Kızımın eski annem babam vardı takınsı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
icinizin rahatlmasi acisindan destek alin bence..bende hayalperest bi insanim fazlasiyla..simdilerde anksiyeteyle ugrasiyorum..alakasi olurmu bilmiyorum ama belki bir sikintinin onune gecersiniz

Bu zamana kadar götürseydiniz pedogog a keşke. İçiniz rahatlardı en azından. Ama kötü bir şey değil merak etmeyin hayal kuruyor. Ve hayal gücünün farklı hayatları kavrayabilmesi onları şekillendirebilmesi çok güzel bir şey. Bence fazla önemseyip üstüne gitmeyin bu konunun bir yerden sonra sıkılıp unutucak. Tek çocuk mu, arkadaşları var mı kreşe falan gidiyor mu?

Benim küçüklüğüm hayali arkadaşlar ve kardeşlerle geçti. Hala hepsinin adını tüm özelliklerini hatırlıyorum. Hayal gücümüzde ürettiğimiz bir şeyi her defasında farklı anlatmamız zaten söz konusu olamaz. Ben hala o zaman anlattıgım tüm özellikleri aynen anlatabiliyorum.

Ben kendimi yaşıtım arkadaşlar uydurup onlarla oyun oynardım. Devamlı ellerinden tutar sokakta öyle yürürdüm kendi kendime onlarla konuşurdum. Annem de üç harflilere bulaştı diye beni hocalara okuturdu :D Kadın bana bakıp bakıp ağlıyodu.

Bir arkadaştan sıkılırsam ateşlendi hastaneye kaldırdım orda öldü gibi bi yalan uydurup yenilerini yaratırdım kafamda. :D Okula başlayana kadar devam etti benim durumum okulda çok fazla iletişim problemi yaşadım. Hayali arkadaşlardan sonra gerçeklerine alışmak zor oldu ama geçiyor.

Sizinki de kendine ebeveyn yaratmış. Gerçekten enteresan ve güzel bir şey bu. Bi yetenek, her çocuk yapamaz. Belki de kafasında ideal ebeveyni yaratıyor belki de sizin ona nasıl davranmanız gerektiğiyle ilgili ipuçları veriyor. Bunun için üzülmenize gerek yok..

Pedagoglar bunun çok iyi bişey olduğunu söylüyo ama annemin tepkilerinden hep suç işliyomuşum hissindeydm. Siz davranışlarınıza dikkat edin. Sorular sormayın. Nasıl davranacağınız konusunda biz uzmana danışmak en güzeli..

bizim uzak bir tanıdığımızın başına gelmişti bu. kızları daha çok küçük yaşta olduğunu söylemesine rağmen, önceden başka bir hayatı olduğunu 3 çocuğu olduğunu anlatıp duruyordu. hatta bir kardeş mevzusu vardı. annesi arkadaşlarıyla bunu konuşuyormuş. çocuk demiş ki ben doğurdum 3 tane kanlı canlı kucağıma verdiler :53: onlar pedagoga götürdüler uzun süre. şimdi çocuk ilkokulda ve artık böyle şeylerden bahsetmiyormuş, tamamen unutmuş. doktor şart yani anlayacağınız.

Muhtemelen herkesin dediği gibi hayal gücü çok geniş veya ilgiyi kaybetmemek için böyle şeyler uydurmuş, başka bir yerden duymuş kendine uyarlamış vs. Ama yine de "çocuktur, hayal kurar" deyip geçmemek lazım. Çorum'da bir köyün ismini falan bilmesi ilginç geldi bana, nereden duyacak veya o yaşta Çorum köyünü mü araştıracak. Ne bileyim.

Yanlış anlamayın ama biraz korktum ben, küçük çocuklar nedense çok mistik gelir. O nedenle özellikle o yaş grubundaki çocuklardan biraz korkarım.

Bence bir pedagogtan fikir alın.

kızınızın hayal gücü uç noktalarda olabilir..
ama yinede bi pedagoga görünseniz ne çıkar ki hayal gücü kaybolmaz ya:31:

Bahsettiğiniz isimlerin, mekanların geçtiği bir masal dinlemiş, bir film/çizgi film vs. izlemiş, ya da anaokulundan bi arkadaşından buna benzer bir hikaye duymuş, dinlemiş vs. vs. olabilir mi bi araştırın bakalım. %90 böyle bir olaydan etkilenmiş ve bunu kendine benimsemiştir. Endişelenmeyin, bu yaşlarda çok çok normal.

