• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın başkasının çantasından para alması

Biraz otoriterim hayır kelimesini fazla kullanıyorum ama buna kızım zorluyor beni hiç dinlemiyor, yemek yerken, yatarken her durumda bizi üzüyor hiç dinlemiyor sürekli kızmak zorunda kalıyorum dinlemediği için
Abur cubur yasak, her istediğini almam belli sayıda alırım ama sevdiğimi söylerim vakit geçirmeye çalışırım, asla dövmem bilmiyorum nasıl bir anneyim
Abur çubuk nasıl yasak hiç mi yemiyor? Şeker hastalığı gibi bir durum mu var. Bir de harçlık veriyorsanız okuldaki harcamalarını nasıl kontrol ediyorsunuz.
Abur cubur yemesin diye harclik vermiyorsaniz, arkadaşları kantinden gofretleri, cipsleri alıp bunun gözlerinin içine baka baka yerken bu ne yapıyor.

okuldan eve gelirken lego parcalari tarzinda biseyle geliyomusum eve. annem gec farkediyor, bi bakiyor ki evde bi koleksiyon kurmusum.
temiz bi dayak (artik 5/6 yasinda cocuk nekadar dovulurse okadar dovmustur cancaazim annem) ardindan ASLA birsey calmamisim. ne caldigimi hatirlarim nede annemin herhangi bir dayagini. nasil bir anne olacagimi bilmiyorum ama dayak bazen gercekten cennetten cikma diyorum ben.

ps; tekme tokat morartmali dayak degil arkadaslar. makul bi disiplin dayagindan bahsediyorum.
O kadar yanlış bir şey söylüyorsunuz ki. Sizin “cancazınız” büyük bir yanlış yapmış başka anneler de yapsın diyorsunuz. Kimsenin fiziksel sınırını hiç kimsenin ihlal etme hakkı yoktur. Bu yanlış çeşitli sebeplerden sizin üzerinizde kötü bir kalıcı iz bırakmamış diye herkes sizin kadar şanslı olacak değil.

Yoo gayet mantikli bir soru ben liseye giderken vardı sinifta biri cep telefonlarimiza kadar calmisti ve herkes magdurdu ayrica ogretmen niye karsiliyor ki
Hiç bir şey anlamamışsınız. O sebeple sorduğunuz soru da çok yakışıksız.

Öğretmen kızın para aldığını fark edince iade ettiriyordur.

Çok geçmiş olsun. Gerçekten zor bir durum. Bence doktorunuzu değiştirin. Farklı uzmanlarla görüşün. Aldığı parayı ne yapıyor peki? Nasıl farkediyorsunuz?

Büyüdükçe geçer mi?
Bunu söyleyen kişi uzman falan olamaz ya. Bence acilen başka bir uzmana götürün.
Bu hiç normal bir davranış değil.

bir arkadasima da tirnak yiyen cocugu icin uzman yutmuyorsa sorun yok ben de yiyorum demisti :)

buyuyunce gecebilir belki ama. çünkü ben bunu kendim yaşamıştım. bir donem boyle yanlış oldugunu bile bile baźi seyler yapiyordum. genelde cok uyumlu ve yanlis denilen seyleri yapmayan biriydim. 5. sinifta baska siniftan bir arkadasim olmustu. ogrenci zili caldiktan sonra sinifa girmezdi. ogretmenler zilini beklerdi. bu surede kolidorda dolasir mudurun odasina girerdi. ordan tebesir alirdi renkli tebesirler. ben de onunla alismistim. o heyecan hoşuma gitmisti. sanirim ayni zamanlardi. telefon sapikligi gibi bisiler de yapiyordum. komsulari arayip konusmadan kapatiyordum. veya arayip su var mi diyordum. oyle biri yasamiyor diyorlardi. o heyecan cok hosuma gidiyordu. yanlis oldugunu biliyordum daha yapmayacagim diyordum ama sonra dayanamayip evde yalnizken gene ariyordum. faturalar once artmaya sonra 2-3 kati gelmeye basladi. benim oldugumu anladi ailem. cok utanmistim yerin dibinw girmistim. her akraba ortaminda konusu acildikca yerin dibine girmeye devam ediyordum.

