- 23 Mart 2015
- 8.936
- 14.791
- 248
- Konu Sahibi basim dertte
-
Merhaba,biraz fikirlerinize ihtiyacım.var.
Oğluma hamile kaldigimda kv tutturdu oğluma aliş aliş diye seslenmeye.o zaman aramız iyiydi eşime istersen Ali koyabiliriz dedim.esim istemedi.oglumun doğumuna geldi iki ay kaldı ondan sonra aramız bozuldu.
Sonra eltimin oğlu oldu.bir kere bile isim önerisinde bulunulmadi.
Ardından ben kızıma hamile kaldığımi duyar duymaz,daha cinsiyeti bile belli değilken kizimizon adı Ece olacak dedi.ben bu sefer istemedim.baska bir isim istiyordum ve başından beri onu söyledim.ama bizimki ısrarla kizimizon adı Ece olacak o kadar diye diretti.kp de istemeye başladı ,görünce de Ece olsun dedi.kaynim niye sadece eşin koyuyi dedi eşime.
Eşimle baya tartıştım yeter dedim 3 çocuğuna koymuş isim buna da biz karar vericez,Ece koyarsak çeker giderim dedim.
Sonra kp severim dedim ,bı isim.icin eşimi uzmeyim dedim.esime bıraktım.o da iki ismi birden koydu.simdi biz ilk ismi ile hitap ediyoruz.onlar Ece,Ece sultan,Ece naz gibi milyon kombinasyonla sesleniyor.
Ve ben bu durumdan inanılmaz rahatsızım.hep tek ismi savunan,iki isim ne saçma şey diyen biriydi.onlar Ece dedikçe kalbim sikisiyor.
Ve bomba haber eltim 7 aylık hamile.kizi olacak.bu cumartesi bana dedi ki abla hiç isim önerisinde bulunmadılar biliyor musun dedi.ve ben hoykure hoykure ağladım neden neden neden ben?
Bunun naz geçme ile alakalı olduğunu sanmıyorum.yorum yapanları da da dediği gibi sessiz kalana sözünü geçirme,dış geçirme.Of nazi sana geciyor diye mi yapiyor diye dusündum bizim cocugumuz yok ama ben hep hayalimdeki isimi koymak istedim. Düsününki isim " naz "
Kayinvalideme hayalimden bahsettim hayir " nazli " daha guzel dedi isim saymaya basladi. Eltim hamile kaldi onunda hayalinde " eslem" varmis. Ona tek kelime etmedi...
Yillardir eltim kizim olursa fatma ( kv adı) eslem koyacam derdi. Ama ismi bir acikladi. " sadece eslem" diye ona bile bozulmadi. Ama ben ne desem bozulur aglar. Bana nazı geciyor diye dusundum hep. Belkide sizinkide oyledir.
Allah gönlünüze göre versin.insallah kucağınıza almayı nasip ederNeden bunu güzel bir şekilde kv ve kp ile konuşmadınız, yani eltime önerilmiyor neden bana baskı yapıyorsunuz demediniz. Olan olmuş artık, Ece çok güzel bir isim, bundan sonrasında yapabileceğiniz tek şey bu isme daha sıcak bakmak, ben de şuan hamile kalmaya çalışıyorum, kendi annem sadece bir kere rahmetli babamın adını koyma imasında bulundu ama asla baskı kurarak değil , falanca babasının adını koysa ne güzel olur diyor dedi, onda bile bozuldum allah günah yazmasın, çünkü oğlum olursa koymayı çok istediğim bir isim var ama tabi o an gelince nasıl olur ne hissederim, gönlü olsun diye koyar mıyım hiç bilmiyorum
Pek güzel demedim ama dedim aslında.Neden bunu güzel bir şekilde kv ve kp ile konuşmadınız, yani eltime önerilmiyor neden bana baskı yapıyorsunuz demediniz. Olan olmuş artık, Ece çok güzel bir isim, bundan sonrasında yapabileceğiniz tek şey bu isme daha sıcak bakmak, ben de şuan hamile kalmaya çalışıyorum, kendi annem sadece bir kere rahmetli babamın adını koyma imasında bulundu ama asla baskı kurarak değil , falanca babasının adını koysa ne güzel olur diyor dedi, onda bile bozuldum allah günah yazmasın, çünkü oğlum olursa koymayı çok istediğim bir isim var ama tabi o an gelince nasıl olur ne hissederim, gönlü olsun diye koyar mıyım hiç bilmiyorum
sağolun, Amin inşallah, siz de üzmeyin kendinizi gerçekten, en azından abes bir isim istememişler o zaman daha mutsuz olurdunuz, sevgiyle kalınAllah gönlünüze göre versin.insallah kucağınıza almayı nasip eder
kızımın adına ben karar verdım nasıpse Alya olucak. kv.me bırakın ısım koydurmayı bunun düşüncesini bile sezdırmedım. ki Alya diyemıyor bazen yapacak bısey yok biz ismini söyleyelım onemlı olan o sız babannecım dersiniz dedik sırf telafuz edemıyorsunuz diye isimden vazgececk değiliz dedi eşim de kibar halıyle.eşinizde ve sizde iş biticekti. çok boyuneğmişsiniz ismi değiştiremezsiniz artık zamanı da geri alamazsınızMerhaba,biraz fikirlerinize ihtiyacım.var.
