kizimi birakinca vicdan azabi duyuyorum normal mi

keskelerveben

bittercikolatam
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2015
1.074
954
53
Yarin alisverise gidecegm kizimi da esime birakicagm ama her seferinde vicdan azabi yiyip bitiriyor beni bu esime ikinci kez birakisim bu zamana kadar hic kimseye birakmadim fakat alisveriste durmuyor sıkiliyor malum cocuk esime diyorum sende gel diye gelemem bn diyor alisverisi hic sevmiyor ama kis erken geldi manto almam lazim melegime gecen sene aldigim olmuyor cok cabuk buyuyorlar biraz karisik yazmis olabilirim kusura bakmayin ama szce benim boyle hissetmem normal mi kendime ayirdigim 5 dk icin bile vicdan azabi duyuyorum

i sizi anlayabiliyorum bende öyleydim, şuan bebeğim 25 aylık.
İnsan zamanla duygularını dengeliyor.
Çoçuğunuz kaç aylık?
Bence bıraktığınız kişi babası olduğu sürece sorun yok, o da babası çünkü

Kizim 2.5 yasinda nasil yendiniz peki bu duyguyu

Yani babası sonuçta bence seninde biraz dinlenmen ve babasıyla bebeğinizinde iyi vakit geçirmesi için çok iyi bir fırsat. Alışverişten sonra şöyle güzel bir kahve iç. Keyif yap. gözünde arkada kalmasın sonuçta 2 buçuk yaş çok küçük değil.

Canım ben de aynı durumdayım,3 aylık kızım var, bırakmak zorunda kaldığımda ki emmiyor bazı sağlıksal durumlardan dolayı yine de vicdan azabı çekiyorum duşta bile kalamıyorum eskisi kadar.zaten çalışmaya başlayacağım için ekstra bir vicdan azabı çekiyorum bir an bile ayrılmak istemiyorum yanından

Çok sevgiden ileri geliyor bu, belkide vicdan değilde ayrı kaldığınız için özlüyorsunuzdur.

Montu kızına alacaksan onu da götür o zaman.

Çok abartılı değil mi bu vicdan konusu?

Bıraktığınız kişi el değil babası nihayetinde.

Allah aşkına abartmayın. Cami avlusuna değil babasına bırakıyorsunuz. Mis gibi alışveriş ve kahve keyfi yapın.

Biz de iki çocuk var onlarla da vakit geçiriyoruz, birbirimize bırakıp yalnız da vakit geçiriyoruz. Babası da alsın parka götürsün mesela. Alışverişten daha çok eğlenir yavrucak hem de siz vicdan azabı cekmezsiniz.

Bebeğim diyorsunuz ancak 2,5 yasinda ise cok normal bir tepki degil.
Anne değilim henüz ancak bir egitimci olarak cocugunuzun bebeklik evresinin 2 yaşında bittigi müjdesini size verebilirim.
Birlikte hareket edebilir, babasina birakabilir ve size bağımlı olmamasini saglayabilirsiniz.
Çalışan anneleri vicdansiz mi bu durumda değiller..
Elbette insanin akli kalir Özler acaba der ama bes dakika bile bir başkasına birakmamak anormal bir ruh hali geliyor bana. Elbette zamanla dengeleceksinizdir de biraz daha hizlandirmakta fayda var.
Çocuğunuz size bağımlı yasamamali.
Seviyorsunuz da çocuğunuza yanlış aliskanliklar kazandirarak gelecegine ket vuruyorsunuz.
Size sorumsuzca çıkıp öylesine birine birakin yada öylesine zaman geçirin demiyorum.
Çıkın ihtiyacınızı görün birazda ruhem rahatlayip eve gelin bebeginizle daha sağlıklı iletisim kuracaksinizdir.

Son düzenleme:
Bebeğim 5 aylıkken işe başladım ,hasta iken bile gitmek zorunda kaldım ..Yapmayın allah aşkına babasına bırakıyorsunuz ,çocuğa mont almaya gidiyorsunuz .
Toparlayın kendinizi ,annelik her an dibdibe olmak demek değildir .Çocuğunuz size bağlı olsun bağımlı değil.

Sonra neden ozguvensiz ,annelerinin pacasina yapisik cocuklar oluyor
Musul a savasa gitmiyorsunuz hanimefendi alt tarafi alisveris
Bebeginiz de dusman ellerinde degil oz be oz babasi
Burda binlerce calisan anne var
Sabahin 6 sinda evden cikip cocuklarini birakmak zorunda kalan
Onlarinki kelaynak kusu degil
Onlarinki de bebek
Ayhhhh neyse yazimiciiiiim daha fazla

Normal mi degil mi bilemem ama bende boyleyim..
Hatta dun annem sevmeye geldi, annem oglumla ilgilenirken ben yemek yaptim. Aksam oldugunda kendimi kotu hissettim, onunla ilgilenmek varken yemek vs. yaptim diye. Ozur dilerim oglumm yarin sadece seninle ilgilenicem soz dedimm.
Cok seviliyor evlatlarr cookk..

Bence normal değil 2,5 yaşında ise.Benim de oğlum var 20 aylık , ben her fırsatta eşime bırakıp biraz kendime vakit ayırıyorum.Bunu da hem kendi ruh sağlığım hem de çocuğumun bensiz de vakit geçirebilmesi için yapmak zorundayım.Kendinize bu kadar yüklenmeyin ve tadını çıkartın.Bir kuaföre gidin, yürüyüş yapın, sonra siz kendiniz isteyeceksiniz böyle minik kaçamak yapmaları.

tamda bunu düşünüyordum, bu başlığı görmem çok garip oldu,
oğlum bebekken anneme bile bırakamazdım, ama şimdi tv de haberlerde adam yeni doğmuş bebeğini birisinin kapısına bıraktı ve gitti

ama seninki bebek değil artık ve bırakacağın kişise babası, bence biraz daha rahat olmalısın bu konuda yarım sene sonra anaokuluna gidecek bu çocuk, ama babasına güvenmiyorsan bilemicem, bazı babalar küçük çocuk bakmak konusunda çok beceriksiz oluyor

Alın çocuğunuzu da. Benim kız 21 aylık. Dün avm nin altını üstüne getirdik. Kitapçıyı bile gezdik.

Arada anneme bırakıp eşimle sinemaya, çay içmeye falan da gidiyoruz. Bebeği bırakıp gurbete gitmiyorsunuz sonuçta. Siz bağımlı anne olmuşsunuz, bebeğiniz de bağımlı olursa çok sıkıntı yaşarsınız. Bu konuda biraz okuyun araştırın.

Ben her hafrasonu yapıyorum bunu, hatta dun gece 12 de eve geldim. Bence hem bana hem baba-kiz basbasa vakit geçirdikleri icin onlara iyi geliyor.
Zaten avm ye hep birlikte gittigimizde genelde denetmem gereken ayakkabi gini bisey varsa onu halledip oyun alanina gidiyorlar. Ben de kafama gore takiliyorum, yoksa hem yoruluyor hem sıkılıyor bizimki (pusette gezerken uyurdu ama artik 4.5 yasinda pusete de oturmuyor)

Kizim 2.5 yasinda nasil yendiniz peki bu duyguyu
Sanki cami avlusuna birakiyorsunuz :) babasına birakiyorsunuz.
Neden vicdan azabı duyuyorsunuz anlayamadim. Hani süt bebesi olsa aç kalacak diyecegim. Öyle de degil.
Bence kendinize daha fazla vakit ayırın ve bu durumu normallestirin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…