• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın odasını ayırmak

Kk da neler gorduk, evlenip gitmis ogluyla yatan, 30 yasinda oglunu yikayan, yeni ciftle balayina giden, ogluna her gun yemek yapip gelinin yaptigini yedirmeyen, gelinle banyo yapma sikliklarindan sikayet edip oglum romatizma olacak diye aglayan :) sehzade anneleri duyun sesimi, olmayin boyle bakin cok sacma görünüyor :)

Mesajini okuyunca hak verdim, ebeveynlerin cocuklarini prensesim prensim vay sehzadem diye sevmeleri esas o cocuklara zarar veriyor. Bu ebeveynler kendi benliklerini unutup falanca prensin anasi,vs prensesin anasi oluyorlar. İste bence toplum icin en tehlikeli durum da bu. O pasalar ve sehzadeler asla guvenli sekilde baglanmiyor ailelerine,sorunlu cocuk oluyorlar.

Geçen bayramlardan birinde kuzenim başka bir şehirden ziyarete geldi. 4 yaş civarı da çocuğu var.Büyükleri ziyaret ettikten sonra da antalyaya geçecekler tatil için.Çocuk şehre gelince arabadan inmedi ağladı tatile gidelim diye.Bunlar da cocuk ağladı diye herkesle arabanın önünde bayramlasip gittiler.Bu resmen cocugun elinde oyuncak olmak değil mi?Bir de bunu gülerek anlatiyorlar sormayın.Bizim oğlan çok fena diye.
Ay cok fena gercekten. Benim kuzende de var oyle bir oglan, tatilde beraberdik rezil olduk, bir hafta boyunca yuzlerini bile gormedik , neymis oglan yemek yiyecekmis, dort kisi pesinde geziyor ellerinde tabak;) yemesin arkadas ac kalsin iki saat. Boyle sehzade (!) buyutmeye karsiyim

Kk da neler gorduk, evlenip gitmis ogluyla yatan, 30 yasinda oglunu yikayan, yeni ciftle balayina giden, ogluna her gun yemek yapip gelinin yaptigini yedirmeyen, gelinle banyo yapma sikliklarindan sikayet edip oglum romatizma olacak diye aglayan :) sehzade anneleri duyun sesimi, olmayin boyle bakin cok sacma görünüyor :)
Evet kesinlikle haklisin :) iste bunlar hep guvenli baglanmadan oturu

Tatlim gec kalmissin tabiki. Ama ikinci cocuk gelince zaten ayni odada olmaz.kücügü sürekli aglayack ve onunda uykusunu bölecek. Hem kücük dogunca gece uyandiginda kizini da kontrol edersin. Ben kizimi bir bucuk aylikken ayirdim.kizim bizim nefesimizden surekli uyaniyordu. Bizde kocamla sirayla salonda yatiyorduk sonra baktim ki ikimizde salona kacmaya basladik:KK70:e dedim o zaman ne anlami kaldi ki bizim oda da kalmasinin. Sonra götürdüm odasina ikimizde rahat ettik. Sizde ikinci bebek gelince alisirsiniz ,merak etmeyin kapilari acik birakin iyi olur.

Evet kesinlikle haklisin :) iste bunlar hep guvenli baglanmadan oturu

Bi de 25 yasindayim ilk defa annemden ayrildim geceleri uyuyamiyorum annemi ozluyorum diye aglayan yeni gelinler ve onlarin damadina ilk geceden kizimi yorma diyen cengaver anneleri var tabi :)

Duruuuuunnn en anne benim :KK14:
Ne oluyor sizlere Allah Aşkına? Çocuk büyütürken tek doğru yoktur, her çocuğun karakterine ve aile yapısına göre farklı doğrular vardır.

Hepiniz birbirinizin doğrularına saygı duymasanızda en azından saldırmayın, en mükemmel anne diye birşeyde yoktur, annelik çocuklarınıza göre şekillenen öğrenilen birşeydir ama herkes kendince en doğru annedir çünkü o evladının annesidir evladı ona o evladına özeldir.

Kavgayı bitirin yoksa yazıyla uyarıdan uygulamalı uyarıya geçerim.

Ne oluyor sizlere Allah Aşkına? Çocuk büyütürken tek doğru yoktur, her çocuğun karakterine ve aile yapısına göre farklı doğrular vardır.

Hepiniz birbirinizin doğrularına saygı duymasanızda en azından saldırmayın, en mükemmel anne diye birşeyde yoktur, annelik çocuklarınıza göre şekillenen öğrenilen birşeydir ama herkes kendince en doğru annedir çünkü o evladının annesidir evladı ona o evladına özeldir.

Yetiştin abla sağol :) ben iyi anne olarak kızlarıma göre tabii ki oyun oynamaya gidiyorum tartışma yok söz

Bi de 25 yasindayim ilk defa annemden ayrildim geceleri uyuyamiyorum annemi ozluyorum diye aglayan yeni gelinler ve onlarin damadina ilk geceden kizimi yorma diyen cengaver anneleri var tabi :)
:KK70:İlk geceden kizimi yorma nedir yahu yuh o kadarini da duymadiydim

Eyvah anne geldi :)

Yetiştin abla sağol :) ben iyi anne olarak kızlarıma göre tabii ki oyun oynamaya gidiyorum tartışma yok söz
Allah herkesin yavrusunu bağışlasın. Annelik konusunda kavgaya gerek yok, herkes evladı için iyi olanı yapma çabasında, annelik duygularında üstünlük diye birşey de yoktur. En azından söz konusu annelik olunca kimse ortaya en mükemmel benim diye çıkmasın lütfen.

