- Konu Sahibi basim dertte
-
E lütfetmişler Allah razı olsun.ne değişikler ya şişene belki üçüncüyü düşünmüyoruz dimi amaArada bir bu saçma vicdanım beni yolluyor işte .yine bı yokladi.bi isim için eşimi uzmeyim dedim.ama şimdi üzülen benim.insan kızının isminden nefret eder mi ya
Kendilerine dedim zaten anne eltimin çocuğuna ne isim önerdiniz dedim oğlu doğduğunda .
E o ilk başta söyledi dedi.benfe söylemiştim dedim.kayinpeder girdi arayı.yumusatmak için.neyse üçüncüyü siz koyarsiniz dedi.
Bence de yanlış,begonvil olmalıydı oBenim ismimide yanlis yazmis memur gidip degistirecem tayinim ondan olmuyo kesinhaberleselim yine
Neden üzülecekti?İşte bı ara bı isim icin uzmeyim eşimi dedim üzülen ben oldum ama
Isimler artik mahkemeye basvurmadan nufustan degisiyor bildigim kadariyla. Ece gobek adi olabilirdi siz de istediginiz ismi koyabilirdiniz. Ilk ismi zaten onlar secmisler bunu size biraksalardi. Diger eltinin cocuguna koyarsiniz artik deseydiniz keske.Bu sefer kararli durup ismini sildirsem peki neler olur?zaten aramız iyi değil.
Sizin eski konularınıza baktım.Merhaba,biraz fikirlerinize ihtiyacım.var.
Oğluma hamile kaldigimda kv tutturdu oğluma aliş aliş diye seslenmeye.o zaman aramız iyiydi eşime istersen Ali koyabiliriz dedim.esim istemedi.oglumun doğumuna geldi iki ay kaldı ondan sonra aramız bozuldu.
Sonra eltimin oğlu oldu.bir kere bile isim önerisinde bulunulmadi.
Ardından ben kızıma hamile kaldığımi duyar duymaz,daha cinsiyeti bile belli değilken kizimizon adı Ece olacak dedi.ben bu sefer istemedim.baska bir isim istiyordum ve başından beri onu söyledim.ama bizimki ısrarla kizimizon adı Ece olacak o kadar diye diretti.kp de istemeye başladı ,görünce de Ece olsun dedi.kaynim niye sadece eşin koyuyi dedi eşime.
Eşimle baya tartıştım yeter dedim 3 çocuğuna koymuş isim buna da biz karar vericez,Ece koyarsak çeker giderim dedim.
Sonra kp severim dedim ,bı isim.icin eşimi uzmeyim dedim.esime bıraktım.o da iki ismi birden koydu.simdi biz ilk ismi ile hitap ediyoruz.onlar Ece,Ece sultan,Ece naz gibi milyon kombinasyonla sesleniyor.
Ve ben bu durumdan inanılmaz rahatsızım.hep tek ismi savunan,iki isim ne saçma şey diyen biriydi.onlar Ece dedikçe kalbim sikisiyor.
Ve bomba haber eltim 7 aylık hamile.kizi olacak.bu cumartesi bana dedi ki abla hiç isim önerisinde bulunmadılar biliyor musun dedi.ve ben hoykure hoykure ağladım neden neden neden ben?
Bir ara değil.İşte bı ara bı isim icin uzmeyim eşimi dedim üzülen ben oldum ama
Peki ben ne yapayım? Eşimle evlenmeden önce konusmustuk. kızımız olursa adı kayinvalidemin adı olacaktı. Sevdigim bir isimdi onun için sesimi çıkarmadim. Kadini da tanımıyordum bi problem yoktu. Kızımın doğumuna yakın surtusmeler başladı ve ben bu kadin yüzünden hayatımın en büyük travmasını yasadim, lohusa depesyonunun dibine vurdum. En duskun zamanımda bile isteye canımı yakan, evimin huzurunu bozan bir insanın ismine sahip su an kızım. Ve tek isim.Merhaba,biraz fikirlerinize ihtiyacım.var.
Oğluma hamile kaldigimda kv tutturdu oğluma aliş aliş diye seslenmeye.o zaman aramız iyiydi eşime istersen Ali koyabiliriz dedim.esim istemedi.oglumun doğumuna geldi iki ay kaldı ondan sonra aramız bozuldu.
