• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın okuluna gidemiyorum..

ipektuncer

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2010
2.968
31
116
İstanbul
Evet arkadaşlar, sorunum bu..
Kızımın okuluna davet ediliyorum, ama gidemiyorum.
Çünkü gittiğimde bir "aile etkinliği" gerçekleştirmem gerekiyor.
Fakat ben hiçbir şey bulamıyorum.
Kızım ve onun 6 arkadaşı.. Toplam 7 kişilik, 5 yaş grubu bir sınıf..
Tüm anneler gidip bir etkinlikte bulunmuş. Bir ben kaldım.
Ama aklıma bir faaliyet gelmiyor..:50:

Gidip kitap okusam, çok basit olacak..
El işi falan yaptırsam, kesme-boyama tarzı.. Hergün yapıyorlar zaten..
Çim adam geldi aklıma, ama hemen çıkmıyor çimleri.. Bir de dikmek falan lazım, 7 çocuk için çok zor, elim yavaş zaten..:59:

Off, sırf bu sebepten gidemiyorum. Kızım isyanda..
Var mıdır çocuğunun okulunda böyle bir faaliyet yapmış olan..
Çocuğu olmasa da bana bu konuda fikir verebilecek olan..?

Yeni nesli yetiştirmek ne zor yahu :) Biz en fazla evlerde toplanıp ödev falan yapardık. Biri doğumgünü yaparsa ne ala yoksa eğlenmek kapı önünde mümkündü :1: :1::1:

Bi de ben hiiiç yaratıcı değilimdir. İnşallah benim çocuğumun etkinliği falan olmaz :))

Ben de internetten bakayım canım, yaratıcı değilim ama araştırma ruhum var :)

benim bi arkadaşım strafor ile insan vucüdü yapmıştı.belden yukarı boğazdn aşağı şeklinde.içini oyup kalp ciğer bağırsak mide filan yapmıştı evindeki meteryalerden.sınıftada uygulamalı olarak kızı ve çocuklarına insan vucuduu tanıtmıştı..çokda takdir edilmişti.sende yapabilirsin..

bence de çocuklara kurabiye yaptırın,herbiri istediği şekli versin ve her çocuk şekil verdiği kurabiyeyi yesin.

Renkli boncuklar al,kristal görünümlü plastik boncuklar filan var veya inci olabilir.Bir de lastik misina...
Anneler günü için annelerine bilezik yapsınlar.Düğüm atmayı bilmiyorsan boncukçuda öğretirler veya burada anlatırız.

maske yaptırabilirsiniz ya da hazır boyanabilir maskeler var onları birlikte boyayın taksınlar..
ya da kuzenim kartondan fare yapmıştı o da olur

images

ipekcim sen çalışıyorsun ve hamilesin zaten gitmemen çok anormal değil.
ama fikir istersen güzel bir animasyon film bulup izletebilirsin, patlamış mısır ve kola da dağıtırsın, otururlar sakin sakin izlerler sen de yorulmazsın. güzel animasyonlar var ben bile eşimle özellikle o filmlere sinemaya giderim. ama yeni nesil çok akıllı izlemedikleri bişey bulmak lazım.:31:

Renkli boncuklar al,kristal görünümlü plastik boncuklar filan var veya inci olabilir.Bir de lastik misina...
Anneler günü için annelerine bilezik yapsınlar.Düğüm atmayı bilmiyorsan boncukçuda öğretirler veya burada anlatırız.

tebrik ederim sizi.gerçekten yaratıcı bir fikir vermişsiniz.hazır anneler günü de gelmişken iyi olur bu etkinlik.

Boncuk biraz tehlikeli olmaz mı yutarlar falan Allah muhafaza :D:D al başına belayı. Ama kurabiye fikri benim de hoşuma gitti de nasıl pişecek

çocukların eğleneceği bi şarkıya kolay bi dans figürü uydurup çocuklara öğretebilirsin mesela. hem eğlenirler de. ya da grupça oynanan çocuk oyunlarından bak o yaş grubu için olanlardan, oyun oynat. ufak kardeşimin doğumgününde anaokulundan arkadaşları geldiğinde sandalye kapmaca oynatmıştık, çok eğlenmişlerdi. bunun gibi birkaç oyunu kombine edebilirsin. hatta yanına da yararlı bi etkinlik olarak da sen çim adam diyince aklıma şu geldi, küçükken okulda fen dersinde deney olarak kurufasulye üstüne pamuk koyup ıslatıyoduk, zamanla çimleniyodu. çim hemen çıkmaz tabi ama kendi bitkimizi kendimiz yaratalım gibi çocukların ilgisini çekebilecek şeyler söyleyerek, hergün sulamalarını ve güneşe koymalarını filan isteyip yararlı bi etkinlik ekleyebilirsin. çok vakit almaz ama bir oyun bir de bitki yaratmaca diye hem eğlenceli hem deneysel bir etkinlik kombine edebilirsin.

anneler günü için hediye fikrine gözleirm dolarak bende oyumu veriyorum..

benim oğlum bana ne zaman elleriyle hediye yapacak acaba diye düşünmeden de edemiyorum..

anneler günü için hediye güzel fikir ama boncuk bana da biraz tehlikeli geldi. çok dikkat etmek lazım kalabalık bir de.

anA Sınıfı öğretmeniyim bi dünya fikir verebilirim:) anneler günü hediyesi iyi fikir. mesela tülden minik keseler alırsın sabun rendelersin çocuklarla minik kokulu kesecikler hazırlarsınız. çocuklar keselere sabun rendesi doldurup ince kurdeleyle ağzını bağlarlar keseye minik pullar yapıştırırlar. hem eğlenirler hem hediye hazırlarlar. yok ben daha hoş ve uğraştırıcı hediye isterim dersen tahta foto çerçevesi alırsın bir de aliminyum folyonun kalını (hobi mağazalarında var) tahta resimliği folyo ile kaplarsınız çocuklarda parça folyoları minik minik top haline getirip çiçek böcek desen vs. şeklinde resimliğe yapıştırır böylece fotoğraf çerçevesi yapmış olursunuz

anA Sınıfı öğretmeniyim bi dünya fikir verebilirim:) anneler günü hediyesi iyi fikir. mesela tülden minik keseler alırsın sabun rendelersin çocuklarla minik kokulu kesecikler hazırlarsınız. çocuklar keselere sabun rendesi doldurup ince kurdeleyle ağzını bağlarlar keseye minik pullar yapıştırırlar. hem eğlenirler hem hediye hazırlarlar. yok ben daha hoş ve uğraştırıcı hediye isterim dersen tahta foto çerçevesi alırsın bir de aliminyum folyonun kalını (hobi mağazalarında var) tahta resimliği folyo ile kaplarsınız çocuklarda parça folyoları minik minik top haline getirip çiçek böcek desen vs. şeklinde resimliğe yapıştırır böylece fotoğraf çerçevesi yapmış olursunuz

Sabun hoş fikir :) Hem de çok kolay..... En fazla yutarlarsa köpürürler :D:D:D

öğrenciler özelliklede o yaştaki çocuklar deneylerden çok hoşalnırlar
netten araştırın ilginç bir deney bulup onu yapın
hem farklı bir etkinlik olmuş olur

Back
X