Aynı durumdan bende calışamiyorum. Oğlum 4 yaşına geldi. Anaokuluna başladı. Artık çalışayım dedim. Oğlumu aldım karşıma. Oğlum baban gibi ise gidip para kazanayımmı hem her istediğini alırım. Saydım alacaklarımı. Hepsi onu cezbedecek şeyler heyecanla dinledi. Oda birkaç şey istedi. Sonra düşündü biraz. Babam gibi akşam mı geleceksin anne dedi. Evet ama her akşam gelicem. Okul tatil olunca da ise gitmiycem dedim. Yok anne yok bana bişey alma sen gitme akşama kadar diyince yine oturdum yerime. Çalışmayı çok istiyorum. Belki büyüyünce oda banane calişsaydin diyecek. Ama elimde değil. Bilemiyorum. Bazen diyorum kendi kendime biz çocukken aileler böyle kararlar alırken bize sormazdı. Şimdi tasinirken bile çocuk okulundan arkadaşlarından ayrı kalmasın diye düşünülüyor. Yada kardeş yapmak için çocuğa soruluyor. En azından ben sordum artık oda kardeş istiyor. Doğrumu yapıyorum her konuda fikrini alarak emin değilim açıkçası. Ama o Hayır dediği halde işe gidersem vicdan azabı duyucam gibi geliyor. Benim annemde çalışan bir bayandı. Genelde annemle işe giderdim. Ama bana başkasının baktığı zamanları hatırlıyorum hiçte güzel anılar değildi. Annem İlkokula başlayınca emekli oldu. Ama busefer hem o bunalıma girdi ebe kapalı hem hastalıkları başladı bir bir . O zamanlarda çalışan kadın oranı daha azdı annemi o yüzden hep takdir ederim. Bir kirgınlığım yok ama diğer çocuklar dan farklı bişeyler var cocuklugumda. Anneniz iyi bakar mutlaka ele teslim etmek zorunda olan annelerden daha sanslisiniz. Çalışan anneler için tam gün kreşler var. Burda var mesela devlete bağlı yeni öğrendim 200 tl aylık. Aslında bu daha iyi bir fikir gibi geliyor bana. Çocuk arkadaşları ile eglenip oynar eve dönünce senden erken dönerse annende yemeğini yer biraz uyur ve sen gelirsin. Allah çalışan anne ve çocuklarının yardımcısı olsun. Çok büyük bir zorluğun üstesinden geliyor lar gerçekten.Daha once konu acmistim cocuk yuzunden calisamiyorum bakan yok diye...ama bir aya falan annem yasadigin sehre tasinabilir oyle bir ihtimal var , esimde hemen is arastiralim dedi annene birakiriz cocugu dedi ikimizde nette is bakarken cocugu subsaatte birakiriz alisir zaten falan diye heyecanli heyecanli konusurken 2 yasindaki yawrum bizi dinliyormus okadar akilliki aglamakli bir ses cikardi gozumun icine bakarak ditme dedi bana sarildi okadaar uzuldumki agliyorum suan...2 senedir onunla bir duzenimiz vardi okadar alismistiki duzenimize okadar muyluyduki aslinda ve bana bukadar duskunken ve ewimizi bukadar cok seviyorken masum masum buyuk bir guven icinde evde oyuncaklariyla oynarken ben onu nasil annemde.olsa baska bir duzene vereyim..annen sizde baksin demeyin cunku abilerim kardeslerim falan var onlarbicin evde durmak zorunda.tamam hersey onun icin daha iyi bir gelecek vermek icin ama bu ölümlü dunyada bana en cok ihtiyaci olan su gunlerde ben nasil onu gun boyu gormem , sabah misil. Misil uyudugu yatagindan alip nasil gotureyim annemin evine ve psikolojisi bozulmazmi cok aglar o biliyorum beni arar derdini anlamaz.kimse benden baska annemse olsa benim.gibi icten bakarmi ya ona bisey olursa aznoncede gidim mi kizim ise ben dedim agladi simsiki sarildi ve uyudu ,inanamiyorum biz farketmeden buyumus galiba anliyormus artik konusmalari....diyeceksinizki o olmaz bu olmaz ee nolcak bole...sadece suanki duygusallimi paylasmak istedim iyi degilim ve calisan annelerden destek bekliyorum , daha ise girmeden ozledim bu nasil bisey ya nasil bir sevgiymis bu allahim....