yine ayni donemdi sanirim tebesir calma disinda tek bir sey daha yapmistim. misafirlige gitmistik. banyoya girmistim. kapi arkasinda ceketler vardi. karistirmistim. orda hatirladigim yine heyecandi. o karistirmanin verdigi heyecan. bir saat bulmustum ve onu almistim. sonra saf gibi kendi evde bulmus gibi yapip guya kullanicam. annem sorgulayinca anladi tabi. komsulara ozurlerle iade etti. o donem dikkat cekme cabasi mi aksiyon meraki mi nedir boyle seylerim olmustu. derslerim de cok dusmustu. bor onceki yil cok basariliyken.
6. sınıfta ortaokulda oldugum icin okulum degisti. bir daha hayatim boyunca hic boyle birsey yapmadim. son derecede de ahlakli ve durustumdur. para ustu fazla olsun 50 kurus bile olsa icim rahat etmez iade ederim falan.. yani o sadece o donemle kaldi.

herkeste ayni olur mu bilmiyorum ama. bu donemki cocuklar daha bir duyarsiz. kendi oglumda yapma etmeden cok anlamıyor. biraz simarttigimizi dusunuyorum. cunku herseyi konusarak halletme yoluna gitmiştik basindan beri. buyudukce konusma etki etmez oldu. ben kendi donemimde utanc ve korku duygusunu cok derin yasadigimi hatırlıyorum. bunlar da belki bende tekrarlamama sebep olan sey olmus olabilir.

dinlemiyor derken?
yat diyorsunuz oyalanıyor mu?
ben pek anlamadım sürekli kızmak zorunda kaldığınız durumları..
abur cuburu toptan yasaklarsanız arkadaşıma şeker alıcam bahanesiyle para çalar belli ölçüde izin verin bence. zira dünyada ki tek çocuk olsa tamam ama değil görüyor yiyenleri sonuçta.
ha keşke satışı yasaklansa şekerin.
Örnek vermek gerekirse, hadi kızım yatma vaktin geliyor diyorum ağlamaya başlıyor, ya da yemek hazır kızım diyorum yine ağlıyorne söylesem hemen hayır diyor
Abur cubur konusunda çok hassasım, birisi kızıma şeker versin beynimden aşağı kaynar su dökülür gibi oluyorum hiç sevmiyorum
Kola çay VS yasak
Günde bir tane yiyebilir en fazla o da çikolata ve şeker dışında kek bisküvi gibi
Çay vermiyorum, cips haftada 1
Bana kalsa hiç vermicem ama onda da çok istediği için veriyorum

Niye dinlemiyor?
Niye çocuğunuzla işbirliği yapamıyorsunuz?
Olumlu sınır koymayı nasıl başarabilirsiniz?
Hayır ve yasak kelimelerine niye bu kadar çok başvuruyorsunuz?
Bu kelimeleri gerçekten gerektiğinde mi kullanıyorsunuz?
Yasaklamak,kızıp bağırmak,ceza vermek uygun terbiye ve eğitim metodları mı?
Bana sorarsanız siz küçüklükten itibaren gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemişsiniz,
şimdi bunun ceremesini çekiyorsunuz.
18 yaşındaki oğluma bile gerekli durumlarda sözümüzü geçirebiliyoruz.
Bu akşamdan sabaha çözülecek bir konu değil.
Ailece,geçmişten bugüne bir durum muhasebesi yapmalısınız.
Ben de niye dinlemiyor bilmiyorum, beni dinlemediği için sürekli direştiği için hayır diyorum, öğretmen sınıfta sürekli gözü diğer öğrencilerde kim kaçıncı sayfada hemen bakıyor ve o sayfaya ulaşmaya çalışıyor diyor
Benim yaptığım yanlışlar ne mesela?
18 yaşındaki çocuğa sözünü geçirebiliyorsanız bravo nasıl başarıyorsunuz bana da söyleyin

