Kızımın başkasının çantasından para alması

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
323
40
Kızım ilkokula başladı bu sene ve dönemin başından beri arkadaşlarının çantasından para alıyor habersiz, kaç kere konuştuk öğretmeni ayrı biz ayrı ama değişmiyor çocuk huyundan vazgeçmiyor, uzmana götürdük büyüdükçe geçer diyor ama ben o kadar sakin olamıyorum, öğretmenin her söylediğinde yerin dibine giriyorum sınıfta adı hırsıza çıktı, birşey kaybolunca kızımın üzerine kalıyormuş
Ve giç laf dinlemiyor yapmadan anlamıyor, hadi bu durum çoğu çocukta oluyor ama hırsızlık durumu önemli
Ceza veriyorum, konuşuyorum eşimde öyle ama olmuyor yani her defasında tamam yapmıcam diyor ama yapıyor
2 sene kreşe, 2 yıl anaokuluna gitti hiç böyle huyları yoktu. Sınıfındaki çocuklar da biraz yaramaz ve şımarık, anlamıyorum niye böyle oluyor
Ne olur akıl verin ya, nasıl düzelir bu durum

bence çocuk doğru gitmeyen birşeylere işaret ediyor...ya evde ya okulda bir problemi var bence...

Neden Çalar? Çalmanın en önemli nedeni doyumsuzluktur. Doyumsuzluk çok çeşitli, kısa ya da uzun süreli olabilir. Bu davranışın altında yatan sebep anne-baba tarafından çocuğun yüzüstü bırakıldığı düşüncesi ve öç alma isteğidir. Sevilmediğini ya da anne-babasını yitirdiğini düşünen çocuklarda çok yaygın bir davranıştır. Bu davranışı ile sevgiyi geri getirebileceğini düşünür. Olumsuz da olsa ilgiyi kendi üzerinde görmek hoşuna gider. Çalma genellikle en son başvurulan yol, yardım çağrısıdır. Yaşına göre olgunlaşmamış çocuklar, anne-babalarının çanta ya da ceplerinden aldıkları paraları ya öteberiye yatırır ya da diğer çocuklara dağıtır. Sahip olamadığı arkadaşlıkları bu yolla kazanmaya çalışır. Yine yaşına uygun olmayan olgunluktaki çocuklar, durmadan almaya alışkın oldukları ve sınırlarını bilmediği için almakta sakınca görmezler. Eve getirdiği nesneler de denetlenmiyorsa bu davranışı sürer.
Hediye vermek, sevginin bir belirtisidir. Çalan çocuk hak ettiğine sevgiyi hak ettiğine inandığı için kendi hediyelerini kendi alarak elde etmeye çalışır. Sevgi açlığı ile çalma ilişkisinin en belirgin özelliği anne-baba sevgisinin yoksunluğudur. Bazen de anne-baba tutumunda yanlış bir şey olmadığı halde, yoksunluk ve buna bağlı güvensizlik ile kendine ait bir şeyler edinmeye çalışarak bu duygularını gidermeye çalışır. Başka bir haksızlığın karşılığını da vermeye çalışıyor olabilir. Çok büyük baskı altındaki çocukların hırsızlık yapmaları daha muhtemeldir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu önemli bi konu pedegog onemsememis olabilir ama bir yaklaşım yolu göstermesi gerekirdi bence farklı bir pedegoğa gidin neden olur nasıl vazgecirirlir nasıl konuşmalı vs vs çünkü bu altına yapma tırnak yeme gibi bişey değil sürece birakilabilecek. Bence siz de araştırma yapın internette de bu konu üzerinde çok yazı vardır ve muhakkak bir uzmana gidin

Nasıl Engelleyebiliriz ve Çözüm Yolu Bulabiliriz?
Çocuk Neden Çalar? Çocuğa daha küçük yaşlarda mülkiyet kavramı öğretilmelidir. Bunun için önce çocuğun özel eşyaları olması sağlanmalı ve anne-baba çocuğun özel eşyalarını alırken izin istemelidir. “Bu senin, bu benim” gibi cümleler ile algılamasına yardımcı olmalı ve izinsiz almaması gerektiği öğretilmelidir. Çocukların temizlik, uyku gibi temel ihtiyaçlarına dikkat edilmeli, bu konuda çocuklar asla cezalandırılmamalıdır. Çocuk küçükse, izinsiz aldığında hırsızlık yaptığının farkında değildir. Çocuk bu yüzden cezalandırılmamalıdır ama yaptığının da doğru olmadığı anlatılmalıdır. “Bu eşya sana ait değil, senin olmasını istediğini anlayabiliyorum ama başkasına aitse izinsiz alman doğru değil” şeklinde bir açıklama getirilebilir. Okul çağlarında devam eden çalmalar üzerinde daha sık durulmalıdır.
Çocuklar ve aile yönünden nedenler araştırılmalıdır. Bir şey çaldığında çocuk, hırsız damgası yemeden, şiddet uygulamadan, ağır suçlamalara maruz bırakılmadan, evden atılmadan, korkutulmadan, aldığının geri verilmesi en iyi çözümdür. Çocuk gereksiz yere suçlanmamış ama davranışı da onaylanmamış olacaktır.
Yetişkinler, çalınanlar için çocuklarına bağırırsa bu onların sevilmedikleri ve yanlış anlaşıldıklarına yönelik inançlarını güçlendirir ve daha fazla hırsızlık yapmalarına neden olabilir. Çalma eylemin çocuğun ilgi ve sevgi isteğine bir işaret olduğunu unutmayarak öfkeyi bir kenara bırakmak, çözüm bulma olasılığını arttıracaktır. Hırsızlık kriminal bir suça ya da patolojik bir soruna dönüşürse mutlaka bir uzmandan psikolojik yardım alınmalıdır.

