- 2 Ekim 2018
- 467
- 1.110
- 63
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Götürdüğünüz kişinin uzman olduğuna emin misiniz siz? Çocuğunuzda hastalık olmuş bu durum, daha iyi bir doktora bir psikoloğa vs götürmenizde fayda var, uzun süreli bir tedavi görmeli çocuğunuz. Birde özel olmayacaksa eşinizle aranız nasıl, ev içindeki diyologlarınız nasıl, çocuk mutsuz bir ortamda yetişiyorsa psikolojisi hırsızlığı tetikliyor olabilir. Büyüyünce de düzelmez bu, zira tanıyorum böyle birini çocukluktan beri hep aynı ve ailesi hiç ilgilenmedi çocuklarının bu durumuyla. Lütfen çocuğunuzu ilgisiz bırakmayın bu konuda büyüyünce geçer diye.Kızım ilkokula başladı bu sene ve dönemin başından beri arkadaşlarının çantasından para alıyor habersiz, kaç kere konuştuk öğretmeni ayrı biz ayrı ama değişmiyor çocuk huyundan vazgeçmiyor, uzmana götürdük büyüdükçe geçer diyor ama ben o kadar sakin olamıyorum, öğretmenin her söylediğinde yerin dibine giriyorum sınıfta adı hırsıza çıktı, birşey kaybolunca kızımın üzerine kalıyormuş
Ve giç laf dinlemiyor yapmadan anlamıyor, hadi bu durum çoğu çocukta oluyor ama hırsızlık durumu önemli
Ceza veriyorum, konuşuyorum eşimde öyle ama olmuyor yani her defasında tamam yapmıcam diyor ama yapıyor
2 sene kreşe, 2 yıl anaokuluna gitti hiç böyle huyları yoktu. Sınıfındaki çocuklar da biraz yaramaz ve şımarık, anlamıyorum niye böyle oluyor
Ne olur akıl verin ya, nasıl düzelir bu durum
Psikolojik.bir rahatsizlk olmasin canm bir tanidigm var kadin 70 yasnda nerdeyse aynisini yapiyor es dost kardes yabanci demeden oglu kizi demeden herkes saklar onun oldugu yerde cantasini biliniuor cnku uzman yardimi almalisiniz allah kolaylik versinKızım ilkokula başladı bu sene ve dönemin başından beri arkadaşlarının çantasından para alıyor habersiz, kaç kere konuştuk öğretmeni ayrı biz ayrı ama değişmiyor çocuk huyundan vazgeçmiyor, uzmana götürdük büyüdükçe geçer diyor ama ben o kadar sakin olamıyorum, öğretmenin her söylediğinde yerin dibine giriyorum sınıfta adı hırsıza çıktı, birşey kaybolunca kızımın üzerine kalıyormuş
Ve giç laf dinlemiyor yapmadan anlamıyor, hadi bu durum çoğu çocukta oluyor ama hırsızlık durumu önemli
Ceza veriyorum, konuşuyorum eşimde öyle ama olmuyor yani her defasında tamam yapmıcam diyor ama yapıyor
2 sene kreşe, 2 yıl anaokuluna gitti hiç böyle huyları yoktu. Sınıfındaki çocuklar da biraz yaramaz ve şımarık, anlamıyorum niye böyle oluyor
Ne olur akıl verin ya, nasıl düzelir bu durum
Okulunu degistirin , benim oglumda 3.sinifta bir sinif arkadasindan cok etkilenmisti , bambaska bir cocuk olmustu , ne ogretmeni cozwbildi durumu ne biz , gerci biz ogretmenden de memnun degildik , ara donemde okul degistirdim oglum eski haline donduÇözemiyoruz işte, internette ne okuduysan yapıyorum, pedagog ne söylediyse yapıyorum, öğretmeni de o şekilde
Ama olmuyor yani değişmiyor
Bir tane arkadaşı var annesi ve babası boşanmış kız ve her istediği yapılmış, kızım onu çok seviyor ama kız benim kızıma o şekilde değil, kızım hareketlerini oldum olasıya sevmedim
Bir kere bize geldiler kızım o kadar yaramazlık yaptı ki anlatamam, o kızla geçen sene de aynı sınıftaydı huyu çok bozuldu kızımın tanıyamıyorum onu
Uslu ve sakin olan çocukların yanında da sakin oluyor kızım ama o kıza takıntılı öğretmeni de aynı şeyi söylüyor
Öğretmen de biz de çözümsüz kaldık artık elimizden geleni yapıyoruz ama neden oluyor bizden kaynaklanıyorsa elimizden geleni yapıcazAlanında isim yapmış,oyun terapisi uygulama yetkisi olan,gerçek bir uzmandan profesyonel destek alın.
