Kızımın isim anketine katılır mısınız?

superisi2006

hoşgeldin miniğim
Kayıtlı Üye
16 Mart 2008
609
4
318
Diğer
Kızımın ismi konusunda çok kararsız kaldık. Kısmetse ikinci kızımız dünyaya gelecek. İlk kızımın adı İlayda. İkinci kızımız için eşim Asya, bense Dilara yada Dilay ismini düşünüyorum. Anlamlarını da yazayım.

Asya: En büyük kıta anlamında birde yunan mitolojisinde denizlerin kızı, superisi demekmiş. Asya mitolojisinde de güzellik tanrıçası demekmiş. Ama bu mitoloji ile ilgili anlamlar ne kadar doğru bilmiyorum

Dilara: gönül alan, gönül okşayan, gönlü dinlendiren demekmiş

Dilay: Gönlü aydınlatan ay

İlayda - Asya bence çok yakıştılar Dilarayı ben eskimiş olarak görüyorum. Asya ismine bayılıyorumm.. Hayırlısı olsun

kızınızındına uygun olsun istiyosanız bence dilay. ama benim favorim ve alahın iznşiyle kızım olursa kesnlikle ismi bu olacak dediğim isim asya. selvi boylum al yazmalımı izlediğim ilk günden beri büyüyünce kızım olursa asya koyacam ismini demişimdir.

bencede dilay olsun cok guzel bı ısım kıbar we nazık

bence kesinlikle dilay hem söyleniş çok yumuşak ve narin hemde manası itibariyle çok anlamlı niliyorsunuz çocuklar isimleriyle yaşarlar...dilay çok hoş bir kız ismi...

bende dilay diyorum......................allah kızlarınızla birlikte sağlıklı mutlu uzun ömürler versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…