• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın başkasının çantasından para alması

Burda yazdıklarınızdan yola çıkarak
Davranış problemleri
Mesela Pazar günleri markete beraber gidip abur cubur günü yapabilirsiniz.Güzel bir çocuk çizgi filmi açın aldığınız cipsleri koyun tabaklara "Bugün sinema günü cips-çikolata keyfi yapalım" diyin.Yani çocukları zararlı şeylerden koruyalım tamam ama yokluğu bilsin diye herşeye hayır derseniz gizli gizli yapar sizden ileride çoğu şeyi saklar.
Hafta sonları bu şekilde cumartesi ya da cuma akşamları çerez cips çekirdek VS koyuyoruz birlikte vakit geçiriyoruz
Küçükken daha kolaydı büyüdükçe zorlaşıyor, okulda yiyor göremiyorum ki
Geçen gün parkta otururken soda içicem dedi yararlı diye tamam dedim aldı dedesini gitti fanta aldırmış, kızdım ben de niye bana soda diyorsun da fanta aldırıyorsun dedim aldım elinden yanındaki çocuk içti kızım içmedi
Ne yapayım istemiyorum kola içmesini şeker yemesini

Çocuk ilkokula gidiyor nasıl ahlak kurallarının farkında değil. Bender kardeşimle babamdan para çalıştım ilkokuldayken gayet de farkındaydıki yanlış bir şey yaptığınızın ama deneyimler istemiştik. Sonucu kötü olunca da bir daha yapmadık.
Gelişim psikolojisi diye bir ders vardır formasyon alanlar bılır. Kuramlar vardır 6 yasında cocuk ıyı be kötu kavramını ögrenır. Ahlak kuralları da ömür boyu sürer. Ergenlıge kadar da devam edebılır. Ayrıca cocuk ögrenme asamasında ogrenecek. Ben hatırlıyorum köydeydık okuldan gelırsık bahcelere elma armut calmaya gıderdık. Sımdı olsa ben ızınsız alır mıyım. Aılemız de uyarırdı ama bız yıne gıderdık cunku o bızım ıcın oyundan farkısızdı.

Çocuklarda ceza ödül yönteminin kullanılması, bir şeylerden mahrum bırakılması çok yanlış.

Her istediği olmaz elbette ama biz 4.5 yaşındayız. Her markete gidişimizde eline 2-3 tl veririm. İki tl ile ne isterse alabilir. Nadiren ekstra bir şey istiyor, tamam üstünü ben tamamlayacağım bu seferlik alabiliriz diyorum. Bir oyuncak istiyorsa bir-iki beya üç ay yöntemini kullanıyoruz. En son ne zaman oyuncak aldığımıza bağlı bu süre. Yeni oyuncak almışsak, üç aydan önce başka bir oyuncak almıyoruz ve sabırla anlatıyoruz.

Herkes çocuğuna istediğini almakta özgür ama bazı velilere çok kızıyorum. Hemen hemen her gün eve anne x'in annesi şunu almış, anne x'in annesi bunu almış diye geliyor eve. İstisnasız hep aynı çocuklar bir iki tane. Yahu alıyorsunuz bari okula giydirip göndermeyin. Bana yalvarıyor kızım anne nolur baykuş kız kostümüm ile okula gideyim, diye. Hayır, annem arkadaşların çok üzülür diyorum. Okul kıyafetin var ve okula bununla gidilecek. Başlıyor ama anne x giyiyor. Servise biniyor hüngür hüngür ağlayarak. Maalesef özeniyorlar.

Burda yazdıklarınızdan yola çıkarak yanlışlarınızı tespit etmem zor bununla birlikte şunu söyleyebilirim:
Çocuğunuz çalma davranışıyla aslında bir mesaj veriyor.
Sizin çocuğunuz mesaj verme boyutunu geçmiş alarm zilleri çalıyor.
'Beni görün,duyun,iç dünyamda aşamadığım sıkıntılar var,fark edin ve bana yardım edin' diyor.
Davranış problemleri her zaman bir sonuçtur
ve altında yatan sebepleri bulmadıkça,
uyumsuz veya olumsuz davranışı yok edemeyiz.

