- 25 Şubat 2015
- 1.815
- 2.358
- 333
- Konu Sahibi basim dertte
-
Yok ya, sizi bu baskıyı yapan kişiler için değişik dedim.Ben mi değişiğim? Sırf sülalede herkesin ismi demode gelinin ismi mosern diye bunun adı neydi unuttum diyen kv mi değişik ?
Torununda öğrenir unutulmaz olur
İlk hamileliğinde zaten biz isim.onerisi istedik bütün hepsinden.ams ikinci de yapılan şey dayatmadan başka birşey değildi.yoksa önerilere açık bı insanım.sadece tavır çok cirkince.kizimizin adı Ece olacak o kadar.Benim ilk kızımın adını babası ile eşimin kuzeni koydu. Dostum, kardeşim gibi adını sen koyacaksın dedim ben. O koydu. İkincisinin adını doğuma giderken koyduk Selinay ikinci ismini de kayınvalidem koydu İla. Başta kulağıma güzel gelmiyordu ama şimdi çok seviyorum. Duyan herkes çok farklı ve özgün buluyor. Başka bir isim koyacak olsaydı da kayınvalidemi çok seviyorum, o da beni çok sever yine o koysun isterdim. İleride çocuk sevmezse isterse değiştirir. Size saygı duyması gerekirmiş kayınvalidenizin ama canım boşver be aranızdaki tek sorun bu olsun. Bak ilk doğumda aramız bozuldu demişsin. Ne olursa olsun, iki ay yanında kalmış. Tabii bu süreçte ne yaşadınız bilemeyiz.
babannem kendi ismini bana zorla koymuş.. annem de bana o isimle hitap etmemek için lakap takmışlar ismimi kısaltmışlar nöyle seslendiler.
annem hep anlatırdı istemeden koydum zorla koydurdu hiç sevmem bu ismi cocuga baktıkca hala aklıma geliyopr diye..
nasıl kazındıysa bunlar benim içime ismimi hiç sevmedim.. ve ben bu anılarla büyüdüm malesef. değiştirecekseniz çocuk büyümeden değiştirin ya da ömür boyu susun.
ve evet siz kurban rolü secmişsiniz!
Evet eder,ben meselansan kızının isminden nefret eder mi ya
Bu sefer kararli durup ismini sildirsem peki neler olur?zaten aramız iyi değil.
Zaten diyorum, size saygı göstermeliymiş, dayatması yanlış. Sonuçta sen taşıyorsun karnında o çocuğu sıkıntıyı çeken sensin ama aranızdaki tek problem buysa takma kafana canım. Eşinle de bu sebepten aranı bozma. Üçüncüyü yaparsan iki isim koy, isini de nispet olsun diye sen koy.İlk hamileliğinde zaten biz isim.onerisi istedik bütün hepsinden.ams ikinci de yapılan şey dayatmadan başka birşey değildi.yoksa önerilere açık bı insanım.sadece tavır çok cirkince.kizimizin adı Ece olacak o kadar.
İzin verdiğin için sağol deseydin. Neyse olan olmuş. Çocuk üzerinde iktidar mücadelesi yapmayın. Siz yapmayın ki onlarda yapmasın. Eşiniz ile bu durumu konuşun benim yumuşak yüzüm yüzünden oldu diye anlatın. Ama senin suçun sen böyle diretmesen kavga çıkarmasan böyle davranmayacaktim vs diye anlatın. Bundan sonra bende ona göre davranicam diyip odun vermeniz gereken durumlarda ece ye izin verdim artik yok dersiniz.Arada bir bu saçma vicdanım beni yolluyor işte .yine bı yokladi.bi isim için eşimi uzmeyim dedim.ama şimdi üzülen benim.insan kızının isminden nefret eder mi ya
Kendilerine dedim zaten anne eltimin çocuğuna ne isim önerdiniz dedim oğlu doğduğunda .
E o ilk başta söyledi dedi.benfe söylemiştim dedim.kayinpeder girdi arayı.yumusatmak için.neyse üçüncüyü siz koyarsiniz dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?