Son düzenleyen: Moderatör:
bizim sınıftada var öle bir kız
üçe gidiyor kızım
ne kaybolursa bu çocugun çantasından çıkıyor
çocuk aile içinde şiddet gören,annesi ilgisiz babası ilgisiz.hatta çogu zaman saçı taranmadan,formasının kolları leş gibi okula gelen bir çocuk.bütün sınıf kokuyor diye yanına bile oturmuyor.benim kızımda dahil buna.çok üzülüyorum kızıma sölüyorum konuş,yazık dışlamayın annem diyorum.kokuyor anne,saçlarıda çok kokuyor diyor.

anne herkes olamıyor maalesef bu kızın suçu o aileye dogmak maalef

sizinle kıyaslamadım yanlış anlaşılmasın sadece örnek verdim,acaba sizdede bir problem var mı?maddiyat eksikliği felan

Bir çocuk çalıyorsa ortada fark edilmeyen bir eksiklik var. Bunun ne olduğunu sizin çözmeniz lazim gerekirse başka bir pedagogla görüşün.
Parayi kendisine mi harciyor yoksa başkalarına mi veriyor o da önemli. Biri cocugunuzu baskı altına da almış olabilir (başka öğrenciler felan)

bence götürdüğünüz uzmanı değiştirin. büyüdükçe geçer tespiti nedir yahu. çocuk hala aynı şeyleri yapıyorsa ne ceza ne başka bir şey onun bu huyunu değiştirir. adam gibi bi uzman çözebilir ancak. götürdüğünüz beş para etmez biri orası kesin. kesinlikle iyi bir pedagog olan bir uzman ile görüşün.

Yok yanlış anlamadım zaten biz o şekilde olan bir aile değiliz
Maddi eksiği yok çok şükür ama ben her istediğini almıyorum mesela yola çıktığımızda bir çok şey istiyor sadeve 1 tane alıyorum yokluğu da bilsin diye, abur cubur sınırlı, asla şiddet yok ama bağırma VS oluyor ceza verdiğim oluyor ama katı bir anne mi okuyorum acaba
Çalışıyorum ve çoğu zaman vakit geçiremiyoruz hafta içi, hafta sonum var cumartesi pazar, cumartesi eşim çalışıyor ben yeri geliyor temizlik yapmıyorum kızımla vakit geçireyim diye, hafta sonu da birlikte geziyoruz
Niye böyle oluyor anlamıyorum, konuşuyoruz anlatıyoruz ama olmuyor yine aynı nerde yanlış yapıyoruz anlamıyorum
İlgisiz bir anne baba olsak tamam diyeceğim ama öyle de değiliz
Ben çok sinirli bir yapıya sahibim acaba çocuğa mı yansıyor
Ne sıkıntısı var bu çocuğun, sınıfta da arkadaşlarıyla anlaşamıyor

eşinle aran nasıl yüksek sesle tartışmalarınız çok oluyor mu?
çocuk bundan etkileniyor olabilir mi?

Zor bir durum insallah yakın zamanda soruna çare bulunur
Kızım 3.sınıftayken bir Arkadaşı okula getirdikleri oyuncakları , kalemleri vs alıp, geri istendiğinde benim diyerek vermiyordu herkes biliyordu gerçeği. Dediğiniz gibi kimin bir şeyi yok olsa o çocuktan biliniyordu. Biz sınıftan ayrıldık ama umarım düzelmiştir o çocuk da. Benim gözlemlediğim annesi aşırı otoriter sert bir kadındı ve bünün çocuktaki tezahürü olarak düşündüm hep
Bence siz de, daha fazla ve daha doğru bir yardım alabileceğiniz bir uzmana götürmelisiniz yavrunuzu, umarım normale döner geçmiş olsun

Çözemiyoruz işte, internette ne okuduysan yapıyorum, pedagog ne söylediyse yapıyorum, öğretmeni de o şekilde
Ama olmuyor yani değişmiyor
Bir tane arkadaşı var annesi ve babası boşanmış kız ve her istediği yapılmış, kızım onu çok seviyor ama kız benim kızıma o şekilde değil, kızım hareketlerini oldum olasıya sevmedim
Bir kere bize geldiler kızım o kadar yaramazlık yaptı ki anlatamam, o kızla geçen sene de aynı sınıftaydı huyu çok bozuldu kızımın tanıyamıyorum onu
Uslu ve sakin olan çocukların yanında da sakin oluyor kızım ama o kıza takıntılı öğretmeni de aynı şeyi söylüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…