18 yaşındaki oğluma nasıl sözümüzü geçirdiğimize gelince,elbette despotlukla geçmiyor sözümüz.
Aramızda 'güvene dayalı ve kuralları ortak belirlediğimiz bir ilişki' var.
Bu bebeklikten bu yana kurduğumuz
ilişkinin bir sonucu.
Bir de mesleğimin avantajını inkar edemem elbette,
Elbette bana her zaman 'tamam anne' demiyor.
Çoğu zaman itiraz ediyor,bazen sinirleniyor, bazen tartışıyoruz ama sonunda mutlaka uzlaşıyoruz.
Çocuk yetiştirmek maraton koşmak gibi.
Hazırlığınız tam olmalı,belli bir tempo tutturmalısınız,hızlı koşarsanız çabuk yorulup pes edersiniz,yol boyunca takviye yapmalısınız ve eşinizle aynı dili konuşmalısınız.
Ben kızım büyüdükçe çok zorlanıyorum küçükken daha iyiydi, şimdi çok değişti
Konuşmaya çalışıyorum hayır derken sebebiyle birlikte anlatıyorum asla şiddet uygulamadan ama yok olmuyor birşeyler yanlış gidiyor
Çok mu hayır diyorum, sinirli olduğum için mi
Ama çoğu anne sinirli herkesin hayatı dört dörtlük değil ama kimsenin çocuğu hırsızlık yapmıyor
Neden söz geçiremiyorum bilmiyorum
Her şeyimiz sıkıntılı yemek yerken, yatarken sürekli mız mız sürekli didişme halindeyiz

Örnek vermek gerekirse, hadi kızım yatma vaktin geliyor diyorum ağlamaya başlıyor, ya da yemek hazır kızım diyorum yine ağlıyorne söylesem hemen hayır diyor
Abur cubur konusunda çok hassasım, birisi kızıma şeker versin beynimden aşağı kaynar su dökülür gibi oluyorum hiç sevmiyorum
Kola çay VS yasak
Günde bir tane yiyebilir en fazla o da çikolata ve şeker dışında kek bisküvi gibi
Çay vermiyorum, cips haftada 1
Bana kalsa hiç vermicem ama onda da çok istediği için veriyorum
Ama söylediğiniz şeyler çok küçük şeyler bence..
Hangi çocuk yatma saati deyince tamam anne deyip, opup gider ki hemen..
Mizmizlanmasi normal değil mi..
Biz mesela uyku saati kesinlikle demiyoruz, gıcık o lafa çünkü 😊
Kitap okuma saati diyoruz, göz dinlendirme diyoruz vs..
Sizde kendinize göre birşey bulabilirsiniz mutlaka..
Ufak tefek şeylere bu kadar büyük mesele gözüyle bakmayın, dinlemiyor beni diye..
Size pek doymamış olabilir, oyuna, ilgiye bu yüzden uyumak istemiyordur..

Gelişim psikolojisi diye bir ders vardır formasyon alanlar bılır. Kuramlar vardır 6 yasında cocuk ıyı be kötu kavramını ögrenır. Ahlak kuralları da ömür boyu sürer. Ergenlıge kadar da devam edebılır. Ayrıca cocuk ögrenme asamasında ogrenecek. Ben hatırlıyorum köydeydık okuldan gelırsık bahcelere elma armut calmaya gıderdık. Sımdı olsa ben ızınsız alır mıyım. Aılemız de uyarırdı ama bız yıne gıderdık cunku o bızım ıcın oyundan farkısızdı.
Bahçedeki ağaçlardan izinsiz meyve almak daha farklı bir durum,bir nevi oyun ve atraksiyon.
Konu sahibinin çocuğundaki durum daha farklı ve ciddiye alınmalı.
Kızımız 6 yaşından küçük olsaydı daha rahat olurdum.
İlkokul dönemiyle birlikte çocukta soyut düşünceyle birlikte vicdan ve empati duyguları da gelişmeye başlar,dolayısıyla bir başkasının eşyasını izinsiz almaması gerektiğini artık bilmesi lazım.
Bilmiyorsa bile anlatıldığında kavrayabilmeli.
Yaşı ve bilişsel gelişimi buna uygun çünkü,
tabii normal gelişim gösteren bir çocuk olduğunu varsayıyorum.

