bu da bişey mi ? siz benim kızımın söylediklerini duysanız heralde geceleri uyuyamazdınız ..
mesela örnekler ;
bu gece uyurken tuğba geldi anne ,odamdan bişey aldı çıktı ,bağırdım ama duymadı

senin bazen babam olduğunu düşünüyorum anne

ben bebekken herşeyi hatırlıyorum ,manastıra gitmiştik birlikte hatırladın mı anne ..:26:
benim adım aslında mariaymış ,sen neden adımı değiştirdin ki benim
oyuncakları ile oynarken kurduğu cümleler hele oldukça tuhaf ,
gel bakalım filona ( kendi uydurduğu isimler ) lena ile kaf dağına çıkacaksınız ,büyülü iksirden içip ikinizde ölümsüz olacaksınız ..
uykuda konuşmalar ,senin orda ne işin var ,hey gel diyorum sana ,beni burda mı bırakacaksın..
sabah kalktığında anlattığı rüyalar : anne karanlıktayım ,hiç ışık yok ,sadece bir saat var duvarda ve saat 3 ,bugün dikkat et 3 te bişey olacak ..
ve hatırlayamadığım bir sürü hayal ürünü ,ve kızım henüz 6 yaşında .inanılmaz bir dünyası var ,hayali hayvanları var ,ve pedagog çok zeki olduğunu ,onda hiçbir sorun sezmediğini ,bu gibi şeylerin çocuklarda sıklıkla yaşanabileceğini söyledi ..
izlediklerinden ,yaşadıklarından parçalar alıp kendi hayatına uyarlıyor ,bazen isviçre prensesi olduğunu bazen denizkızı , bazende küçük bir kedi olduğunu söyleyip dakikalarca hiç konuşmadan miyavlayarak yerde yaşayabiliyor ..

ben onunla tekrar büyüyorum ,onunla öğreniyorum birçok şeyi tekrar ..bildikelrimi bile unutturuyor bana ..