklardan kreste de zaten bu yuzden agladigini düşünüyorum:KK43:
Kıyamam ona ya yavrum Maasallah canım bebisine baya açılmış keşke benim kizimda açılsa :( kitap aldım orada kavramlar var onları gösteriyor bana misal çocuk bağırıyor resimde o da bağırıyor kız ağlıyor resimde benim sıpa da ağlıyor esneme resminde esniyor ben çözdüm bizim kızda inat var ya işine gelince çok güzel derdini anlatıyor inadı bi biniyor ağzını dahi açmıyor :(

Bak canım şöyle yapmayı dene o elini öyle yapıyor ya misal sende otur yere ve çok üzüldüğünü anlat inan anlamaz deme cin gibiler herşeyi anlıyorlar. Ya da elini ateşe sokarsa inat ederse ona istedigi bir şeyi vermeyecegini söyle. Benim kızım bazen oyun oynarken sıkılır herşeyi kaldırır yere sağa sola atardı bende başta çok kızardım dinlemezdi bile havalarda güzel di ona derdim eğer böyle yapmaya devam edersen ve oyuncaklarını toplamazsan bugün parka gitmeyeceğiz dediğim an o oyuncaklar toplanıyor kutusuna koyuluyor ve odaya geri gidiyor (tekerleği var araba gibi sürüyor) yani bağırmadan yap canim tabi arada zor oluyor bu durum ama işte bağırmak iyi birşey değil :KK43:

haklisin canım ya :(

ya nerden alabilirim oyun hamuru ve boya kitabi aldım ama ilgisi cabuk dağıldı
Canım alışveriş merkezlerinde bulunan kitapçılarda veya oyuncakcilarda bulursun yada büyük mağaza gibi kırtasiyelerde ama bulamazsan eğer internette bulunan sitelerden sipariş verebilirsin canım bence al çok işe yarıyor

Canım alışveriş merkezlerinde bulunan kitapçılarda veya oyuncakcilarda bulursun yada büyük mağaza gibi kırtasiyelerde ama bulamazsan eğer internette bulunan sitelerden sipariş verebilirsin canım bence al çok işe yarıyor

tamam canım bakıp alicam insAlah tesekkur ederim

annem beni 3 yaşında konuşmuyorum diye doktora götürmüş.
gel gör ki geç konuşan birine göre şimdi pek sustuğum söylenemez.:oops:
diyeceğim o ki endişe etmeyin.
ayrıca geç konuşan bebeklerin zeki olacağını söylerler bir rivayete göre.
sanırım doğru :KK22:

annem beni 3 yaşında konuşmuyorum diye doktora götürmüş.
gel gör ki geç konuşan birine göre şimdi pek sustuğum söylenemez.:oops:
diyeceğim o ki endişe etmeyin.
ayrıca geç konuşan bebeklerin zeki olacağını söylerler bir rivayete göre.
sanırım doğru :KK22:
Hiç mi konuşmuyor mussun canım. Haha aynen bende duydum gerçeklik payı var kesinlikle çünkü beyinleri o kadar meşgul ki konuşmaya fırsatları yok sipalarin :D

Hiç mi konuşmuyor mussun canım. Haha aynen bende duydum gerçeklik payı var kesinlikle çünkü beyinleri o kadar meşgul ki konuşmaya fırsatları yok sipalarin :KK70:

hahah bence de.:KK45:
sen bu gün kızım konuşmuyor diye üzülürsün ama bir bakmışsın o ilerde atom parçalıyor annesi :21:
çok temel kelimelerle derdimi anlatmaya çalışıyormuşum.
bir de işaretle.

hahah bence de.:KK45:
sen bu gün kızım konuşmuyor diye üzülürsün ama bir bakmışsın o ilerde atom parçalıyor annesi :21:
çok temel kelimelerle derdimi anlatmaya çalışıyormuşum.
bir de işaretle.
Aynı benim kuzu bu ara biraz gelişme var ama ümidim çoğalıyor :D

konuşur o konuşur hatta susmaz olur :KK45:
annem beni hiç konuşmayacak sanıp ağlıyormuş garibim.
sen canını sıkma.
Kıyamam yaaa :KK43: ben de ağladım ama ağlamak çözüm değil çok şükür yine kelime halinde konuşuyor ya hiç konuşmasıymış napardim Allah korusun :KK43:

Çok zorlamıyorum inada biniyor çünkü diyeceği varsa da demez misal o kadar yastık dedirtmeye çalıştım demedi 1 defa karpuz dedim ertesi gün görünce anne parpuz dedi işine gelirse yani :D

Kıyamam yaaa :KK43: ben de ağladım ama ağlamak çözüm değil çok şükür yine kelime halinde konuşuyor ya hiç konuşmasıymış napardim Allah korusun :KK43:

Çok zorlamıyorum inada biniyor çünkü diyeceği varsa da demez misal o kadar yastık dedirtmeye çalıştım demedi 1 defa karpuz dedim ertesi gün görünce anne parpuz dedi işine gelirse yani :KK70:

bende çok inatçıymışım.:oops:
bir de sakın tuhaf dediği kelimelerle dalga geçmeyin.
benim o kullandığım az kelimeler de hep çarpık çurpukmuş ama annem hiç güldürmemiş kimseyi.
çok zeki bir kız seni bekliyor kolay gelsin sana.:KK66:

bende çok inatçıymışım.:oops:
bir de sakın tuhaf dediği kelimelerle dalga geçmeyin.
benim o kullandığım az kelimeler de hep çarpık çurpukmuş ama annem hiç güldürmemiş kimseyi.
çok zeki bir kız seni bekliyor kolay gelsin sana.:KK66:
Kiz biz misal komik şekilde söyler ikimiz beraber güleriz örnek vereyim patates diyebiliyor ama inatla abacuş diyor yada süt diyebiliyor ama bazen anne vıyyy diyo sonra basıyor kahkahayı :KK70:

İnşaAllah zeki olsun çenesi düşük olunca sorun yok bende öyleyim ama babası iki catlakla nasıl uğraşacak bilmiyorum :KK70:

Ayni telaseye zamaninda bende dusmustum oglum 4yasina girecek su son birbucuk yildir kesinlikle susmuyor inan bazen o kadar bunaliyorum ki sordugu sorulara cevap bulamiyorum verdigim cevaplari da ya begenmiyor ya da hayir boyle degil soyle diyerek kendi bildigini kabul ettirmeye calisiyor.

Sakin dert yapma kendine zamani gelince bulbul gibi sakiyorlar :)

Ayni telaseye zamaninda bende dusmustum oglum 4yasina girecek su son birbucuk yildir kesinlikle susmuyor inan bazen o kadar bunaliyorum ki sordugu sorulara cevap bulamiyorum verdigim cevaplari da ya begenmiyor ya da hayir boyle degil soyle diyerek kendi bildigini kabul ettirmeye calisiyor.

Sakin dert yapma kendine zamani gelince bulbul gibi sakiyorlar :)
İnşaAllah ya susmasın hiç bıcır bıcır konuşsun başımın etini yesin ama hiç susmasın :D

Kiz biz misal komik şekilde söyler ikimiz beraber güleriz örnek vereyim patates diyebiliyor ama inatla abacuş diyor yada süt diyebiliyor ama bazen anne vıyyy diyo sonra basıyor kahkahayı :KK70:

İnşaAllah zeki olsun çenesi düşük olunca sorun yok bende öyleyim ama babası iki catlakla nasıl uğraşacak bilmiyorum :KK70:

hahah Allah kocana sabır verir boş ver :KK45:
karadenizli misin sen?

Back
X