Evet anlattığınız herşeyi yapıyorum hatta eski videolarını fotolarını açtım izlettim bak senlede böyle oynardık sende emeklerdin sanada bu beşikten almıştık falan diye kardeşini çok seviyor tabiki her çocuk kadar oda kıskanıyor o konuda aşırı bi sorun yaşamıyoruz aradaki dengeyi sağlamaya çalışıyorum. Benim sizle paylaştığım konu çok ayrı bu olay başladığında 3 yaşlarındaydı ozanlar çok ayrıntı vermezdi bu köy ismini falanda bu sene çıkardı ailesinin trafik kazasında öldüğünü falan söylüyor tek çocukmuş falan ama bazen arada bazı şeyler yakalıyorum mesela ben bi arkadaşıma eski bi olayımı anlatıyorum oda etrafımda ise eğer o ara günler hatta aylar sonra anne eskiden böyle böyle bişey vardı ben senin karnındaydım ozam ben hatırlıyorum falan gibi şeylerde uyduruyo dedim ya ilgi çekmeyi seven bi çocuk aile içinde tek torundu çok ilgi manyağımı yaptık çocuğu acaba diyorum.

Bazen olaylar bağlantılı olabiliyor yani kardeşini kıskandıgı için bu tepkiyi vermiş olabilir çünkü her çocuk farklı tepki verebilir kardeşine zarar verme anne babayı paylaşamama sürekli ilgi odağı olmaya çalışma gibi belkide sizin kızınızda bu tepkiyi vermiştir diye düşündüm :/
Ama Evet bencede tamda dediğiniz gibi zaten genelde her ailede ilk çocuğun yeri ayrı olur ve ilgi çekmeyi seviyorsa ilgi çekme yöntemi olarak bunu kullanıyor yani sorunun kaynağı fazla ilgi :/

Aklıma izlediğim bir film geldi, Çağan Irmak'ın SENİ BEKLERKEN.

Konuya ilgi duyan arkadaşlar izleyebilirler güzel ve değişik bir film.

ben de küçükken zengin bir ailenin evlatlık verilen kızı olduğuna inanıyordum :31:
yaşım oldu 23 hala inanıyorum :31:
zengin ailem artık gelip alsa beni keşke :52::52::52::52:

Bende bir pedagogla gorusmeniz gerektigini dusunuyorum. Cogu arkadas bircok tanidiginin basina geldigini ve onemsiz oldugunu soylemis, demekki olabilen seyler bunlar ama icinizin rahat etmesi acisindan bir uzmanla gorusun derim. Yeni bebeginiz de varmis. Demissiniz kizimiza cok ilgi gosterirdik diye, o ilgiden sonra yeni gelen bir bebek onu sarsmis olabilir ve dikkat cekmek icin yapiyor olabilir.

Bilemiyorum inancli bir insansaniz ( ki ilk mesajinizdan oyle anladim) Kur'an-i Kerimde reenkernasyonun olabilirligine dair tek bir pozitif aciklama yok. Olamaz cunku insanin dogumdan onceki alemden dunya hayatina, ordan da ahiret hayatina kadarki sureci net bicimde anlatiyor zaten. Onun icin reenkarnasyon secenegini aklinizdan cikarin derim.

Reenkarnasyona inanan arkadaslar olabilir. Herkesin akli, bir dusunce yapisi, bazi tecrubeleri var. Kimseye inandigi seyden oturu saygisizlik yapamam. Ama benim dusunce yapim icin diyorum reenkarnasyon (ki gercek oldugunu dusunmuyorum ) insan hayatina eziyetten baska birsey degil.

Bu sekilde bir hayat surulur mu Allah askina ? Hem o kisiye hem de cevresindekilere cok buyuk zulum. Bugun bir yakinimizi kaybetsek, simdi nerde nasil olarak dogdu, kiminle ne yapiyor diye dusunmek hassas insanlarin kaldirabilecegi bir durum degil. Insana kafayi yedirir.

Son düzenleme:
çocuklarin hayali arkada$lari olabiliyor diye biliyorum, yani olmasi normalmi$
sizin durum daha masum, en azindan butun gun tek ba$ina konu$muyor yaninda biri varmi$ gibi

pedagog yardimi alirsaniz belki daha iyi olur, zarari olmaz en azindan
buyuk ihtimalle fazla kurcalmayin derler nherhalde
15 yasinda buna inanmaz herhalde senin kiz :)

Şuan yazdığınizi anneme soyledim bana aslinda sana birsey soylicem benimde baska ailem üç erkek iki kiz kardesim vardı penceremizi evimiz bahcemiz nasil öldüğümü bile hatrlıyorum annemin ismi bu babamin ismi bu ...baya anlatti sok oldum yani ama çok küçükken tamamen hatırlıyomus ailesi umursamadigi icin unutmus gitmis bazen yine düşünüyorum yaşadıklarım neydi ama Allah bilir diyor çok tuhaf! :/

pedagoga götürmekte bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. öğretmeni biraz baştan savmış gibi. sonuçta pedagog hiç bir şey yapmayacak, sadece dinleyecek, onu anlamaya çalışacak.. eğer hayalse hayallerini de etkilemeyecektir.. gerektiği yerde gerçeği gösterecek, yoksa da hayal kurmasına devam ettirecektir.. o yüzden bence götürün derim..

Reenkarnasyona inanmam.Ruhlar karaborsaya mı düştü de dünyaya 2. el ruh yollanıyor :1:

Bence tamamen çocuğun hayal dünyası.Bi haber mi izledi mesela.Ya da ne bileyim Müge Anlı bile olabilir
Bilinç altına işlemiştir.
Bir uzmanla görüşülmeli.

