kizimin ogretmenine mesaj attim hatami ettim

Boyle ornekler bana moral oluyor cunku cok kafaya takiyorum oyle cekiniyoki bisey yaparken..hep yapamama korkusu var zaten zor zaten yapamam diyerek basliyo her ise.. cekingen kendini iyi ifade edemiyor insallah sonradan acilir hep boyle kalmaz
Bende cesaretlendiriyorum taktir ediyorum akilli kizim tabi basarir zaten sana guveniyorum diyorum bilmiyorum ki baska nasil faydam olur

Bunda biraz okula erken başlamasının da etkisi var. 5 ay çok da farketmez diyenler olacaktır ama 2 ay bile çocuklar da o kadar farkediyor ki.Çocuklar henüz oyun çağındayken kendini sıralarda derslerle boğuşurken buldular.Bu durum onların psikolojik olarak hazır olduğu birşey olmadığı için de başarısızlık duygusu yaşamaları,özgüven eksikliği yaşamaları çok normal. Zaten 4+4+4 eğitim sistemine göre zorunlu olarak erken basliyo çocuklar bir de bazı anne-babalar "benim çocuğum akıllı başarır"mantığı ile zorunlu dönemde olmamasına rağmen yine de 1.sınıfa başlatıyolar çocuklarını ve ziyan zebil ediyolar.. Bırakın çocuklarınızı oyun çağındayken okuma yazma stresine sokmayın,okulöncesi eğitim alsın..

Çocuğunuzun en ufak başarısını bile takdir edin,onu dinleyin,onun başarabileceği sorumluluklar verin ve en önemlisi ders konusunda yapamadığı birşey olduğunda onu baskı altında hissettirecek davranislardan kaçının..

Inanin sadece sizin desteklemenizle olacak seydedeğil. O büyük bir ihtimallehocasinin anlatimindan anlamiyor ve arkadaslarinin yaninda eeziliyodur. Bence en iyisifarkli bir ogretmen farkli bir ortam ve aarkadaşlar

Özgüveni bu çocuğun neden zayıf? Destekleyerek cozulmeyebilir. Öğretmeni ne diyor?

Bir de sizin yaklaşımınızı eleştirmek için söylemiyorum. Ama sizin öğretmene mesaj atma sonrası yaşadığınız bu acaba hata mi yaptım endişenizi hayatınızın başka alanlarında da yaşıyorsanız özgüveni olmayan bir çocuğunuzun olmasi normal geldi bana.

Yani bu mesaj olayı kafaya takılacak bişey degil gibi tabii öncesinde bu öğretmen sizinle veya başkasıyla problem yasamadiysa.

Diğer yandan cocugunuz neden öğretmene kendi sormamis. Ogretmen eğer anlayisli ve yumusak birisiyse, çocuğunuza belki unutmustur gel hatırlatalım annecim deyip öğretmenine soyleyin.

Bir sonraki toplantıda çocuğunuzun özgüven problemini öğretmeni ile görüşüp onun önerilerini alabilirsiniz.

Akşam akşam mesai bitmiş aranmayı aramayı mesaj atmayı doğru bulmuyorum acelesi olan bir konu değil miniğe başarılar.

Valla bends universiteye kadar cok pisirik bi cocuktum.uniye basladim simdi varya dil pabuc gibi girisken bisey oldum ciktim.o duzelir merak etmeyin.size gelince eger birsey yaptiysaniz pisman olmayin.aramak yerine mesaj atmak istemissiniz.olan olmus.dogru yada yanlis sorgulamayin.siz annesiniz telas yapmis olmaniz normal.gercek bir ogretmen zaten bunu bilir.sizinle bir sekilde iletisime gecer yanlista anlamaz.

ben de öğretmenim ve sizin gibi velilerim oldu. her zaman sorunu yüz yüze konuşarak çözmeye çalıştım. bence siz de gidip sakin ve anlaşılır bir şekilde öğretmeniyle çocuğunuzun durumunu konuşmalısınız. özgüven eksikliği olduğunu büyük ihtimalle anlamıştır ve daha da ön plana çıkması için uğraşıyordur belki de. belki de kızınızın anlatmadığı bir şey vardır örneğin parmak kaldırmıyor ve orda öylece öğretmeninin kendisini kaldırmasını bekliyordur. öğretmen de müneccim değil ya onun kalkmak istediğini anlasın. yani şu anda konuşulan her şey farazi, her şey öğretmenle gidip konuşunca ortaya çıkacaktır.

buraya yazdığınız özellikleri çocuğunuzun yanında da söylüyor musunuz? eli ağır, hiç umudum yoktu gibi şeyleri.

