Kizimi birakip nasil ise giderim

Arkadaslar benim taktigim baska seylerde var aslinda
Annem biraz dikkatsiz gibi
Cocuk balkona ciksa bise olmaz etraga bakiyor der kizarim bende anne sacmalama diye
Mesela cocugun ayagi ustu biraz islansa onemsemez ondan bise olmaz der ben hemen ustunu degistiririm kendim rahat edemem birazda keyfine duskun annem biz sabah 7 de cocugi getirecez mesela kiizm 12 de falan anca uyur o saatte kalkinca ve annemde onla sabahin korunde yatagindan kalkip 12 ye kadar oynamaz ilgilenmez bilmiyorum ya isteksiz zaten aman o benim canim getir kizim bakarim demiyo ben yalvariyorum resmen nolcak baksan diyorum sakasina ya guluyo ya ses cikarmiyo para kazanmam lazim anne diyorum ik mik ediyor bide kardeslerim surekli tartisir bagris cagris evde kizimda onlara baka baka huylarina kapar babam desen biraz emirci kizi almaya gidince illede burda yiyin burda kalin esimde ses cikaramaz yok gitcez desek kizacak off onlarla kotu olmak istemiyorum ister istemez icli disli olucaz ama ya fazla muhabbet aramizi bozarsa((

iyi bir üniversiteden mezun bir kızımız eşinin isteği üzere çalışmadı.....iki çocuk yapıp kendi büyüttü...maddi durumu iyiydi eşinin...fakat bir gün konuşurken çalışmadığı için pişman olduğunu söyledi...oğlu,okulda herkesin annesi ya öğretmen, ya hemşire,ya memur sen nesin anne... senin mesleğin ne? diye sormuş...yazık oldu emeklerime...diplomalı ev hanımı olmuşum ben ablacığım demişti...eğer çalışabilecek durumdaysanız çalışın...çalışan insanların hayata bakış açıları daha farklı oluyor....daha kendilerine güvenli kadınlar oluyorlar....daha güçlü oluyorlar ve emin olun çocuklar bunun farkında oluyor....güçlü bir anne güçlü bir çocuk demektir...bende kızımın bebeği olursa bakacağım...o çalışsın...şimdiden alıştırıyorum...duygusal davranmanın bir faydası yok...akıllı,dinamik ve güçlü bir anneye ihtiyacı var çocukların...biz anneanneler de yardımcıyız evvelallah....

kadın gelip temelli kalsın demiyoruz ki

bizim bakıcılarımız nasıl sabah gelip akşam gidiyorsa ya da siz biz nasıl sabah gidip akşam evimize geliyorsa öyle olacak

sizin evde otursun vs demedik ki

bence siz çocuk baktırma kavramından uzak olmak için kendinizi telkin ediyorsunuz

sen işte iken bakacak sadece

şimdi altını okuyunca anladım

annenin zaten bakası yok ki

o zaman bir sene daha sık dişini kreşe ver öyle çalış

evlet anaokuluna ver masrafı da az olur

zor bi durum. çalışmak zorundasın annen desen güven vermiyor. Rabbim yardımcın olsun.

İş yerinde çok ağladığımı bilirim kızımdan dolayı ama çalışmaya mecburdum , zengin insanlardan değildik geçti o zamanlar şimdi üniye gidiyor darısı senin çocuğuna

Yeğenim 2 yaşında, ablam anneme bırakıp Cizre'ye gitti göreve.. Yani demem o ki, şu anki durumunuzun kıymetini bilin. Çok aşırı duygusal da düşünmeyin.

Benim annem de ben 3-4 yaşlarındayken çalışmaya başladı hatta acemiliğinden dolayı işi öğrenme çabasıyla akşamları bile benimle ilgilenemediği olmuş ben çok ağlamışım ilk başlarda ama tabi bunların hiçbirini hatırlamıyorum bile. Hiçbir zaman da ilgi eksikliği sevgisizlik hissetmedim kreşte de sosyalleşip bir kişiye bağımlı kalmadan büyümüş oldum çok mutluyum bu durumdan. Bence fazla dramatize etmeyin, anneniz bakabilecek gibiyse çalışın derim böylece her türlü imkanı ona sağlayabilecek durumda olursunuz.

Annenden hariç zaman zaman kardeşlerin de senin bebeğinle ilgilenmezler mi?

Misal benım 9-11 yaslarında yeğenlerim var..2bucuk yasındaki kızımın herseyıyle saatlerce ılgılenıyorlar..onlar sayesinde biraz nefes alabiliyorum..

Hem kızımla bıkmadan usanmadan oyun oynuyorlar..benım oyun kapasıtem bı yerde tıkanıyor..

Onlar varken asla beni aramıyor kızım..belki senınkı de kardeşlerin sayesınde daha aktıf dısa donuk bı çocuk olur.

