- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
- Konu Sahibi bigunmutlaka
-
Okulda her gün butun cocuklara okuma yaptırıyormuymus sordunmu bunu canım ?Bu arada gormeyen arkadaslar hala mesaj olayina takmis 5 kez belirttim ogretmen mesajla ulasmamizi istiyor okul saati disinda satranc dersi veriyormus telefon etmememizi mesajla ulasmamizi rica etti kucuk kizimda kizamik olunca okula gidip yuzyuze gorusemedim..zaten ogretmenimiz gayet kibar cevap verdi bugun kizima okuma yaptircagini soyledi anca ankara da bugun okul tatil bizimkinin sansina:) artik ikinci donem okur
Ne alaka ya gunluk hayatta ricayi emir olarak kullanan mi var? Aksine rica etmek kibarca istemektir. Memur olmayanlari baglamaz ki sizin dediginiz. Burada veli ogretmen iliskisi var, oldu olacak veli dilekce ile ogretmene ulassingunluk hayatimizi devlet dairesinde gibi yasayamayiz kusura bakma
Ogretmen veli arasinda as ust iliskisi yoktur o yuzden rica gunluk kullandigimiz dildeki anlamindadir.Arz ederimmi deseydi :)
Sizin algida acaba sorun mu var tam 5 kere belirttim ogretmen bi sorun olursa mesajla ulasin aramayin cunku satranc dersi veriyorum mesaj atin ben size donerim dedi ondan aramadim birde yazmissiniz ki bi zahmet okula gitseydi cocugu icin bisey yapsaydi bunuds belirttim kucuk kizim cok hasts birakcak kimsem yok ondan gidemedim heralde kendi cocugumu sizin kadar bende dusunurum degil mi..mesajlari okumadan ayni seyi tekrar tekrar yazmak nedir anlamadimhayır arayıp söyleseydi. ya da bir zahmet okula gitseydi.. en azından çocuğu için bir şey yapmış olacak o yüzden dedim. bir de sınıf içine müdahale doğru değil.. öğretmenin bir bildiği vardır değil mi??
mesajını tam okumadım bile .. sadece algıda sorun var mı kısmına kadar okudum yetti.. benim algıda inan sorun yok . bana yazılan mesaja cevap verdim kendimce..Sizin algida acaba sorun mu var tam 5 kere belirttim ogretmen bi sorun olursa mesajla ulasin aramayin cunku satranc dersi veriyorum mesaj atin ben size donerim dedi ondan aramadim birde yazmissiniz ki bi zahmet okula gitseydi cocugu icin bisey yapsaydi bunuds belirttim kucuk kizim cok hasts birakcak kimsem yok ondan gidemedim heralde kendi cocugumu sizin kadar bende dusunurum degil mi..mesajlari okumadan ayni seyi tekrar tekrar yazmak nedir anlamadim
Tamam da konu sahibine rica etmek yanlis diyen sizsinizsiz istediğiniz gibi yaşayabilirsiniz.. ben kendi yorumumu yaptım. benim çocuğum da kreşe gidiyor. mesajla rica da hiç bulunmadım.. hoşuma gitmeyen bir durum yorum yaptım. bana yorum yapacağınıza konu sahibine yapsanız daha faydalı olurdu..
ayrıca ha dilekçe ha mesaj aynı bir fark yok. hatta dilekçe daha sağlam sayı falan alır..
Simdiden fark etmişsin, ozguvenini gelistirmeye calisirsan cesaretlendirirsen hayli hayli yol kat edersiniz. Bende bir koca bebek var, ozguveni olmayan ben onunla ugrasiyorum, cok daha zor. Yillarca ben yapamam edemem basarisizim diye buyumus.Boyle ornekler bana moral oluyor cunku cok kafaya takiyorum oyle cekiniyoki bisey yaparken..hep yapamama korkusu var zaten zor zaten yapamam diyerek basliyo her ise.. cekingen kendini iyi ifade edemiyor insallah sonradan acilir hep boyle kalmaz
Bende cesaretlendiriyorum taktir ediyorum akilli kizim tabi basarir zaten sana guveniyorum diyorum bilmiyorum ki baska nasil faydam olur
Dogru olabilir canim bende fark ediyorum bazen..yani disarda daha acik daha sosyal belkide bana karsi evde oyle olabilirKonunuzdan bağımsız bir şey söyleyeceğim
Hani kızımın özgüven sorunu var diyorsunuz ya bence yok aksine bilerek geri duruyor
Çünkü siz aceleci ve paniksiniz çabuk büyütüyorsunuz olayı ve çoğu zaman da yanlış olabiliyor bu nedenle kızınız da fazla temkinli hareket ediyor her şeye bilse bile hemen atlamıyor
Bu alanda uzman falan değilim sizin konularınızı okuyarak edindiğim izlenim bu yanlış tabii ki de olabilir ama bir de bu pencereden bakın bence
Anne olarak hislerinizi anladım.Bende ortaokuldayken çok az puanla takdiri kaçırıyor diye okula gidip öğretmeniyle görüşüp not istemiştim.Kızacak diye korkmamak lazım,ne yapıyorsak evlatlarımız için.Dun aksam oyle cok okuma yaptiki bugun ogretmen okutacam dedi diye baya hirs yapti gel gorki sabah bi uyandik baya bi kar yagmis okulda tatil oldu artik ikinci doneme kaldi bizim okuma..ogretmenimiz cok ilgili nazik sevecen ve tecrubeli ben unutcagini sanmiyodum ama insanlik hali..keske bizimkide resmini gorseydi bozuldu biraz tabi
Dogru olabilir canim bende fark ediyorum bazen..yani disarda daha acik daha sosyal belkide bana karsi evde oyle olabilir
ay canım kıyamam yaDun aksam oyle cok okuma yaptiki bugun ogretmen okutacam dedi diye baya hirs yapti gel gorki sabah bi uyandik baya bi kar yagmis okulda tatil oldu artik ikinci doneme kaldi bizim okuma..ogretmenimiz cok ilgili nazik sevecen ve tecrubeli ben unutcagini sanmiyodum ama insanlik hali..keske bizimkide resmini gorseydi bozuldu biraz tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?