Kızımın ismini kayinvalidenin yoğun ısrarı ile koymamiz

Of nazi sana geciyor diye mi yapiyor diye dusündum bizim cocugumuz yok ama ben hep hayalimdeki isimi koymak istedim. Düsününki isim " naz "
Kayinvalideme hayalimden bahsettim hayir " nazli " daha guzel dedi isim saymaya basladi. Eltim hamile kaldi onunda hayalinde " eslem" varmis. Ona tek kelime etmedi...

Yillardir eltim kizim olursa fatma ( kv adı) eslem koyacam derdi. Ama ismi bir acikladi. " sadece eslem" diye ona bile bozulmadi. Ama ben ne desem bozulur aglar. Bana nazı geciyor diye dusundum hep. Belkide sizinkide oyledir.

Bunun naz geçme ile alakalı olduğunu sanmıyorum.yorum yapanları da da dediği gibi sessiz kalana sözünü geçirme,dış geçirme.
Bu hafta sonuna psikologa randevu aldım tek başına bu konuları asamiyirum.her Ankara dönüşü en az 1 hafta kendime gelemiyorum.uyuyamiyorum.kendime yapıyorum .bir de kalbimden rahatsızım.tasikardim var.ne zaman görüşsem bı atak geçiriyorum.bana birşey olsa iki yavrum var.kimse benim yüzümden demeyecek.olan yavrularima olacak.ama elimde değil iste

Neden bunu güzel bir şekilde kv ve kp ile konuşmadınız, yani eltime önerilmiyor neden bana baskı yapıyorsunuz demediniz. Olan olmuş artık, Ece çok güzel bir isim, bundan sonrasında yapabileceğiniz tek şey bu isme daha sıcak bakmak, ben de şuan hamile kalmaya çalışıyorum, kendi annem sadece bir kere rahmetli babamın adını koyma imasında bulundu ama asla baskı kurarak değil , falanca babasının adını koysa ne güzel olur diyor dedi, onda bile bozuldum allah günah yazmasın, çünkü oğlum olursa koymayı çok istediğim bir isim var ama tabi o an gelince nasıl olur ne hissederim, gönlü olsun diye koyar mıyım hiç bilmiyorum

Allah gönlünüze göre versin.insallah kucağınıza almayı nasip eder

Pek güzel demedim ama dedim aslında.
Kayınpederini.ortami yumuşatmak için üçüncüye siz koyarsiniz artık dedi güldü.rahatsiz olduğumu.dile getirdim yani

kızımın adına ben karar verdım nasıpse Alya olucak. kv.me bırakın ısım koydurmayı bunun düşüncesini bile sezdırmedım. ki Alya diyemıyor bazen yapacak bısey yok biz ismini söyleyelım onemlı olan o sız babannecım dersiniz dedik sırf telafuz edemıyorsunuz diye isimden vazgececk değiliz dedi eşim de kibar halıyle.eşinizde ve sizde iş biticekti. çok boyuneğmişsiniz ismi değiştiremezsiniz artık zamanı da geri alamazsınız

Iyi de eşinize bırakmışsınız ismi. O da iki isim koymus. Kimlige yazılmış. Cocugun ismi ece. Neden onlar ece diye seslendiginde kalbiniz sıkışıyor ki? Ece koyulmayip ece deselerdi tamam ama cocugun ismi zaten ece. Bence içinizde aşmalisiniz bunu.

Oglum 1 yasinda. Esimin hayalinde bir isim vardi. Erkek oldugunu ogrenir ogrenmez ailesine soyledi ben bunu koyacagim diye. Yanina bir isim de annesi koyacak, kimse karismasin dedi. Her oneride bulunduklarinda, annesi koyacak dedi. Neticede koydum. Herkes de benim koyduğum isimle sesleniyor. Hayatimin sonuna kadar icimde ukte kalacak birsey yapamazdim

olan olmuş değil çocuk küçük
siz her ismi söylediğinizde içiniz yanacaksa gidin dilekçe verip değiştirin
kendiniz birşey yapmayıp onlar koydu diye ağlanıp durmayın

