- 8 Ağustos 2011
- 12.627
- 14.941
- 498
Nasıl anlamadım bu yazıyı bu konu sahibi mi yazmışMerhaba Hanımlar,
Eski konularımdan bilen bilir, eşimle anlaşmalı boşanıyoruz -duk- , ama beyfendi sağmal ineğini (beni) kaybettiğini yeni idrak ettiğinden çekişmeli davaya çevirecek belli ki.
Şimdi sorum şu; Bu adam çocuğumuz için olan iştirak nafakasını düşürmek istiyor bende düşürmüyorum, kızımız küçük olduğundan velayeti bende olacak. İlk davamız 1 hafta sonra görülecek, kızım tam gün kreşe gidiyor ve benim aldığım maaş aslında kızımızın kreşini de , kiramı masraflarımı da çok şükür karşılıyor, ancak o da babasıysa masraflarına dahil olmalı, nafakayı vermek zorunda!
Kızımızın velayetini istiyor , vermediğim için de hiçbir masrafına destek olmuyor.
Benim maaşım gerçekte onunkinden yüksek ama resmi belgelerde ikimizin de maaşı düşük görünüyor, ondan yüksek aldığımı ispat edip nafakayı düşürmeyi talep edemez.
Benim sorum şu ki; ben bu adama neler yapabilirim, nasıl süründürebilirim?
Hemen boşanmak zorunda olduğum bir durum yok, çekişmeliyse çekişmeli hodri meydan.
Kızımızı da anlaşmamız haftada 2 gün almaktı ama bu sürtüşmemizden sonra kanunen hakkı olan 15 günde bir görme hakkı verdim. (Kendi zaafımdan değil, kızımız bana karşı doldurduğu için, kızımızın psikolojisini bozduğu için)
Bu arada 20 eylüldeki davamız anlaşmalı olarak açılacak ama mahkeme muhtemelen anlaşmamız bozulduğu için çekişmeliye çevirecek, bu da bir tahmin neler olacağını bilmiyorum.
Bu üstteki konu içerigi size ait.
Şimdi iyice düşünün neden çocuk babaannede kalmamalı diye.
Yarım gün kreşe yazdırın yarım gün de babannesi kaldın akşam çıkışı alın çocuğu.Merhaba Hanımlar,
Ben 3 ay önce eşimden ayrıldım ve 1 hafta öncede resmi olarak anlaşmalı boşandık, 3 yaşında kızımız var, velayeti bende kaldı, babası ile anlaşmazlığımız yok kızımız hususunda.
Ben özel sektörde iyi gelire sahip bir çalışanım. Kızım bende kalıyor, ben işyerindeyken kızımda tam gün kreşe gidiyor, babası izinli olduğu günler haftada 2 gün alıyor, böylelikle babaannesi ve dedesi de vakit geçirmiş oluyorlar (kızıma doğduğundan beri babaannesi baktı büyüttü).
Ancak kızım sabah 7 akşam 19.30 arası kreşte oluyor çünkü benim çalışma saatlerim bu şekildebulunduğum şehirde ailem falan yok hatta kimsem yok. Bu kadar uzun süre kreşte olması beni çok üzüyor, kendisi de üzülüyor.
Babası ile konuştuk ve şu konuda karara vardık; Kızımız babaannesine yakın olan kreşe gidecek sabah 8 akşam 4 olacak, dedesi getirip götürecek, benim istediğim kreş olacak, bende haftasonları kızımı alacağım, haftaiçi akşamları da gidip görüp vakit geçirebileceğim.
Babaannesi ile konuşmuyoruz ama kötü biri değildir, kızıma çok çok iyi bakıyor, beni de "henüz" kötülemiyor.
Siz olsanız böyle bir durumda ne yapardınız?
Bu karar nasıl sonuçlar doğurur?
hayır anlamadığım akşam 7 30 a kadar kreşte kalmasına gönlünüz razı olmuyor fakat haftasonuna kadar babannede kalmasına razı oluyor herkesin vicdanı farklı demek ki biraz vicdan rahatlatmak mı sizinkisi siz daha rahat hareket edecek gibisiniz
Evet eski konusuNasıl anlamadım bu yazıyı bu konu sahibi mi yazmış
yok ya öyle düşünmeyin. ben de konu sahibine hak vermedim ama benim oğlan da kreşte. bazı günler 19 da alıyoruz. inanın çocuk için zor oluyor. sona kalanlar benim babam benim annem geldi diye kapıya koşuyorlar. babaanne elinde büyümüş. annesi kadar sever ondan öyle düşünmüştür ama maalesef eksik yanları var. gece anneyi arar çocuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?