Biraz otoriterim hayır kelimesini fazla kullanıyorum ama buna kızım zorluyor beni hiç dinlemiyor, yemek yerken, yatarken her durumda bizi üzüyor hiç dinlemiyor sürekli kızmak zorunda kalıyorum dinlemediği için
Abur cubur yasak, her istediğini almam belli sayıda alırım ama sevdiğimi söylerim vakit geçirmeye çalışırım, asla dövmem bilmiyorum nasıl bir anneyim
Niye dinlemiyor?Biraz otoriterim hayır kelimesini fazla kullanıyorum ama buna kızım zorluyor beni hiç dinlemiyor, yemek yerken, yatarken her durumda bizi üzüyor hiç dinlemiyor sürekli kızmak zorunda kalıyorum dinlemediği için
Abur cubur yasak, her istediğini almam belli sayıda alırım ama sevdiğimi söylerim vakit geçirmeye çalışırım, asla dövmem bilmiyorum nasıl bir anneyim
Bilmiyorum ne sebep derken?Evet o üyeyim, ailemle uğraşmaktan kızımla ilgilenemiyorum, babama olan kızgınlığım yüzüme yansıyor olabilir kızım da hissediyor olabilir, geçen senelerde hiç böyle durum yoktu, ailem boşandıktan sonra kızımın da bu hareketleri daha fazla arttı bilmiyorum ne sebep
üzüldüm yozmen Allah yardımcın olsunBen de biraz otoriterim farkındayım
Baba rolü bende, ama inanın onun iyiliği için yokluğu bilsin diye her istediğini almıyorum şımarık bir çocuk olmasın diye, abur cubur yasak gazoz kola şeker gibi
Ama onunla vakit geçirmeye çalışıyorum etkinlik yapıyorum sürekli sevdiğimi söylüyorum babası da öyle
Ne yapıcaz şaşırdık kaldık
Sebebi söylüyorsunuz aslında. Aileniz kendililerinin sorumluluğunu sizin üzerinize yıkıyor, siz de bu kadar yükün altında tahammülsüz, asabi, muhtemelen de biraz ilgisiz kalıyorsunuz kızınıza. Çünkü çok fazla yükünüz var. Tek çözümünüz bir psikolog/psikiyatrist desteği alıp her şeyi açıkça anlatmanız. Yoksa kızınız için problemler derinleşir ve çözülmesi zorlaşır. Bu yaştaki bir çocuğun çalması sonuçtur, sebep genelde evde çıkar.Evet o üyeyim, ailemle uğraşmaktan kızımla ilgilenemiyorum, babama olan kızgınlığım yüzüme yansıyor olabilir kızım da hissediyor olabilir, geçen senelerde hiç böyle durum yoktu, ailem boşandıktan sonra kızımın da bu hareketleri daha fazla arttı bilmiyorum ne sebep
Verdiğiniz ceza mı çok katı geliyor acaba çocuğa..Dışarıya çıktığımız zaman çok fazla şey istiyor mesela 1 tane oyuncak tarzı birşey alıyorum, toka alıcaz mesela 1 tane seç kızım diyorum
Abur cubur zaten yasak şeker, gazoz, kola gibi
Bilmiyorum ne doğru ne yanlış, çocuğumu koruyalım derken daha mı kötü yapıyorum
Dövmüyorum ama yaptığı hatayı anlaması için ceza veriyorum ne yapılabilir başka ne zor şu an çok zorlanıyorum
Hayır kelimesini daha az kullanmak adına, acaba istediği şeyleri evde kendiniz mi yapmaya calissaniz, hem sağlıklı olur, hem istediği olmuş olur..Biraz otoriterim hayır kelimesini fazla kullanıyorum ama buna kızım zorluyor beni hiç dinlemiyor, yemek yerken, yatarken her durumda bizi üzüyor hiç dinlemiyor sürekli kızmak zorunda kalıyorum dinlemediği için
Haklısınız Babamla ilgili durumlardan kızımı göremiyorum, ailemle uğraşmaktanSizin babanızla sıkıntılarınız var,konuyla alakası ne derseniz.
Bence cocuk biyerlerde dıkkat cekmeye calısıyor beni görun diye.
Esiniz cocugunuza bağırıyor diye konunuz var,esle iilgil guven probelmi de var sanırım,
iyi bir pedagog durumu cözecektir ama bence cocuk beni görun diye bağırıyor.
Sizin asırı otorıter tavrınızda buna ortam sağlıyordur.
Babanızla olan probelm neyse artk bi bırakıp,cocuğunuza yönelin derim.
Acıl destek alın bır de..