Pek güzel demedim ama dedim aslında.
Kayınpederini.ortami yumuşatmak için üçüncüye siz koyarsiniz artık dedi güldü.rahatsiz olduğumu.dile getirdim yani

Siz ısrarla kendi koyduğunuz isimle seslenin yanlarında madem. Okulda da öğretmenlerine söyleyin sizin koyduğunuz isim ile seslensinler. Çocuk o zaman alışıyor. Benim babaannem de bir isim koymuş bana ailem de farklı bir isim. Her ikisi de yazılı kimlikte. Okulda ve normal yaşantımda ailemin koyduğu isim ile büyüdüm. Öyle alışıldı gitti. Yalnızca babaannem öteki isimle seslenir. O bile artık unuttu gitti sayılır.

Son düzenleme:
Biz de onların koyduğu isimle hiç seslenmiyoruz zaten.sadece Ankara'ya gittiğimizde onlar yüz çeşit farklı kombinasyonla sesleniyirlar.ece sultan Ece naz ,sultanım, x Ece şeklinde
İlk doğduğunda KV sürekli sultanım diye seviyordu.dedim o kadar ısrar ettin Ece koydurdun şimdi de sultanim diyosun dedim.bozuldu baya.haksiz miyim yani.

Benim de bir ismim babannemin ismi ve annem ısrarla bana öteki ismimle seslendi. Baba tarafım babannemin adını, anne tarafı ise benim kullandığım ismi söylüyordu. Annem ve babam söyleye söyleye bastırdı şimdi babannem kendi ağzıyla benim öteki ismimi söylüyor Herkes öteki ismi kullansa kv ece diyemez artık çünkü çocuk adapte olmayacak o isme.Bana babannemin ismiyle seslenildiginde üzerime alınmıyorum mesela elimde değil. Iyi de oldu güzel de oldu

İki isimle seslendirmesi sizi kötü etkiledi mi hiç peki?ben ona da çok üzülüyorum.kendime kızıyorum.bir anne neden buna müsade eder diyorum

Ya ben neden hiç gardımı düşüremiyorum acaba, nedense karşı taraf bir şeye tutturunca ben 100 tuttururum. Olgun mu değilim acaba? Yok yok olgunlukla ilgisi yok bence, sonra başım ağrımasın diyorum demek..

Bu davranışınız ilerde sizin kızınıza soğuk davranmanıza neden olacak. Sırf ismini onlar koydu diye yeri gelecek kızınızdan nefret edeceksiniz. Annemin bana olan davranışından biliyorum.

Bence kafaniza takmayin,nufusta ne yazdiginin o kadar onemi yok,2 isimden birini seciyor cocuklar genelde. Bizim de bir akraba cocuguna Omer Halis ismini koydu,etrafa milyon baski yapti ikisini birden soyleyeceksiniz diye. Simdi cocuk 2 yasinda kendi ismine Omer diyor

isim meselesi yüzünden kanser olan akrabam var olay traji komik hatta. Lütfen kendini ezdirme eşinle konuş ve o ismi sildir. Eşinde böyle üzülceğini bilsem koymam demiş madem.

İki isimle seslendirmesi sizi kötü etkiledi mi hiç peki?ben ona da çok üzülüyorum.kendime kızıyorum.bir anne neden buna müsade eder diyorum
Yok sadece babannemin ismini sevmezdim. Babannemin ismi X olsun kullandığım isim Y. Bana sadece X denilince bakmazdim ama XY denilince veya sadece Y denilince bakardim. XY de ağza kulağa uzun geldiğinden sadece Y kullanildi şimdi babannem bile bana kendi ismiyle hitap etmiyor çünkü annem cevrem bunu sürekli bana Y ismimle seslenerek bastirdi. Baba tarafım etkisiz kaldı
Bunlarin haricinde rahatsız etmiyor. Benim zamanim neyse de şimdiki nesil hep çift isimli:) Hem Ece gerçekten güzel bir isim. Benim X ismim çok demode.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…