Kızımın eski annem babam vardı takınsı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
çeviri yapabilecegimiz bir yer varmı peki ingilizcem zayıf ve çok merak ediyorum yazılanları

Onu degılde baska hıkayelerı okudum cok etkılendım neredeyse bu olayın tamamen bunlarla örtüştüğüne inandım bende :30:

aslında oglum 2.5 yasına kadar yanı bende tabıkı annemlerde yasadık ama bunları tamamen unutmus olması bana tuhaf gelıyor cunku kendısı o donemde babasının askerde olduğunu düşünüyor

çocukların zihnini anlamak güç ,kendince bir dünyaları var ,ve neye inanmak istiyolarsa ona inanıyorlar ,bence sizin oğlunuzda garipsenecek bişey yok ,kimbilir içindne neler geçiyor bilemeyiz ..

benim kızım bu ara Allah'ı soruyor sürekli ,ben bile cevap veremiyorum çoğu soruya,
evi varmı ,kızmı erkek mi ,gökyüzünde nasıl yaşıyor ,ne yiyor ,havada nasıl duruyor ,kuşmu ki o uçabiliyor gibi,

ben hepsine tek cevap buldum ,onu söylediğimde susuyor genelde ,Allah bir insan değil ,nasıl biri olduğunu hiçbirimiz bilemeyiz ,çünkü onu görmedik,iyi insanlar olup cennete gidersek göreceğiz ...

cevabım bir çocuğa verilebilecek cevaplar içinde ne derece doğru bilmiyorum ama yinede böyle söylüyorum daha fazla sormaması için ,aklı iyice ermeye başlayınca bu konuda iyi bir eğitim vermeyi düşünüyorum ,şimdi oyun çocuğu o ,aklı basmaz diye bu şekilde anı kurtarıyorum ..

fakat o kadar bilincinde ki herşeyin ,Allahı ona günlük yaşamın içinde anlatmaya çalışıyorum ,mesela onu severken ,saçların çok güzel aşkım ya ,nasıl böyle güzel olabiliyorsun ,kim yaratmış seni böyle güzel dediimde hemen Allah diyor ..yani böyle sorular sorarak ona Allahın varlığını ve bizleri onun yarattığını bir şekilde empoze etmeye çalışıyorum ..:34:

konudan korktum konuyu geçtim yorumları okudukça daha çok korktum ilk kez böyle şeyler kk dan duyuyorum:53:

Merhaba hanımlar
5,5 yaşında bir kızım var ve 3 yaş civarıydı bir iki kez anne benim başka annem babam vardı biliyomusun demeye başladı nasıl yani kızım dedim sizden önce başka annem ve babam vardı isimleri ayşe ve Murat tı dedi biz köyde yaşardık dedi önceleri pek ciddiye almadım çizgifilmlerden etkileniyor hayal kuruyor falan dedim şimdi 5 yaşında bu konuyu kendi açmıyor ama hala sorduğumuzda konu hiç değişmeden anlatabiliyor yaşadığı köyü annesini babasını kendisini onların öldüğüne ve sonra bizim çocuğumuz olarak doğduğunu idda ediyor inatla soruyorum karmaşık şekilde fire verirmi afallarmı acaba hayalmi kuruyor diye hiç taviz vermeden aynı şeyi şaşırmadan anlatıyor şaşırıp kalıyorum kimileri reankarnasyon falan diyor ama ben mantıkende dinende bu konuya inanmıyorum özellikle böyle bişeyle karşılaşan birileri varmı aranızda sizce neden böyle davranıyor anaokul öğretmeni kızımın hayalgücünün çokmfazla olduğuna ve bunu engellememem gerektiğini söylüyor bunu iyi bişey olduğunu söylüyor sınıftada bi kaç arkadaşına anlatmış bi fikri olan yazsın lütfen...
çocuğun doğru söylüyor o yaşta bir çocuk durduk yere böyle şeyler anlatamaz..reankarnasyon bunun adı..benim arkadaşımın annesi yaşlıca bir kadındı,onunda başından geçmiş bir olayı anlatmıştı o teyze....şimdi bende bunu size anlatsam vakit alır..kısacası inanırım böyle şeye..

