Evet maddi zorluk yoksa calismaya bilir bebegi olan anneler , ben kariyerini bebekten onde tutan annelere cok kiziyorum senin annen icin konusmuyorum yanlis anlama canin mesela sanatcilar birakip birakip gidiyolar konserlere gunlerce gecelerce yoklar cok aciyorum onlarin cocuklarina ya o varlik icinde birakin biraz olumlu dunyada yavrunuzu buyutun vakit gecirin yaa onlarin kazandinin yuzde 1 ini bile kazansaydim calismayi hic dusunmezdim buyuyene kdarAnnem akşama kadar çocuklarla ilgilenip eve geldiğinde oldukça yorgun sabırsız ve sinirli oluyordu maalesef. Benim şansım babamdı aslında onun işi o kadar yoğun ve yorucu olmadığı için öğlene kadar ve akşamları benle oldukça ilgileniyordu. Buna rağmen annesine çok düşkün bir çocuktum işe gideceği zamanlar beni de götür diye kapıda yerlerde yuvarlanarak ağladığımı biliyorumAnneme hala kızıyorum bu konuda çalışmamayı seçebilirdi çünkü maddi olarak bir zorunluluğumuz yoktu.
Anaokuluna başladım anneciğim beni kendi sınıfı yerine götürüp yan sınıfa yazdırdı. Kadın benden kaçıyordu sankitabi öğretmene tuvalete gidicem falan deyip kaçıp kaçıp yan sınıfa annemin yanına gidiyordum sonunda pes etti kendi sınıfına aldı beni de anneye doydum ilkokula başlayana kadar.
2 aylik olsa emin olun daha kolay birakirdim cnku bebek ne ben ona fazla alisihim nede o bana sadece baslangic , ama 2 yas da olsa yasanmisliklar aliskanliklar anne kokusu anne kucagi istemi....bilemiyorumFazla abartmadınız mı?
2 yaşına gelmiş zaten.
2 aylık değil ki.
Yetmiyo hic hemde hiccccc odemelere zorla gidiyo maas bize hic bise kalmiyo sifira sifirEğer eşinizin maaşıyla geçinebiliyorsanız bir zorunluluğunuz yoksa çalışmayı biraz erteleyin.
1-2 sene ertelerseniz hem kreşe de başlar sonrasında.
Yetmiyo hic hemde hiccccc odemelere zorla gidiyo maas bize hic bise kalmiyo sifira sifir
2 aylik olsa emin olun daha kolay birakirdim cnku bebek ne ben ona fazla alisihim nede o bana sadece baslangic , ama 2 yas da olsa yasanmisliklar aliskanliklar anne kokusu anne kucagi istemi....bilemiyorum
çalışan annelerin konularında sanki, çocuk anne sevgisinden mahrum kalıyor, ezik yaşıyor tarzında yorumlar ve inceden göndermeler yapılıyor.
çok rahatsız oluyorum.
Kişiye göre değişir.
Zira, bütün gün evde olup da, komşuyla telefonda dedikodu yapacağım diye çocuğuna bşyler pişirmekten aciz, evi darmadağın düzensiz, çocukları pasaklı, bütün gün sokakta elinde ekmek arası, öğün geçiştiren, dersleriyle ilgilenilmeyen nice çocuk ve aile var.
Evet anne çocuk keşke ayrılmasa...
ama sadece bedenen çocuğun yanında olmak, eli çocukta gözü izdivaç programlarında olan bir anne olmak da yetmiyor.
Konu sahibi, sadece düşüncelerimi yazdım. -sizle alakalı değil - ama bu yönüyle de düşünürseniz en doğru kararı verebilirsiniz. İnsan istesin herşeye zaman bulunur
ama zannımca 2 tehlikeli bir yaş. size düzene alışmış bir kere.
çok küçükken bırakmadınız, kreşi okulu da yok bu yaşta. zorlanması doğaldır. belki 1-2 sene sonra daha çok kabullenir durumu.
Konu sahibi maddi açıdan zordayız diyor, çalışma canım ayrılmak çok zor diye ajite edin arkadaşlar iyice tamam mı?
Edin ki yarın öbür gün geçinemiyoruz diye konu açılsın.
Herkesin yaşamaktan anladığı farklıdır konu sahibi ya da çocuk YETİŞTİRMEKTEN.
Ben isterim ki çocuğum bir şeyi istediğinde ona hayır demeyeyim, hatta o daha istemeden ben ona bu imkanı sağlayayım.
Kaliteli bir yaşam, bir eğitim hayatı sunmak isterim ben çocuğuma. Hobi kursu ise hobi kursu, dershane ise dershane, özel okul ise özel okul. Bir arkadaş yazmış çok da doğru söylemiş. Beni annem büyüttü demesi ona hiçbir platformda artı sağlamaz. Gelmiş zaten 2 yaşına, 2 sene sonra anaokuluna başlayacak. O zaman da çocuğunuz evde olmayacak. Ne yapacaksınız? Çocuğumu 5 saat görüyorum diye okula mı göndermeyeceksiniz? Makul olun. Bugün çocuğu bırakmak (akşama kadar ve annenize) zor gelir ama yarın öbür gün sağlıklı beslenmesi için dahi zorluk çekerseniz emin olun bu çocuğunuzu akşamları görmekten daha acı olur.
Aynı şekilde düşünüyorum, benim için çocuk demek gelecek demek, ne kadar rahat yaşamasını sağlarsam o kadar çok seviyorum demek, sırf bu sebeple çocuk yapamayacağım 2-3 sene, napiim yok demek iyi bir şey değil, ki çocuklar artık napiim yok diyenlere '' çalış o zaman '' diyorlar tabii ergenlik dönemine gelince, birebir şahit oldum bu söylediğime, hani küçükken sıkıntı değil ama büyüdüğü zaman öyle olmuyor istekleri başlıyor.
Çok haklısınız, ben de tamamen böyle düşünüyorum.
Örnek verecek olursak da abim annemin çalıştığı döneme denk geldi, okula başlayana dek anneannem ve dedem bakmış. Kaldı ki annem 3 vardiya çalışan bir insandı. Sabah gidip akşam gelmek bu kadar koymamalı insanlara. Ben annemin emekli olduğu döneme denk geldim (eskiden erkenden emekli olunuyordu), işe gittiğini hatırlamıyorum yani. Abimle bir fark yok aramızda. Hatta okula başlayacağım gün yaygarayı koparan da ben olmuşum, bağımlı gibi olduğumdan.
Bence çok abarttınız. Siz çalışmak istemiyorsunuz, kızınızı bahane ediyorsunuz da eşinize yazık değil mi? Yalvarıyormuş adam size, siz eş olduğunuzu unutmuşsunuz. Sadece anne olup tüm kimliklerinizi silmişsiniz. Evi geçindirmek sizin de sorumluluğunuz.Peki onu sadece aksamlari 3 saat mi gorucem, hayatimdan cikmis gibi , artik yok gibi , sadece 3 saatlik zaman ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?