Ne uzmanı bu? Büyüdükçe geçer çok havada kalmış bence. Öncelikle şu anda bu durum fazlasıyla sıkıntı yaratıyor. Yani büyüdükçe geçer diye kendi haline bırakmak çok doğru değil gibi geldi. Bir de bu çocuk durduk yere herkes kızdığı halde toplum tarafından yasaklı olan bir davranışı ısrarla sürdürüyor. Yani daha iyi bir uzmana gözükün mümkünse cocuk psikoloğu olsun.Kızım ilkokula başladı bu sene ve dönemin başından beri arkadaşlarının çantasından para alıyor habersiz, kaç kere konuştuk öğretmeni ayrı biz ayrı ama değişmiyor çocuk huyundan vazgeçmiyor, uzmana götürdük büyüdükçe geçer diyor ama ben o kadar sakin olamıyorum, öğretmenin her söylediğinde yerin dibine giriyorum sınıfta adı hırsıza çıktı, birşey kaybolunca kızımın üzerine kalıyormuş
Ve giç laf dinlemiyor yapmadan anlamıyor, hadi bu durum çoğu çocukta oluyor ama hırsızlık durumu önemli
Ceza veriyorum, konuşuyorum eşimde öyle ama olmuyor yani her defasında tamam yapmıcam diyor ama yapıyor
2 sene kreşe, 2 yıl anaokuluna gitti hiç böyle huyları yoktu. Sınıfındaki çocuklar da biraz yaramaz ve şımarık, anlamıyorum niye böyle oluyor
Ne olur akıl verin ya, nasıl düzelir bu durum
Evet önemli bir konuEşim çocuğuma bağırıyor diye bir konuyu hatırlar gibiyim, hatta sanki konu sahibinin eşi çocuğunun üvey babasıymış gibi bir üslubu vardı o da çok dikkat çekmişti herkes üveylik mi var ailenizde diye sorular yöneltmişti konuya. Ama konu sahibi öyle bir şey yok demişti o zaman, konu sahibi yorumlarınızdan anladığım kadarıyla asabi bir insansınız, çocuğunuz ev ortamından etkileniyor gibi geliyor bana çünkü zaten bu gibi sorunların başı hep çocukların ev hayatından gelir. Sorunlarınıza yönelin ve iyi bir doktora götürün çocuğunuzu. Hırsızlık meselesi çocuğun hayatını etkileyecek bir sorun.
Tabiki de ediyoruz öğretmen de ediyor zatenCaldigi paralari geri iade ediyor musunuz? Etmiyorsaniz diger cocuk ve ailelere de yazik yani.
Çözemiyoruz işte, internette ne okuduysan yapıyorum, pedagog ne söylediyse yapıyorum, öğretmeni de o şekilde
Ama olmuyor yani değişmiyor
Bir tane arkadaşı var annesi ve babası boşanmış kız ve her istediği yapılmış, kızım onu çok seviyor ama kız benim kızıma o şekilde değil, kızım hareketlerini oldum olasıya sevmedim
Bir kere bize geldiler kızım o kadar yaramazlık yaptı ki anlatamam, o kızla geçen sene de aynı sınıftaydı huyu çok bozuldu kızımın tanıyamıyorum onu
Uslu ve sakin olan çocukların yanında da sakin oluyor kızım ama o kıza takıntılı öğretmeni de aynı şeyi söylüyor
Çocuk ilkokula gidiyor nasıl ahlak kurallarının farkında değil. Bender kardeşimle babamdan para çalıştım ilkokuldayken gayet de farkındaydıki yanlış bir şey yaptığınızın ama deneyimler istemiştik. Sonucu kötü olunca da bir daha yapmadık.Bu cocuk bırınden bu olayı gormus acaba bırısı buna cuzdanından ya da cantasından para verdı mı ya anneanne babaanne gel kızım al dedı mı yanı bunu suc degılde normal bırsey gıbı ogrenmıs olabılır. Benım yegenıme halam gel kızım cantama bak karıstır paraları bul dıye dıye kızı alıstırmıs sonra kız her gelının cuzdanını cantasını acardı. Cunku yanlıs olarak ohtenmedıgı ıcın sonra bunu bı sekılde unutturduk da bılmıyorum yenıden nuks eder mı. Sızın cocugunuz da bu yaz tatılınde unutur aslında yanlıs bırsey oldugunu bı sekılde anlatmanız lazım. Ya da uzun sure canta tarzı seylerden uzak durması lazım. Ama buyuyunce gecer ıfadesı dogru suan ahlak kurallarının farkında degıl.
Tabiki de ediyoruz öğretmen de ediyor zaten
Ne saçma bir soru
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?