çocuğun doğru söylüyor o yaşta bir çocuk durduk yere böyle şeyler anlatamaz..reankarnasyon bunun adı..benim arkadaşımın annesi yaşlıca bir kadındı,onunda başından geçmiş bir olayı anlatmıştı o teyze....şimdi bende bunu size anlatsam vakit alır..kısacası inanırım böyle şeye..

sizin söyleminize göre benim kızım da periler ülkesinde yaşayan ,üstün güçleri olan kanatlı bir peri kızı mı şimdi :26:
ha bazende deniz kızı oluyor ,sanırım çift ruhlu ,peki deniz kızlarına inanırmısınız ?????????

ahahahah zilliye bak sen :16: benim kız gibi desenize ,sanırsın kraliyet ailesinde şatolarda yaşıyor ,uçan atlar ,peri tozları ,gökkuşağı üzerinde yaşamak ,acayip acayip şeyler ,aynen hep yabancı isimler ,yeni bir oyuncağı olduğunda ben ayşe fatma koyarım o hemen bunun adı ,alora olsun yada işte lidyana olsun ,demekki garipsememek lazım ,bu zamanın çocukları böyle demekki :34:

Evet kardeşine hamileyken isim düşünüyorduk illa ya layla yada selestia olacak diye tutturmuştu he bi kerede halası nişanlanmıştı 2 sene önce falan videosunu izliyoruz benimki başladı ağlamaya herkes diyoki bak ya çocuk anladı halasının evleneceğinş gideceğini ağlıyor dedim ki o onun için ağlamaz benle inatlaşıyolar yok oyüzden işte diye. soruyoruz Cvp yok en son başladı itirafa neden herkes gelinlik giymiş evlenmişte o neden evlenememiş neden herkesin kocası varmışda neden onun yokmuş basmıştım kahkahayı :)) dediğiniz gibi zaman değiştikçe hayallerde değişiyor demekki bizim hayallerimiz nerde onlarınkiler nerdeeeeee :)

Konu ilgimi çekti, anneme de anlattım. Reenkarnasyona hem mantıken hem de dini bir açıklama olmadığı için bizde inanmıyoruz. Ancak annem televizyonda bir programda bu konuyu tartışıyorlardı, din hocasıda vardı bu tür olaylar hakkında güzel açıklamalar yapıyordu. Dünyada nedendir bilinmez bu tür şeyler oluyor,dedi. Pedegog dışında ben olsam araştırırdım, duramazdım. Çocukların hayal gücünün sınırları yok biliyoruz ancak farklı bir olayda olabilir, her seferinde aynı şeyleri anlatması da ilginç..

yazdıklarınızı okudukca erkek arkadasımı arayıp hadi tamam artık her seye kabulum evlenelim diyesim geldi :))
kızınızla övünün bence :nazar:
o eski koy vs hikayesini de kulak dolgunlugu ile farklı parcaları birlestirip oyle bir sey uydurmustur, uzmeyin tatlı canınızı

:))) teşekkür ederim bende bütün yorumlarımda belirttin zaten bende kesinlikle hayal gücüne bağlıyorum dünde gelmiş bana anne biliyomusun ben özel bi çocuğum özel olarak doğdum diyo Allah Allah dedim şimdide bu mu çıktı nerden çıkarıysun diyorum sırıtıyo öyle işte diyo tam şapşik sanırım benimle dalga geçiyo kafa buluyo eğleniyo :)) :52:

sizin söyleminize göre benim kızım da periler ülkesinde yaşayan ,üstün güçleri olan kanatlı bir peri kızı mı şimdi :26:
ha bazende deniz kızı oluyor ,sanırım çift ruhlu ,peki deniz kızlarına inanırmısınız ?????????

Siz nerden hak buluyorsunuzda baska insanlarin inançlariyla dalga geçiyorsunuz?

Bende Allaha inanmiyorum, simdi sizin dininizi peri masaliylami karsilastirim?

Arkadasim yanlis anlamani istemem beni ama ben eylul arkadasin mesajinda bir dalga gecme goremedim. Niye kizdin ki simdi bu kadar ?

Yıllar önce reenkarnasyon konusunda bir program vardı. Bir kişiyi hipnoz ediyorlar şurda yaşadım, şunu yaptım, adım şu şu, herşeyi o kadar net anlatıyor ki inanmayan bir insanın bile inanası geliyor. Sonra araştırdılar burda böyle biri öldü mü diye ama o isimde biri çıkmadı. Tabi söylenenlerde dolayısıyla doğru çıkmadı. Bunun nedeni neydi ben de bilmiyorum. Vardır ya da yoktur diyemem ama yok diyemediğim için var olma ihtimalini araştırırım.

6 yaş altı çocukların algıları güçlü olur. Doğru ya da değil, kestirip atmadan önce araştırmak ve bir pedagoga götürmek gerekir.

neye inanmak istiyorsanız ona inanın ,dinimide istediğiniz şey ile kıyaslayın mühim olan benim inandığım :34:

https://notendur.hi.is/erlendur/english/cort/Replication_Studies_of_Cases.pdf

buyrun makale bu.
sayfa 3'te engin sungur(bahsettiğim küçük çocuk)
anlatmaya başlıyor.