Bu konu sizin tek başınına çözebileceğiniz boyutu aşmış.
Siz de sinir ve öfkenizi yatıştırmak,uygun yollarla deşarj olmak için psikolojik destek alın.
Hatta aile terapisi almanız çok daha iyi olur.
Aile dinamiklerinizin ve ebeveyn tutumlarınızın düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum.
Çözümsüz bir sorun değil,sadece doğru uzmanı bulmak ve ailece çaba göstermek lazım.
Koleje vermek istiyoruz ama iş durumum belirsiz şu an bekliyoruz keşke hemen verebilsemBence okul da degistirin. Daha nezih bir okula vermeyi dusunmez misiniz? (maddi gucunuz varsa tabi)
Eşim çocuğuma bağırıyor diye bir konuyu hatırlar gibiyim, hatta sanki konu sahibinin eşi çocuğunun üvey babasıymış gibi bir üslubu vardı o da çok dikkat çekmişti herkes üveylik mi var ailenizde diye sorular yöneltmişti konuya. Ama konu sahibi öyle bir şey yok demişti o zaman, konu sahibi yorumlarınızdan anladığım kadarıyla asabi bir insansınız, çocuğunuz ev ortamından etkileniyor gibi geliyor bana çünkü zaten bu gibi sorunların başı hep çocukların ev hayatından gelir. Sorunlarınıza yönelin ve iyi bir doktora götürün çocuğunuzu. Hırsızlık meselesi çocuğun hayatını etkileyecek bir sorun.Sizin babanızla sıkıntılarınız var,konuyla alakası ne derseniz.
Bence cocuk biyerlerde dıkkat cekmeye calısıyor beni görun diye.
Esiniz cocugunuza bağırıyor diye konunuz var,esle iilgil guven probelmi de var sanırım,
iyi bir pedagog durumu cözecektir ama bence cocuk beni görun diye bağırıyor.
Sizin asırı otorıter tavrınızda buna ortam sağlıyordur.
Babanızla olan probelm neyse artk bi bırakıp,cocuğunuza yönelin derim.
Acıl destek alın bır de..
Biraz otoriterim hayır kelimesini fazla kullanıyorum ama buna kızım zorluyor beni hiç dinlemiyor, yemek yerken, yatarken her durumda bizi üzüyor hiç dinlemiyor sürekli kızmak zorunda kalıyorum dinlemediği içinÇocuğa şekeri yasaklamissiniz,o da bu yöntemle şeker almaya çalışmış..Fazla mı otoritersiniz acaba?
Evet o üyeyim, ailemle uğraşmaktan kızımla ilgilenemiyorum, babama olan kızgınlığım yüzüme yansıyor olabilir kızım da hissediyor olabilir, geçen senelerde hiç böyle durum yoktu, ailem boşandıktan sonra kızımın da bu hareketleri daha fazla arttı bilmiyorum ne sebepSiz yanlış hatırlamıyorsam anne-babasının boşanmasından aşırı etkilenen üyesiniz. Aklınız sürekli babanızda. Çocuk da bundan etkilenmiş olabilir. Kızınızla bir psikologa gitmelisiniz. O büyüyünce geçer diyen de en çok öğretmen falandır. Uzman olduğuna inanmak istemiyorum.