Kızımın ismini kayinvalidenin yoğun ısrarı ile koymamiz

ben izin vermedim....
üstelik kendi isminin konması için ısrar ettti, eger ızın versem kendımı asla affetmezdim....

Ay icim daraldi konuyu okuyunca bı 8 ay sonra bizde de aynı mevzu olacak hatta bebegin cinsiyeti belli olunca

babannem kendi ismini bana zorla koymuş.. annem de bana o isimle hitap etmemek için lakap takmışlar ismimi kısaltmışlar nöyle seslendiler.
annem hep anlatırdı istemeden koydum zorla koydurdu hiç sevmem bu ismi cocuga baktıkca hala aklıma geliyopr diye..

nasıl kazındıysa bunlar benim içime ismimi hiç sevmedim.. ve ben bu anılarla büyüdüm malesef. değiştirecekseniz çocuk büyümeden değiştirin ya da ömür boyu susun.

ve evet siz kurban rolü secmişsiniz!

Benim ilk kızımın adını babası ile eşimin kuzeni koydu. Dostum, kardeşim gibi adını sen koyacaksın dedim ben. O koydu. İkincisinin adını doğuma giderken koyduk Selinay ikinci ismini de kayınvalidem koydu İla. Başta kulağıma güzel gelmiyordu ama şimdi çok seviyorum. Duyan herkes çok farklı ve özgün buluyor. Başka bir isim koyacak olsaydı da kayınvalidemi çok seviyorum, o da beni çok sever yine o koysun isterdim. İleride çocuk sevmezse isterse değiştirir. Size saygı duyması gerekirmiş kayınvalidenizin ama canım boşver be aranızdaki tek sorun bu olsun. Bak ilk doğumda aramız bozuldu demişsin. Ne olursa olsun, iki ay yanında kalmış. Tabii bu süreçte ne yaşadınız bilemeyiz.

Mahkemeye gidiyorsunuz, isim değiştirme davası. 2 ay içinde sonuçlanır.

İlk hamileliğinde zaten biz isim.onerisi istedik bütün hepsinden.ams ikinci de yapılan şey dayatmadan başka birşey değildi.yoksa önerilere açık bı insanım.sadece tavır çok cirkince.kizimizin adı Ece olacak o kadar.

Sizde değiştirin isminizi ailede aynı isimde biri varsa mirasta problem olur diyerek değiştirebilirsiniz
Anneniz hayattaysa birazda mutlu olur

Okurken patladım siz iyilik yapmışsınız ne güzel ilk isimde sorun çıkarmamışsınız. Kesinlikle sildirirdim aldı. Aynı şeyi ben yaşıyorum. İlkinde kabul ettim kendim de istedim ama şuan ikizlerime geçen hafta gelen kaynanam isimler söylemeye başladı benim de annem babam var ne ilkinde ne bınlarda isim söylemediler bile. Bu öyle mi değil Yok şunu koyun yok bunu koyun eşim hiç oralı olmadı bile ama eşim yokken yine konu açıldığında ben koyacağım çocuklarımın ismini eşim de öyle istedi zaten bana bıraktı isimlerini dedim o da bi kelime kullandı hatırlamıyorum yani saçma sapan isim koymaya getirdi konuyu.

K.bakmayin ama siz pasifsiniz.benimde diger eltilerimin cocuklarinin adini hep baskalari koymus.ben hic sorma geregi dahi duymadim.onlarda benden cesaret alip oneride bulunmadilar.

Valla canim benim 2 ismim var. 2 ismi asla sevmiyorum ve insanın hayatini cok zorlayıcı oldugunu düşünüyorum kader manasında. O gece oturdum düşündüm. 2 ismi olan insanları... cevremdeki.. Hepsi sorunlu psikilojik olarakta normal degiller. Tek ismi olanlara baktim. Gayet rahat,mutlu,pozitif,yerinde düşünen konuşan akıllı insanlar. Esime söyledim 2.ismimi sildircem. Artik cok basitmiş nufus memurluguna gideriz tamam dedi
2.isim demode falan degil bu arada güzel bir isim. Kimse kullanmiyor ama bu ismi ne okul hayatimda ne aile hayatimda ne orda burda kimse bu isimle bana seslenmiyor..seslenseler bakmam bile.
Benim zengin olmami is hayatımı falan bence bu isim engelliyor diye düşünmeye başladım. Sildircem
Hic sevmiyorsan ismi git degistir sende. Zor degilmis degistirmek
Bilen arkadaşlar yardimci. Olursa bende sevinirim.

Zaten diyorum, size saygı göstermeliymiş, dayatması yanlış. Sonuçta sen taşıyorsun karnında o çocuğu sıkıntıyı çeken sensin ama aranızdaki tek problem buysa takma kafana canım. Eşinle de bu sebepten aranı bozma. Üçüncüyü yaparsan iki isim koy, isini de nispet olsun diye sen koy.

Onun esi agirligini veriyordur. Senin ki kirmamak icin bisey diyemiyordur.
Ya da gelinini kuma gibi giren bir kaynana
Baska bisey gelmiyir aklima

İzin verdiğin için sağol deseydin. Neyse olan olmuş. Çocuk üzerinde iktidar mücadelesi yapmayın. Siz yapmayın ki onlarda yapmasın. Eşiniz ile bu durumu konuşun benim yumuşak yüzüm yüzünden oldu diye anlatın. Ama senin suçun sen böyle diretmesen kavga çıkarmasan böyle davranmayacaktim vs diye anlatın. Bundan sonra bende ona göre davranicam diyip odun vermeniz gereken durumlarda ece ye izin verdim artik yok dersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…