• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın okuluna gidemiyorum..

Boncuk biraz tehlikeli olmaz mı yutarlar falan Allah muhafaza :D:D al başına belayı. Ama kurabiye fikri benim de hoşuma gitti de nasıl pişecek

Bana verecekleri süre sadece yarım saat.. Kurabiye için yetmeyebilir, bir de zaten mutfağa sokmazlar sanırım.

Gene de fikri veren arkadaşa çok teşekkürler.

öğrenciler özelliklede o yaştaki çocuklar deneylerden çok hoşalnırlar
netten araştırın ilginç bir deney bulup onu yapın
hem farklı bir etkinlik olmuş olur

Canım, benimde aklıma bu geldi.
Tehlikesiz olan, onların ilgisini çekecek olan ve madara olma ihtimalim 0 olan bir deney bulamadım..

anA Sınıfı öğretmeniyim bi dünya fikir verebilirim:) anneler günü hediyesi iyi fikir. mesela tülden minik keseler alırsın sabun rendelersin çocuklarla minik kokulu kesecikler hazırlarsınız. çocuklar keselere sabun rendesi doldurup ince kurdeleyle ağzını bağlarlar keseye minik pullar yapıştırırlar. hem eğlenirler hem hediye hazırlarlar. yok ben daha hoş ve uğraştırıcı hediye isterim dersen tahta foto çerçevesi alırsın bir de aliminyum folyonun kalını (hobi mağazalarında var) tahta resimliği folyo ile kaplarsınız çocuklarda parça folyoları minik minik top haline getirip çiçek böcek desen vs. şeklinde resimliğe yapıştırır böylece fotoğraf çerçevesi yapmış olursunuz

Tahta resimlik uygulamasını yapmışlardı, eve de getirmişti kızım hatta.
Ama sabunluk fikrine bayıldım.. Tam benlik, çok zor da değil. Çim adamdaki gibi dikim işi de yok içinde..
Beni kınayacaksınız şimdi, ama tülden minik keseyi nereden bulacağım, nerede satılır?

çocukların eğleneceği bi şarkıya kolay bi dans figürü uydurup çocuklara öğretebilirsin mesela. hem eğlenirler de. ya da grupça oynanan çocuk oyunlarından bak o yaş grubu için olanlardan, oyun oynat. ufak kardeşimin doğumgününde anaokulundan arkadaşları geldiğinde sandalye kapmaca oynatmıştık, çok eğlenmişlerdi. bunun gibi birkaç oyunu kombine edebilirsin. hatta yanına da yararlı bi etkinlik olarak da sen çim adam diyince aklıma şu geldi, küçükken okulda fen dersinde deney olarak kurufasulye üstüne pamuk koyup ıslatıyoduk, zamanla çimleniyodu. çim hemen çıkmaz tabi ama kendi bitkimizi kendimiz yaratalım gibi çocukların ilgisini çekebilecek şeyler söyleyerek, hergün sulamalarını ve güneşe koymalarını filan isteyip yararlı bi etkinlik ekleyebilirsin. çok vakit almaz ama bir oyun bir de bitki yaratmaca diye hem eğlenceli hem deneysel bir etkinlik kombine edebilirsin.

hamile olmasam dans fikri aslında bayağı iyiymiş arkadaşım.
sandalye kapmaca hergün oynuyorlar, ama öyle olmasa o da uygulanabilirdi.
bitki fikri çok güzel, bunu listeye aldım.
çok teşekkür ederim.

ben pedikte 2 sene önce bi tuhafiyeden almıştım.

ben pedikte 2 sene önce bi tuhafiyeden almıştım.

Perdecilerden bir parça tül alsam kessem, olmaz mı?
Ama kenarı tüy tüy olur, sökülür di mi?
Dikmek gerekir herhalde kenarı?
Dikmek deyince aklım çıkıyor, dünyanın en zor şeyi.

Üvey annem bana bişey öğretmemek için eline iğne batar, ölürsün diye korkuturdu. Pis cadı..
Şimdi bir düğme dikmek için terziye muhtacım..:47:

ilk kez duydum annelerin gidip de etkinlik yaptırdığını
herhalde öğretmenler kendi yüklerini hafifletmek için bulmuşlar böyle birşeyi:)

anneler günü için birşeyler yaptırmak düşüncesi güzel içlerinden birini seçebilirsiniz önerilerin çocuklar boncukları yutar diye de düşünmeyin bence boncuk yutacak yaşı geçmişler:)

fidan ya da çiçek de dikebilirsiniz

kese bulamazsan tutkal su ve un u karıştırarak seramik hamuru hazırlarsın. çocuklar hamura şekil verirler ve parmak boyası ile boyarlar.kurumadan önce her çocuğun yaptığı şeklin arkasına minik mıknatıs yapıştırırsın.böylece dolap süsü olur.

dolap süsüne kurumadan simde dökersen süper görünür

Üvey annem bana bişey öğretmemek için eline iğne batar, ölürsün diye korkuturdu. Pis cadı..
benimde 9 aylık bir oğlum vae bende çok istiyorum böyle faaliyetlerde bulunmayı büyüdüğünde allahın izni ile sınıf annesi falan olmak çocuklar için yardım el işi faaliyetleri:8:

olmaz malesef. çünkü o tülün kese halinde olması gerekiyor.ama tül alıp terziye verirsen kese haline getirir çokta para tutmaz bence

kese bulamazsan tutkal su ve un u karıştırarak seramik hamuru hazırlarsın. çocuklar hamura şekil verirler ve parmak boyası ile boyarlar.kurumadan önce her çocuğun yaptığı şeklin arkasına minik mıknatıs yapıştırırsın.böylece dolap süsü olur.

1545611 yıl düşünsem aklıma gelmezdi..
Tül bulamazsam eğer, bunu 2. seçenek olarak aldım arkadaşım.
Sağolasın..

el becerin varsa yüz boyası ile yüzlerinide boyayabiirsin. bayılırlar :) el beceriside şart değil aslında yanaklara birer kalp yıldız vs. bir de kedi bıyığı palyaço burnu daha ne olsun :)

Pinata yapabilirsiniz.çocuklar için çok eğlenceli olacağından eminim.
burdan link vermek yasak galiba isterseniz özelden link gönderebilirim

Son düzenleme:
yapışkan sime gerek yok. boyanın ıslaklığı ve hamurdaki tutkal o simin büyük kısmının yapışıp kalmasını sağlıyor.

el becerin varsa yüz boyası ile yüzlerinide boyayabiirsin. bayılırlar :) el beceriside şart değil aslında yanaklara birer kalp yıldız vs. bir de kedi bıyığı palyaço burnu daha ne olsun :)

Sabun keseciklerini yaptıktan sonra, öğretmen izin verirse yüzlerini de boyarım, ohh miss...:65:

Back
X