Ogretmen veli arasinda as ust iliskisi yoktur o yuzden rica gunluk kullandigimiz dildeki anlamindadir.Arz ederimmi deseydi :)

Pimpiriklenmenize gerek yokmus anlayisliymis ogretmen.Buyuyunce tahtaya kalkmak istemiyecek ufaklik haberi yok :)

burada sizi rahatsiz eden sey saniyorum ki ogretmenin erkek olmasindan dolayi bunu yanlis anlayacagi. ancak yok oyle bir sikinti; artik ogretmenlerin vatzap gruplari dahi var. ben de oglumun ogretmenleri ile mesajlasiyorum. lutfen rahatsizlik duymayin, siz dik olacaksiniz ki her kosulda yavrunuz da dikligi bilsin.

Hiç bir sıkıntı olmaz, yanlış anlaşılac ak bir şey de yok. Ben de öğretmenim hiç ters bir durum göremedim açıkçası, buyutmeyin üzülmeyin, okumustur dönmeye fırsatı olmamıştır.

Tr ye gore cok normal demek ki ama bana acayip garip geliyor cocugun ogretmenine whatsapp dan mesaj atmak. Hem de mesai saati disinda. Benim yasadigim ulkeee boyle bir olgu yok. Daha iyi mi kotu mu bilemiyorum. Yani bende mesai saatim bitince rahatsiz edilmek istemezdim herhalde. Ki burda gece gece mesaj yollayan veliler hakkinda okumustum. Cok acayip. Olmamasi daha iyi ya. Biz mail yolluyoruz cok sıkıntı olursa. Garip geliyor yine de okuyunca ogretmene mesaj yolladim deyince.

Konu sahibi aciklamis ogretmenin iletisim tercihi oyleymis.Mesai saati kastiniz nedir konu 3 te acilmis gayet normal bi saat.

Böyle düşünceli veli de mi var yaa ? Şoktayim. Bizimkiler her türlü patavatsizligi pervasizligi yapar da dönüp düşünmez bile hata mi ettim diye

Ne alaka ya gunluk hayatta ricayi emir olarak kullanan mi var? Aksine rica etmek kibarca istemektir. Memur olmayanlari baglamaz ki sizin dediginiz. Burada veli ogretmen iliskisi var, oldu olacak veli dilekce ile ogretmene ulassin gunluk hayatimizi devlet dairesinde gibi yasayamayiz kusura bakma

buraya yazdığınız özellikleri çocuğunuzun yanında da söylüyor musunuz? eli ağır, hiç umudum yoktu gibi şeyleri.
Tabiki cocugumun yaninda onun uzulecegini rencide olacagini cesaretini kiracagi boyle seyleri konusmuyorum burda yazdim cunku her konuda olmasi gerekenden cookkk cokk yavas umudum bu sene yoktu cunku yasitlarindan 5 ay kucuk basladi ve kardesinin olusu onu cok etkilrdi cok icine kapandi uzuldu bize ve kardesine hic yansitmasada bir an soldu cocugum o acidan bu sene umutlu degildim cunku hazir degildi 1.sinifa..ama kendi bir kez daha anaokulunu istemedi ondan gonderdim

Bu arada gormeyen arkadaslar hala mesaj olayina takmis 5 kez belirttim ogretmen mesajla ulasmamizi istiyor okul saati disinda satranc dersi veriyormus telefon etmememizi mesajla ulasmamizi rica etti kucuk kizimda kizamik olunca okula gidip yuzyuze gorusemedim..zaten ogretmenimiz gayet kibar cevap verdi bugun kizima okuma yaptircagini soyledi anca ankara da bugun okul tatil bizimkinin sansina:) artik ikinci donem okur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…