- 8 Şubat 2017
- 222
- 109
- 103
- 44
- Konu Sahibi basim dertte
-
Çok güzel.yorum yapıyorsunuz teşekkürler.ama sadece kendi canınıza eziyet ediyorsunuz işte. Diğer toruna da aynı baskıyı yapsalardı, bu ne şekilde sorunu ortadan kaldıracaktı ki, sizin yavru yine 2 isimli olmayacak mıydı?
İşte kendime kızıyorum neden dik duruşlu bı insan değilim.nasil bana karışma hakkını kendilerinde görüyorlar diye.
sizi yumuşak yüzlü bulmuşlar galiba benim henüz bebeğim yok ama şuanda bile özellikle eşimin babaannesi her fırsatta oğlunuz olursa şu ismi kızınız olursa bu ismi koycam der ben hangi ortamda olursak olalım asla lafımı çekmem herkes kendi doğurmuş istediği ismi koymuş benim çocuğumun ismine sadece eşim ve ben karar veririz diyorum babaanne hariç herkes bu durumu kabullendi artık sanırımMerhaba,biraz fikirlerinize ihtiyacım.var.
Oğluma hamile kaldigimda kv tutturdu oğluma aliş aliş diye seslenmeye.o zaman aramız iyiydi eşime istersen Ali koyabiliriz dedim.esim istemedi.oglumun doğumuna geldi iki ay kaldı ondan sonra aramız bozuldu.
Sonra eltimin oğlu oldu.bir kere bile isim önerisinde bulunulmadi.
Ardından ben kızıma hamile kaldığımi duyar duymaz,daha cinsiyeti bile belli değilken kizimizon adı Ece olacak dedi.ben bu sefer istemedim.baska bir isim istiyordum ve başından beri onu söyledim.ama bizimki ısrarla kizimizon adı Ece olacak o kadar diye diretti.kp de istemeye başladı ,görünce de Ece olsun dedi.kaynim niye sadece eşin koyuyi dedi eşime.
Eşimle baya tartıştım yeter dedim 3 çocuğuna koymuş isim buna da biz karar vericez,Ece koyarsak çeker giderim dedim.
Sonra kp severim dedim ,bı isim.icin eşimi uzmeyim dedim.esime bıraktım.o da iki ismi birden koydu.simdi biz ilk ismi ile hitap ediyoruz.onlar Ece,Ece sultan,Ece naz gibi milyon kombinasyonla sesleniyor.
Ve ben bu durumdan inanılmaz rahatsızım.hep tek ismi savunan,iki isim ne saçma şey diyen biriydi.onlar Ece dedikçe kalbim sikisiyor.
Ve bomba haber eltim 7 aylık hamile.kizi olacak.bu cumartesi bana dedi ki abla hiç isim önerisinde bulunmadılar biliyor musun dedi.ve ben hoykure hoykure ağladım neden neden neden ben?
İyi gelin iyi eş olmaya çalışmıyorum.degilim.de zaten
Dediğiniz gibi bütün bunlara rağmen eltim el üstünde tutuluyor.
Maalesef bende insanları uzmemeye çalışma var.ozellikle esimi uzmemeye çalışıyorum.cunku gerçekten iyi birisi.butun bu konularda da yanımda da.
İşte dediğiniz şeyi de yapabilmem için anca cinnet gecirmem lazım.
Ben artık hiç bir şeye yorum yapmıyorum benim de biraz tavrim kötü.cok sert söylüyorum.buz gibi hava oluyor.o yüzen genelde konusmuyorum.artik.bi de içimde iyice kinlendigim için çok kırıcı konuşuyorum.yumusatamiyorum.sizi yumuşak yüzlü bulmuşlar galiba benim henüz bebeğim yok ama şuanda bile özellikle eşimin babaannesi her fırsatta oğlunuz olursa şu ismi kızınız olursa bu ismi koycam der ben hangi ortamda olursak olalım asla lafımı çekmem herkes kendi doğurmuş istediği ismi koymuş benim çocuğumun ismine sadece eşim ve ben karar veririz diyorum babaanne hariç herkes bu durumu kabullendi artık sanırım
Boşverin ya...en fazla ders alın, ilerde başka baskılara gelmeyin. Stress, sıkıntı zamanla insana fizyolojik zarar olarak dönüyor, amaaaan bu sefer de böyle oldu diyip geçin. Yoksa dediğim gibi bir tek kendinize zarar veriyorsunuz aslında.
