Doğuma Hazırlık Kızımın ismi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Belis aşkın ilk meyvesi demek Lavinya da güzel sevgili ve ölüm çiçeği demek

Diller, kelimeler, isimler hep ilgimi çekmiştir. O yüzden şu bizim Türk isim sitelerindeki isimlere ve biçilen anlamlarını da ilgiyle takip ediyorum.

Belis sahip olduğum hiçbir kitap, sözlük vs de geçmeyen bir kelime. Sadece ( maalesef ) uyduruk 3-5 isim sitesinde Belis'in aşkın ilk meyvesi gibi bir anlama sahip olduğu yazıyor.

Lavinya (Lavinia) ise mitolojiden bildiğim bir isim. Kulağa yabancı bir isim gibi gelmesine o yüzden şaşırmamak gerek, zaten yabancı bir isim. Bu sizin için sorun teşkil etmiyorsa, koyabilirsiniz. Sonuçta halkımızın büyük çoğunluğun bayıldığı Lara, Defne, Melisa isimleri de bize ait değil, mitolojik isimler. Lavinya neden olmasın? :)

Insanın taşıdığı ismin bir anlamı, anısı olması çok önemli... O yüzden Belis Lavinya değil de Beliz Lavinya veya sadece Lavinya koymanız daha hoş olur bence. :)

Teşekkür ederim. Evet isim konusunda zorlandığım doğrudur. Ben güzel anlamlar yükleyebileceğim isimler istiyorum. Lavinia nın mitolojiden geldiğini biliyorum bir zamanlar mitoloji takıntım vardı. Elis te olabilir diye düşünüyorum Yunanistan da bir bölge ve İlyada da geçiyordu yıllar önce okuduğumda...

Bravo size, kızınıza bilinçli bir şekilde isim koyacağınız aşikar. :)

Keşke herkes bu şekilde isim koysa.
Örn. "Buğlem kulağa hoş geliyor o yüzden koyuyorum" dese biri, normal karşilarım son derece itici bir isim olsa da.
Biri "Buğlem Cennet'i müjdeleyen melek o yüzden bu ismi kızıma verdim" dese içimden neler neler geçer... Hangi kitapta, hangi sözlükte Buğlem diye bir kelime geçiyormuş? Hadi bırak, geçiyor diyelim... bir de Cennet'i müjdeleyen melek gibi mükemmel bir anlama sahip ha? Daha neler! :)

Elis'e bu uyduruk isim sitelerinde hangi anlam yazılmış diye baktım hemen. Arapça'da güzel kokulu bir çiçekmiş Elis... yersen tabi! :)
Oysa siz ne güzel açıklamışsınız... antik bir şehir.

Korkak olduğumuz için, elalem ne diyecek diye korktuğumuz için bu hale geldi isimlerimiz.
Esila, Ecrin, Belinay, Ceylin, Buğlem gibi tuhaf isimleri öylesine koysak eleştiri alabilirdik çünkü. Ama Cennet'te bir çiçek, Cennet'te bir bócek anlamı biçilirse kimse bizi eleştiremez mantığıyla hareket edildi. :)

Neyse... gelelim size :)
Farklı isimlerden hoşlanıyorsunuz sanırım.

Azelya ismini düşünür müsünüz? Açelya'nın bir başka yazılışı.

Evet farklı isimlerden hoşlanıyorum ama bu isimlerin kızıma güçlü ve zarif bir anlam yüklemesini istiyorum. Teşekkürler...

Yanlis anlamanizi asla istemem ama lavinya direk lazanya'yi cagristirdi. Bence biraz buyuklerimizinde kolayca telafuz edebilecegi isimler koymakta onemli, mesela bi tanidigimizin kizinin ismi beril'di annem 3 yasina kadar kiza piril diyordu

Lavinya şiirden dolayı bende hüzünlü çağrışım yapan bir isim. O yüzden sevmiyorum ben.
Roma mitolojisinden gelen bi isimmiş merak edip baktım ben de. Bu türde daha güzel isimler var bence.

Belis güzel ama.

İsimlerin ağırlığının çocukların üzerinde etkisi olduğuna inanıyorum ben benim fikrim böyle bi yerde şunu okudum
lavina shakespear in titus andronicus isimli eserinde, roma imparatorluğunun baş komutanı olan olan titusun güzeller güzeli kızıdır. tamora'nın iki oğlu tarafından tecavüze uğrar ve babası titus tarafından öldürülür.
Konu geçmiş ama ismi beğenenlere belki fikir olur ben şahsen koymam ama koymak isteyenler olabilir iyice araştırın derim

Lavinya sadece ölüm ciceği olarak dusunulmemeli diger manalarida var guzeller güzelu sevgili özgürlük manasinda lavinyanin yurt disinda anlami derin manalı bakış acısı olarak içselleştirilmiş oradaki dusunce tarzina gore diyelim tek bir ölüm çiçegı seni etkilediyse Lavin de dusunulebilir bu direkt çıg heyelan demek isveç kokenli bir isimmis, bir örnek verecegım Lal bizler dillerim lal oldudan bilirz ama eski dildede lalin anlami parlak kırmizi olarak geciyor iki anlamli biz genelde olumsuza takilirz nasil dusunursek oyle olur isim insanin kaderinide belirlemez ki
Iyı dusunup karar vermelisin hah bu diyebilecegin isimlerde cikacaktir büyükler sevince isteyince öle guzel telafuz ediyorlar ki yeterki sen iste

Lavinya tek basina cok guzel...
Olum cicegi mi anlami gercekten ?
Bu gercekse bile bence sorun yok...bu cicek olumu getirir anlaminda degildir ki oyle biaey de yoktur:) mihtemeln olulere gorturulen cicektir...mesela yurtdisinda lale tarzi cicekler goturlur mezara...

Lavinia şiirini ve feridun düzağaç'ın seslendirmesiyle şarkısınıda inanılmaz severim. Başta bende kızım olursa bu ismi verebilirim diyordum, sonra vazgeçtim isimlerin enerjisine ve kaderlerine inanıyorum. Sanırım daha güzel anlamlı isimler bulunabilinir. :) ama yine de çok güzel isim:)

Bende asel koycam kızım olursa cennetteki bal ırmagının adıymıs
Aselin gercek manasi arapcada bal olarak geçiyor kuranda asel bal irmagi olarak geçmesi yanlis bir bilgi o nedenle anlaminin bilerek koymakta fayda var

Belis lavinya en uyumlusu diğer isimler uyumlu değil. Özellikle leyla lavinya
Birisi anya birisi konya. Lavinya zaten yabancı bir isim. Ve ikisi uyumsuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…