Ne uzmanı bu? Büyüdükçe geçer çok havada kalmış bence. Öncelikle şu anda bu durum fazlasıyla sıkıntı yaratıyor. Yani büyüdükçe geçer diye kendi haline bırakmak çok doğru değil gibi geldi. Bir de bu çocuk durduk yere herkes kızdığı halde toplum tarafından yasaklı olan bir davranışı ısrarla sürdürüyor. Yani daha iyi bir uzmana gözükün mümkünse cocuk psikoloğu olsun.
Gittiğimiz pedagogtu kızımıza test yaptı çok zeki bir çocuk dedi VS ama biz başka bir konu için girmiştik memnun kalmadığımiz için bıraktık
Şu an çocuk psikoloğundan randevu aldık

Çok geçmiş olsun. Gerçekten zor bir durum. Bence doktorunuzu değiştirin. Farklı uzmanlarla görüşün. Aldığı parayı ne yapıyor peki? Nasıl farkediyorsunuz?
Aldığı parayı öğretmen fark ediyor sorunca da arkadaşıma şeker alıcaktım diyormuş

Yoo gayet mantikli bir soru ben liseye giderken vardı sinifta biri cep telefonlarimiza kadar calmisti ve herkes magdurdu ayrica ogretmen niye karsiliyor ki
Pardon öğretmen neyi karşılıyor anlamadım ne demek istiyorsun
Ne yapalım başkasının parasını
Ayrıca biz değil öğretmen okulda fark ediyor

okuldan eve gelirken lego parcalari tarzinda biseyle geliyomusum eve. annem gec farkediyor, bi bakiyor ki evde bi koleksiyon kurmusum.
temiz bi dayak (artik 5/6 yasinda cocuk nekadar dovulurse okadar dovmustur cancaazim annem) ardindan ASLA birsey calmamisim. ne caldigimi hatirlarim nede annemin herhangi bir dayagini. nasil bir anne olacagimi bilmiyorum ama dayak bazen gercekten cennetten cikma diyorum ben.

ps; tekme tokat morartmali dayak degil arkadaslar. makul bi disiplin dayagindan bahsediyorum.
Dayak ne cennetten çıkmadır,
ne de çocuk eğitiminde yeri vardır.
Dayağın ne makulu vardır,
ne de disipline etme gücü.
Bu bakış açısı,30-40 yıl önce,
normal kabul ediliyordu ama artık değil.

Ayrıca sizin yediğiniz bu 'makul disiplin dayağından' psikolojik olarak etkilenmemeniz sevindirici olmakla birlikte bu tip muameleler, farklı çocuklarda,farklı olumsuz etkiler oluşturabilir.
Hiç bir gerekçe ile hiç bir çocuğa,
şiddet içeren en ufak bir muameleyi bile
normal ve hoşgörmeyelim nolur?
Çocukları dövüp,incitmeden disipline etmek ve onlara doğru davranış kalıplarını kazandırmak mümkün.
Yeter ki çocukların yaş ve gelişim özelliklerini, neyi,niçin yaptıklarını,tepkilerini ve sebeplerini anlamaya ve çözümlemeye odaklanalım,gerisi çok zor değil inanın.

Merak edenlere cezanın,çocuklarda oluşturduğu etkilerle ilgili ayrıntılı bilgi verebilirim.

