Kızımın öğretmeni...

Kızınıza neye istinaden bunu söylemiş. Olayın öncesi yok mu?

Ayrıca konu gaz çıkarma olunca burdaki g.t lafını küfür etmek ya da argo konuşmak değil de organ olarak algıladım. Sanki öğretmen başka bir öğrencisini itham eden kızınıza kızdığı için kibar şekliyle değil de kaba algılanan şekliyle söylemiş.

19 yıllık öğretmenim.G…t kelimesini sınıfta kullanmadım kullanamam.Öğrencinin yanında kullanılacak bir kelime değil.

Ben de öğretmenim, kullandığı tabir hiç hoş değil, susarsanız devamı gelir. Ben olsam cimere yazardım, en azından isminiz de saklı kalır.

Daha neler duyacaksınız,benim oğlumda 11 yaşında neler anlatıyor artık bir yerden sonra sürekli okula şikayete giden veli olarak mimleniyorsunuz,tepki verseniz aşırı buluyorlar vermeseniz ipin ucu kaçıyor,akran zorbalığı ve malesef cidden çok üzücü ama bazı öğretmenlerin öğrenci ayrımcılığı insanı çok yıpratıyor,benim hayatım boyunca unutmayacağım bir andır mesela oğluma küfürün ne olduğunu nelerin küfür sayıldığını anlatmak zorunda kalmam,kavga anında yada dalga geçmek için küfür kullanıyorlar eğer çocuk bunu bilmezse ne anlama geldiğini bilmezse bu sefer o küfürlere hakaretlere rağmen arkadaşlarıyla konuşmaya devam ediyor bu seferde alay konusu oluyor,dünya zor bazı çocuklar ve aileleri çok daha zor,aile eğitimi çok çok yetersiz bu ülkede o yüzden eşiniz haklı çocuğunuzu dış dünyaya izole bir şekilde büyütürseniz kendisi yaşayarak öğrenecek ama bir şekilde bu insanlara maruz kalacak.

Kızıma değil başka bir çocuğa demiş.

Bir kere olmuş ağzından kaçmıştır belki. Sonraları argo, küfür kullanırsa gidersiniz.

11 yaşında çocuğun sınıfta aleni bir şekilde arkadaşını gaz çıkarmak gibi ayıp bir eylemle itham etmesi yaşına uygun bir davranış değil. Öte yandan başka bir öğrenci g. kelimesinden rahatsız oluyor. Öğretmen böyle böyle öğrencilerin hepsini bir potada eritmeye çalışıyor (diyelim ki x çocuk gerçekten gaz çıkardı öğretmen ne yapsın? Böyle boş konuşanlara ben de kızıyorum) ve meslektaşı zor bir durumda anlık bir şey olabileceğini düşünemiyor hemen görüşmeye gitmek istiyor. Allah yardımcımız olsun.

valla aynen öyle. veliler her şeyi çok biliyorlar ama çocuklarının terbiyesini vermeyi bilmiyorlar nedense

19 yıllık öğretmenim.G…t kelimesini sınıfta kullanmadım kullanamam.Öğrencinin yanında kullanılacak bir kelime değil.
gaz gtten çıkıyor. öğretmen de onu söylemiş. nerden biliyorsun kokladın mı niye iftira atıyorsun arkadaşına demiş.
sokakta bi gt gördüm kütür kütür falan dememiş

gaz gtten çıkıyor. öğretmen de onu söylemiş. nerden biliyorsun kokladın mı niye iftira atıyorsun arkadaşına demiş.
Hanımefendi sebebi ne olursa olsun bir öğretmen sınıfta bu kelimeyi kullanamaz.Öğrenciyi gayet güzel bir dille uyarabilirdi.”Arkadaşına iftira atman hoş değil kimin yaptığını bilmiyorsun .”diyerek konuyu kapatabilir.Ben de yaşadım bu tür durumları merak etmeyin.Ayrıca sakin olun ben bir öğretmen olarak bu ve benzeri argo kelimelerin kullanılmaması gerektiğini söyledim sadece.

E o zaman sinifta s.k soklu da konussun, o da o organin argodaki adi zaten. Argo konuşmadan da meramini anlatabilir, g.t tek karsiligi degil sonucta.

Valla ben olsam ben de hoslanmam cocugumun ogretmeninin boyle konuşmasından. Ha hemen şikayete gitmem ama devami gelirse konusmak isterim ogretmenle.

Hiçbir öğretmenimden böyle bir söz duymadım, öğretmenim ; 25 yıldır ben de asla böyle bir sözcük kullanmadım.Nerelerde okudunuz cidden.Bir öğretmen asla böyle cümle kuramaz ,kuranı ikaz eder.

devamı gelirse mantıklı ama olay akışına bakınca çok da bi şey yok bence

Hiçbir öğretmenimden böyle bir söz duymadım, öğretmenim ; 25 yıldır ben de asla böyle bir sözcük kullanmadım.Nerelerde okudunuz cidden.Bir öğretmen asla böyle cümle kuramaz ,kuranı ikaz eder.
gt demişler midir hatırlamıyorum ama benim zamanımda devlet okulu öğretmenleri öğrenciye tahta silgisi fırlatıp sıra dayağı falan çekiyorlardı. o da doğru değil.
gt dedi diye koştur koştur hocayla görüşmek de doğru değil. çünkü olay akışında abartılı bi şey yok öğrenciyi savunmak istemiş

kullanılmaması gerekir fakat tekrarlanmadığı sürece abartmalık bi durum yok gibi

Yorumları ağzı açık okudum, arkadaşlar siz çıldırdınız mı, ne demek sınıfta g...t demek orası bir eğitim kurumu çocuklar oraya eğitim almaya geliyor Böyle mi olacak toplum, çocuğunuzun almasını istediğiniz eğitim, terbiye bu mu? Bahsettiğiniz kişi bir öğretmen yani öğreten kişi. Tüm öğretmenlerim hanımefendi/beyefendi kişilerdi, ağızlarına argo/küfür tarzı sözler zaten yakışmazdı.

Görüyorum ki toplum terbiyesi yerlerde, sizler küfür eden öğretmeni normal karşılıyorsanız o durumda sizler de aynı seviyedesiniz demektir. Bu dudumda çocuklarınız da sizin gibi çello bello olacak demektir, üzgünüm. Çocuğunuza layık gördüğünüz eğitime de, öğretmen kalitesine de, insan kalitesine de çok üzüldüm sonra gelip buralarda insan kalitesi yerlerde yurtdışına nasıl giderim yazmayın lütfen. Toplumu sizler elbirliğiyle mahvediyorsunuzç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…