Hepimiz anneyiz yahu, Allah isteyen dileyen herkese de süt kokulu boy boy bebeler nasip etsin inşaallah.

Allah herkesin yavrusunu bağışlasın. Annelik konusunda kavgaya gerek yok, herkes evladı için iyi olanı yapma çabasında, annelik duygularında üstünlük diye birşey de yoktur. En azından söz konusu annelik olunca kimse ortaya en mükemmel benim diye çıkmasın lütfen.

Hepimiz anneyiz yahu, Allah isteyen dileyen herkese de süt kokulu boy boy bebeler nasip etsin inşaallah.
Amin cümlemize abla

Durun abla geldi :)
Cok güzel ablayim :)
24 yasinda bir ablayim. Kardesim de 4 yasinda :D
Kardesim cok ciddi saglik sorunlari vardi. Çığlık cigliga uyanirdi cektigi agrilardan dolayi. Annemden baskasi teskin edemezdi. Sürekli kucak kucağa uyudular. Kendi yatagina bile birakamadik uzunca bir süre.

Bu yaz artik annemden ayrilmasi gerektiğini düşünerek ben istedim. Gece önce çizgi film saati yaptık :D ne saat ama 10 dakikayi geçmeyen bir cizgi film.
Sonra pijamalarimizi giyindik. Mamasini verdim. (coklu gida alerjisinden dolayi doktorun verdigi mamayi kullaniyor idi)
Yattik iki ayri yatakta. Masal anlattim. Yada o gündüz yaptıklarını anlatti. Bes dakikadan fazla sürdürmedim bu sureyi de. Hadi gozlerimizi kapatalim dedim. Kendi kendine dalmaya basladi. Agri veya kasintilari olduğunda yanina uzandim. Karnini isittim yada sirtini kasidim. Oyleyle uyuyakaldi.
Tabi arada annemi isterim dedi ama onu bir sekilde atlattim.
Tam alistik düzenimize... annem ne yaptı?
Kiyamiyorum aklim kalıyor söyle böyle...
Babam da çocuk artik tek basina uyumayi öğrendi bozma düzenini diye. Annem bir kac gun aldi yine de. Benim bütün düzenim bozulmus bir sekilde geldi 3 günde kardesim.
Gece uyanmasi yine baslamis bir sekilde.

Tekrar kurmak zor oldu ama.
Her çocugum seyri birbirinden farklidir. Kimi ilk günden ayrilir kimi 3 yaşında.
Cocugunuz alisabilecek durumda ise alistirin. Ikinci cocugunuza hamile iseniz bence en dogru zaman.

Durun abla geldi :)
Cok güzel ablayim :)
24 yasinda bir ablayim. Kardesim de 4 yasinda :KK70:
Kardesim cok ciddi saglik sorunlari vardi. Çığlık cigliga uyanirdi cektigi agrilardan dolayi. Annemden baskasi teskin edemezdi. Sürekli kucak kucağa uyudular. Kendi yatagina bile birakamadik uzunca bir süre.

Bu yaz artik annemden ayrilmasi gerektiğini düşünerek ben istedim. Gece önce çizgi film saati yaptık :KK70: ne saat ama 10 dakikayi geçmeyen bir cizgi film.
Sonra pijamalarimizi giyindik. Mamasini verdim. (coklu gida alerjisinden dolayi doktorun verdigi mamayi kullaniyor idi)
Yattik iki ayri yatakta. Masal anlattim. Yada o gündüz yaptıklarını anlatti. Bes dakikadan fazla sürdürmedim bu sureyi de. Hadi gozlerimizi kapatalim dedim. Kendi kendine dalmaya basladi. Agri veya kasintilari olduğunda yanina uzandim. Karnini isittim yada sirtini kasidim. Oyleyle uyuyakaldi.
Tabi arada annemi isterim dedi ama onu bir sekilde atlattim.
Tam alistik düzenimize... annem ne yaptı?
Kiyamiyorum aklim kalıyor söyle böyle...
Babam da çocuk artik tek basina uyumayi öğrendi bozma düzenini diye. Annem bir kac gun aldi yine de. Benim bütün düzenim bozulmus bir sekilde geldi 3 günde kardesim.
Gece uyanmasi yine baslamis bir sekilde.

Tekrar kurmak zor oldu ama.
Her çocugum seyri birbirinden farklidir. Kimi ilk günden ayrilir kimi 3 yaşında.
Cocugunuz alisabilecek durumda ise alistirin. Ikinci cocugunuza hamile iseniz bence en dogru zaman.
Ay ne guzelmis yaaa arada 20 yas fark ;) kardesiniz cok cok sansli bence. Allah saglikla buyutmeyi nasip etsin hem size hem de annenize ;)

Yok artık:skandal:

:KK45:

abartıyorsunuz..

2 yaşında çocuk uyanırsa ve isterse kalkıp yanınıza gelebilir. holün ışığını açık bırakın yeterli. benim 2 evimde de odalarımız karşılıklı denk geldi, sizin odalarınız uzaksa da bebek kamerası edinebilirsiniz.
benim kızım da 2 yaşinda 1 ay önce beşiğini kaldırıp karyola aldık, artık babası görevdeyken bile yanıma gelmek istemiyor, emeceği zaman bile kendi yatağına çağırıyor beni

Back
X