Kızımın başkasının çantasından para alması

dinlemiyor derken?
yat diyorsunuz oyalanıyor mu?
ben pek anlamadım sürekli kızmak zorunda kaldığınız durumları..
abur cuburu toptan yasaklarsanız arkadaşıma şeker alıcam bahanesiyle para çalar belli ölçüde izin verin bence. zira dünyada ki tek çocuk olsa tamam ama değil görüyor yiyenleri sonuçta.
ha keşke satışı yasaklansa şekerin.

Niye dinlemiyor?
Niye çocuğunuzla işbirliği yapamıyorsunuz?
Olumlu sınır koymayı nasıl başarabilirsiniz?
Hayır ve yasak kelimelerine niye bu kadar çok başvuruyorsunuz?
Bu kelimeleri gerçekten gerektiğinde mi kullanıyorsunuz?
Yasaklamak,kızıp bağırmak,ceza vermek uygun terbiye ve eğitim metodları mı?
Bana sorarsanız siz küçüklükten itibaren gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemişsiniz,
şimdi bunun ceremesini çekiyorsunuz.
18 yaşındaki oğluma bile gerekli durumlarda sözümüzü geçirebiliyoruz.
Bu akşamdan sabaha çözülecek bir konu değil.
Ailece,geçmişten bugüne bir durum muhasebesi yapmalısınız.

Bilmiyorum ne sebep derken?
Kendiniz dediniz babanızla olan problem yüzüme yansıyor,kızım hissediyor olabilir diye.
Evlat sevgi ve güleryüz istiyor,bunu farkedememiş olmanız ne acı.

Aslinda bi fikrim yoktu yorumlari okurken kola seker vs bunlari almiyormussunuz oda seker alacaktim arkadasima demis size acaba okulda arkadaslari filan yerken o bakiyorsa o yuzden oyle yapiyordur cocugunuza bi miktar haslik verip bi kac istedigi seyi yemesini saglayin bi gozlemleyin bende kucukken annemden bi kac kere gizli almistim para cips filan almak icin. Tamam sagliksiz seyler ama cocuklar seviyor ve mutlu oluyor biz bile yiyoruz ama cocuklar icin mukemmel seyler abur cuburlar mahrum ettiginiz icin olabilir az yesin ama yesin bence ben hic yenilmemesine karsiyim kendi kucuklugunuzu dusunun ozman o cips kola filan o cocuga ne kadar mukemmel geliyor buyudukce zaten yemicek

Kızınızın kendi harçlığı var mı? Abur cubur yasaklarından birkaç mesajınızda özellikle bahsettiğiniz için soruyorum. Eğer kantinden abur cubur almasın diye harçlık vermiyorsanız böyle bir yol seçiyor olabilir.

Bir de neden yaptın diyince ne diyor? Çaldığı çocukla ilgil bir sorunu mu varmış? Ya da diğer çocukların eşyalarını/paralarını kaybedince üzüleceklerini anlayabiliyor mu?

üzüldüm yozmen Allah yardımcın olsun
bende her istediğinin yapılmaması taraftarıyım
yoksa çalışan insanlarız çok şükür yapabiliriz

nedense senin kuzuya cazip gelmiş çalmak
gece gündüz bunu kafaya takma ve bencede başka bir uzmana görünün canım

"Büyüyünce geçer" derken?

Büyüyünce geçmez. Okul- aile- pedagog ortak şekilde sorunu çözmeye yönelik davranışlarda bulunarak çaba göstermelisiniz. Başka türlü geçmez

Sizin yanlış davranışlarınız yüzünden çocuk bu hale gelmiş, düzeltecek olan da sizsiniz. Davranışlarınızı bir uzman rehberliğinde düzeltmeniz lazim acilen karı koca

Sebebi söylüyorsunuz aslında. Aileniz kendililerinin sorumluluğunu sizin üzerinize yıkıyor, siz de bu kadar yükün altında tahammülsüz, asabi, muhtemelen de biraz ilgisiz kalıyorsunuz kızınıza. Çünkü çok fazla yükünüz var. Tek çözümünüz bir psikolog/psikiyatrist desteği alıp her şeyi açıkça anlatmanız. Yoksa kızınız için problemler derinleşir ve çözülmesi zorlaşır. Bu yaştaki bir çocuğun çalması sonuçtur, sebep genelde evde çıkar.