Caldigi paralari geri iade ediyor musunuz? Etmiyorsaniz diger cocuk ve ailelere de yazik yani.

neden iade etmesinler ki. iade etmeyen hirsizliga ortak olur zaten. ortak olan da bu durumdan rahatsiz olup konu acmaz. durumu gecistirip durur oyle olsaydi eger.

neden iade etmesinler ki. iade etmeyen hirsizliga ortak olur zaten. ortak olan da bu durumdan rahatsiz olup konu acmaz. durumu gecistirip durur oyle olsaydi eger.
O kadar saçmalıyor ki bazı insanlar ben ne derdindeyim o bayan bana ne soruyor, parayı görmüyorum bile ki başkasının parasına muhtaç değiliz çok şükür. Şu durumda bile kötü düşünceli insanlar olabiliyor hayret ediyorum

Dışarıya çıktığımız zaman çok fazla şey istiyor mesela 1 tane oyuncak tarzı birşey alıyorum, toka alıcaz mesela 1 tane seç kızım diyorum
Abur cubur zaten yasak şeker, gazoz, kola gibi
Bilmiyorum ne doğru ne yanlış, çocuğumu koruyalım derken daha mı kötü yapıyorum
Dövmüyorum ama yaptığı hatayı anlaması için ceza veriyorum ne yapılabilir başka ne zor şu an çok zorlanıyorum
Mesela Pazar günleri markete beraber gidip abur cubur günü yapabilirsiniz.Güzel bir çocuk çizgi filmi açın aldığınız cipsleri koyun tabaklara "Bugün sinema günü cips-çikolata keyfi yapalım" diyin.Yani çocukları zararlı şeylerden koruyalım tamam ama yokluğu bilsin diye herşeye hayır derseniz gizli gizli yapar sizden ileride çoğu şeyi saklar.

O kadar yanlış bir şey söylüyorsunuz ki. Sizin “cancazınız” büyük bir yanlış yapmış başka anneler de yapsın diyorsunuz. Kimsenin fiziksel sınırını hiç kimsenin ihlal etme hakkı yoktur. Bu yanlış çeşitli sebeplerden sizin üzerinizde kötü bir kalıcı iz bırakmamış diye herkes sizin kadar şanslı olacak değil.
birincisi annemin 'buyuk bir yanlis' yaptigini soylemek asla size dusmez:) muazzam bir annedir, hayatimizin her doneminde bize en dogru egitimle en dogru destegi sagladi ve saglamakta. Allah binlerce kez razi olsun ondan.

ikincisi; cocuga disiplin vermek kolay bir is degildir. annemin yontemi yetistirdigi bes cocugun besindede hicbir sekilde sorun yaratmadi. o yuzden bu olay gorecelidir. abartisi olmadan, yerinde dozunda biseyleri terbiye edebilmek adina bazen cidden dogru destektir bence.

Örnek vermek gerekirse, hadi kızım yatma vaktin geliyor diyorum ağlamaya başlıyor, ya da yemek hazır kızım diyorum yine ağlıyorne söylesem hemen hayır diyor
Abur cubur konusunda çok hassasım, birisi kızıma şeker versin beynimden aşağı kaynar su dökülür gibi oluyorum hiç sevmiyorum
Kola çay VS yasak
Günde bir tane yiyebilir en fazla o da çikolata ve şeker dışında kek bisküvi gibi
Çay vermiyorum, cips haftada 1
Bana kalsa hiç vermicem ama onda da çok istediği için veriyorum
Yatma vakti gerçekten ideal bir saat mi?
Kola çay şeker yasak olabilir ama yanında siz yiyor içiyor musunuz?
Kısmen sağlıklı abur cuburlara arkadaşlarının yanında izin mi verseniz?

Ben de niye dinlemiyor bilmiyorum, beni dinlemediği için sürekli direştiği için hayır diyorum, öğretmen sınıfta sürekli gözü diğer öğrencilerde kim kaçıncı sayfada hemen bakıyor ve o sayfaya ulaşmaya çalışıyor diyor
Benim yaptığım yanlışlar ne mesela?
18 yaşındaki çocuğa sözünü geçirebiliyorsanız bravo nasıl başarıyorsunuz bana da söyleyin
Burda yazdıklarınızdan yola çıkarak yanlışlarınızı tespit etmem zor bununla birlikte şunu söyleyebilirim:
Çocuğunuz çalma davranışıyla aslında bir mesaj veriyor.
Sizin çocuğunuz mesaj verme boyutunu geçmiş alarm zilleri çalıyor.
'Beni görün,duyun,iç dünyamda aşamadığım sıkıntılar var,fark edin ve bana yardım edin' diyor.
Davranış problemleri her zaman bir sonuçtur
ve altında yatan sebepleri bulmadıkça,
uyumsuz veya olumsuz davranışı yok edemeyiz.

