Kizimi birakip nasil ise giderim

Evet maddi zorluk yoksa calismaya bilir bebegi olan anneler , ben kariyerini bebekten onde tutan annelere cok kiziyorum senin annen icin konusmuyorum yanlis anlama canin mesela sanatcilar birakip birakip gidiyolar konserlere gunlerce gecelerce yoklar cok aciyorum onlarin cocuklarina ya o varlik icinde birakin biraz olumlu dunyada yavrunuzu buyutun vakit gecirin yaa onlarin kazandinin yuzde 1 ini bile kazansaydim calismayi hic dusunmezdim buyuyene kdar

Fazla abartmadınız mı?
2 yaşına gelmiş zaten.
2 aylık değil ki.
2 aylik olsa emin olun daha kolay birakirdim cnku bebek ne ben ona fazla alisihim nede o bana sadece baslangic , ama 2 yas da olsa yasanmisliklar aliskanliklar anne kokusu anne kucagi istemi....bilemiyorum

Eğer eşinizin maaşıyla geçinebiliyorsanız bir zorunluluğunuz yoksa çalışmayı biraz erteleyin.
1-2 sene ertelerseniz hem kreşe de başlar sonrasında.

İcim şişti okurken. Cok dramatize etmişsiniz. Çocuk gitme deyip agliyorsa bu sizin tavrinizdandir. Annemin ise gitmesi babamin gitmesi kadar normal gelirdi bana çünkü öyle öğrettiler. Siz aslinda onun yanında olmaliymis ama bırakıp gidiyormus gibi davranirsaniz çocuk bunu anlar ve gitmemeniz için her şeyi yapar. Calisamaya kararliysaniz bu duygusallığınizi cocuga yansitmayin lütfen. Onu uzmekten baska bir sey yapmazsiniz.

Konu sahibi maddi açıdan zordayız diyor, çalışma canım ayrılmak çok zor diye ajite edin arkadaşlar iyice tamam mı?
Edin ki yarın öbür gün geçinemiyoruz diye konu açılsın.

Herkesin yaşamaktan anladığı farklıdır konu sahibi ya da çocuk YETİŞTİRMEKTEN.
Ben isterim ki çocuğum bir şeyi istediğinde ona hayır demeyeyim, hatta o daha istemeden ben ona bu imkanı sağlayayım.
Kaliteli bir yaşam, bir eğitim hayatı sunmak isterim ben çocuğuma. Hobi kursu ise hobi kursu, dershane ise dershane, özel okul ise özel okul. Bir arkadaş yazmış çok da doğru söylemiş. Beni annem büyüttü demesi ona hiçbir platformda artı sağlamaz. Gelmiş zaten 2 yaşına, 2 sene sonra anaokuluna başlayacak. O zaman da çocuğunuz evde olmayacak. Ne yapacaksınız? Çocuğumu 5 saat görüyorum diye okula mı göndermeyeceksiniz? Makul olun. Bugün çocuğu bırakmak (akşama kadar ve annenize) zor gelir ama yarın öbür gün sağlıklı beslenmesi için dahi zorluk çekerseniz emin olun bu çocuğunuzu akşamları görmekten daha acı olur.

Hepsini okuyamadım ama çocuklar çabuk uyum sağlar

Bağımlılık düzeyinizi dengeleyin

3 yaşında kreşe başlayınca siz yalnız kalırsınız

Çocuğunuzun büyüdüğünü kabul edin

Bir de madem anneniz yeni taşınacak yakına taşınsın sabah gelir kız uyanınca da evine gidecekse birlikte gider

Abiniz vs de kendine annesi evde yokken gündüz bakar herhalde onlar yetişkin

Bir de siz kızınızı cellatta bırakıyor gibi yaklaşırsanız tedirgin olur sadece bir süre başkası ilgilenecek olarak bakın olaya

Benim oğlum 3,5 aylıkken bakıcı ile kaldı 6 gün düzeni işe gidince gelineceği vs bilinci de küçükken oturdu kreşe başlarken de sıkıntı olmadı

Sizinle uyumlu bir çocuksa erteleyebilrsiniz. Zaten 3 yaş gibi arkadaş aramaya başlayacak o zaman planlar yapabilir esiniz yeniden. Ben oğlumu erken krese verdim ama evde terör estiriyordu. Madem kiziniz evde sizinle mutlu ve uyumlu bence düzenini bozmayin.