Oğluma hamile kaldigimda kv tutturdu oğluma aliş aliş diye seslenmeye.o zaman aramız iyiydi eşime istersen Ali koyabiliriz dedim.esim istemedi.oglumun doğumuna geldi iki ay kaldı ondan sonra aramız bozuldu.
Ardından ben kızıma hamile kaldığımi duyar duymaz,daha cinsiyeti bile belli değilken kizimizon adı Ece olacak dedi.ben bu sefer istemedim.baska bir isim istiyordum ve başından beri onu söyledim.ama bizimki ısrarla kizimizon adı Ece olacak o kadar diye diretti.kp de istemeye başladı ,görünce de Ece olsun dedi.kaynim niye sadece eşin koyuyi dedi eşime.
Eşimle baya tartıştım yeter dedim 3 çocuğuna koymuş isim buna da biz karar vericez,Ece koyarsak çeker giderim dedim.
Sonra kp severim dedim ,bı isim.icin eşimi uzmeyim dedim.esime bıraktım.o da iki ismi birden koydu.simdi biz ilk ismi ile hitap ediyoruz.onlar Ece,Ece sultan,Ece naz gibi milyon kombinasyonla sesleniyor.
Ve ben bu durumdan inanılmaz rahatsızım.hep tek ismi savunan,iki isim ne saçma şey diyen biriydi.onlar Ece dedikçe kalbim sikisiyor.
Ve bomba haber eltim 7 aylık hamile.kizi olacak.bu cumartesi bana dedi ki abla hiç isim önerisinde bulunmadılar biliyor musun dedi.ve ben hoykure hoykure ağladım neden neden neden ben?
Pek güzel demedim ama dedim aslında.
Kayınpederini.ortami yumuşatmak için üçüncüye siz koyarsiniz artık dedi güldü.rahatsiz olduğumu.dile getirdim yani
Biz de onların koyduğu isimle hiç seslenmiyoruz zaten.sadece Ankara'ya gittiğimizde onlar yüz çeşit farklı kombinasyonla sesleniyirlar.ece sultan Ece naz ,sultanım, x Ece şeklindeSiz ısrarla kendi koyduğunuz isimle seslenin yanlarında madem. Okulda da öğretmenlerine söyleyin sizin koyduğunuz isim ile seslensinler. Çocuk o zaman alışıyor. Benim babaannem de bir isim koymuş bana ailem de farklı bir isim. Her ikisi de yazılı kimlikte. Okulda ve normal yaşantımda ailemin koyduğu isim ile büyüdüm. Öyle alışıldı gitti. Yalnızca babaannem öteki isimle seslenir. O bile artık unuttu gitti sayılır.
İki isimle seslendirmesi sizi kötü etkiledi mi hiç peki?ben ona da çok üzülüyorum.kendime kızıyorum.bir anne neden buna müsade eder diyorumBenim de bir ismim babannemin ismi ve annem ısrarla bana öteki ismimle seslendi. Baba tarafım babannemin adını, anne tarafı ise benim kullandığım ismi söylüyordu. Annem ve babam söyleye söyleye bastırdı şimdi babannem kendi ağzıyla benim öteki ismimi söylüyorHerkes öteki ismi kullansa kv ece diyemez artık çünkü çocuk adapte olmayacak o isme.Bana babannemin ismiyle seslenildiginde üzerime alınmıyorum mesela elimde değil. Iyi de oldu güzel de oldu
Ya ben neden hiç gardımı düşüremiyorum acaba, nedense karşı taraf bir şeye tutturunca ben 100 tuttururum. Olgun mu değilim acaba? Yok yok olgunlukla ilgisi yok bence, sonra başım ağrımasın diyorum demek..Merhaba,biraz fikirlerinize ihtiyacım.var.
ben olsam sildirirdim sinir oldum sabah sabahBu sefer kararli durup ismini sildirsem peki neler olur?zaten aramız iyi değil.
Arada bir bu saçma vicdanım beni yolluyor işte .yine bı yokladi.bi isim için eşimi uzmeyim dedim.ama şimdi üzülen benim.insan kızının isminden nefret eder mi ya
Kendilerine dedim zaten anne eltimin çocuğuna ne isim önerdiniz dedim oğlu doğduğunda .
E o ilk başta söyledi dedi.benfe söylemiştim dedim.kayinpeder girdi arayı.yumusatmak için.neyse üçüncüyü siz koyarsiniz dedi.
Yok sadece babannemin ismini sevmezdim. Babannemin ismi X olsun kullandığım isim Y. Bana sadece X denilince bakmazdim ama XY denilince veya sadece Y denilince bakardim. XY de ağza kulağa uzun geldiğinden sadece Y kullanildi şimdi babannem bile bana kendi ismiyle hitap etmiyorİki isimle seslendirmesi sizi kötü etkiledi mi hiç peki?ben ona da çok üzülüyorum.kendime kızıyorum.bir anne neden buna müsade eder diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?