Kızımın ismini kayinvalidenin yoğun ısrarı ile koymamiz

E lütfetmişler Allah razı olsun.ne değişikler ya şişene belki üçüncüyü düşünmüyoruz dimi ama
Olan olmuş yapacak birşey yok artık üzülmeyin

Aynı sorunu yaşadım. Şu an kızımın iki adı var hiç istemesem de. Hamileyken çocuğun daha cinsiyeti belli olmadan kv üretmeye başladı isimleri. Sonra eşimle istediğimiz ismi koymaya karar verdik. Tabii ben öyle sanıyordum. Doğumdan sonra eşim bana kızımızın kimliğini yolladı ki ablasının da adını koymuşlar!! Sinirden deliye döndüm ama tartışma dışında gidip kimliği de değiştirmedim olay büyümesin diye. Sonrasında eşimin ailesi kızıma kendi koydukları isimle seslendi ben de kendi koyduğum isimle. Eşim önce birlikte koyduğumuz ismi söyleyemedi çekindiği için, şimdi karışık söylüyor. Ama gerçekten sinir bozucu! Üstelik kendi çocuğuna seçtiğin isimle seslenirken suçlu gibi hissettiriyorlar. Anne babanın hakkıdır çocuğa isim koymak ama bir meraktır herkes kendi adını koydurma peşinde anlamadım gitti... Şu anki aklım olsaydı yeni doğum yaptım demez gider değiştirirdim kimliği...

Siz kendinden emin ve kararlı olmadığınız için onlar daha da usteleyecek. Ben istemiyorum kızımın adı bu olacak başka isim de düşünmüyorum son kararım deyin bakalım noluyosa hepsi buz keser ama kendinizi devamında savunamayacakmisainiz gibi geldi o yüzden susun ya da

İşte bı ara bı isim icin uzmeyim eşimi dedim üzülen ben oldum ama
Neden üzülecekti?
Ben eşime sordum ilk bebeğimde,senin yıllar önce düşünüp heves ettiğin bir isim var mı?
Yok.
Benim var,şu isimi düşünüyorum,ya da şu,birisini koyacağım.
Ve öyle de oldu.Diğerlerini de ben koydum.Çünki çok düşünerek emek vererek seçtim.
Eşim de beğendiğim var dese saygı duyardım,tabiiki benimkini de ekleyerek:)
Fakat kvden asla kbul etmedim,halbuki mülayim bir insanımdır,artık nasıl kararlıysam.
Kendi o kadar doğurmuş,onlara koysaydı dedim.
Çocuklarım isimlerini çok beğeniyor çok şükür .
Tabiat boşluk kabul etmez,sustuğunuz anda biri konuşur mutlaka...

Siz, ikinci ismini kullanın.. kv lere gittiğinizde dahi, siz ikinci ismiyle seslenin.. okula başladığında öğretmenine, arkadaşlarına ikinci ismiyle tanıştırın.. akrabalara bahsederken ikinci ismiyle hitap edin... bir zaman sonra sadece baba tarfında kullanılan bir isim olarak kalır ki belki kızınız bile büyüdükten sonra bana bu isminle (ece ile) hitap etmeyin diyebilir...
pes etmek yok, teslim olmak yok.. :))

Iciniz isinmamis isme bence sildirin. Cocugunuzu da bu cekismenin yarattigi gerginlikte birakmayin. Bir daha da cocuklarinizla ilgili konularda tutarli olun. Ailenize de ya biz bu isme isinamadik deyin ya da kocamin eski sevgilisinin adiymis azicik cemkirerek bilerek mi koydurttunuz bir daha duymak istemiyorum falan deyin.

Bu sefer kararli durup ismini sildirsem peki neler olur?zaten aramız iyi değil.
Isimler artik mahkemeye basvurmadan nufustan degisiyor bildigim kadariyla. Ece gobek adi olabilirdi siz de istediginiz ismi koyabilirdiniz. Ilk ismi zaten onlar secmisler bunu size biraksalardi. Diger eltinin cocuguna koyarsiniz artik deseydiniz keske.

Sizin eski konularınıza baktım.
Özeti şu; kocam üzülmesin, mutsuz olmasın diye her şeye susuyorsunuz, annenizi aşağılamalarına bile susmuşsunuz.

Annenize üzüldüm sadece. Bu kadar kocacı olmaya gerek var mı?

Kocanız aman annemi üzme derken, siz neden aynı şeyi kendi anneniz için istemediniz?

Peki ben ne yapayım? Eşimle evlenmeden önce konusmustuk. kızımız olursa adı kayinvalidemin adı olacaktı. Sevdigim bir isimdi onun için sesimi çıkarmadim. Kadini da tanımıyordum bi problem yoktu. Kızımın doğumuna yakın surtusmeler başladı ve ben bu kadin yüzünden hayatımın en büyük travmasını yasadim, lohusa depesyonunun dibine vurdum. En duskun zamanımda bile isteye canımı yakan, evimin huzurunu bozan bir insanın ismine sahip su an kızım. Ve tek isim.
Ben icsellestimemeye çalışıyorum. Bu durumu kafaya takmıyorum. Sonuçta benim kızım canım ciğerim. Kayinvalidemin kendini tatmin edip ufacık dünyasında kendince mutlu olmasına izin veriyorum. Olan olmuş bu dusunceleei aklınızdan çıkarmaya bakın.

Öyle derler ya üzmezsen üzülürsun diye
O mesele
Her seferinde diyorum.bana ne bu sefer benim istediğim olacak diye.iste sonra merhametli tarafım açığa cikiyor
Çok üzüldüm.ego Savaşı'ndan başka birşey degol

Ses cikarmazsan daha cok uzerler..Nasil musade ettin isim.koymalarina inanamiyorum.Ben suanda yerinde olsam herseyi goze alir o ismi degistiririm

en güzel çözüm bu bencede böylelikle ece sadece kimlikte kalan bi isim olur kızın kaç yaşında bu arada ona da o ismi ögret bence

Guzelim sende onlar ece dedinde hayir kizim adi ayse (ornek)diyecekdin ses etmez tavrini koymasan boyle oluyor

Her seferinde diyorum.bana ne bu sefer benim istediğim olacak diye.iste sonra merhametli tarafım açığa cikiyor

Çok üzüldüm.ego Savaşı'ndan başka birşey degol
Bu konu da daha fazla üzülüp eşinle kendi ilişkini laçka yapma. Durumu kabullen ve zamana bırak. Allah başka dert vermesin. Ece yerine hiç güzel olmayan bir isim söyleselerdi yeter kapı yumruklama artık eşin de yazık arada yıpranıyor ama buna devam edersen kaybeden sen olursun. İlişkiniz yıpranacak

O yüzü o yumusakligi sizden bulmuslar kusura bakmayın da ...9 ay ben taşıyacağım karnımda bütün eziyetini ben çekicem ne acilarla doğrucam ama ismini koyamicammm....
Yok öyle bir dünya....
Benim kaynanada çok diretti ...
Asla dedim ben ne istersem onu koyacağım dedim konu kapandı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…