çalışan annelerin konularında sanki, çocuk anne sevgisinden mahrum kalıyor, ezik yaşıyor tarzında yorumlar ve inceden göndermeler yapılıyor.
çok rahatsız oluyorum.

Kişiye göre değişir.

Zira, bütün gün evde olup da, komşuyla telefonda dedikodu yapacağım diye çocuğuna bşyler pişirmekten aciz, evi darmadağın düzensiz, çocukları pasaklı, bütün gün sokakta elinde ekmek arası, öğün geçiştiren, dersleriyle ilgilenilmeyen nice çocuk ve aile var.

Evet anne çocuk keşke ayrılmasa...

ama sadece bedenen çocuğun yanında olmak, eli çocukta gözü izdivaç programlarında olan bir anne olmak da yetmiyor.

Konu sahibi, sadece düşüncelerimi yazdım. -sizle alakalı değil - ama bu yönüyle de düşünürseniz en doğru kararı verebilirsiniz. İnsan istesin herşeye zaman bulunur

ama zannımca 2 tehlikeli bir yaş. size düzene alışmış bir kere.
çok küçükken bırakmadınız, kreşi okulu da yok bu yaşta. zorlanması doğaldır. belki 1-2 sene sonra daha çok kabullenir durumu.

2 aylik olsa emin olun daha kolay birakirdim cnku bebek ne ben ona fazla alisihim nede o bana sadece baslangic , ama 2 yas da olsa yasanmisliklar aliskanliklar anne kokusu anne kucagi istemi....bilemiyorum

evet, Elseven. yukarda düşüncemi belirttim. inanın 6 aylık daha kolay bırakması. 4 den sonra da kolay. ama şimdi tam bşylerin farkında değil. işe gitmek, okula gitmek nedir nerden bilsin.

zorlanması bu yüzden.

petunya_love gercekten suan hıssetıgım seylerı yazmıssınız... sırf calıstıgım ıcın cocuguma sevgı gosteremıyor degılım mesela kaldı ki sanılanın aksine onunla çok kaliteli zaman gecırıyor ve yasam standardını yukselttıgım ıcın kendımle de barısık ve huzur ıcındeyım, benım kızımda ılk yıllarda zorlandı fakat calısmam gerekıyordu, gun ıcınde arayıp ona hıkayeler anlattıgımı bılırım ben, suan 7 yasında ve halaa aramıszda ınanılmaz bır bag var..

dramatıze etmek ıstersek bırcok ornek verebılırız fakat hayatın gerceklerını gorerek durumumuz neyse ona gore davranarak yasamak zorundayız, onların gelecegı ıcın suan herseyı yapıyorum tum enerjımle, ve ilerde ısten ayrıldıgımda içim çok rahat olacak, ben elımden gelenın fazlasını yaptım dıyebılecegım...

kararınızı gözünüzde büyütmeyin, umarım hayatınız ıcın dogru olanı yapar ve mutlu olursunuz..

Aynı şekilde düşünüyorum, benim için çocuk demek gelecek demek, ne kadar rahat yaşamasını sağlarsam o kadar çok seviyorum demek, sırf bu sebeple çocuk yapamayacağım 2-3 sene, napiim yok demek iyi bir şey değil, ki çocuklar artık napiim yok diyenlere '' çalış o zaman '' diyorlar tabii ergenlik dönemine gelince, birebir şahit oldum bu söylediğime, hani küçükken sıkıntı değil ama büyüdüğü zaman öyle olmuyor istekleri başlıyor.

Çok haklısınız, ben de tamamen böyle düşünüyorum.
Örnek verecek olursak da abim annemin çalıştığı döneme denk geldi, okula başlayana dek anneannem ve dedem bakmış. Kaldı ki annem 3 vardiya çalışan bir insandı. Sabah gidip akşam gelmek bu kadar koymamalı insanlara. Ben annemin emekli olduğu döneme denk geldim (eskiden erkenden emekli olunuyordu), işe gittiğini hatırlamıyorum yani. Abimle bir fark yok aramızda. Hatta okula başlayacağım gün yaygarayı koparan da ben olmuşum, bağımlı gibi olduğumdan.

Yavrusunu kundakta birakip gidenler napsin acaba kuru kuru sevgide bir yere kadar yavrunuz buyuyor ilerisi icin calisiyorsunuz keyiften degilki ona daha iyi bir hayat sunmak icin.

