kızımın boy ve kilosu normalin üstünde sizce sorun olurmu

arkadaşlar ben zaten boy kilo çizelgesine bakıyorum boyuda kilosuda ordaki en üst seviyeyi bile geçmiş, bebekkende ordakinden fazlaydı zaten... henüz bebek doktoruna yada endokrine götürmedik yani bebek doktoruna en son orta kulak iltihabı için gitmiştik 1 yıl oluyor nerdeyse... o zamanda danıştım nasıl beslenmeli diye ama görüntüde şişman durmuyor sadece iri kemikli bir kız duruyor zaten hareketleride büyük gibi 2,5 yaşında ama parkta falan 3,5 4 diyorum herkes inanıyor... yani gelişimide ileri sanki... bu arada abur cubur yemesin diyorsuuzda kızımı hiç cips çikolataya alıştırmadım zaten şekerli şeyleri çok sevmez kek pasta kurabiye bile yemez bisküvi hiç sevmez biraz cipsi seviyor onuda almıyorum ama tam bir sıcak sulu yemek hastası ekmekte çok yemiyor ama makarna ve pilav hastası :)) ayrıca bakıcı bakıyor ve onun evine gittiği için tam olarak ne yiyor bilemiyorumda herhangi bir kontrolüm yok çok endişeleniyorum endokrine götüreyim diyorum herkes (bakıcımız, komşular, kayınvalidem, iş arkadaşlarım) büyüyünce çırpar dert etme ne güzel işte bizde hiçbişey yediremiyoruz diyolar özellikle kayınvalidem ugraşmayın nesi varmış yavrumun diyor ama bizde zaten karı koca iri yapılıyız hep dikkat etmek zorunda kalıyoruz ayrıca bende gebelik diyabeti vardı acaba ona bağlı bişey olabilirmi? 1 tabak dolusu yemek yiyor üstüne tekrar abur cuburu yok ama... bilmiyorum yaa havalar düzelsin en fazla 1 ay içinde bi götürelim biz.. doğum kilosunu soranlar olmuş 3470 ti... boy 52 cm.. yani bende gebelik diyabeti vardı diyet listeme tam olarak uydum hatta sadece 9 kilo aldım belkide dikkat etmesem 4,5 kiloyu geçerdi diyolar. çünkü 38. haftada aldı doktor. yani 40 haftayı doldursaydı bence 1 kilo daha kesin alırdı. teşekkürler yorumlarınız için. zor ya kimse anlamak istemiyor herkes çok tatlı çok şirin diye seviyolarda ilerde mağazalarda kıyafet denerken ağlayan neden dikkat etmedin anne diye hesap soran bir kızım olursa diye üzülüyorum :((
yoksa şu an görüntü obezite gibi değil sadece iri yarı bir kız bizde güğüm gibi derler öyle işte :)))

benim oğlum 2006 eylül doğumlu 1. sınıfa gidiyor 22 kilo civar boyu 1.20cm zayıf durmuyor çizelgede orta sıralarda benim boyum 1.70 eşim 1.84 bizim tarafımız uzun ama eşim tarafında en uzun eşim diyebilirim biraz genetik yani soya çekim ama bence doktora götür ne olur ne olmaz...

sizin iri olmanızda göz önünde tutulması gereken bir faktör tabiki..benim kızım 35 haftalıkken 55 cm doğdu ve 3.5 kilo idi minnoşum..şimdi 95 cm lerde..ben minyon olduğum halde yani.baba tarafınde uzun boy var o tarafa çekmiş..yinede hormonlara baktırmak en iyisi gibi değil mi..inşallah herşey yolunda çıkar canım

benim kızımda 5,5 yaşında.21 kilo 125 cm boyunda..
eşinizde sizde uzun olduğunuz için boyunun uzun olması normal ama banada kilosu fazla geldi.kilosunu göstermemeside o kadar önemli deil bence..

canım benim kızım; 4,5 yaşında ve 105 cnm çıkmıştı iki ay evvelki dr. kontrolünde..kilosu da 16800 gr. doğum kilosu da 4100 gr, boyu 55 cm'di..
ama yaşına göre; kısa ve zayıf değil, çünkü ana okulunda, sınıfında bütün çocuklar ortalama olarak aynı boy ve kiloda sayılırlar..sizin kızınız okula gitse birçoğundan iri duracak maşaallah :9: :nazar: :nazar:
şaka bir yana,
muhtemelen; babasıyla annesi gibi boylu poslu olacak güzel yavru da... benim bir yakınım da böyle, anne-baba ikisi de uzun ve iriler, çocukları şu anda 10 yaşında ama benimle aynı boy ve benden daha kilolu..
yavruna Allah sağlık sıhhat versin..:nazar::nazar:

Son düzenleme:
benim kızımda temmuz 2010 doğumlu.. geçen hafta boy 98, kilo 16,400 geldi.. ortalamada dedi dr... demek ki daha fazlada olabilir o yaşlarda..

arkadaşlar ben zaten boy kilo çizelgesine bakıyorum boyuda kilosuda ordaki en üst seviyeyi bile geçmiş, bebekkende ordakinden fazlaydı zaten... henüz bebek doktoruna yada endokrine götürmedik yani bebek doktoruna en son orta kulak iltihabı için gitmiştik 1 yıl oluyor nerdeyse... o zamanda danıştım nasıl beslenmeli diye ama görüntüde şişman durmuyor sadece iri kemikli bir kız duruyor zaten hareketleride büyük gibi 2,5 yaşında ama parkta falan 3,5 4 diyorum herkes inanıyor... yani gelişimide ileri sanki... bu arada abur cubur yemesin diyorsuuzda kızımı hiç cips çikolataya alıştırmadım zaten şekerli şeyleri çok sevmez kek pasta kurabiye bile yemez bisküvi hiç sevmez biraz cipsi seviyor onuda almıyorum ama tam bir sıcak sulu yemek hastası ekmekte çok yemiyor ama makarna ve pilav hastası :)) ayrıca bakıcı bakıyor ve onun evine gittiği için tam olarak ne yiyor bilemiyorumda herhangi bir kontrolüm yok çok endişeleniyorum endokrine götüreyim diyorum herkes (bakıcımız, komşular, kayınvalidem, iş arkadaşlarım) büyüyünce çırpar dert etme ne güzel işte bizde hiçbişey yediremiyoruz diyolar özellikle kayınvalidem ugraşmayın nesi varmış yavrumun diyor ama bizde zaten karı koca iri yapılıyız hep dikkat etmek zorunda kalıyoruz ayrıca bende gebelik diyabeti vardı acaba ona bağlı bişey olabilirmi? 1 tabak dolusu yemek yiyor üstüne tekrar abur cuburu yok ama... bilmiyorum yaa havalar düzelsin en fazla 1 ay içinde bi götürelim biz.. doğum kilosunu soranlar olmuş 3470 ti... boy 52 cm.. yani bende gebelik diyabeti vardı diyet listeme tam olarak uydum hatta sadece 9 kilo aldım belkide dikkat etmesem 4,5 kiloyu geçerdi diyolar. çünkü 38. haftada aldı doktor. yani 40 haftayı doldursaydı bence 1 kilo daha kesin alırdı. teşekkürler yorumlarınız için. zor ya kimse anlamak istemiyor herkes çok tatlı çok şirin diye seviyolarda ilerde mağazalarda kıyafet denerken ağlayan neden dikkat etmedin anne diye hesap soran bir kızım olursa diye üzülüyorum :((
yoksa şu an görüntü obezite gibi değil sadece iri yarı bir kız bizde güğüm gibi derler öyle işte :)))

ayy o güğüm gibi kızı yerim ben annesi, sen anlatırken gözümde canlandı da maşaallah çok tatlı akıllı bir çocuk..
yediklerinde bir fazlalık yokmuş cnm, artık havalar da açıyor, bakıcının ya da sizin imkanınız varsa parka bahçeye çıkartın bol bol oynasın enerjisini atsın ... çocuklar biraz da tv ve pc başında hareketsiz oturmaktan kilolanıyorlar...

sağol pamuk helva ama işte dediğim gibi bir arkadaşımın kızı var yüzü bebek gibi güzeller güzeli beyaz tenli ela gözlü ama kısa ve tombiş ve bu arada maddi durumları çok iyi annesiyle mayo almaya gitmişler tatile gidecekleri zaman. düşünsenize istediği mayoyu yada mayoları alabilir parası bol ama o kız kabinin içinde hıçkırklara boğulmuş hiçbişey almadan geri dönmüşler o kadar üzüldümki... öyle olur diye korkuyorum. allah korusun inşallah seneye zayıflar birazdaha hareketlenir yavrum benim.