Daha once konu acmistim cocuk yuzunden calisamiyorum bakan yok diye...ama bir aya falan annem yasadigin sehre tasinabilir oyle bir ihtimal var , esimde hemen is arastiralim dedi annene birakiriz cocugu dedi ikimizde nette is bakarken cocugu subsaatte birakiriz alisir zaten falan diye heyecanli heyecanli konusurken 2 yasindaki yawrum bizi dinliyormus okadar akilliki aglamakli bir ses cikardi gozumun icine bakarak ditme dedi bana sarildi okadaar uzuldumki agliyorum suan...2 senedir onunla bir duzenimiz vardi okadar alismistiki duzenimize okadar muyluyduki aslinda ve bana bukadar duskunken ve ewimizi bukadar cok seviyorken masum masum buyuk bir guven icinde evde oyuncaklariyla oynarken ben onu nasil annemde.olsa baska bir duzene vereyim..annen sizde baksin demeyin cunku abilerim kardeslerim falan var onlarbicin evde durmak zorunda.tamam hersey onun icin daha iyi bir gelecek vermek icin ama bu ölümlü dunyada bana en cok ihtiyaci olan su gunlerde ben nasil onu gun boyu gormem , sabah misil. Misil uyudugu yatagindan alip nasil gotureyim annemin evine ve psikolojisi bozulmazmi cok aglar o biliyorum beni arar derdini anlamaz.kimse benden baska annemse olsa benim.gibi icten bakarmi ya ona bisey olursa aznoncede gidim mi kizim ise ben dedim agladi simsiki sarildi ve uyudu ,inanamiyorum biz farketmeden buyumus galiba anliyormus artik konusmalari....diyeceksinizki o olmaz bu olmaz ee nolcak bole...sadece suanki duygusallimi paylasmak istedim iyi degilim ve calisan annelerden destek bekliyorum , daha ise girmeden ozledim bu nasil bisey ya nasil bir sevgiymis bu allahim....
Daha once konu acmistim cocuk yuzunden calisamiyorum bakan yok diye...ama bir aya falan annem yasadigin sehre tasinabilir oyle bir ihtimal var , esimde hemen is arastiralim dedi annene birakiriz cocugu dedi ikimizde nette is bakarken cocugu subsaatte birakiriz alisir zaten falan diye heyecanli heyecanli konusurken 2 yasindaki yawrum bizi dinliyormus okadar akilliki aglamakli bir ses cikardi gozumun icine bakarak ditme dedi bana sarildi okadaar uzuldumki agliyorum suan...2 senedir onunla bir duzenimiz vardi okadar alismistiki duzenimize okadar muyluyduki aslinda ve bana bukadar duskunken ve ewimizi bukadar cok seviyorken masum masum buyuk bir guven icinde evde oyuncaklariyla oynarken ben onu nasil annemde.olsa baska bir duzene vereyim..annen sizde baksin demeyin cunku abilerim kardeslerim falan var onlarbicin evde durmak zorunda.tamam hersey onun icin daha iyi bir gelecek vermek icin ama bu ölümlü dunyada bana en cok ihtiyaci olan su gunlerde ben nasil onu gun boyu gormem , sabah misil. Misil uyudugu yatagindan alip nasil gotureyim annemin evine ve psikolojisi bozulmazmi cok aglar o biliyorum beni arar derdini anlamaz.kimse benden baska annemse olsa benim.gibi icten bakarmi ya ona bisey olursa aznoncede gidim mi kizim ise ben dedim agladi simsiki sarildi ve uyudu ,inanamiyorum biz farketmeden buyumus galiba anliyormus artik konusmalari....diyeceksinizki o olmaz bu olmaz ee nolcak bole...sadece suanki duygusallimi paylasmak istedim iyi degilim ve calisan annelerden destek bekliyorum , daha ise girmeden ozledim bu nasil bisey ya nasil bir sevgiymis bu allahim....
Tasinmassa ihtimalinede uzyluyorum maddi acidanO zaman çalışmaktan başka çareniz yok.
Bir de şu var. Annenizin taşınması sadece bir ihtimalmiş.
Eğer taşınmazsa zaten bırakacak kimseniz olmayacak.
İste sorun burda ben bukadar olgun degilim ama beceremem lazim bu sogukkanliligiİcim şişti okurken. Cok dramatize etmişsiniz. Çocuk gitme deyip agliyorsa bu sizin tavrinizdandir. Annemin ise gitmesi babamin gitmesi kadar normal gelirdi bana çünkü öyle öğrettiler. Siz aslinda onun yanında olmaliymis ama bırakıp gidiyormus gibi davranirsaniz çocuk bunu anlar ve gitmemeniz için her şeyi yapar. Calisamaya kararliysaniz bu duygusallığınizi cocuga yansitmayin lütfen. Onu uzmekten baska bir sey yapmazsiniz.
Evet cokbhaklisiniz biraz dahabgucleniyorum kizlar iananki fikirlerimi degistiriyorsunuzKonu sahibi maddi açıdan zordayız diyor, çalışma canım ayrılmak çok zor diye ajite edin arkadaşlar iyice tamam mı?
Edin ki yarın öbür gün geçinemiyoruz diye konu açılsın.
