Kızımı Babaannesine bırakmalı mıyım?

bence hayır!
hani oğlunun boşanmasına göz yaşı döken, gelinine kızım diyen bir kayınvalide bile olsaydı; hayır!
çocuğun aklıyla hareket etmeyin.
sabah 2 saat erken kalkması onda travma yaratmaz, ama annesiyle haftasonu görüşmek travma yaratır uzun vadede!
İstanbul'da kreşe giden çocukların çoğu sabah 7den akşam 6-7ye kadar kreşte kalıyor bu arada!

Kreş işini öyle ya da böyle tutturmuşken düzeninizi bozmayın derim. Yoksa bir çift başlılık olacak ve ileride yine siz ugrasacaksınız.

Kotu biri degilse gonul rahatligiyla birakin derim. Cocuk kendini yalniz hissetmez. Bence arayi bozmayin o insanlarla cocuk hususunda isiniz dusebilir. Cocugu gozlemlersiniz. Baktiniz kotu alirsiniz birakmazsiniz.

Kadinla konusmuyosun ve cocugu ona birakcaksin? Bu cocuk tum gun ne yapti nasil bileceksin? Haftaici ordami yatacak? Sakin imkanin varsa yapma bunu!
Bosanmadan once nasil birakip aliyordun babanneden? Buarada bi kac gun kres bi kac gun bananne olabilir belki.. ama geceleri en azindan yaninda olsun cocugun! Olmadi bakici tut evinde baksin

E velayeti babannesine neden vermediniz? El gibi haftasonu goruceksiniz cocugunuzu. Cocugunuz boyle bir ebeveynlikten memnun mu sizce? Baba ayri, anne de yok. Yazik gunah cocuga. Aksam en azindan 1 2 saat gorur sizi. Vermeyin babanneye.

hiç uygun değil bence...

konuşmadığım bir kişiye çocuğumu emanet edemem..

eşiniz ileride evlenecek belki, ayrı bir hayatı olacak bu kadar içli dışlı olmak hiç hoş değil...

ne yapın ne edin kendi imkanlarınız çerçevesinde bir çözüm bulun..

Doğru bulmadım ben bu durumu. Velayeti sizde ama bütün hafta babannede kalacak,okul değişecek,ev değişecek çocuğu üzebilirsiniz yok yere. Servis saatinde cıksın babaanneye gitsin,sonra siz alın evinize gecin,okulda değiştirmeyin mümkünse.
Yada uzak servis yok vs derseniz yarım gün evde karşılayıp siz gelene kadar yemek yedirip oyalayacak birini bulun. Ama okul+ev değişikliği yapmayın derim. Yüzgöz olmaya gerek yok konuşmadığınız babaanne ile. Bir sorun olsa iletişim bile kuramayacaksınız layıkıyla. Cok pişman olursunuz.

Nedense ben hep haftasonu görüşülen taraf çocukla daha kaliteli vakit geçiriyor diye düşünüyorum. Elbetteki kızınız daha çok küçük size ihtiyacı var. Haftaiçleri sizinle kalması en doğrusu ama bu kadar uzun çalışma saatleriniz varken tüm haftasonlarını babasıyla geçirmesin. Gerekirse haftada 3 gün kreşe gidip haftaortası babannede kalsın. bir haftasonunu sizinle bir haftasonunu babasıyla geçirsin.

Babaanneyle iletisiminiz olmadigi icin cocuk 2 ayri bastan farkli farkli yetistirilecek. Tum gun ne yapmis, ne yemis, kimlerle gorusmus bilemeyeceksiniz, bilsenizde karisamayacaksiniz. Hafta ici gorebilecegim demissiniz ama el gibi musaade isteyerek gideceksiniz. Sonucta bi ev, aile yasiyor orada kafaniza estigi zaman gidemezsiniz. Velayet sizde oldugu halde. Kayinvalideyle gorusseniz araniz iyi olsa neyse de. Cocuk icin de kultur soku bence bir orda bir burda, iki taraf birbirine kus.

Siz işten çıkına kadar babaannesi baksın ama akşam alın evinize getirin. Anneden ayrılması için henüz çok küçük.

Bence hiç mantıklı değil siz ayrılmışsınız kayınvalidenizle aranız iyi değil onların evinde kızınla akşamları ne kadar vakit geçirebilirsiniz ki? haftasonları da annenin çocukla vakit geçirmesi için yeterli değil bence. En iyisi siz babaannesine yakı bir yere taşının siz işten gelene kadar orada kalsın sonra alın götürün yanii sizinle hiçbir iletişimi kalmayacak ki çocuğun.

benimde 3 yaşında bir kızım var ve kreşe gidiyor.
babannesi 5 buçuk gibi alıyor bizde eşimle 7 ye doğru evde oluyoruz.
Kapının açılma sesiyle birlikte bir "annem geldi" demesi var.. Koşup sarılması var.. Tüm günün yorgunluğunu alıyor..
Ve geceleri bana sarılır bende ona masal anlatırım öyle uyur..
Yapmayın bugünleri geri gelmeyecek

Ben kızım olmadan uyuyamam.
Hele ki ben çalışmıyorum.

Sen çalışıyorsun, gündüz zaten saatlerce ayrısiniz.
Gece de ayrı kalmayı nasıl göze alıyorsun ?

Dedesi alsın okuldan orda zaman geçirsin.
Sen de akşam al evinize gidin.

bikaç arkadaş daha yazmış ama ben de yazmak istedim
babaanneye yakın bie yere taşının ve orada bir kreşe verin
akşamları iş çıkışı kızınızı alıp evinize geçin
ne olursa olsun gece ayrı evlerde uyumayın
1-2 saat evde vakit geçirip onu bırakıp başka eve dönmekle, aynı evde yaşamak arasında inanın dünyalar kadar fark var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…