Yatma vakti gerçekten ideal bir saat mi?
Kola çay şeker yasak olabilir ama yanında siz yiyor içiyor musunuz?
Kısmen sağlıklı abur cuburlara arkadaşlarının yanında izin mi verseniz?
Okula gittiği için yatma saati erken, hafta sonu geç yatıyor, biz bazen yiyoruz ama ona da tamamen yasak değil ya ama sınırlı çünkü dişlerinin çürümesini istemiyorum
Koruyabildiğim kadar korumak istiyorum
Öğretmen sınıfta en çok yiyen sizin kızınız diyor, okulda zaten yiyor bari evde yemesin diyorum bu kez

Ben kızım büyüdükçe çok zorlanıyorum küçükken daha iyiydi, şimdi çok değişti
Konuşmaya çalışıyorum hayır derken sebebiyle birlikte anlatıyorum asla şiddet uygulamadan ama yok olmuyor birşeyler yanlış gidiyor
Çok mu hayır diyorum, sinirli olduğum için mi
Ama çoğu anne sinirli herkesin hayatı dört dörtlük değil ama kimsenin çocuğu hırsızlık yapmıyor
Neden söz geçiremiyorum bilmiyorum
Her şeyimiz sıkıntılı yemek yerken, yatarken sürekli mız mız sürekli didişme halindeyiz
Sevgılı eksıklıgı var cocuklara robot gıbı davranmayın canm sen zaten calısıyorsun gecırdıgın vakıt kısıtlı o yuzden onla eglen senın sevgın gecsın. Bence cocuklar bırazda dıkkat cekmek ıstıyor kotu davranısta bır dıkkat cekme seklıdır. Davranısı normal demıyorum ama unutur hırsızlık bızım ıcın olan gıbı dusunulmesın belkı onun ıcın oyun gıbı gelır kotu bırsey yaptıgının farkında degıl. Ben kendımden ornek verıyorum bız ılkokula gıderken koydeydık ve bahcelere elma calmaya gıderdık annemız babamız bıze kızardı. Ama bızım ıcın bır oyundu yanlıs bırsey gormuyorduk. Sen yıne duzenlı doktorlarla gorus.

Günahınızı almayayım bilemiyorum sonuçta ama ya çocuğa para vermiyorsunuz ya da evde sürekli para lafi yapılıyor gibi geliyor bana.

Bahçedeki ağaçlardan izinsiz meyve almak daha farklı bir durum,bir nevi oyun ve atraksiyon.
Konu sahibinin çocuğundaki durum daha farklı ve ciddiye alınmalı.
Kızımız 6 yaşından küçük olsaydı daha rahat olurdum.
İlkokul dönemiyle birlikte çocukta soyut düşünceyle birlikte vicdan ve empati duyguları da gelişmeye başlar,dolayısıyla bir başkasının eşyasını izinsiz almaması gerektiğini artık bilmesi lazım.
Bilmiyorsa bile anlatıldığında kavrayabilmeli.
Yaşı ve bilişsel gelişimi buna uygun çünkü,
tabii normal gelişim gösteren bir çocuk olduğunu varsayıyorum.
Valla herşeyi anlıyor yapılmaması gereken şeyi mi anlamıcak
Başkasının eşyası parası izinsiz alınmaz kızım diyoruz biliyor kötü birşey olduğunu ama niye yapıyor
Ve kaç kez yaptı okulun başından beri öğretmen artık ne yapıcağımı bilmiyorum dedi
Bekledik geçer diye ama daha kötüye gidiyor, bir kaç kişiye söyledim çocuk o geçer dediler çok takma dediler ama nasıl takmıyayım sınıfta kızımın adı hırsıza çıktı

