- 13 Ekim 2018
- 3.615
- 4.664
- 83
- Konu Sahibi basim dertte
-
Size birşey söyleyeyim bu çocuğunuza sevgi ve bağlılığınizi etkileyecek.Elimde değil.diyorum ya Ece ismini duydukça kalbim sikisiyor
Ece ismi güzel aslında, yani çocuğuna çok enteresan isimler koyanlar aynı sebepten ötürü.. Ama işte sizde artık fobi haline gelmiştir yaşananlardan dolayı bu ismi duymak, haklısınız.Biz de onların koyduğu isimle hiç seslenmiyoruz zaten.sadece Ankara'ya gittiğimizde onlar yüz çeşit farklı kombinasyonla sesleniyirlar.ece sultan Ece naz ,sultanım, x Ece şeklinde
İlk doğduğunda KV sürekli sultanım diye seviyordu.dedim o kadar ısrar ettin Ece koydurdun şimdi de sultanim diyosun dedim.bozuldu baya.haksiz miyim yani.
Bence kafaniza takmayin,nufusta ne yazdiginin o kadar onemi yok,2 isimden birini seciyor cocuklar genelde. Bizim de bir akraba cocuguna Omer Halis ismini koydu,etrafa milyon baski yapti ikisini birden soyleyeceksiniz diye. Simdi cocuk 2 yasinda kendi ismine Omer diyor
Atalar bosa dememis acima acinacak hale düsersin diye. Resti cektigindd geri dönmeyeceksin sonu hep pişmanlik olur cünkü. Gecmis olsun bitmis gitmisMerhaba,biraz fikirlerinize ihtiyacım.var.
Oğluma hamile kaldigimda kv tutturdu oğluma aliş aliş diye seslenmeye.o zaman aramız iyiydi eşime istersen Ali koyabiliriz dedim.esim istemedi.oglumun doğumuna geldi iki ay kaldı ondan sonra aramız bozuldu.
Sonra eltimin oğlu oldu.bir kere bile isim önerisinde bulunulmadi.
Ardından ben kızıma hamile kaldığımi duyar duymaz,daha cinsiyeti bile belli değilken kizimizon adı Ece olacak dedi.ben bu sefer istemedim.baska bir isim istiyordum ve başından beri onu söyledim.ama bizimki ısrarla kizimizon adı Ece olacak o kadar diye diretti.kp de istemeye başladı ,görünce de Ece olsun dedi.kaynim niye sadece eşin koyuyi dedi eşime.
Eşimle baya tartıştım yeter dedim 3 çocuğuna koymuş isim buna da biz karar vericez,Ece koyarsak çeker giderim dedim.
Sonra kp severim dedim ,bı isim.icin eşimi uzmeyim dedim.esime bıraktım.o da iki ismi birden koydu.simdi biz ilk ismi ile hitap ediyoruz.onlar Ece,Ece sultan,Ece naz gibi milyon kombinasyonla sesleniyor.
Ve ben bu durumdan inanılmaz rahatsızım.hep tek ismi savunan,iki isim ne saçma şey diyen biriydi.onlar Ece dedikçe kalbim sikisiyor.
Ve bomba haber eltim 7 aylık hamile.kizi olacak.bu cumartesi bana dedi ki abla hiç isim önerisinde bulunmadılar biliyor musun dedi.ve ben hoykure hoykure ağladım neden neden neden ben?
ya ben yazdim daha onceden de,
benim buyugun adi 3 harfli, kucugun 4 harfli,
buyuk de kendi adini ve kardesinin adini yazmayi ogrendi, simdi takmis o da 4 harfli isim sececekmis veya daha fazla harf olacakmis
isim ariyor su an kendine, rast gele bir suru harfi yan yana yazip benim yeni adim bu diyor.
benim de koymak istedigim ama esimin begenmedi 4 harfli bir isim vardi, onu aklina sokmaya calisiyorum, esim sinir oluyor
cok takilmamak lazim, buyudugunde belki eceyi kullanmak isteyecek konu sahibi, o yuzden icinizdeki bu nefreti bir sekilde sondurun derim.
