Kızımın bu duruma alisamamasi beni mahvediyor

Alışması lazımdı ama evde belli ki sıkılıyor . Oyun gruplarını deneyebilirsin veya sen işe giderken kreşe bırakırsın öğlene kadar orda oynar eğlenir ve öğlende bakan kişi elinden tutup yürüte yürüte getirir . Ha yürümek olmaz diyorsan servise yazdır . Anneler işe , çocuklar okula gidiyor dersin . Zor biliyorum benim büyük oğlum çok sakindi ama küçüğüm bacaklarıma yapışırdı , sen okula git anne evde dursun derdi bakıcısına .

1 seneyi geçti memurum. 3 yasinda kizim var. Ben işe başladığımdan beri işe gitmeme alışamadı. Bazen uyurken gidiyorum bazen uyanıkken. Uyanik oldugunda Gel beni kapıdan gönder, işlerimi halledip geleyim, geldiğimde oyun oynariz vs diyorum. Her işten geldiğimde belki 50 defa soruyor. "Yarın işe gidecek misin?" Bazen cok iyi ama çoğu zaman böyle.
Esim ve ben isten geldiğimiz zamanlarda dışarıya çıkarıyoruz gezdiriyor oyun oynatiyoruz ama gel gelelim bu sonuç değişmiyor. Virus muhabbetinden dolayi annem ve kayinvalide dönüşümlü bakıyordu. Yakında kreşe vereceğim. Hem kendi anne ben okula gitmek istiyorum diyor bazen de sen yanımda olacaksan giderim diyor.
Bana aşırı bir şekilde bağlı ve benim iş durumuma alışamadı. Bu sabah yine uyandı ben gidene kadar lütfen gitme anne işe diye hüngür hüngür agladi. İçim parçalandı. Kazanıp işe girdiğimde pişman oldum.
her çocuk anneye bu yaşlarda çok bağlı orasını anladım. ama çocuklar belirli bi yaştan sonra buna alışırlar. çocugunuz çok mu küçük? birde niye size bu kadar bağlı?

Yazdıklarınızda kendimi buldum adete ve içim gercekten ferahladi. Bu durumu tek benim yaşamadığımı, zamanla geçeceğini birilerinin hayatında okumak guzel geldi. Mutlaka yaşayan vardır onu tahmin edebiliyorum ama bizzat okumak umutlarımı yesertti. Kazandigima sevinemedim bırakmayı düşündüm ben de. Ama ileride büyüdüğü zaman benim evde oturmam ona bir fayda saglayamayacak aksine çalışmam onu da buyuturken maddi kolaylık sağlayacaktır Umarım bunları ilerde anlar 🤲
Yaşadığınız vicdan azabını çok iyi anlıyorum, ama bu vicdan azabı asla bitmeyecek bir duygu zaten, çalışsanız ona yeterince vakit ayıramıyorum diye vicdan azabı yaşayacaksınız, çalışmasanız çalışsaydım belki onu daha iyi şartlarda yetiştirebilirdim daha fazla imkan sunardım diye vicdan azabı duyacaktınız. Annelik ölene kadar çocukları için vicdan azabı yaşamaktır. Hele ki atanmış memur olmuşsunuz, sakın işi bırakmayın. Emin olun büyüyünce sizi anlayacak, benim kızım şimdi akşama kadar derste, sabahtan akşama benim evde olmamın ona ne faydası var şu an? Rahat olun, bu günler geçecek, kızınızı arkadaşınız gibi yanınıza alıp avm'lerde gezerken, maddi imkanınız olduğu için birlikte gönlünüzce alışveriş yaparken, oturup onunla arkadaş gibi kahve içerken birlikte çok mutlu olacaksınız :KK68:

Back
X