Hayat şartları eskisi gibi değil artık. Eskiden herkesin durumu hemen hemen aynıymış. Şimdi ise öyle değil, büyük bir tüketim çılgınlığı var. Hayır, herkes böyle iken sen çocuğunu ne kadar durdurabileceksin? Veya bir konu açılmıştı, çocuklarımızı bilinçsiz yetiştirip, her şeyi sunmaya çalışıyoruz diye, neden insan evladının rahat yaşamasını, derslerden eksikse dershaneye gitmesini, yüzme kursuna gitmek istediyse göndermeyi istemez ki?

Hepsine yetişememek ayrı, yetişmeye çalışmak ayrı, hiç birini verememek ayrı bir şey, benim kuzenlerim var en büyük örneklerim eksik büyüdüler, hala eksikler. Çok Bayramlık aldık, okul harçlığı verdik, market alışverişi yaptık yok çünkü, ancak boğaza yetiyor eniştemin maaşı, bir teyzem de yakınırken babam çalış demiş, teyzem; '' aaa ben 10 da kalkacağım, tereyağımı ekmeğin üzerine süreceğim '' demiş. E o zaman neden sızlanıyorsun? Bir de 3 çocuğu var. Çocuğunu okula gönderemedi ne yapalım? yok para, çalışsın. Çocuklar büyüyünce sermaye olarak görüyorlar bir de, çalış para getir!

Çocuğunuzun geleceği için yapıyorsunuz bakan anneniz şanslısınız böyle düşünün yabancıya para ile baktırabilirdiniz bir de bu var. ayrıca başta zor gelir sonra alışacaktır illaki ... çok küçük değil inanın 40 çıkınca işe başlayanlar var benim çevremde.

Peki onu sadece aksamlari 3 saat mi gorucem, hayatimdan cikmis gibi , artik yok gibi , sadece 3 saatlik zaman ....
Bence çok abarttınız. Siz çalışmak istemiyorsunuz, kızınızı bahane ediyorsunuz da eşinize yazık değil mi? Yalvarıyormuş adam size, siz eş olduğunuzu unutmuşsunuz. Sadece anne olup tüm kimliklerinizi silmişsiniz. Evi geçindirmek sizin de sorumluluğunuz.

Yan komsum calisan bir bayan.Oglu 9 yasinda bebekliginden beri babannesi bakiyor.Maddi ve manevi olarak cok ilgi goren bir cocuk tam el bebek gul bebek yani.Evlerinde her yeni cikan oyuncaktan var.Tum kurslara gidiyor,yazlari da anneannesinin yazliginda geciriyor.Bu yil komsum bir süre isten cikti.Ben senelerdir o cocugu oyle mutlu gormemistim.Annesine beni okula sen gotur diye aglayan cocuk gitmisti artik.Yazlari haftasonu anne siz de buraya gelin diye aglamiyordu.Normalde daha hircin bir cocuktu simdi daha sakin.Cocuklar alismiyor sadece mecbur kalip uyum sagliyorlar.Daha kucukken de annesinin esarbini koklayarak aglaya aglaya uyuyormus babaannesi gulerek anlatmisti.Icim ciz etti yere batsin oyle is,oyle kazanc dedim.Benim oglum o arkadasinin yarisi kadar imkanlara sahip ama inanin cocukcagiz hep ogluma ozeniyor.Benim oglum da hic bana arkadasimin her seyi var benim niye eksik diye isyan etmiyor çünkü benim oglumun tek ihtiyaci maddiyat degil.Yine annesi calisan baska bir arkadasi evimize gelmisti.Evde babannesi bakıyordu.Sabahlari okula kendi hazirlanip gidiyordu, oncesinde annesinin daginik birakip gittigi yatagini topluyormus onu anlatti.Okuldan sonra odev yapip tum gun play station oynuyor.Babanne yasli tabi kim ugrasacak ver eline bilgisayari sussun aksama kadar.Daha bir kere ailece ortak vakit gecirdiklerine sahit olmadim.Hep bir kosturmaca.Ne bileyim deger mi diyorum? Bence degmez.2 cocugum var biran bile pisman olmadim onlari birakmadigim icin.Her seye yetisemiyorum kardesim hem calisip hem ev isi yapıp hem de cocuguma mukemmel anne olamam.Hayatta onceliklerim neyse ona gore kararlar aliyorum.Evi gecindirmek benim asil gorevim degil,her hanim calismak zorunda da degil.Bir baba ne kadar annenin görevini ustlenebilir? Demekki kimse annenin yerini tutamaz.Ne bakıcı,ne aile buyugu ne baska biri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…