Verdiğiniz ceza mı çok katı geliyor acaba çocuğa..
Farkında olmadan, ne yapıyorsunuz mesela..

Hayır kelimesini daha az kullanmak adına, acaba istediği şeyleri evde kendiniz mi yapmaya calissaniz, hem sağlıklı olur, hem istediği olmuş olur..
Mesela oğlum geçen cips istedi, bu olmaz, ama sana yapabilirim dedim, tamam dedi bayıldı..
Direk hayır demektense belki biraz daha yumuşatmak iyi gelebilir ilişkinize..

Haklısınız Babamla ilgili durumlardan kızımı göremiyorum, ailemle uğraşmaktan
Psikologtan randevu aldım çocuğumuz için

Canim üzülme biraz daha gevşemeye çalış cocuk bu en kotu okul değiştirir gecmiste kalır aldığı parayı ne yapıyormuş? Sen ona para verio musun?

Ne uzmanı bu? Büyüdükçe geçer çok havada kalmış bence. Öncelikle şu anda bu durum fazlasıyla sıkıntı yaratıyor. Yani büyüdükçe geçer diye kendi haline bırakmak çok doğru değil gibi geldi. Bir de bu çocuk durduk yere herkes kızdığı halde toplum tarafından yasaklı olan bir davranışı ısrarla sürdürüyor. Yani daha iyi bir uzmana gözükün mümkünse cocuk psikoloğu olsun.

ben konularınızdan aile yaşamınızı kaotik ve çocuk için sağlıksız olduğu yönünde bir izlenime kapıldım, doğrudur yanlıştır bilemem. sizin kendi ebeveynlerinizle ve eşinizle sağlıksız mutsuz ilişkileriniz var. elbette çocuğa yansıyacak.
ya dikkat çekmeye çalışıyor, ya başklarına harcayarak onların onaylamasını takdirini kazanmaya çalışıyor onu size ancak bir uzman söyler. bence siz ailece psikologla görüşmelisiniz.
ne yazık ki çocuk evdeki ortamına tepki veriyor.

Evet önemli bir konu
Eşimle ikimiz çocuğumuz için randevu aldık, geçer diye bekledik ama geçmedi
Artık öğretmenle aynı konuları konuşmaktan sıkıldık
Sorun bizdeyse de çözüm için hazırız yeterli kızımız normale dönsün, inşallah psikoloğun faydası olur

Bir üye demiş senin babanla ilgili sorunların vardı diye o zaman hatırladım seni.
Zaten eski konularında babana ne yapacak edecek diye çok dert ediyordun. Öncelikle bu adam senin çocuğun değil. Dolayısıyla bu kadar ne emeğini ne zamanını almaması lazım. Kafan da mümkünse boş olmalı. Çocuğun ile ilgilen, tüm günlerini ve enerjini ona ver. Bu arkadaşına takıntılı olması, hırsızlıkları vs çocuk resmen bas bas bağırıyor ilgi istiyorum diye. Bir de simarmasin diye istediği ihtiyaç duyduğu şeylerden de mahrum bırakmış olabilir misiniz?

Çocuk ilkokula gidiyor nasıl ahlak kurallarının farkında değil. Bender kardeşimle babamdan para çalıştım ilkokuldayken gayet de farkındaydıki yanlış bir şey yaptığınızın ama deneyimler istemiştik. Sonucu kötü olunca da bir daha yapmadık.

Yoo gayet mantikli bir soru ben liseye giderken vardı sinifta biri cep telefonlarimiza kadar calmisti ve herkes magdurdu ayrica ogretmen niye karsiliyor ki
Tabiki de ediyoruz öğretmen de ediyor zaten
Ne saçma bir soru

okuldan eve gelirken lego parcalari tarzinda biseyle geliyomusum eve. annem gec farkediyor, bi bakiyor ki evde bi koleksiyon kurmusum.
temiz bi dayak (artik 5/6 yasinda cocuk nekadar dovulurse okadar dovmustur cancaazim annem) ardindan ASLA birsey calmamisim. ne caldigimi hatirlarim nede annemin herhangi bir dayagini. nasil bir anne olacagimi bilmiyorum ama dayak bazen gercekten cennetten cikma diyorum ben.

ps; tekme tokat morartmali dayak degil arkadaslar. makul bi disiplin dayagindan bahsediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…