• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın başkasının çantasından para alması

Bakin bunların hepsi "annne ben de bir bireyim artikkkkk diye bagiriyor" çocuk özellikle karşı çıkıyor çünkü kendi karar vermek istiyor lütfen izin verin..

Buarada kreşte anaokulunda yapmama sebebine gelince orada harçlık yok ,herkes öğünlerde aynı şeyi yiyor ama ilkokulda kantin var :)))
Kesinlikle öyle. Çocuk ilk defa kantine ulaşabilmiş. Aslında anlamak isteyen bir anne baba için durum çok açık

Çocuklara yokluğu öğretelim, tasarrufu öğretelim, birikim yapmayı öğretelim dedik. Bir kumbaramız var bundan çıkan parayla play station alacaz dedik öyle bir paraya düştüler ki anneanneden dededen para istemeler evde para bulsalar izin istemeden alıp kumbaraya atmaya başladılar. Herşeyin fiyatını sormaya başladılar bir baktık ki hep para muhabbeti dönüyor aralarında . Bıraktık o yüzden bu tarz yöntemleri. Bilemiyorum siz de böyle birşeyler mi yaptınız.pedagoga mutlaka götürün ama önce siz kendinizi düşünün varsa hatanız tavrınızı değiştirin

Bence var Milana ya arkadaşımın kızında gördüm ben cok yumusak oluyor kıkırdak bebekken.
Tabi ki yumusak oluyor ama o buyudugu zaman alacagi sekle kimse mudahale edemez bant ile falan , kepce olacaksa bant taksa da olur , yada bant takti kepce olmadi diye biraey yok
Bebekler cok defisiyor , burunlari , kulaklari , yuzleri
O yuzden bebek ilk dogdugunda buyukler ooo cok degisecek bebek derler , gercekten cok degisir , nihayi olarak oturdugunda da bant falan hikaye , 6-7 yasina kadar degisiyor cocuklar

Tabi ki yumusak oluyor ama o buyudugu zaman alacagi sekle kimse mudahale edemez bant ile falan , kepce olacaksa bant taksa da olur , yada bant takti kepce olmadi diye biraey yok
Bebekler cok defisiyor , burunlari , kulaklari , yuzleri
O yuzden bebek ilk dogdugunda buyukler ooo cok degisecek bebek derler , gercekten cok degisir , nihayi olarak oturdugunda da bant falan hikaye , 6-7 yasina kadar degisiyor cocuklar
O zaman annemi suçlamıyorum. Aile de tek.kepce oldum genetigim insallah benim cocuguma gecmez diyim bari. 😀

O zaman annemi suçlamıyorum. Aile de tek.kepce oldum genetigim insallah benim cocuguma gecmez diyim bari. 😀
Mutlaka atalarinda vardir , benim oglum mesela kepce dogmadi 4-5 yaslarinda kepcelesti , baba tarafinda varmis , bazen 2-3 nesil ustten aliyoruz kalitimsal ozellikleri
Bu konuda suclama anneni hic :)

Mutlaka atalarinda vardir , benim oglum mesela kepce dogmadi 4-5 yaslarinda kepcelesti , baba tarafinda varmis , bazen 2-3 nesil ustten aliyoruz kalitimsal ozellikleri
Bu konuda suclama anneni hic :)
Aaaaaa 4 5 yasinda mi kepcelesti nasil yani. Organ degismesi de oluyor o zaman ,kucuk burunlu dogan birinin burnu da buyuyebilir oylemi cok sasirdim

bu haber de burda dursun anne var anne var işte
siz kendi yolunuzda ilerleyin burda ki saçma yorumlara gözünüzü kapayın

Kızım ilkokula başladı bu sene ve dönemin başından beri arkadaşlarının çantasından para alıyor habersiz, kaç kere konuştuk öğretmeni ayrı biz ayrı ama değişmiyor çocuk huyundan vazgeçmiyor, uzmana götürdük büyüdükçe geçer diyor ama ben o kadar sakin olamıyorum, öğretmenin her söylediğinde yerin dibine giriyorum sınıfta adı hırsıza çıktı, birşey kaybolunca kızımın üzerine kalıyormuş
Ve giç laf dinlemiyor yapmadan anlamıyor, hadi bu durum çoğu çocukta oluyor ama hırsızlık durumu önemli
Ceza veriyorum, konuşuyorum eşimde öyle ama olmuyor yani her defasında tamam yapmıcam diyor ama yapıyor
2 sene kreşe, 2 yıl anaokuluna gitti hiç böyle huyları yoktu. Sınıfındaki çocuklar da biraz yaramaz ve şımarık, anlamıyorum niye böyle oluyor
Ne olur akıl verin ya, nasıl düzelir bu durum

Benim annem olsa elini yakmaya çalışırdı. Kibritle çakmakla korkutmak için..
Çocukken ben de marketten çokomel almıştım ilk ve son oldu. Eve gelince söyledim. Markete gidip söyledi ben de oradaydım. Kötü hissetmiştim. Kardeşim de benim paramı almış kavanozun içinden onu da elini çakmakla yakar gibi yapıp korkutmuştu.