Ardından ben kızıma hamile kaldığımi duyar duymaz,daha cinsiyeti bile belli değilken kizimizon adı Ece olacak dedi.ben bu sefer istemedim.baska bir isim istiyordum ve başından beri onu söyledim.ama bizimki ısrarla kizimizon adı Ece olacak o kadar diye diretti.kp de istemeye başladı ,görünce de Ece olsun dedi.kaynim niye sadece eşin koyuyi dedi eşime.
Eşimle baya tartıştım yeter dedim 3 çocuğuna koymuş isim buna da biz karar vericez,Ece koyarsak çeker giderim dedim.
Sonra kp severim dedim ,bı isim.icin eşimi uzmeyim dedim.esime bıraktım.o da iki ismi birden koydu.simdi biz ilk ismi ile hitap ediyoruz.onlar Ece,Ece sultan,Ece naz gibi milyon kombinasyonla sesleniyor.
Ve ben bu durumdan inanılmaz rahatsızım.hep tek ismi savunan,iki isim ne saçma şey diyen biriydi.onlar Ece dedikçe kalbim sikisiyor.
Ve bomba haber eltim 7 aylık hamile.kizi olacak.bu cumartesi bana dedi ki abla hiç isim önerisinde bulunmadılar biliyor musun dedi.ve ben hoykure hoykure ağladım neden neden neden ben?
Her seferinde diyorum.bana ne bu sefer benim istediğim olacak diye.iste sonra merhametli tarafım açığa cikiyorÖyle derler ya üzmezsen üzülürsun diye
O mesele
Çok üzüldüm.ego Savaşı'ndan başka birşey degolPeki ben ne yapayım? Eşimle evlenmeden önce konusmustuk. kızımız olursa adı kayinvalidemin adı olacaktı. Sevdigim bir isimdi onun için sesimi çıkarmadim. Kadini da tanımıyordum bi problem yoktu. Kızımın doğumuna yakın surtusmeler başladı ve ben bu kadin yüzünden hayatımın en büyük travmasını yasadim, lohusa depesyonunun dibine vurdum. En duskun zamanımda bile isteye canımı yakan, evimin huzurunu bozan bir insanın ismine sahip su an kızım. Ve tek isim.
Ben icsellestimemeye çalışıyorum. Bu durumu kafaya takmıyorum. Sonuçta benim kızım canım ciğerim. Kayinvalidemin kendini tatmin edip ufacık dünyasında kendince mutlu olmasına izin veriyorum. Olan olmuş bu dusunceleei aklınızdan çıkarmaya bakın.
Ayyy evet evet ama kk kabul etmedi begonvil cok ayip cıks cıksBence de yanlış,begonvil olmalıydı o
en güzel çözüm bu bencede böylelikle ece sadece kimlikte kalan bi isim olur kızın kaç yaşında bu arada ona da o ismi ögret benceSiz, ikinci ismini kullanın.. kv lere gittiğinizde dahi, siz ikinci ismiyle seslenin.. okula başladığında öğretmenine, arkadaşlarına ikinci ismiyle tanıştırın.. akrabalara bahsederken ikinci ismiyle hitap edin... bir zaman sonra sadece baba tarfında kullanılan bir isim olarak kalır ki belki kızınız bile büyüdükten sonra bana bu isminle (ece ile) hitap etmeyin diyebilir...
pes etmek yok, teslim olmak yok.. :))
Guzelim sende onlar ece dedinde hayir kizim adi ayse (ornek)diyecekdin ses etmez tavrini koymasan boyle oluyorMerhaba,biraz fikirlerinize ihtiyacım.var.
Bu konu da daha fazla üzülüp eşinle kendi ilişkini laçka yapma. Durumu kabullen ve zamana bırak. Allah başka dert vermesin. Ece yerine hiç güzel olmayan bir isim söyleselerdi yeter kapı yumruklama artık eşin de yazık arada yıpranıyor ama buna devam edersen kaybeden sen olursun. İlişkiniz yıpranacakHer seferinde diyorum.bana ne bu sefer benim istediğim olacak diye.iste sonra merhametli tarafım açığa cikiyor
Çok üzüldüm.ego Savaşı'ndan başka birşey degol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?