Çok ilginçmiş...değişik aileler var hakkaten.
Canım hiç o durumlara girme.Eşinin hatrı var.. Ece ismini çok severim .Ece isminde öğrencilerim oldu bilemiyorum o ismin enerjisinden mıdır hep naif, güzel çocuklardı ayrıca zeki çocuklardi..Bu sefer kararli durup ismini sildirsem peki neler olur?zaten aramız iyi değil.
Oğluma kendi istediğimiz ismi.koyduk.Ama o sizi üzmemeye çalismiyor. O niye demiyor "basim dertte x ismi istiyor, zaten oglumuzun ismini seçemedi" diye? Kendinizi baskalari için sifirlayinca, zaman ile baskalarinda degeriniz sifir olur.
Her yerde her seferinde burnunuzun dikine gidin demiyorum. Evet evlilik ortaklik demek, beraber karar vermek demek fakat bazen bencil olunmali. Size göre önemli bir konuda burnunuzun dikine gidin evet. Kararli olun.
Mesela bu tatil olayinda. Zaten daha önce kayin aileniz ile gitmisiniz, onlarin istedikleri oldu. Bu seferde sizin istediginiz olsun iste. Vicdan yapilacak birsey yok. Ki yaptiginiz vicdan degil, iyi es olma istegi. Saniyorsunuz ki bu sekilde deger görürsünüz ama elbette görmüyorsunuz. Eltiniz dik durdugu için, belirli çizgileri oldugu için deger görüyor.
Siz kolay ezebilceginiz birine karsi saygi duyarmisiniz?
Yani evet, bir cinnet geçirin derim ben.
Dediğim gibi ismin içeriği değil şu an benim için önemli olanCanım hiç o durumlara girme.Eşinin hatrı var.. Ece ismini çok severim .Ece isminde öğrencilerim oldu bilemiyorum o ismin enerjisinden mıdır hep naif, güzel çocuklardı ayrıca zeki çocuklardi..
doğrudur ama artık olan olmuş düşünüp düşünüp sinirlenip kendinizi yıpratmayın bence bırakın onları kendi haline siz istediğiniz gibi seslenin yavrunuzaBen artık hiç bir şeye yorum yapmıyorum benim de biraz tavrim kötü.cok sert söylüyorum.buz gibi hava oluyor.o yüzen genelde konusmuyorum.artik.bi de içimde iyice kinlendigim için çok kırıcı konuşuyorum.yumusatamiyorum.
Teşekkür ederim.doğrudur ama artık olan olmuş düşünüp düşünüp sinirlenip kendinizi yıpratmayın bence bırakın onları kendi haline siz istediğiniz gibi seslenin yavrunuza
Tamam ben de rahatlayın ,kin beslemeyin diye yazdım.Yine de diyorum Eşinizin hatrı var..Dediğim gibi ismin içeriği değil şu an benim için önemli olan
Teşekkür ediyorum:)Tamam ben de rahatlayın ,kin beslemeyin diye yazdım.Yine de diyorum Eşinizin hatrı var..
Oğluma kendi istediğimiz ismi.koyduk.
Eşime gercektem iyi eş olmaya çalışmıyorum .ona cinnet geçiriyorum:)kapıları yumruklamisligim var.
Mesela önceden her ay giderdik Ankara'ya .onlar Ankara'da yaşıyor biz İstanbul'da.
Hayır artık bu kadar sık gitmiycez dedim iki ayda bire düşürdük:)))
Dediğim gibi ismin içeriği değil şu an benim için önemli olan
Evet bu benim genel sorunum zaten.dik,kararli bı insan değilim.herswyde herkese bı danisirim mutlaka.hamıle kalıp test sonucunu aldıugımda
kızım olursa * erkek olursa y koyacam dedim
bu senın seçtiklerinmi dediler hayır kocamla seçtik dedim
ve konu orada kapandı ,
iyiyken istersne ali koyalım diye fırsat verirsen sonucunun böyle olacagını düşünecksin ,
çocugu sen doguruyorsun neden bu fırsat onlara tanınıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?