Aaaaaa 4 5 yasinda mi kepcelesti nasil yani. Organ degismesi de oluyor o zaman ,kucuk burunlu dogan birinin burnu da buyuyebilir oylemi cok sasirdim
Organ degismesi demeyelim ona da vucut buyuyor ve son seklini aliyor diyelim
Mesela ben dogdugumda burnum ufacikmis fotolardan da gozukuyor , buyudukce ucu cengel gibi olmus , fotolardan dgisim cok net gozukuyor , ben de gittim estetik oldum simdi dogdugum andaki gibi 😂 bunlarin cozumu var , allah saglik sorunu vermesin bebelere yeter ki , goruntu vs cozumu olan seyler

Organ degismesi demeyelim ona da vucut buyuyor ve son seklini aliyor diyelim
Mesela ben dogdugumda burnum ufacikmis fotolardan da gozukuyor , buyudukce ucu cengel gibi olmus , fotolardan dgisim cok net gozukuyor , ben de gittim estetik oldum simdi dogdugum andaki gibi 😂 bunlarin cozumu var , allah saglik sorunu vermesin bebelere yeter ki , goruntu vs cozumu olan seyler
Aaaaaaaaaa . Amin sagligimiz yerinde olsun da gerisi onemli degil. Ben 18 yasina kadar saclarimla kulaklarimi kapadim. Kadinlar kepce kulakta sansli sac kapiyor. Dugunde de kuafor halletti topuzu bi sekilde ama mesela meme küçük bende onu yaptirmayi düşünüyorum cesaretimi toplayıp dogumda büyür diolar yoo geri iniyor.

Aaaaaaaaaa . Amin sagligimiz yerinde olsun da gerisi onemli degil. Ben 18 yasina kadar saclarimla kulaklarimi kapadim. Kadinlar kepce kulakta sansli sac kapiyor. Dugunde de kuafor halletti topuzu bi sekilde ama mesela meme küçük bende onu yaptirmayi düşünüyorum cesaretimi toplayıp dogumda büyür diolar yoo geri iniyor.
Kepcelik icin de ameliyat var cok kolay , ben ogluma teklif etmistim rahatsiz oluyorsan yaptiriyim ameliyat diye istememisti
Meme icinde dogumu bekle , gercekten buyuyup buyuk kalabiliyor , benimki kuculmedi mesela , dogurmayi dusunuyorsan once dogur sonra bakarsin o duruma

Kepcelik icin de ameliyat var cok kolay , ben ogluma teklif etmistim rahatsiz oluyorsan yaptiriyim ameliyat diye istememisti
Meme icinde dogumu bekle , gercekten buyuyup buyuk kalabiliyor , benimki kuculmedi mesela , dogurmayi dusunuyorsan once dogur sonra bakarsin o duruma
Evet var . Olanda var cevremde gordum ama ben biraz o ameliyattan korkuyorum hani kesiyorlar dikiyorlar ya. Anaam neler öğrenmiyorum demek küçülmedi. Demek herkeste farklı ne guzel ya.

Kızım ilkokula başladı bu sene ve dönemin başından beri arkadaşlarının çantasından para alıyor habersiz, kaç kere konuştuk öğretmeni ayrı biz ayrı ama değişmiyor çocuk huyundan vazgeçmiyor, uzmana götürdük büyüdükçe geçer diyor ama ben o kadar sakin olamıyorum, öğretmenin her söylediğinde yerin dibine giriyorum sınıfta adı hırsıza çıktı, birşey kaybolunca kızımın üzerine kalıyormuş
Ve giç laf dinlemiyor yapmadan anlamıyor, hadi bu durum çoğu çocukta oluyor ama hırsızlık durumu önemli
Ceza veriyorum, konuşuyorum eşimde öyle ama olmuyor yani her defasında tamam yapmıcam diyor ama yapıyor
2 sene kreşe, 2 yıl anaokuluna gitti hiç böyle huyları yoktu. Sınıfındaki çocuklar da biraz yaramaz ve şımarık, anlamıyorum niye böyle oluyor
Ne olur akıl verin ya, nasıl düzelir bu durum
Gittihiniz uzmani acilen degistirin isinin ehli biri ilgilensin onemli bi konu cunku

