Kızımın öğretmeni...

sadece_ben

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2009
1.029
2.042
658
Manisa
Merhaba bayanlar. Dert değil belki ama kizim bugün bana öğretmeninin sınıfta bir çocuğa sen kimin gaz çıkardığını nerden biliyorsun milletin g.t .nu mu kokluyosun dedigini anlattı. Ben de öğretmenim ama bana göre bu kabul edilir durum gibi gelmiyor, esim de hayat böyle kaba sozlere de alışsın diyor. Bilemedim ben yadırgadım sonuçta bir öğrenciden değil öğretmenden çıkan bir söz bu. Bir de bayan olunca iyice tuhaf geldi. Gidip konuşsam dedim ama esim de gitme şimdi diyor.

Kızınız kaçıncı sınıf kaç yaşında yani

İlkokulda arkadaşımla ders sırasında gülüştüğümüz için öğretmenin bize ‘anneniz sizi doğurmamış s.çmış’ demesi geldi aklıma konuyu okuyunca

Öğretmenle değil, müdüre gidip durumu anlatın. Kızınızla, hatta tüm öğrencilerle konuşurken 1 değil 10 kere konuşmasını öğrensin.

çocuğun biri diğer çocuğu gaz çıkarmakla itham etmiş belki de onurunu kırmış. öğretmen de böyle söylemiş. sınıf ortamında böyle muhabbetler çok oluyor. burda hiç devlet okuluna giden olmadı mı ya? :d
bütün öğretmen-öğrenci muhabbetine şaşırılan konular ilginç geliyor. bizim zamanımızda da böyleydi mesela.

yani hocayla konuşun ama insanlık hali anlık ağzından çıkmış olabilir tabii doğru bir şey değil

Ben de devlet okulunda öğretmenim ama hic ağzımdan çıkmamıştır böyle kelimeler. Belki günlük hayatta çok kullanmadığım için yatkınlığım yok bilemedim

Bana normal gelmedi. Öğretmenlik yeni bir nesil yetiştiren, onlara aileden sonra en temel.guzel değerleri öğreten bir meslek. Evet hayat artık çok başka.on sene yirmi sene önceki gibi degil. Artık çok küçük yaşlarda alkol, sigara, cep telefonu, cinsellik hatta uyuşturucu kullanımı yaygın. Bizim dönemimizde ise hayat böyle değildi, öğrencilik böyle değildi ...simdi sokaklar guvenli degil , internet yaygın, hersey çok çabuk öğreniliyor. Eğer öğretmen bunlara dikkat etmezse kime güvenelim çocuklarımızı kime emanet edelim?32 yaşındayım. Biz büyüklerimizin yanında sigara içemezdik. Küfürlü konuşmak ayıptı.ama hicbir zaman babam yasak koymadı bize. İstediğim saatte eve giren, istediği gibi mini etek giyebilen bir kız oldjm ailem karışmazdi. Ama hiçbir zaman küfürlü konuşmazdı.ogrermenler bize yere çöp atmanın yanlış olduğunu, çevre temizliğini, Türkçeyi güzel kullanmak gerektiğini , kitap okumayı, büyükleri ziyaret etmeyi vs. Degerleri de öğretmeye çalışırdı. Ne kadarını ogrenebildik , yasamimiza taşıyabildik o tartışılır. Ama hersye bu kadar hızlı tuketilirken, siddet , hakaret, cinselntaciz , madde kullanımı, küfür bu kadar küçük yaşta bile yayginken öğretmenler daha özenli olmalı daha nitelikli olmalı diye dusunuyorjm.onlar daha dikkatli olmalı. Cubku aileden sonra çocuk, öğretmeninden öğreniyor herseyi

Sekiz yaşındayken başka bir sınıf öğretmeni 'yakarım çıranızı' demişti. Öğretmen nasıl böyle bir şey söyler bir türlü kabullenememiştim.
Çok cahil ve masumdum çıra mahrem bölge zannediyormuşum

A birde şey var. Birinci sınıf öğretmenim çok kötüydü. 'Yalatırım size bu yerdeki tozları.' diyordu. Birine yala diyecek diye çok korkuyordum.

