- Konu Sahibi basim dertte
-
Evet haklisijiz.bir de ben şundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.ki aile terapisti ne gittik bu konular yüzünden o da aynı şeyi söyledi.esim evin en küçüğü o yüzden karışma hakkı görüyorlar kaynım evin en büyüğü ve çok dik bı durusu var.karismiyorlat ona pek.ve ben bu duruma sinir oluyorumBir kere onların dediğini yapabileceğiniz izlenimini vermişsiniz.
Eşinizde sizde dirayetsizsiniz.
Çocuğuna istediği ismi koyamayan ana babanın o çocuk üstünde tam hakimiyeti olmayacağına inanıyorum. Sadece isimle bitmez bu işler.
Saol.inanin içimde büyük bı dert.bi aklım git dildir.kim ne düşünürse düşünsün bırak onlar üzülsün diyo.bi aklımda bulandırma ortalığı diyo.ama ortalık zaten bulanık hatta sildiriyim kaynima soyleyim sizin kızınız olacak siz koyun deyim diyorum ama bende o yürek yok maalesefNedir bu insanların çocuklarına isim koyma diretme merakı arkadaş. Bırakın herkes kendi çocuğuna kendi istediği ismi koysun.
Sanki çocuklar ağaç kavuğundan çıkıyor. Annelerin hakkı bu ya.
Valla iğreti oluyorum şu muhabbetlere.
Allah kolaylık versin konu sahibi,
İşte bu arada yoklayan vicdanım yok mu.(konu sahibi küfürü basar:))Bir konuya evet deyip sonra buna üzülmek çok tezat.
alttan bi gönderme üçüncüyü de istiyo sevgili kv:))büyük konişmiyimde ben istemem arkadaş karışmasınlar benim işimeArada bir bu saçma vicdanım beni yolluyor işte .yine bı yokladi.bi isim için eşimi uzmeyim dedim.ama şimdi üzülen benim.insan kızının isminden nefret eder mi ya
Kendilerine dedim zaten anne eltimin çocuğuna ne isim önerdiniz dedim oğlu doğduğunda .
E o ilk başta söyledi dedi.benfe söylemiştim dedim.kayinpeder girdi arayı.yumusatmak için.neyse üçüncüyü siz koyarsiniz dedi.
İyi gelin iyi eş olmaya çalışmıyorum.degilim.de zatenIyi gelin, iyi es roluna girecegim deyince böyle oluyor iste. Kimse size madalya takmiyor.
Eminim o eltinizde daha degerlidir gözlerinde.
Siz kendinize deger vermedikçe ne esinizden, ne kayin aileden deger görürsünüz. En basit "esim bu isim mevzusundan üzülmesin" dediniz. Niye "ben bu bebegi 9 aydir tasiyorum, elbette isim hakki bende, esim niye beni bu konuda üzüyor" demediniz?
Yerinizde olsam kayin aile ile sert bir dilde artik derim ki "benim kizimin adi Ece degil, x. Ben hep x istemistim ve siz karsi geldiniz. Bundan sonra kizima x ismi ile hitap edeceksiniz. Kizin kafasi bu sekilde zaten karisiyor."
Ve her Ece dediklerinde, "hayir, kizimin ismi x" diyeceksiniz. Ayni zamanda nüfüs müdürlügüne gidip kizinizin ismini degistirin. Bir anne kizinin isminden nefret etmesi çok kötü birsey. Kizi ile iliskisinide etkiler.
Sorun ismin güzelliği değil.sorun bana bu kadar isim dayatilirken diğer torunlarına neden müdahale edilmediği .Ece şirin ve kısa bir isim. Höyküre höyküre ağlayacak bir durum yok bence. Bir de siz bu kadar dertliyken isim konusunda, bana hiç isim önermediler diye yetiştiren eltide iyi niyet arayamıyorum.
Siz zaten kendi istediğiniz isim ile hitap ediyorsunuz. Olmuş bitmiş bişey için bu kadar sıkıntı yapıp, canınıza zarar vermeyin.
ama sadece kendi canınıza eziyet ediyorsunuz işte. Diğer toruna da aynı baskıyı yapsalardı, bu ne şekilde sorunu ortadan kaldıracaktı ki, sizin yavru yine 2 isimli olmayacak mıydı?Sorun ismin güzelliği değil.sorun bana bu kadar isim dayatilirken diğer torunlarına neden müdahale edilmediği .
İ
Nasıl ya, evladınıza kendinizin ismini mi vereceksiniz?Sizin koyduğunuz isim nedir Eceden güzelcmi hiç sanmıyorum iyilik yapmışlar çocuğa ama sizde kabul edip sonra istemiyorum diyosunuz
Gidinceşinizle dava açın ismi değiştirin kendi adınızı koyun
Bi hamile kalmayı başarıp doğurursan kendi adımı koyucam erkek olursada abimin adını bizdede böyle salak bi psikolpjik baskı var çünkü
İşte kendime kızıyorum neden dik duruşlu bı insan değilim.nasil bana karışma hakkını kendilerinde görüyorlar diye.ama sadece kendi canınıza eziyet ediyorsunuz işte. Diğer toruna da aynı baskıyı yapsalardı, bu ne şekilde sorunu ortadan kaldıracaktı ki, sizin yavru yine 2 isimli olmayacak mıydı?
çocuğa ne diyeceklerdiNaz niyaz değil işte.cok dik bı insan değilim maalesef.cok kurallı değilimdir .aman nolacak şeklinde düşünürüm
Çocuklarım konusunda da o yüzden çok konuşur karışırlar.soyle bı örnek veriyor
Tatilde çocuklara yemek yedircem .yere koydum tabağı fayansin üzerine.kv altına gazete ser dedi.ok serdim.10 dk sonra eltimin oğlu tabağı aldı koltuğa geçti oturdu yedi.kimse bişey demedi.daha sonra eşim sormuş ona niye bişey demedi iz diye.o küçük Demisler şaka gibi.oglumla 2.5 yaş var.kizimda küçük ondan.
Çocuk pasta yer benimkiler den öğrenmiştir derler.
Çocuk şimdi yemeye başladı pasta falan.ama o krese gidiyormuş ondan yiyebiliriz.benimkiler gitmedi.analarinin karnından pastayla çıktılar.
Velhasıl kelam 5 yaşındaki çocukla 2.5 yaşındaki çocuk sürekli kıyaslanıyor ve ben kötü çocuk yetiştiriyorum.ki bunu yüzüme de söyledi.
Oglumu eleştirdikleri herşeyi şimdi o da yapıyor telefonla oynuyor çikolata yiyor ama onun yaptığı gururla söyleniyor.x benim telefonumun sekreterliğini yapıyor diyor kv
EvetNasıl ya, evladınıza kendinizin ismini mi vereceksiniz?
Evet zaten hepimiz ilk ismi ile sesleniyoruz bir tek onlar ece diyor .Olmuşla ölmüşe çare yok derler iş işten geçmiş baştan önünü kesip hayır ben bunu istiyorum diyecektin benimde iki kızım var ikisininde ismini ben koydum daha hamileyken belirledim ve hep öyle anlattım bebeğimden bahsederken eşim zaten karışmadı Allah için anlayış gösterdi zaten kızlarımın isimleri çok güzel
Kp o zamanlar ben bunu koycam onu koycam diyodu ama fırsat vermedim çok şükür
Ama Ece güzel bir isim yinede tabi sizi gerçekten çok rahatsız ediyorsa bu durum siz diğer adıyla seslenin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?