Kızımı Babaannesine bırakmalı mıyım?

Dila_S

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2013
1.792
3.022
408
35
Merhaba Hanımlar,

Ben 3 ay önce eşimden ayrıldım ve 1 hafta öncede resmi olarak anlaşmalı boşandık, 3 yaşında kızımız var, velayeti bende kaldı, babası ile anlaşmazlığımız yok kızımız hususunda.
Ben özel sektörde iyi gelire sahip bir çalışanım. Kızım bende kalıyor, ben işyerindeyken kızımda tam gün kreşe gidiyor, babası izinli olduğu günler haftada 2 gün alıyor, böylelikle babaannesi ve dedesi de vakit geçirmiş oluyorlar (kızıma doğduğundan beri babaannesi baktı büyüttü).
Ancak kızım sabah 7 akşam 19.30 arası kreşte oluyor çünkü benim çalışma saatlerim bu şekilde bulunduğum şehirde ailem falan yok hatta kimsem yok. Bu kadar uzun süre kreşte olması beni çok üzüyor, kendisi de üzülüyor.
Babası ile konuştuk ve şu konuda karara vardık; Kızımız babaannesine yakın olan kreşe gidecek sabah 8 akşam 4 olacak, dedesi getirip götürecek, benim istediğim kreş olacak, bende haftasonları kızımı alacağım, haftaiçi akşamları da gidip görüp vakit geçirebileceğim.
Babaannesi ile konuşmuyoruz ama kötü biri değildir, kızıma çok çok iyi bakıyor, beni de "henüz" kötülemiyor.

Siz olsanız böyle bir durumda ne yapardınız?
Bu karar nasıl sonuçlar doğurur?

bence ikinic sık daha güzel .getirip götrseniz bannensinenden alsanız. evi yakına tasısanız

Anladığım kadarıyla kızınız haftaiçleri babaanne ve dedeyle kalacak?
Babaanneyle de konuşmuyormuşsunuz. Ben bu şartlarda güvenemezdim sanırım tüm haftaiçi kızımın onlarda kalmasına.
Üstelik bitmiş bir evliliğin üstüne bu kadar içli dışlı olmak da pek mantıklı gelmedi bana..

"Haftaiçi akşamları da gidip görüp vakit geçirebileceğim" ne demek? Onu orada bırakıp kendi evinize mi gideceksiniz sonra?
Anlamadım???

Sizin işiniz ile babaannenin evi ne kadar uzak birbirinize?

Siz de o tarafa taşınsanız?

Ben de arkadaşlar gibi düşünüyorum .nasıl olsa akşama kadar yoksun ..yakın bir yere taşınıp , babaannesinden yardım isteyebilir, akşam işten dönünce kızını alıp evine dönebilirsin. Haftasonu da babasıyla vakit geçirir .bazı haftasonları ortak aktivitelerde bulunabilirsiniz..

mesafeleri giriş çıkış saatlerini biraz net yazar mısınız

ben kızınızı kreşten alacak sizin çıkış saatinize kadar vakit geçirecek sanmıştım olur diyecektim

gerekirse yine aynı kreşe gitsin servis vs babaanneye götürsün akşam da siz alın evinize geçin

sabah da eskiden nasıl bırakıyorsanız öyle bırakın okula

"Haftaiçi akşamları da gidip görüp vakit geçirebileceğim" ne demek? Onu orada bırakıp kendi evinize mi gideceksiniz sonra?
Anlamadım???

bu arda sen bu konuda hepimizden çok söz sahibi olabilirsin bence

biz bilmiyoruz zira tek ebeveyn olmayı

yani senin tecrübelerin var daha fikir verici olabilir yorumların diye düşünüyorum

bir de 3 ay önceye kadar da siz çalışmıyor muydunuz

o zaman nasıl yapıyordunuz yani eşiniz ile aynı evi paylaşırken

onu da yazar mısınız

yani yine hafta içi babaannede miydi

eğer öyle ise evet düzeni bozulmasın diyebilirim

Ben uygun bulmadım bu dediginizi.
Yavrucak sizi hafta içi zaten az görmüş oluyor, evladınızı siz götürüp getirin kreşe.
Ya da akşamları evladınızı orada bırakmayın güzelce alın sabah dedeye bırakın götürüp getirsin.
Ama hafta sonları çocugu alıp hafta içi orada kalsın diye düşünmek çok bencilce geliyor bana.
O çocuk sizden sogursa neden böyle oldu demeyin.

şöyle farkeder;
velayet babada kalmış da hafta sonları için mahkeme sende kalma izni vermiş gibi.

madem öyle, velayeti alman gereksiz olmuş.

seninle konuşmayan insana neden çocuğunu emanet edesin?
babannesi bu yaşına kadar bakmış büyütmüş Allah razı olsun
ama artık şartlar değişmiş, ipler kopmuş
velayet sendeyse kreşe ver yada kendine yakın gördüğün bir insana emanet et (en azından yarım gün) babası da mahkemenin uygun gördüğü şekilde görsün vakit geçirsin kızıyla. boşver onlardan birşey bekleme. gücün varsa kesinlikle çocuğunu ellerine bırakma. çok müşkül durumda olsan en iyi onlar bakar sahiplenir derdim ama öyle bir durum yok anladığım kadarıyla.

Bu kadar uzun süre kreşte olması beni çok üzüyor, kendisi de üzülüyor.
kızının üzüldüğü kreşte uzun süre kalmak mı yoksa seninle yeterli vakit geçirememek mi?

kızına sordun mu, o ne istiyor? onun düşüncesi de önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…