Kizimi birakip nasil ise giderim

Aynı durumdan bende calışamiyorum. Oğlum 4 yaşına geldi. Anaokuluna başladı. Artık çalışayım dedim. Oğlumu aldım karşıma. Oğlum baban gibi ise gidip para kazanayımmı hem her istediğini alırım. Saydım alacaklarımı. Hepsi onu cezbedecek şeyler heyecanla dinledi. Oda birkaç şey istedi. Sonra düşündü biraz. Babam gibi akşam mı geleceksin anne dedi. Evet ama her akşam gelicem. Okul tatil olunca da ise gitmiycem dedim. Yok anne yok bana bişey alma sen gitme akşama kadar diyince yine oturdum yerime. Çalışmayı çok istiyorum. Belki büyüyünce oda banane calişsaydin diyecek. Ama elimde değil. Bilemiyorum. Bazen diyorum kendi kendime biz çocukken aileler böyle kararlar alırken bize sormazdı. Şimdi tasinirken bile çocuk okulundan arkadaşlarından ayrı kalmasın diye düşünülüyor. Yada kardeş yapmak için çocuğa soruluyor. En azından ben sordum artık oda kardeş istiyor. Doğrumu yapıyorum her konuda fikrini alarak emin değilim açıkçası. Ama o Hayır dediği halde işe gidersem vicdan azabı duyucam gibi geliyor. Benim annemde çalışan bir bayandı. Genelde annemle işe giderdim. Ama bana başkasının baktığı zamanları hatırlıyorum hiçte güzel anılar değildi. Annem İlkokula başlayınca emekli oldu. Ama busefer hem o bunalıma girdi ebe kapalı hem hastalıkları başladı bir bir . O zamanlarda çalışan kadın oranı daha azdı annemi o yüzden hep takdir ederim. Bir kirgınlığım yok ama diğer çocuklar dan farklı bişeyler var cocuklugumda. Anneniz iyi bakar mutlaka ele teslim etmek zorunda olan annelerden daha sanslisiniz. Çalışan anneler için tam gün kreşler var. Burda var mesela devlete bağlı yeni öğrendim 200 tl aylık. Aslında bu daha iyi bir fikir gibi geliyor bana. Çocuk arkadaşları ile eglenip oynar eve dönünce senden erken dönerse annende yemeğini yer biraz uyur ve sen gelirsin. Allah çalışan anne ve çocuklarının yardımcısı olsun. Çok büyük bir zorluğun üstesinden geliyor lar gerçekten.

Her çocuk aynı tepkiyi verir. Ablamda bebeği olunca 2 yıl ücretsiz izin almıştı, sonra da iyi bir bakıcı buldu. Şimdi yegenim bakıcısına anane diyor. Birbirlerini çok seviyorlar. Yani onlarda alışıyor zamanla. Ama çok dert ediyorsan, sen çalışmasanda o çocuğa iyi bir gelecek sağlayabilecek maddi durum varsa çalışma.

merhabalar
benimde 1 yaşında oğluşum var 4 aylıkken kv ye bıraktım
işe başladım ev kredisi var mecburum çalıştığım halde bile zorluklar
var.başlarda çok üzülüdm ağladım ama sonra düşündüm ki herşey
onun için şimdi alıştık oda babanneye alıştı hiç zorluk çıkarmıyorum
akşam özlediğimniziçin doya doya vakit geçiroz oynuoz vs bende çoğu şeyini yapamadım
ek gıdaya geçiş mesela isterdim ki kendi imkanlarımla büyüsün olması kv bide annen gibi lafda
anlatamazsın benimki hele hiç dinlemez ona rağmen bırakıyorum annenin bakması senn için çok
büyük şans zaten belli yaşa getirmişin hiç sorun yapma cnm konuş şimdiden alıştır arada hediyeler
al bak ben çalıştığım için böle falan dersin.benimki mesela bana anne der bana alıştı çünkü bile
dediği oldu ama napım mecbursun...

senı ıyı anlıyorum bende 10 senelık çalışma hayatına kızımın dogumuyla ara verdım....şimdı krese basladı bır aydır gıdıyor..( 27 aylık) .oncelerı cok korkuyordum nasıl bırakcam dıye ama severek gıdıyor bunu anlıyorum artık...ustelık sen annene bırakacaksın.gozun arkada kalmayacak yanı..sonucta bız krese bırakanlar napsın..tamam kresın faydaları cok ama bır anneanne babaanne sevgısını verebılır mı hayır.....

çok zor kararlar bunlar

bir şey soracağım, şu çocuğum 4 yaşına girene kadar çalışmayacağım, ilkokula başlayana kadar çalışmayacağım diyen arkadaşlar nasıl yapıyorlar merak ettim.
yani tek çocuk mu yapacağım diye plan yapıyorsunuz. 2 çocuk yapıp bu kararı alıyorsa birisi, en az 5-6 yıl ara verir çalışmaya, bu da zaten meslek hayatını öldürebilir. yani 5-6 yıl çalışmamak şeklinde değil de ömür boyu çalışmamak kararı olabilir.
en azından benim mesleğim böyle bir arayı kaldırmaz. döndüğümde kendim yapamam her şeyden önce.

herkes için bir doğru yok bu konuda elbette.