Elinizden geleni yaptığınız için böyle olmuş zaten. Ben sizin abur cuburu yasak ettiğiniz için çaldığını düşünüyorum. Okula gidiyor ve illaki bunca zaman tatmasa da artık bu lezzetli şeyleri tattı. Ama siz şiddetle karşı olduğunuz için de hırsızlığa başvuruyor. Kendi ağzıyla şeker alcaktım demis. Ama kendime alacaktım diyemediği için arkadaşıma alacaktım demis.

Ben sınırsız şeker çikolata ile büyüdüm. hiç bir sınırı da yoktu. Bir seker bayramindabo kadar cok yemistim ki alerji olmustum 😂😂Şuan ne şeker hastasiyim, ne dişlerimde bu güne kadar bir çürük oldu, ne de herhangi başka bir hastalığım var. Siz elimden geleni yapıyorum iyi anne olmak istiyorum derken çocuğunuzu boğmuşsunuz. Çocuğunuz bırakın çocukluğunu yaşasın. Şekerini de yesin meyveli yoğurdunu da. Gazoz da içsin kola da.

Robot yetistirmiyorsunuz insan yetiştiriyorsunuz. Onun zevkleri olabileceğini de anlayın. Zararlı da olsa zararsız da olsa bu yaşta bir çocuğa bu kadar çok müdahale etmek aşırı yanlış. Uyuşturucuya başlayacak veya evden kaçacak yaşta degil zaten. Şeker yiyerek alkolik olacağı da yok.

Anne babasiniz diye herşeye hakkınız olduğunu düsünmeyin. Evlatlar Allah'ın birer emanetidir. Siz sadece o emanete sahip çıkabilirsiniz. O emanete hükmedemezsiniz
Hükmetmek değil de kural ile büyütüyorum diyelim
Abur cubur konusunda biraz esnek olmaya başladım, mesela gazoz içen kişinin yanında ona da az birşey koyuyorum, pamuk helva alıyorum parka gittiğimizde, haftada 2 gün cips günümüz çok şükür de bir daha öyle birşey yaşanmadı ama arkadaşları hala yüzüne vuruyormuş ve kızım üzülüyor
Bir de başkasının yanında aşırı derecede yaramazlık yapıyor bizi hiç dinlemiyor, tehlikeli şeyler yapıyor nasıl düzelicek bilmiyorum

Çocuklara yokluğu öğretelim, tasarrufu öğretelim, birikim yapmayı öğretelim dedik. Bir kumbaramız var bundan çıkan parayla play station alacaz dedik öyle bir paraya düştüler ki anneanneden dededen para istemeler evde para bulsalar izin istemeden alıp kumbaraya atmaya başladılar. Herşeyin fiyatını sormaya başladılar bir baktık ki hep para muhabbeti dönüyor aralarında . Bıraktık o yüzden bu tarz yöntemleri. Bilemiyorum siz de böyle birşeyler mi yaptınız.pedagoga mutlaka götürün ama önce siz kendinizi düşünün varsa hatanız tavrınızı değiştirin
Bizim de var bizde biriktiriyoruz para ve birşey istediği zaman oradan alıyoruz para biriktirmeyi öğrensin istiyoruz, ama biz eşimle kızınızın yanında çok para muhabbeti yapıyoruz maaştan şu kadar kaldı şuraya şu kadar para gitti gibi konuları çok konuşuyoruz
Bunu azalttık ama hala çok yaramaz özellikle başkalarının yanında inanılmaz yaramazlık yapıyor ve tehlikeli şeyler de yapmaya başladı

Bizim de var bizde biriktiriyoruz para ve birşey istediği zaman oradan alıyoruz para biriktirmeyi öğrensin istiyoruz, ama biz eşimle kızınızın yanında çok para muhabbeti yapıyoruz maaştan şu kadar kaldı şuraya şu kadar para gitti gibi konuları çok konuşuyoruz
Bunu azalttık ama hala çok yaramaz özellikle başkalarının yanında inanılmaz yaramazlık yapıyor ve tehlikeli şeyler de yapmaya başladı
Çocuk yaramazlıklarının genelinin anne babanın dikkatini çekmek için olduğunu düşünüyorum.
Başkalarının yanında daha çok ilgilenin hatta övgüyle bahsedin kızınızdan.
Tehlikeli olarak gördüğünüz şeyler neler mesela?

Back
X