Bence çocuğuna çok bağımlısın... Çalış veya çalışma diyemdm ama 2 yaşında ve anlattıklarımızı anlamaya başlamış diyorsun ben cok verimli bi ilişkiniz olduğunu göremedim.

23 aylık Oğlumu 7. Ayından beri anneme bırakıyorum , dediğin gibi sabah 6 buçukta sıcak yatağından kaldırıyorum , avantajım öğretmen olmak , bir buçukta geliyorum , ilk dönem anlamadı pek küçüktü , araya yaz tatili girince alıştık , okullar açılınca ilk 1-2 hafta ağladı sonra geçti o da , şimdi Mutlu halinden , hem sizin anneanne de kardeşler de varmış kalabalık iyi gelecektir

Kreş tarzı bir yere verebilirsin. Oğlum 2 yaşından beri gidiyor. Ilk gün ler zor olur sonra alisirsin bir çok kadın bu şekilde çalışıyor yoksa çalışmak mümkün değil. Ilerde sana daha çok saygı duyacak annesi onun için çalışıyor.

ben oglumu biraktigimda 6 aylikti ilk is gunumde deli gibi aglamistim halbuki kardesim bakiyodu ama genede cildircak gibi olmustum ve sadece yarim gun ayri kaliyoduk ki kardesim emzirmem icin getirdigi halde is yerine genedr vicdanim hep sizladi ama mecburdum o zaman sizin 2 yasinda cocugunuz krese gidebilir yada ne bilim anneniz bakacaksa gun icinde yaniniza gelebilir artik calismaya basladiginizi anlamasi lazim tatli dille neden calistiginizi yada calismanizi anlatsaniz anlayacaktir elbette

Benim babam ben 5 yasindayken vefat etti annem hep calisti bi sure sonra alisiyor cocuklar merak etme sende alisirsin. Madden durumun iyiysr calisma tabi kii

Ben anne degilim fakat Türkiyede cidden bu calisan anne olayi cok abartiliyor. Yasadigim ülkede bebekler 4,5 aylikken ya kres'e gidiyor, ya anneanne, babaanne yefelan. Sonucta bir kadinin calismasi kadar dogal birsey yoktur. Cocuktur, elbette üzülecek bundan dolayi fakat o cocuk, sen büyüksün. O cocugun bilmediklerinden, onun iyiligi icin yaptigin sey bu.

Üstelik 'bana cok düskün' denilmesi pek iyi birsey degil. Cocuk birazda bagimsiz olmayi ögrenmeli, dünyayi kesf etmeli. Simdiki anneler bakiyorumda cocugu kendine cok fazla bagli degil, bagimli yetistiriyorlar. Babalara hic is vermeyip, sanki o cocugu tek basina büyütüyorlarmis gibi.

Hele 2 yasindaki cocugun sosyallesmeye ihtiyaci var. Kendi yas grubundaki insanlar ile iletisimi, sosyal anlamda biraz gelismeye ihtiyaci var. Bunu sadece park'a götürerek degil, oyun grubu yada baska cocuklara yönelik aktiviteler ilede olabilir.

Bilimadamlari bile diyor, önemli olan cocugun ile cok vakit gecirmek degil, önemli olan verimli vakit gecirmektir. Ve onda bile 1 saatini cocuguna ayirabilirsen yeter.

Oylemi diyorsun canim
Ya annemde biraz isteksiz sanki bakmak.konusunda bilmiyorum keske oyyy canim yawrum tabiki birak bakarim.demiyor belkide ondan boyleyim
İlk kizima annem bakti. Cok da istekliydi ama zor geldi. İkinciye kesinlikle bakmam diyor. Oldukca iyi bir isim vardi ama bir senedir evdeyim. Cocuklar buyudukce masraflar artiyor. Hem calismak sosyal olma acisindan da cok onemli. Kizim iki yasina gelsin ben de tekrar calisicam.

Bence çocuğuna çok bağımlısın... Çalış veya çalışma diyemdm ama 2 yaşında ve anlattıklarımızı anlamaya başlamış diyorsun ben cok verimli bi ilişkiniz olduğunu göremedim.
Bunu dememle aramizdaki iliskinin az oldugunu verimsiz oldunu nerden ciksrdiniz yahu
Goz acip kapayincaya kadar buyumuste nmuhhabetleri bile anliyormus hani derler ya bizim.minigimiz buyumus de evlenmis tarzi bir konusma

Ennkucune zaten cok duskun kizim surekli adini sayikliyo o ilgilenir evet de o da cocuk sadece oynamasi icin guvenebilirim

Ya benimki dahabhic torun falan buyutmedi nie bukadar mizmizlaniyo anlamiyorum biraz rahatina duskun slklya gelemiyo da ondan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…