- 31 Ocak 2015
- 407
- 937
- 73
- 38
- Konu Sahibi bigunmutlaka
-
Ogretmenle her 14 gunde bir gorusuyorum yuzyuze..diger velilerle birlikte bi sorumuz olursa watsaptan yazabilecegimizi soyledi ondan yazdim bu ara kucuk kizim cok hasta onu birakip gidemiyorum ogretmene kucuk oldugunu dikkat daginikligi oldugunu guvensizligini filan hep anlattim ama ogretmen okulda oyle degil diyo herkesle iletisim halinde ne olsa gelip soruyo cok sosyal diyor yani ogretmen bana bosuna telaslandigimi beklediginden iyi oldugunu soyluyor hepKeske ya yuzyuze yada telefon acip konussaydiniz pek ciddi olmamis whatapp mesaji bence. Birgun randevu alin hocayla gorusun cocugunuzun 5 ay yasitlarindan kucuk oldugunu bazi anlamlarda eksiklikleri olabileceginiz soyleyin ogretmende bu konularda gelismesi icin yardim etsin cocugunuza size biraz arastirin bu konuda anne baba olarak nasil yardimci olursunuz. Cunku bu ozguven eksikligi cogu zaman akademik basarisizligida getirebilir birbirini tetikleyebilir.
Simdi bildigim kadariyla ay bazinda yas hesaplayip aliyorlar cocuklari okula , bizim zamanimizda o yoktu herhalde ocak dogumlu cocukla aralik dogumlu cocuk ayni siniftaydi , ben aralik dogumluyum zorluk cektigimi hatirliyorum ve cogunun guven eksikliginden kaynaklandigini dusunuyorum, henuz belli bir olgunluga erismemis oluyor cocuk cunku.
Cocugunuza destek verin bunu asmasi icin yoksa o pesinden gider o sekilde.
Ogretmenle her 14 gunde bir gorusuyorum yuzyuze..diger velilerle birlikte bi sorumuz olursa watsaptan yazabilecegimizi soyledi ondan yazdim bu ara kucuk kizim cok hasta onu birakip gidemiyorum ogretmene kucuk oldugunu dikkat daginikligi oldugunu guvensizligini filan hep anlattim ama ogretmen okulda oyle degil diyo herkesle iletisim halinde ne olsa gelip soruyo cok sosyal diyor yani ogretmen bana bosuna telaslandigimi beklediginden iyi oldugunu soyluyor hep
cok abartmışsınız rica olayını felan.her gun mesaj atan bir şeyler isteyen veliler var.
konu sahibine cevap yazmadım çünkü bir sorun göremedim.yok yok abartmadım ben sadece biz de olan şeyi söyledim.
benim çocuğum özel kreşe gidiyor ben hiç rica etmedim birşeyi. istediğim birşey varsa yüzüne kendimce söyledim. yani bu da benim görüşüm.. konu sahibine cevap verseniz daha mantıklı olurdu!
ben kendi öğretmenlerimden bildiğim için öğretmenlerin neler yapabileceğini çok iyi biliyorum.o yuzden her türlü hesabı usulune göre sorarım çocugumla ilgiliBenim yegenimin ilkokul öğretmeni cocugu hiç bir aktivite ye sokmazdi. Çocuğun resimlerini asmazdi çocuk her akşam ağlardi. Bir gün toplantısına gittim bu çocuk küçük yasitlarindan bir sene tekrar etsin dedi halbuki süper dersleri okuması. Öğretmenin değiştirdik ve o zekası geri dediği çocuk İzmir fen lisesinde okuyor.
Kizim bu sene 1. Sinif yasitlarindan 5 ay kucuk basladi basta zorlancak diye korksakta gayet iyi gidiyor fakat kendine guveni sifir hep yapamam ben zaten beceremem diyen bi cocuk..halbuki cesaretlendiriyoruz evde ama iste..ozguven sifir
Simdi soruna gelince ogretmenle 2 haftada bir yuz yuze gorusup yoplantilara gidiyorum ama kucuk kizim oldugu icin surekli goremiyorum okulda bi agac yapmislar fon kartonundan ustune kirmizi elmalar yapistirmis ogretmen ve tahtaya asmislar
Tahtaya kaldirip okuma yaptirdigi kisilerin vesikalik fotosunu elmalarin ustune yapistirmis bu olay pazartesiden beri devam ediyor kizimda hergun eve gelince bugunde bana sira gelmedi beni hic okutmuyo resmimi yapistirmiyo ogretmenim diye soyleniyodu bende sanirim sira gelmiyodur dedim
Kizim bugun okul cikisi dedi ki
Herkese okuttu resimlerini yapistirdi bi ben kalkmadim dedi baya uzulmus bende eve gelince watsaptan mesaj attim
Iyi gunler remzi bey ben .. .. nin annesiyim okulda tahtada okuma yapmaya cok hevesli sira hic gelmiyor diyor tesvik amacli onada tahtada okuma yaptirmanizi rica edecektim yazdim
1 saat oldu ogretmen gordu ama bisey demedi acaba yanlis mi yaptim hani isine karisiyo akil veriyo gibi mi oldum adam her toplantida sinifin icine mudahil olmayin ben sinifimla ilgili seylere karisilmasini sevmiyorum diye belirtmisti acaba bozuldu mu yazdigima?? Ben cok pimpirikliyim de huzursuz oldum umarim durduk yere gicik etmedim adami????
hiç kaçmaz sıpalardan böyle şeyler ve çokkkkkkkkk haklılarvalla hiçbir şekilde yanlış değil
Bir gün oğlum kreşte ve öğretmeni ,çocuklardan özellikle birine tatlım diye hitap ediyormuş
3 yaşındaki Oğlum hergün eve gelip anne öğretmen bana hiç tatlım demiyor dedi hep arkadaşıma diyor dedi
Bende sanada diyordur canımın içi sen duymamışsındır dedim hayır deyip ağladı
Ertesi gün iş çıkışı biraz erken gittim ve öğretmen hanım oğlum bu kişiye bu şekilde hitap ediyormuşsunuz dedim gülerek oğlumda evde devamlı onu sevdiğinizi ayrıcalık yaptığınızı düşünüyor dedim .Hitap ederken rica etsem oğlumuda bu şekilde çağırırsanız memnun olurum dedim.Çünkü onun ve diğerlerinin de piskolojisi çok önemli dedim.ODA aa hiç düşünemedim tabikide söylerim dedi.,
BİZ anneyiz yavrularımızın üzülmemesini tabiki isteriz.Bu tür etkinlikler çocuğu şevklendirir ve okula gitme arzusunu artırır.Demek ki iç dünyasında bunun eksikliğini yaşamış çocuk.Ben olsam direkt arardım mesaj köşede kalsın.Etkinliği sorardım yani bu işine karışmak olmuyor ki sadece sorup öğreniyorsunuz ne var bunda ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?