Günahınızı almayayım bilemiyorum sonuçta ama ya çocuğa para vermiyorsunuz ya da evde sürekli para lafi yapılıyor gibi geliyor bana.
Her gün eşim harçlık veriyor ve bunun dışında hergün dedesi de 1 TL veriyor
Evde para lafı yapılıyor ama bunun çocuğa ne gibi olumsuz bir durumu olabilir anlayamadım

Sevginizi nasıl gösterirsiniz.Arada kucağınıza alır sever misiniz?Ya da nasıl motive edersiniz?Ben aranızdaki ilişkiyi merak ediyorum.Sevecen bir anne misiniz, soğuk katı bir anne misiniz?

Sevginizi nasıl gösterirsiniz.Arada kucağınıza alır sever misiniz?Ya da nasıl motive edersiniz?Ben aranızdaki ilişkiyi merak ediyorum.Sevecen bir anne misiniz, soğuk katı bir anne misiniz?
Her fırsatta sevdiğimi söylerim, kucağıma alırım severim, konuşurken göz hizasında konuşurum,birlşkte yatarım, mutfakta iş yaparız, oyun oynarız VS
Ama işte bir tek benimle bitmiyor babasıda var, eşim işten gelince kızım sürekli baba oyun oynayalım der eşimde oynar ama çok uzun değil, eşimde sevdiğini söyler öper koklar ama benim kadar vakit geçirmez
Sevecen ve kuralcı bir anneyim

Valla herşeyi anlıyor yapılmaması gereken şeyi mi anlamıcak
Başkasının eşyası parası izinsiz alınmaz kızım diyoruz biliyor kötü birşey olduğunu ama niye yapıyor
Ve kaç kez yaptı okulun başından beri öğretmen artık ne yapıcağımı bilmiyorum dedi
Bekledik geçer diye ama daha kötüye gidiyor, bir kaç kişiye söyledim çocuk o geçer dediler çok takma dediler ama nasıl takmıyayım sınıfta kızımın adı hırsıza çıktı
Demeyin öyle nolur?
Hırsız kelimesini gündemde tutmayın.
En azından sorunu çözmek için bir farkındalığınız var.
Ben uzman desteği ile hallolacağını düşünüyorum.
Diğer uzmanın yanlış yönlendirmesi ile beklemeniz boşa zaman kaybı olmuş ama zararın neresinden dönerseniz kardır.

Okula gittiği için yatma saati erken, hafta sonu geç yatıyor, biz bazen yiyoruz ama ona da tamamen yasak değil ya ama sınırlı çünkü dişlerinin çürümesini istemiyorum
Koruyabildiğim kadar korumak istiyorum
Öğretmen sınıfta en çok yiyen sizin kızınız diyor, okulda zaten yiyor bari evde yemesin diyorum bu kez
Benim çocuğum henüz çok küçük ama ben de paketli gıda vermemeye gayret ediyorum. Yalnız kreş ve anaokulu ile birlikte sosyalleşip öğreniyorlar. Sanırım evdeki sınırların acısını okulda şekerli gıda yiyerek çıkarıyor. Acaba arada evde izin verip okuldakini mi azaltsanız? Hatta arkadaşlarının eşyalarını almadığın her hafta bir tane x ödülün mü var deseniz?

Büyüyünce geçer denilebilecek kadar basit bir durum değil ki bu.
Çocuğunuz hırsız olarak etiketlenmiş ve bu sosyal iliskilerini de okul hayatını da etkiler.
Geç olmadan başka bir uzman görüşü daha alın bence.

öncelikle bunun bir tür psikolojik rahatsızlık olduğunu kabul edin..
çocuğa hırsız denilmesi çok çok kötü..
doğru bir uzmana danışın..
muhtemelen çocuk size bir mesaj vermek istiyor, evde neler yanlış gidiyor olabilir iyice bir düşünün derim

Back
X