18 yaşındaki oğluma nasıl sözümüzü geçirdiğimize gelince,elbette despotlukla geçmiyor sözümüz.
Aramızda 'güvene dayalı ve kuralları ortak belirlediğimiz bir ilişki' var.
Bu bebeklikten bu yana kurduğumuz
ilişkinin bir sonucu.
Bir de mesleğimin avantajını inkar edemem elbette,
Elbette bana her zaman 'tamam anne' demiyor.
Çoğu zaman itiraz ediyor,bazen sinirleniyor, bazen tartışıyoruz ama sonunda mutlaka uzlaşıyoruz.
Çocuk yetiştirmek maraton koşmak gibi.
Hazırlığınız tam olmalı,belli bir tempo tutturmalısınız,hızlı koşarsanız çabuk yorulup pes edersiniz,yol boyunca takviye yapmalısınız ve eşinizle aynı dili konuşmalısınız.

Hiç bir şey anlamamışsınız. O sebeple sorduğunuz soru da çok yakışıksız.

Öğretmen kızın para aldığını fark edince iade ettiriyordur.
O o soruyu soran bayanın ayıbı arada çıkıyor bu tarz insanlar

birincisi annemin 'buyuk bir yanlis' yaptigini soylemek asla size dusmez:) muazzam bir annedir, hayatimizin her doneminde bize en dogru egitimle en dogru destegi sagladi ve saglamakta. Allah binlerce kez razi olsun ondan.

ikincisi; cocuga disiplin vermek kolay bir is degildir. annemin yontemi yetistirdigi bes cocugun besindede hicbir sekilde sorun yaratmadi. o yuzden bu olay gorecelidir. abartisi olmadan, yerinde dozunda biseyleri terbiye edebilmek adina bazen cidden dogru destektir bence.
Anlatamadım anlaşılan. Bir de şöyle deneyelim, benim dünyalar iyisi bir abim var. Yengeme çok iyi bakar, ona hep hediyeler alır. Bir gün yengem abimin kredi kartını ondan izinsiz alıp beklenmedik bir harcama yapmış. Abim de yengemi dövmüş, ama tabii terbiye etmek için makul ölçülerde. Ne kadar iyi bir eş ne mutlu bir yuva değil mi?? Eş yerine anneyi koyun şimdi. Şiddet yanlıştır, kimden gelirse gelsin.

Neden bu kadar sertsiniz?
Hemde kız annesi olarak!
Keşke biraz rahat olsanız.
Daha rahat daha sükunetli daha görmezden gelen daha arkadaşça anneliği deneseniz sanki bi nebze çözülür sorunlarınız.

Bende iki kız annesiyim ben ne zaman sinirli gergin olsam kızlar hiçbir dediğimi dinlemez.
Eşim birgün onlara bağırırken sesimi kaydetmiş dinlerken utancımdan yerin dibine girdim ve o saatten sonra daha sakin olmaya karar verdim.
Çünkü sakin ve yavaş konuştuğumda dinliyorlar beni.

Ayrıca ailenizden çok etkilenmişsiniz
Onları kapının dışında bırakıp çocuğunuza odaklanmanız gerekiyor.
Sonuçta koca insanlar ve kendi hayatları
Ama kızınız daha çok küçük ve sizin yardımınıza ihtiyacı var.

Bu para mevzusu da muhtemelen katı ve disiplinli tavrınızın eseri.
Gerçek bir uzmandan yardım alın lütfen ama aile! olarak.

Back
X