Çocuk ikna edilir, bi süre sonra kendi de alışır
Belli saatlerde döneceğini söylersin madem konuşmalarınızı anlıyor
Ki 3,5 aylık bebeğini bırakıp işe dönen anneler var
Ama bence sen çalışma, çocuktan çok sen etkilenirsin gibi
Sanki çocuğu yetimhaneye verip bi daha görmeyecekmişsin gibi yazmışsın

Konu sahibesi basta size guzelce calisan anne ile buyumus biri olarak ev hanimi anne ile buyumus cocuklardan bir farki olmadigini anlatmaya calistim. Ama sizin tutumunuzun normal seviyede olmadigini dusunuyorum. Yazdiginiz seyler normal degil. Yok cocugumu 3 saat mi gorucem, kopmus gibi vs vs. Bence siz bu yapiyla cocugunuza cok zarar verirsiniz. Tutumunuz asirinin da asirisi. Bence bir psikologla gorusun, bu dusunceler normal miymis. Cocugunuzu severken bogmayin da. Ilerisi icin endise duydum ben.

ne kadar dramatize ediyorsunuz bu konuları böyle..bana en çok ihityacı olan zamanları,kurduğumuz düzen,sıcacık yatak falan..psikolojisi bozulmaz mıymış..2 yaşına kadar yanındaymışsınız zaten.nedne psikolojisi bozulsun çocuğun..bakacak kişi de anneannesi neticede.yeni bir düzen kurup alışacaksınız ailece.
neticede çalışmaya başlıyorsunuz sadece.bu kadar kafanızda kurup büyütüp içselleştirip duygusallaştırmanın manası yok ki.
evet tabi ki çalışan anne olmak zor falan,düzen oturtmak zor..ama şartlarınız ne kadra güzel.annenne bakacak,üstelik 2 yaşında kızınız..

Ya valla ağlıcam şimdi. Bende 8,5 aylık bırakıcam

2 yasina kadar siz buyutmussunuz ve annem gelecek ona birakacagim diyorsunuz, sansinizin farkinda degilsiniz bence. cocuk tabiki aglar ne anlasin o isten gucten saniyorki birakip birdaha gelmeyeceksiniz olur oyle seyler, eger projeniz gerceklesirse sabah giderken iyice konusursunuz simdi gitcem sen annane ile kahvalti yapacaksin/oglen uyuyacaksin/uyanacaksin oynayacaksin / sonra ben gelip seni alacagim gibi birsey sey anlatip guven vermelisiniz. Siz annesisiniz dilinden anlarsiniz hem yabancida degil kalacagi yer bosuna duygusallik yapmayin derim. Cocugunuza daha iyi bir gelecek saglamak icin calisiyorsunuz sonucta.

O zaman çalışmaktan başka çareniz yok.
Bir de şu var. Annenizin taşınması sadece bir ihtimalmiş.
Eğer taşınmazsa zaten bırakacak kimseniz olmayacak.
Tasinmassa ihtimalinede uzyluyorum maddi acidan
İste sorun burda ben bukadar olgun degilim ama beceremem lazim bu sogukkanliligi
Evet cokbhaklisiniz biraz dahabgucleniyorum kizlar iananki fikirlerimi degistiriyorsunuz
Çalışmayın o halde. Siz 3 olsa da 4 olsa da birakamazsiniz
Ya calismayip karin tookluna yasicaz yada ekstra guzel bir hayat kizima da birazcik hasret olarak karar vermeye calisiyorum
Yakins tasinamaz evleri var ben kiradayim kucuk kardesim falan var nasil birakio gelsin bize 3,5 aylikken biralmak daha kolaydir 2 yas daha farkli cocugun aliskanliklari falan ah ahhh
Biraz huysuz ama evimizi duzenimizi cok seviyor hele bana cok duskun kulagimi oksamadan uyumaz(

Evet demeknistedigimde bu canim 2 yas cok duygusal anneye karsi tamamiyle anneye asik evine duzenine( birde biz kizinla hep.biraradayiz ama hersey mukemel dehil tabiki cok bunaltiyo bazen bende bagirabiliyorim yeri gelince

" kucuk kardesim falan var nasil birakio gelsin bize "

demişsiniz de küçük kardeşinizi de alıp gelsin o zaman, akşam gidecek evine

hatta yemeği de pişirir eve götüreceğini de alıp gider

ya da madem sen kirada isen sen annenin yakınına taşın

hani çözüm üretmemek için gerekçe arıyor gibisin

küçük kardeş dediğin okul çağında ise çoğu zaman okulda zaten

hhaa daha küçük ise birlikte bakılacak yaştalar

bu arada küçükken bırakmak kolay demişsiniz o doğru, ama giderek de zorlaşır
oğlum 25 aylık kreşe başladı 5 yaşında başlayanlardan daha az ağladı

Evet annem.konusunda cok sansliyim
Olurmu yaa calismak istememek nedemek para kazanmak mucize su sartlarda bana gore ama bambaska duygulardayim
Suan yikildim biraz motive olmustim guclenmistim en cok hangi cumleniz koydu biliyormusunuz" cocuklar alismiyor mecbur kaliyor" cumlenize cok takildim , benim hep takildigim nokta bu cunku mecbur duracak aglayip aglayip susacak nasilsa annesini istedigi an goremeyecek ,, anlattiginiz cocuhun yerine kizimi koydum da offf cok.kotuyum belki alisma sureci uygulayanilirim part time is arastiricam nasil bir is se o

Ya bize gelip kalmasi mumkun degil arkadaslar kadinin sorumluluklari var anlamiyormusunuz cocuklari kocasi yani babam ve kardeslerim varken bizim evde niye otursyn yahu zaten ayni sehre tasincak ama cokda takin degiliz arabasiz gidilmez kiraciyim.ben bu evden cikinca onlara yakin a tasinabilirim en guzeli bu

Bencede ondan cok ben etkilenicem rezil olucam aglayio durucam kovarlar beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…