Bizim devlet okuluydu ama öğretmenlerimiz seçmeydi. Bu öğretmende araya mı kaynadı bilmiyorum. Sonra gönderdiler onu.

Eğitimcilerin dil ve ifade kalitesi toplum ortalamasının üstünde olmalı. Yani bir protokol dili söz konusu değil zaten.
Günlük hayatta konuşsa bile derste kullanmayacak özdenetime sahip olsun en azından.

“1 kere konuşmak değil 10 kere konuşmak” ne demek Allah aşkına bir açıklar mısınız?

aynı yaşta okulumuza gösteri için dışarıdan tiyatro hocası gelmişti ki duayen bir tiyatrocunun okulunda yetişmiş biriydi o da bize kızdığında sıçarım bacağınıza diyordu çok ilginç ve komik gelmişti bana ondan başkasından da duymadım daha ama bu öğretmenlerimle yaşadığım ilk garip anım değildi
ilkokuldan üniversiteye devlet okullarında okudum iyi okullardı hepsi ve öğretmenlerimden o kadar garip hikayeler anlatabilirim ki burada şaşarsınız ve bence çoğu insanın da psikopat hoca hikayeleri çoktur benim gibi
ilk küfürümü sokakta oynarken öğrenmiştim daha bacak kadar veletken
sokakta erotik shop yazısını görüp anneme anlamını sormuştum
yine o yaşlarda şehrin en işlek yerlerinden birinde yürürken bir otelin balkonunda çıplak bir eskortu görüp anneme göstermiştim
hatta biz ergenken yine en meşhur çarşılardan birinde travesti sokağı diye bilinen bir yer vardı oradan geçerken erkek arkadaşlarımız korkup bize yapışırlardı
çevremizdeki her türlü açık seçik bel altı argo durumları veya milletin hatta kendimizin başına gelen ekstrem olayları sağlıklı olmayan şeyleri gördük şahit olduk yaşadık
pek çok iş yerinde de argo muhabbet vardır özellikle şeflerinizden duyarsınız böyle şeyler ne bileyim mutfak, zanaat, mekan, reklam ajansı vs. ekip olarak çalışılan resmi ortamdan uzak işlerde böyledir
bence de bari okulda öğretmenden bir darbe gelmese daha iyi ama gerçekler bu işte ve çocukları tertemiz steril bir dünyaya inandırmak zaten ona kötülük etmek
özetle öğretmenler örnek filan değil hatta psikologlar da değil o konuda da garip şeyler yaşadım ve başkalarından dinledim hatta anne babalar da örnek değil yani örnek olma gayesi o kutsallık belki konsept olarak görevin kendisinde olabilir ama bireylerde kesinlikle yok devlet veya din görevlileri de saçmasapan biçimde görev yüklenen sanatçılar da örnek filan değil herkes ayrı bir tür, bir vaka mahiyetinde hep böyleydi hep de böyle olacak
öğretmeni uyarabilirsiniz ama artık çocuğun hayata dair şeyleri öğrenmesine engel olamazsınız siz bir şeylerin doğrusunu anlatabilirsiniz size açık olmasını sağlayabilirsiniz ama dışarıya ve gerçeklere bir çareniz yok hatta 11 yaşında +18 içerik de izliyor/izlemiş olabilir yeni nesilde küfür ayıp günah terbiyesizce görülen bir şey değil ben de çok küfrederim yerini seçerek
bence eğitim sistemimizde öğretmenin göt demesinden daha büyük tehlikeler ve iğrençlikler var ama ona zaten bir şey yapamıyoruz devlet elinden
hani bazen bu dünyaya çocuk getirmek istemiyorum geyiğini anlıyorum ama dünya ne zaman iyi ve ideal olmuş ki
neyse biraz içimi döktüm kusura bakmayın
konuşun öğretmenle siz de bir öğretmensiniz uyarınızın bir ağırlığı olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…