Kızımın ismini kayinvalidenin yoğun ısrarı ile koymamiz

İşte kendime kızıyorum neden dik duruşlu bı insan değilim.nasil bana karışma hakkını kendilerinde görüyorlar diye.

Boşverin ya...en fazla ders alın, ilerde başka baskılara gelmeyin. Stress, sıkıntı zamanla insana fizyolojik zarar olarak dönüyor, amaaaan bu sefer de böyle oldu diyip geçin. Yoksa dediğim gibi bir tek kendinize zarar veriyorsunuz aslında.

Çok ilginçmiş...değişik aileler var hakkaten.

sizi yumuşak yüzlü bulmuşlar galiba benim henüz bebeğim yok ama şuanda bile özellikle eşimin babaannesi her fırsatta oğlunuz olursa şu ismi kızınız olursa bu ismi koycam der ben hangi ortamda olursak olalım asla lafımı çekmem herkes kendi doğurmuş istediği ismi koymuş benim çocuğumun ismine sadece eşim ve ben karar veririz diyorum babaanne hariç herkes bu durumu kabullendi artık sanırım

Ama o sizi üzmemeye çalismiyor. O niye demiyor "basim dertte x ismi istiyor, zaten oglumuzun ismini seçemedi" diye? Kendinizi baskalari için sifirlayinca, zaman ile baskalarinda degeriniz sifir olur.

Her yerde her seferinde burnunuzun dikine gidin demiyorum. Evet evlilik ortaklik demek, beraber karar vermek demek fakat bazen bencil olunmali. Size göre önemli bir konuda burnunuzun dikine gidin evet. Kararli olun.

Mesela bu tatil olayinda. Zaten daha önce kayin aileniz ile gitmisiniz, onlarin istedikleri oldu. Bu seferde sizin istediginiz olsun iste. Vicdan yapilacak birsey yok. Ki yaptiginiz vicdan degil, iyi es olma istegi. Saniyorsunuz ki bu sekilde deger görürsünüz ama elbette görmüyorsunuz. Eltiniz dik durdugu için, belirli çizgileri oldugu için deger görüyor.

Siz kolay ezebilceginiz birine karsi saygi duyarmisiniz?

Yani evet, bir cinnet geçirin derim ben.

Ben artık hiç bir şeye yorum yapmıyorum benim de biraz tavrim kötü.cok sert söylüyorum.buz gibi hava oluyor.o yüzen genelde konusmuyorum.artik.bi de içimde iyice kinlendigim için çok kırıcı konuşuyorum.yumusatamiyorum.

Ben mi değişiğim? Sırf sülalede herkesin ismi demode gelinin ismi mosern diye bunun adı neydi unuttum diyen kv mi değişik ?
Torununda öğrenir unutulmaz olur

Bu sefer kararli durup ismini sildirsem peki neler olur?zaten aramız iyi değil.
Canım hiç o durumlara girme.Eşinin hatrı var.. Ece ismini çok severim .Ece isminde öğrencilerim oldu bilemiyorum o ismin enerjisinden mıdır hep naif, güzel çocuklardı ayrıca zeki çocuklardi..

Oğluma kendi istediğimiz ismi.koyduk.
Eşime gercektem iyi eş olmaya çalışmıyorum .ona cinnet geçiriyorum:)kapıları yumruklamisligim var.
Mesela önceden her ay giderdik Ankara'ya .onlar Ankara'da yaşıyor biz İstanbul'da.
Hayır artık bu kadar sık gitmiycez dedim iki ayda bire düşürdük:)))

Canım hiç o durumlara girme.Eşinin hatrı var.. Ece ismini çok severim .Ece isminde öğrencilerim oldu bilemiyorum o ismin enerjisinden mıdır hep naif, güzel çocuklardı ayrıca zeki çocuklardi..
Dediğim gibi ismin içeriği değil şu an benim için önemli olan

doğrudur ama artık olan olmuş düşünüp düşünüp sinirlenip kendinizi yıpratmayın bence bırakın onları kendi haline siz istediğiniz gibi seslenin yavrunuza

İki çocuk yaptım ikisinide ikişer isim koydum. Kendim sectim kimsede karışmadı karışamadı.

Kazayla üçüncüye hamile kaldım onun isminide ben sectim kv dem kız olursa ben bu ismi çok seviyorum vs falan dedi. 9 ay ben taşıyorum ismi de ben koyucam kimse kusura bakmasın dedim. Gık diyemedi. Gerçi yavrumu kaybettim ama....

Kararlı olsaydın koydurmazdın.

Benim kizimin adi da ece . Hatta kayinvalidem vesile oldu. İlla koy demedi.benimde hosuma gitti. Bence guzel isim . Kafaniza takip stres yapmayin. Kendinizi motive edin. Daha kotu dertler var diye.
Bende bazen ufak seyleri kafama takiyotum. Sonra kendimi motive ediyorum.iyi dusunmeye calisiyorum.

Dun gece kizim kafasini vurdu. Sisti , aciyor diyor. Cok korktum . Ya dedim allah saglik versin ,gercekten gerisi dert degil.

Dua et modern bi isim secmişler ya nenelerinin isimlerinden birini secip diretselerdi
Hem olan olmus kabul etmişsin artık aglamanın faydası yok

Ama kizinizin ismini onlar koydu, tatile beraber gittiniz. Yani tavir kapi yumruklamak ile, iki ayda bir gitmek ile olmuyor. Tabiki siz bilirsiniz. Ben sadece nacizane tavsiyemi verdim.

hamıle kalıp test sonucunu aldıugımda
kızım olursa * erkek olursa y koyacam dedim

bu senın seçtiklerinmi dediler hayır kocamla seçtik dedim
ve konu orada kapandı ,

iyiyken istersne ali koyalım diye fırsat verirsen sonucunun böyle olacagını düşünecksin ,
çocugu sen doguruyorsun neden bu fırsat onlara tanınıyor

Dediğim gibi ismin içeriği değil şu an benim için önemli olan

Kuru bir inat o zaman sizinki.
İsmi ya seviyorsunuzdur ya sevmiyorsunuzdur.
Sırf bir başkası koydu diye isimden nefret etmek çok anlamsız.
Siz başkasının koymasından nefret ettiyseniz bundan sonraki müdahelelerin önüne geçmeye bakın.
Yada gerçekten aşamıyorsanız bu durumu gidin değiştirin kızınızın ismini.

Evet bu benim genel sorunum zaten.dik,kararli bı insan değilim.herswyde herkese bı danisirim mutlaka.
Biraz özgüven ,değer vermeme sorunum var.ve bütün bunlardan dolayı da kendime kızıyorum.
Bir anne çocuğuna 5 farklı kombinasyonla seslenmesine neden izin verir diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…