Artık bir dilekçe ile isim değiştiriliyor. Gidin ve değiştirin bence. Onlar da çatlasın kalsınElimde değil.diyorum ya Ece ismini duydukça kalbim sikisiyor
siz kabul etmeyecektiniz ama.Eşimde diyor bu kadar etkileneceğini bilseydim koymadım diyo.
Dedim bütün bunların sebebi sensin zaten.ailesini mutlu etmek için hep kendimizden fedakarlık yapıyoruz .
O zaman suç sizde. Önce Yok deyip sonra onu bunu memnun etmek isteyip kendinizi hiç düşünmemeniz nelere sebep oluyor bakın. İnan’ın bana bu kimse için hiç kimse için fedakarlık yapmaya değmez. Asla siz kıymetli olmayacaksınız. Asla kimse kıymet bilmez teşekkür etmez hatta yapmadığınız ilk iyilikte siz hemen kötü olursunuz. Artık ben de akıllandım işime ne gelirse öyle yapıyorum. Kimseyi hoş edecek halim Yokİşte bu arada yoklayan vicdanım yok mu.(konu sahibi küfürü basar:))
Mesela her yaz tatile gideriz kendileriyle.bu yaz dedim ki eşime ben gitmiyorum.gitsin sevdiği geliniyle torunuyla tatil yapsın.e
E sonra kb yaşlı dedim olur molurse eş görmeden ben buna sebep olursam bir ömür çekerim ben bunu .5 gün dayandedim.
Sonuç biz tatile gittik.eltimler bizden bir hafta önce tek başlarına tatil yaptılar:)))
Evet hiç kıymetli değilim zaten.eltim el üstünde tutulur,tutulsun gerçekten kıskanç bi insan degilid.ama o zaman bana karışma demi.git biricik gelinine yap napiyosan.2 çocuğuna da bir kere bile isim önerilmedi Ama.O zaman suç sizde. Önce Yok deyip sonra onu bunu memnun etmek isteyip kendinizi hiç düşünmemeniz nelere sebep oluyor bakın. İnan’ın bana bu kimse için hiç kimse için fedakarlık yapmaya değmez. Asla siz kıymetli olmayacaksınız. Asla kimse kıymet bilmez teşekkür etmez hatta yapmadığınız ilk iyilikte siz hemen kötü olursunuz. Artık ben de akıllandım işime ne gelirse öyle yapıyorum. Kimseyi hoş edecek halim Yok
Böyle şeyler anne baba kararı olmalı tabi ki. Önceden bir isim belirliyor ,koymak istiyorsunuz ama engel olunuyor. Hoş değil. Artık böyle şeyler kalmamalı ama işte maalesef var. Dediğim gibi kendi koyduğunuz ismi kullanın bir süre sonra unutulur gider o ad zaten.Biz de onların koyduğu isimle hiç seslenmiyoruz zaten.sadece Ankara'ya gittiğimizde onlar yüz çeşit farklı kombinasyonla sesleniyirlar.ece sultan Ece naz ,sultanım, x Ece şeklinde
İlk doğduğunda KV sürekli sultanım diye seviyordu.dedim o kadar ısrar ettin Ece koydurdun şimdi de sultanim diyosun dedim.bozuldu baya.haksiz miyim yani.
Isterse bunu dert edinip ölsünler yine de koymazdim
İki isimli zaten ve biz kendi koyduğumuz isimle sesleniyor.o kadar gıcık oluyorum ki Ece ismine .iş yerinde Ece isimli arkadaşa bile ismiyle hitap edemiyorumBöyle bir şey olabilir mi ya ? Neden izin verdiniz, bu üzülmesin diye yapılacak bişey değil ki. Benim korkum gelecekte kızınıza seslenirken istemsiz öfke hissetmeniz . Eğer imkan varsa çocuğa ikinci bi isim daha koyun ve öyle sseslenin.Kimsenin tepkisi bu kadar üzülmenize değmez.
İki isimli zaten ve biz kendi koyduğumuz isimle sesleniyor.o kadar gıcık oluyorum ki Ece ismine .iş yerinde Ece isimli arkadaşa bile ismiyle hitap edemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?