pamuk helva güldürdün beni sağol canım allahta seni güldürsün parka falanda gidiyolar ama hiç kendini bozmuyorki biraz ağırcanlı yavaaaaaş yavaaaaaaaaş kaydırağa çıkıyor hadi kızım kay artık diyorum durda bi şu tarafa bakıyııııım diyo kaydıragın tepesinde peşinde bisürü çocuk sıraya giriyolar hadi artık diye bağırıyolar dönüyo durun yaaaaa ben şu uzaktaki amcaya bakiyooooooommmm diyo umrunda değil hayat sonra keyfi yetince ağır ağır kayıyor. geçen gün bi mağazaya gittik ünlü bir marka burda yazamıyorum galiba büyük bir yer hiçbir pantolon olmadı ya basenden çıkmıyor ya popodan anneeeee neden hiçbiri ommmmaaadııııı yaaa üsüldüüüüümmm diyo acaba bu oluymuuuuuu diye düşük belleri gösteriyo ama hiçbiri rahat olmadı eşofman altı alıp çıkıyorum artık napim, bu arada gözümde canlandı demişsinya saçlarıda kıvırcık lüle lüle dudaklarıda küçücük o tombul yanakların içine gömülüyo minnacık canım o benim... rabbim cümlemizin kuzusuna hayırlı ömürler versin, sağlık sıhhat versin inşallah.

pamuk helva güldürdün beni sağol canım allahta seni güldürsün parka falanda gidiyolar ama hiç kendini bozmuyorki biraz ağırcanlı yavaaaaaş yavaaaaaaaaş kaydırağa çıkıyor hadi kızım kay artık diyorum durda bi şu tarafa bakıyııııım diyo kaydıragın tepesinde peşinde bisürü çocuk sıraya giriyolar hadi artık diye bağırıyolar dönüyo durun yaaaaa ben şu uzaktaki amcaya bakiyooooooommmm diyo umrunda değil hayat sonra keyfi yetince ağır ağır kayıyor. geçen gün bi mağazaya gittik ünlü bir marka burda yazamıyorum galiba büyük bir yer hiçbir pantolon olmadı ya basenden çıkmıyor ya popodan anneeeee neden hiçbiri ommmmaaadııııı yaaa üsüldüüüüümmm diyo acaba bu oluymuuuuuu diye düşük belleri gösteriyo ama hiçbiri rahat olmadı eşofman altı alıp çıkıyorum artık napim, bu arada gözümde canlandı demişsinya saçlarıda kıvırcık lüle lüle dudaklarıda küçücük o tombul yanakların içine gömülüyo minnacık canım o benim... rabbim cümlemizin kuzusuna hayırlı ömürler versin, sağlık sıhhat versin inşallah.

kızım anasınıfına gidiyor bu sene,sınıflarında bir kız arkadaşı var.oda sizin çocuğunuz gibi iri yapılı,kızım o arkadaşının omzuna anca geliyor:1: öğretmenleri oldukça minyon öğrencisiyle nerdeyse aynı görünüyor..:1: ama bir tatlı anlatamam hani anasınıfa deilde sanki 4 e gidiyor gibi duruyor.annesinide bir gör ufacık:1:

içiniz rahat edecekse doktora gitmekte fayda var.yine tekrar ediyorum boyu normal(ortalamanıza göre) ama kilosu birazcık fazla

Dr. a götürsek mi diyorsunuz ama dogdugundan beri gelisimini takip eden cocuk dr yok mu? Ben de 1 yasini doldurduktan sonra sadece asilari ve genel kontrolü icin doktorun belirledigi tarihte götürüyordum. Mutlaka boy kilo ölcümü yaparlar..

Kizinizin kilo fazlaliginin sebebi ne? Abur cubur, genetik, hormon problemi de olabilir. Yerinizde olsam mutlaka götürürdüm bir cocuk uzman doktoruna. Benim kizim da hep 6 ay ilerideydi kilo olarak.

.Îlerisi icin endiselendigimden yeme icmesine hep dikkat ettim. Bir kere cips, bisküvi, cikolata, gazli sekerli icecekler, bu jelibon tarzi sekerlemeler feci sekilde zararli. Ben hicbirini yedirip icirmiyorum. Tabi ki keksiz kurabiyesiz de cocuk büyümez. Kendiniz yapin evde. Beyaz un yerine tam bugday unu, beyaz seker yerine pekmez, esmer seker ya da bal koyun. Nutella falan mümkünse hic vermeyin. Tahin pekmez karisimi da nutella gibi oluyor. Mesela cikolatayi tablet ve bitter olarak alin eve. Istedigi zaman kücük bir kare verin. Kahvaltida tam bugday ekmegi verin. Beyazlatilmis dogal olmayan birseyi koymayin sofraniza. Ben valla kayinvalideme .uyuz olurdum devamli " ben hazir hicbirsey sokmam eve" diyor diye. Simdi hak veriyorum kadina. Hic üsenmez iki cesit corba yapar. Kek börek pasta hic almaz oturur kendi yapar. Son olarak kahvaltida ya da yatmadan kusburnu, papatya, .ihlamur, rezene cayi verebilirsiniz icine taze zencefil koyarak. Sallama poset degil de bitki olarak alin.