Bende küçükken izlediğim dizilerden etkilenir.Hayatımın bir dizi annemin babamın birer oyuncu olduğunu düşünür.Bir gün bu dizi bitecek,gerçek aileme gideceğimi sanırdım.

Merhaba hanımlar
5,5 yaşında bir kızım var ve 3 yaş civarıydı bir iki kez anne benim başka annem babam vardı biliyomusun demeye başladı nasıl yani kızım dedim sizden önce başka annem ve babam vardı isimleri ayşe ve Murat tı dedi biz köyde yaşardık dedi önceleri pek ciddiye almadım çizgifilmlerden etkileniyor hayal kuruyor falan dedim şimdi 5 yaşında bu konuyu kendi açmıyor ama hala sorduğumuzda konu hiç değişmeden anlatabiliyor yaşadığı köyü annesini babasını kendisini onların öldüğüne ve sonra bizim çocuğumuz olarak doğduğunu idda ediyor inatla soruyorum karmaşık şekilde fire verirmi afallarmı acaba hayalmi kuruyor diye hiç taviz vermeden aynı şeyi şaşırmadan anlatıyor şaşırıp kalıyorum kimileri reankarnasyon falan diyor ama ben mantıkende dinende bu konuya inanmıyorum özellikle böyle bişeyle karşılaşan birileri varmı aranızda sizce neden böyle davranıyor anaokul öğretmeni kızımın hayalgücünün çokmfazla olduğuna ve bunu engellememem gerektiğini söylüyor bunu iyi bişey olduğunu söylüyor sınıftada bi kaç arkadaşına anlatmış bi fikri olan yazsın lütfen...

bence çocuğunuzu bir pedegoga götürün en azından sizin içiniz de ferahlar..bu konuyla ilgili çocuğunuza da soru sormayın ..siz sordukça hayal ise bile o da anlata anlata buna inanacaktır..ilginizi çektiğini fark ettikçe bu onun daha çok hoşuna gidecektir..bence rüyasında görmüştür ya da hayal etmiştir..bu yaşlarda çocuklar gerçekle hayali pek ayırt edemezler..yalnız okulda arkadaşlarına da anlatması biraz tuhaf..yine de bir pedegoga götürün bence..

Şimdi ki çocukların hayal dünyası çok geniş
Amcamın oğlu izlediği çizgi filmde ki itfaiyeci karakterine giriyor belki 3 gün çıkmıyor o ruhtan :)
İsmini bile söyletmiyor itfaiyeci ismini söylüyoruz
Annesine bile sen şu sun diyor sıkıyorsa değilim desin
Kendi hayal dünyasında herkesi başka karaktere sokuyor

bigün annemin arkadaşını oğlunun kreşinden aramışlar konuşmak için
kadın gittiğinde "acınız çok büyük,anlıyorum ama lütfen çocuğun yanında bu şekilde ağlamayın.Çok etkileniyo" diye uyarmışlar.
Ne ağlaması ne oluyo falan şaşırmış tabii..
meğer oğlu her allahın günü anlatıyomuş annem hamile kaldı ama ölü doğdu,gömdük.Annem hergün ağlıyo,bazen mezarlığa beni de götürüyo" diye. Bi de ölü doğum olayından sonra babasının annesini dövmeye başladığını söylüyomuş
oysa bunlar yok,gayet mutlu bir ailesi var..
bilmiyorum sonra ne oldu,yazınızı okuyunca geldi aklıma yazdım..
bu arada bende korktum sizin kızınızdan,hatay yakınlarında falan mı oturuyosunuz onu da merak ettim.Bu tarz olayların genelde oralarda olduğuna dair birkaç program izlemiştim...

bigün annemin arkadaşını oğlunun kreşinden aramışlar konuşmak için
kadın gittiğinde "acınız çok büyük,anlıyorum ama lütfen çocuğun yanında bu şekilde ağlamayın.Çok etkileniyo" diye uyarmışlar.
Ne ağlaması ne oluyo falan şaşırmış tabii..
meğer oğlu her allahın günü anlatıyomuş annem hamile kaldı ama ölü doğdu,gömdük.Annem hergün ağlıyo,bazen mezarlığa beni de götürüyo" diye. Bi de ölü doğum olayından sonra babasının annesini dövmeye başladığını söylüyomuş
oysa bunlar yok,gayet mutlu bir ailesi var..
bilmiyorum sonra ne oldu,yazınızı okuyunca geldi aklıma yazdım..
bu arada bende korktum sizin kızınızdan,hatay yakınlarında falan mı oturuyosunuz onu da merak ettim.Bu tarz olayların genelde oralarda olduğuna dair birkaç program izlemiştim...

Bende çok şey uydururdum eskiden ama anlattığınız olay çok fazla .
Çocuk zirve yapmış .
Reenkarnasyona ne yok diyebiliyorum ne var .
Çok ilginç :18:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X