Herkesin yaşamaktan anladığı farklıdır konu sahibi ya da çocuk YETİŞTİRMEKTEN.
Ben isterim ki çocuğum bir şeyi istediğinde ona hayır demeyeyim, hatta o daha istemeden ben ona bu imkanı sağlayayım.
Kaliteli bir yaşam, bir eğitim hayatı sunmak isterim ben çocuğuma. Hobi kursu ise hobi kursu, dershane ise dershane, özel okul ise özel okul. Bir arkadaş yazmış çok da doğru söylemiş. Beni annem büyüttü demesi ona hiçbir platformda artı sağlamaz. Gelmiş zaten 2 yaşına, 2 sene sonra anaokuluna başlayacak. O zaman da çocuğunuz evde olmayacak. Ne yapacaksınız? Çocuğumu 5 saat görüyorum diye okula mı göndermeyeceksiniz? Makul olun. Bugün çocuğu bırakmak (akşama kadar ve annenize) zor gelir ama yarın öbür gün sağlıklı beslenmesi için dahi zorluk çekerseniz emin olun bu çocuğunuzu akşamları görmekten daha acı olur.
Ya calismayip karin tookluna yasicaz yada ekstra guzel bir hayat kizima da birazcik hasret olarak karar vermeye calisiyorumÇalışmayın o halde. Siz 3 olsa da 4 olsa da birakamazsiniz
Yakins tasinamaz evleri var ben kiradayim kucuk kardesim falan var nasil birakio gelsin bize 3,5 aylikken biralmak daha kolaydir 2 yas daha farkli cocugun aliskanliklari falan ah ahhhHepsini okuyamadım ama çocuklar çabuk uyum sağlar
Bağımlılık düzeyinizi dengeleyin
3 yaşında kreşe başlayınca siz yalnız kalırsınız
Çocuğunuzun büyüdüğünü kabul edin
Bir de madem anneniz yeni taşınacak yakına taşınsın sabah gelir kız uyanınca da evine gidecekse birlikte gider
Abiniz vs de kendine annesi evde yokken gündüz bakar herhalde onlar yetişkin
Bir de siz kızınızı cellatta bırakıyor gibi yaklaşırsanız tedirgin olur sadece bir süre başkası ilgilenecek olarak bakın olaya
Benim oğlum 3,5 aylıkken bakıcı ile kaldı 6 gün düzeni işe gidince gelineceği vs bilinci de küçükken oturdu kreşe başlarken de sıkıntı olmadı
Biraz huysuz ama evimizi duzenimizi cok seviyor hele bana cok duskun kulagimi oksamadan uyumazSizinle uyumlu bir çocuksa erteleyebilrsiniz. Zaten 3 yaş gibi arkadaş aramaya başlayacak o zaman planlar yapabilir esiniz yeniden. Ben oğlumu erken krese verdim ama evde terör estiriyordu. Madem kiziniz evde sizinle mutlu ve uyumlu bence düzenini bozmayin.
Evet demeknistedigimde bu canim 2 yas cok duygusal anneye karsi tamamiyle anneye asik evine duzenineçalışan annelerin konularında sanki, çocuk anne sevgisinden mahrum kalıyor, ezik yaşıyor tarzında yorumlar ve inceden göndermeler yapılıyor.
çok rahatsız oluyorum.
Kişiye göre değişir.
Zira, bütün gün evde olup da, komşuyla telefonda dedikodu yapacağım diye çocuğuna bşyler pişirmekten aciz, evi darmadağın düzensiz, çocukları pasaklı, bütün gün sokakta elinde ekmek arası, öğün geçiştiren, dersleriyle ilgilenilmeyen nice çocuk ve aile var.
Evet anne çocuk keşke ayrılmasa...
ama sadece bedenen çocuğun yanında olmak, eli çocukta gözü izdivaç programlarında olan bir anne olmak da yetmiyor.
Konu sahibi, sadece düşüncelerimi yazdım. -sizle alakalı değil - ama bu yönüyle de düşünürseniz en doğru kararı verebilirsiniz. İnsan istesin herşeye zaman bulunur
ama zannımca 2 tehlikeli bir yaş. size düzene alışmış bir kere.
çok küçükken bırakmadınız, kreşi okulu da yok bu yaşta. zorlanması doğaldır. belki 1-2 sene sonra daha çok kabullenir durumu.
Evet annem.konusunda cok sansliyimÇocuğunuzun geleceği için yapıyorsunuz bakan anneniz şanslısınız böyle düşünün yabancıya para ile baktırabilirdiniz bir de bu var. ayrıca başta zor gelir sonra alışacaktır illaki ... çok küçük değil inanın 40 çıkınca işe başlayanlar var benim çevremde.