makale için teşekkür ederim, çok meraklıyımdır böyle şeylere ben, okuyacam birazdan :34:

ben de geçmişte reenkarnasyonla, hipnozla ilgili çok program izlemiştim. önceden çok programlar yapılırdı bununla ilgili... hipnozda bahsedilen şeylerin beynin kurmacası olduğuna inanırım ama bazı arkadaşların bahsettiği gibi barış manço ile ilgili, sabancı ailesinin ölen kardeşleriyle ilgili programları izlemiştim. şahsen o zaman barış mançoyum diyen çocuğa inanmamıştım, onunki daha çok hayalperestlik gibiydi, veya öğretilmiş gibiydi :1: sbncılarla ilgili konu da tam reenkarnasyon değildi de hamile kadın doğum yapmadan önce ailenin öldürülen kardeşini görüyordu rüyasında, ben senin çocuğun olarak dünyaya gelcem gibisinden. hatta kadın öldürülen kişiyi ilk kez rüyamda gördüm daha önce tv da falan görmemiştim öldürülünce tvda gördüm haberlerde demişti. sonra bebek doğduktan sonra öldürülen o kişiye benziyor falan diyorlardı, annem de benzetmişti hatta. aradan seneler geçti o bebeğin yüzünü hala anımsıyorum :1: ürkütücü şeyler cidden.

bir de şunu ekliyim. reenkarnasyona inanıyorum veya inanmıyorum gibi bir şey diyemem çünkü bu tür vakalarda 3-5 yaşlarında çocuklar geçmişte olmuş bitmiş bazı olayları, ölmüş kimseleri ayan beyan söylüyorlar etrafındakilere. bunun adına reenkarnasyon diyelim, veya ibret diyelim her neyse bunun bir izahı olmalı. yani o yaşta bir çocuk benim karım var çocuklarım var şurada burada oturuyor diye söylemesi ve hiç tanımadığı bu kimseleri biliyor olması normal şartlarda açıklanamayacak bir olay. şahsen efsane olduğuna da inanmıyorum bu olayların, çünkü bunları araştıran, şahit olan ciddi bir akademik kesim var gördüğümüz kadarıyla.

Benim abimin kızı da 5 yaşlarındayken ağlayarak aynı şeyi söylüyordu. Benim başka annem babam var diyordu.
Ne yapacaklarını şaşırdılar. Çok panik oldular. Ama üstüne gitmeyin, normalmiş gibi davranın dedim. Konuyla ilgili sorular sormayın.
Eğer dediği gerçekten doğruysa, yani hayal gücü ile alakalı değilse, söylediği aileyi bulsak ne değişecek?
O artık bu hayatıyla var olmalı...
Şu an 14 yaşında ve hiç konusu dahi açılmıyor. Belki kendisi de unuttu... Sormuyoruz.

Reenkarnasyon deyince bizim aklımıza Hindistan dolaylarındaki reenkarnasyon inancı geliyor.
Kavram olarak yanlış. Ama bir ara bu konularda çok derin olmasa da bazı araştırmalar yapmıştım.
Bu dünyada yaşama nedenimiz ruhumuzun tekamülü.. Bedenlerimiz gelip geçici...
Fazla derine dalmayayım. Reenkarnasyon kavram olarak yanıltmasın bizi..
İnanç olarak da İslam'a ters değil (yeniden dünyaya gelmek)
Dini konularda konuşmak yasak olduğu için uzatmıyorum.

Bu konulara ilgi duyanlar, Ergun Candan'ın kitaplarını okursa birazcık da olsa bilgi sahibi olabilirler.
Bu konu batini bir konu... Her alim söylemez.... Zaten söylemesin de..
Henüz insanlık bu bilgiyi öğrenmeye hazır değil...

Çok ilginçmiş benim kardeşiminde efe diye hayali arkadaşı vardı 3 yaşındayken başlayıp 6 yaşında son bulmuştu ama 3 sne boyunca bize de varmış gibi yaşatmıştı sonra annem Efe'nin annesiyle tanışmadık gelsinler de tanışalım dedi efeler izmire taşındılar dedi ve bitti ondan sonra bi daha aklına gelmedi bir pedegogla konuşmanızda yarar var . Korkmayın çocukların hayal dünyası olağanüstüdür biz unuturuz onlar unutmaz

güldürdün beni kız :9: Allah ta seni güldürsün efenin annesiyle tanışalım he annenizde iyi akıl etmiş ama :1:

Hayali arkadas degil konu sahibinin anlattığı, o yastaki çocuk bunlari hayal gücünden uyduramaz benim oğlumun da hayali arkadaslari vardi ama onu anliyosunuz gercekten ne zaman okula basladi hayali arkadaslar unutuldu gitti... bence bu reenkarnasyon olsa bile sormayin cocugunuza oda unutulur gider...

pedagoga götürün ve böyle birşey var deyin bu konuyla tek başınıza baş edemezsin ileride daha ciddi sorunlar çıkmasın Allah korusun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X