Bana fazla geldi kilosu, bana fazla gelmesini bırakın gerçekten de fazla.

Benim kızım 5 yaş 3 aylık,

Boyu 111 cm. Kilosu 18.900 gram.

Bence bir doktora götürmekte fayda var.

Persentil değerlerine göre 2,5 yaşındaki bir kız çocuğu,

BOY

Normal değer, 90.8 CM

Alt değer, 81.5 CM

Üst değer, 96 CM

KİLO

Normal değer, 13.100 KG

Alt değer, 9.900 KG

Üst değer, 16.300 KG.

olmalı.

Son düzenleme:

Ben cevap yazdiktan sonra okudum bunu o nedenle abur cubur hakkinda yazdiklarimi geri aliyorum. Siz disiplinlisiniz ama bakiciniz ne alemde bilmiyorsunuz. Ben tv seyrederken sussun diye her istedigini veren biri mi? Havalarin isinmasini niye bekliyorsunuz? Baskalarinin ne dedigine bakmayin evlat sizin. Biz bu yasta 5-6 kilo aldigimiz zaman bunalima giriyoruz. 2,5 yas icin 5-6 kg. fazla. Yani simdi tam hesap yapamadim ama galiba 60 kg olmasi gereken birinin 80-85 kg olmasi gibi birsey. Boyunun uzun olmasi kilosu da fazla olabilir anlamina gelmez. O yazdiginiz cümleyi ben anneme hep söyledim 10 lu yaslardan itibaren. Niye dikkat etmedin anne diye. Bilincli bir annesiniz en kisa zamanda götürün doktora. Belki yememesi gerekenler diye liste verir. Bakiciniza da dikkat edin bu sürecte.

benim oğlum 2006 eylül doğumlu 1. sınıfa gidiyor 22 kilo civar boyu 1.20cm zayıf durmuyor çizelgede orta sıralarda benim boyum 1.70 eşim 1.84 bizim tarafımız uzun ama eşim tarafında en uzun eşim diyebilirim biraz genetik yani soya çekim ama bence doktora götür ne olur ne olmaz...

Oğlunuzun benim kızımla aralarında 1 yaş 3 ay var.

Bizimde boyumuz 11 cm. kilomuzda 18.900 gr.

masallah biraz fazla gibi hem boy hem kilo
Benim 2007 mart dogumlu kizim 19 kg boyu 111 cm
Kisa durmuyor daha kisalari var
Doktora goturuyorsunuzdur birsey demiyorsa sorun yoktur

bu cumartesi allahtan bişey çıkmazsa doktora götürmeye karar verdim arkadaşlar doğru söylyüyosunuz sonucu size aktarıcam ama korkuyorum inş tahlillerde falan bişey çıkmaz. inş herşey normaildirde sadece diyet verir. ama işte bizim bakıcı biraz bizi kaale almıyo gibi yaaa mesela kahvaltıda yumurtayı çok sever benim kızım bende oraya 15 günde bir alışveriş yapıyorum yumurtayı biraz fazla alıyorum 10 aydır bakıcıda diyorum işte xxx abla ben fazla alıyorum ama senin kızla beraber yiyecekler diye sakın 1 yumurtadan fazla verme bu yumurtayı çok seviyor dedim gecenlerde sordum 1 yumurta dimi dedim gayet rahatt yooooo bazen 2 yumurta yiyo diyooooo :((((((
bişey olmaz aman canım sizde bizim komşunun kızda böyleydi bak nasıl çırptı ben ona yazın kilo veridirim parkta diyor yani diyorum dinlemiyor... ağlıyor diyor.... bende neden ağlamıyor peki ben diyorum bitti kızım baban gelirken alsın tamammı bitanem diyorum bazen eşimi arayıp diyor gibi apıyorum masus unutuyor. sebze yap diyorum benim çocuklarda eşimde sebze yemez diyor ben haftasonları hep sebze yapıyorum bari ben yedireyim diye.

benim ufak oğlumda boy ve kilo olarak yaşına göre fazla hatta dr sınıf atlamış diyor ama seninki baya baya fazla bence götür benim büyük oğlum 4,5 yaşında ve 19 kilo

Back
X