Olurmu yaa calismak istememek nedemek para kazanmak mucize su sartlarda bana gore ama bambaska duygulardayimBence çok abarttınız. Siz çalışmak istemiyorsunuz, kızınızı bahane ediyorsunuz da eşinize yazık değil mi? Yalvarıyormuş adam size, siz eş olduğunuzu unutmuşsunuz. Sadece anne olup tüm kimliklerinizi silmişsiniz. Evi geçindirmek sizin de sorumluluğunuz.
Suan yikildim biraz motive olmustim guclenmistim en cok hangi cumleniz koydu biliyormusunuz" cocuklar alismiyor mecbur kaliyor" cumlenize cok takildim , benim hep takildigim nokta bu cunku mecbur duracak aglayip aglayip susacak nasilsa annesini istedigi an goremeyecek ,, anlattiginiz cocuhun yerine kizimi koydum da offf cok.kotuyum belki alisma sureci uygulayanilirim part time is arastiricam nasil bir is se oYan komsum calisan bir bayan.Oglu 9 yasinda bebekliginden beri babannesi bakiyor.Maddi ve manevi olarak cok ilgi goren bir cocuk tam el bebek gul bebek yani.Evlerinde her yeni cikan oyuncaktan var.Tum kurslara gidiyor,yazlari da anneannesinin yazliginda geciriyor.Bu yil komsum bir süre isten cikti.Ben senelerdir o cocugu oyle mutlu gormemistim.Annesine beni okula sen gotur diye aglayan cocuk gitmisti artik.Yazlari haftasonu anne siz de buraya gelin diye aglamiyordu.Normalde daha hircin bir cocuktu simdi daha sakin.Cocuklar alismiyor sadece mecbur kalip uyum sagliyorlar.Daha kucukken de annesinin esarbini koklayarak aglaya aglaya uyuyormus babaannesi gulerek anlatmisti.Icim ciz etti yere batsin oyle is,oyle kazanc dedim.Benim oglum o arkadasinin yarisi kadar imkanlara sahip ama inanin cocukcagiz hep ogluma ozeniyor.Benim oglum da hic bana arkadasimin her seyi var benim niye eksik diye isyan etmiyor çünkü benim oglumun tek ihtiyaci maddiyat degil.Yine annesi calisan baska bir arkadasi evimize gelmisti.Evde babannesi bakıyordu.Sabahlari okula kendi hazirlanip gidiyordu, oncesinde annesinin daginik birakip gittigi yatagini topluyormus onu anlatti.Okuldan sonra odev yapip tum gun play station oynuyor.Babanne yasli tabi kim ugrasacak ver eline bilgisayari sussun aksama kadar.Daha bir kere ailece ortak vakit gecirdiklerine sahit olmadim.Hep bir kosturmaca.Ne bileyim deger mi diyorum? Bence degmez.2 cocugum var biran bile pisman olmadim onlari birakmadigim icin.Her seye yetisemiyorum kardesim hem calisip hem ev isi yapıp hem de cocuguma mukemmel anne olamam.Hayatta onceliklerim neyse ona gore kararlar aliyorum.Evi gecindirmek benim asil gorevim degil,her hanim calismak zorunda da degil.Bir baba ne kadar annenin görevini ustlenebilir? Demekki kimse annenin yerini tutamaz.Ne bakıcı,ne aile buyugu ne baska biri.
Ya bize gelip kalmasi mumkun degil arkadaslar kadinin sorumluluklari var anlamiyormusunuz cocuklari kocasi yani babam ve kardeslerim varken bizim evde niye otursyn yahu zaten ayni sehre tasincak ama cokda takin degiliz arabasiz gidilmez kiraciyim.ben bu evden cikinca onlara yakin a tasinabilirim en guzeli bu" kucuk kardesim falan var nasil birakio gelsin bize "
demişsiniz de küçük kardeşinizi de alıp gelsin o zaman, akşam gidecek evine
hatta yemeği de pişirir eve götüreceğini de alıp gider
ya da madem sen kirada isen sen annenin yakınına taşın
hani çözüm üretmemek için gerekçe arıyor gibisin
küçük kardeş dediğin okul çağında ise çoğu zaman okulda zaten
hhaa daha küçük ise birlikte bakılacak yaştalar
Oylemi diyorsun canimKeşke benim de annem baksa kizima gozum kapali baslarim işe
Bencede ondan cok ben etkilenicem rezil olucam aglayio durucam kovarlar beniÇocuk ikna edilir, bi süre sonra kendi de alışır
Belli saatlerde döneceğini söylersin madem konuşmalarınızı anlıyor
Ki 3,5 aylık bebeğini bırakıp işe dönen anneler var
Ama bence sen çalışma, çocuktan çok sen etkilenirsin gibi
Sanki çocuğu yetimhaneye verip bi daha görmeyecekmişsin gibi yazmışsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?