• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kizimin okulundaki sorun

Zavallı öğretmen, kendi sınıfının içiyle bile ilgili otorite kuramıyor. Müdür,müşteri(veli)yi memnun etme derdinde. Bu hep böyle. İşbirliği falan yok arkadaşlar,öğretmen-müdür-veli. öğretmen velilerden aman diliyor artık. Taktik yapacaksınız @grill in söylediği gibi. Başka çözümü yok

Annedeki bu inat nedir arkadaş.
Diğer çocukların alismasini da engellemeye ne hakkı var. Imza falan saçma geldi. Öğretmen konussun,çocuğunuz yapamiyorsa zorlamanın manasi yok desin.
Benim yeğenim böyleydi. Ikinci hafta olmuyorsa zorlamayın,psikolojik olarak hazır değil dediler aldık okuldan. Anasinifiydi. Ablam evde çok uğraştı öğretti herşeyi harfleri bile biliyor. Ve suan birinci sınıfta. Ve hiç uyum sıkıntısı yaşamadı. Bazı çocuklar daha geç olgunlaşıyor. Kabul etmek en iyisi.

Anne bekledikçe o çocuk hiç alışamicak. Branş ögretmeniyim ama anaokulunda staj yapma fırsatım oldu. Çocuklar ara sıra annemi özledim diyorlardı ama alıştılar zamanla. Okul yönetimi el atmalı. Anne hem kendi çocuğuna hemde diğerlerine zarar veriyor farkında değil.
Imza atmadan hep beraber yönetimle konuşun bence. Çözüm olmazsa imza toplamayı düşünebilirsiniz.

Arkadaslar hepinize tesekkur ederim okul cikisi kadina soyledim.boyle devam ederseniz mudure gidecegiz diye mudurun haberi var dedi sustum artik

Müdürle de konuşun son olarak. Eğer oradan da sonuç çıkmazsa bimere veliyi değil okul yönetimini şikayet eden bir yazı yazın. Mutlaka ilgilenirler.

O çocuk hangi sınıfa giderse gitsin annesi aklı başında biri olmadığı için değişen bir şey olmayacak. Gideceği sınıftakiler huzursuz olacak.

Annesi iyilik yaptığını falan mı sanıyor bunu da sorsaydınız kendisine. Bu şekilde kötülük yapıyor çocuğuna..

Çocuğun gönderilmesini ben de doğru bulmuyorum.
Ama idare ve öğretmen çözüm bulamamışsa, velilerin elinden de başka şey gelmiyorsa ben de imza atardım. Çocuklar çok küçük, daha büyük olsalar diğer çocuklara problem anlatılıp anlayışlı olmaları istenebilir. Ama çözülmeyen bu problem tüm sınıfın ana sınıfı anılarına mal olabilir. Ve bu da asla bir çözüm değil.
Ben idare ile görüşüp başka çözüp önerilmiyorsa imza atardım diyorum.

Çocuğum yok, simdiye kadar hic okul oncesi ogretmeniyle iletisim kurmadim ama ogretmenin topu veli üstüne attigini düşünmüyorum. Yani elinden geleni yapmış, yonetimin de haberi vardir büyük ihtimalle. Bagris cagris kavgalar bile olmus daha napsin kadincagiz. Bu anneler hastanede de sorun cikarirlar, en onemlileri kendi cocuklaridir. Diger cocuklar toprakta yetisiyor çünkü. Baskalarinin cocugunun 5 dk'da muayene edilmesini isterler ama kendi çocuklarına 2 saat bakilsin isterler. :işsiz: o yuzden öğretmenle bir nevi empati kurabiliyorum.
Bir de simdi düşünüyorum, ben 5 yasinda bir cocuk olsam, sabahin korunde guzel evimden cikarip annem beni okula birakip gitse; ama arkadasimin annesi hep beklese, annem beni sevmiyor mu diye düşünürüm gibi geliyor. E simdi bu durumda niye diger cocuklar mutsuz hissetmek zorunda? Laftan, kavgadan anlamayan bir veli var. Ben olsam imzalardim. Burda cocuga bir ceza verilmiyor. Ama o kadin kendi çocuğunu korumak icin baska cocukları hice sayiyorsa, ben de o zaman kendi çocuğumu korumak icin onun çocuğunu hice sayabilirim gibi.

Ben olsam vermezdim, problemli çocuk veya problemli veli burada problem kimde anlaşılmıyor.

Çocuk annesini bahçe kapısının dışından görüyormuş. Kimse kadına okul dışında bekleme diyemez.

Diğer cocuklar o kızın annesini bahçe kapısından gördüğünü nasıl fark edip ben de annemi göreceğim diye tutturabilir ki. Bİran öğretmen bu süreci yönetmeni gibi geldi. Çözümü de sorunu başka öğretmene atmak olmuş. İmza toplanıp bir çocuğun sınıftan kovulması da ayrıca onur kırıcı.

Yalniz konu ilerledikce anlasildi ki veli bildigin cirkefmis. Boylesinin cocugunu bilmem ama kendisini imza toplayip okul bahcesinden atmak gerek. Ya da polisten koruma talebi:KK53:

Haaa o zaman kötü tabiki o açıdan ama yine şöyle düşünüyorum allah korusun haberlerde neler neler görüyoruz kaza ile ilgili okulun içinde bile. Belki heran kendince güvenli olduğunu düşünüyordur

İyi de o zaman her veli gidip kapıda beklesin,bir onun çocuğu mu kıymetli ?
İlk -orta - lisede de beklesin veliler , neler görüyoruz tv.de diyerek,
Olacak şey mi !

Sabır bence. Bu sene 3. sınıf okutuyorum. Nakil bir öğrenci geldi. İlk gün ağladı gitti. Sonra 15 gündür arada ağlıyor. Arıyorum telefonda konuşuy0r annesiyle. 2 gündür kontörüm bitti.Kontör alınca araycam. Az kaldı eve gitmene haydi senle şu etkinliği yapayım diyorum. 3. sınıf da olsa yeni ortama alışmakta zorlanıyor. Her çocuk farklı farklı. Bir öğrencim neredeyse 3 ay annesiyle gelmişti 1. sınftayken. Anne iki kez okuldan almak zorunda kalmış 2 ay alışamadığı için . Koskaca kızdı. Hepsinden 2 yaş büyüktü. 3 ay ağladı dile kolay. Şimdi liseli

Cocugu okuldan alsinlar hazir degilse...

İyi de o zaman her veli gidip kapıda beklesin,bir onun çocuğu mu kıymetli ?
İlk -orta - lisede de beklesin veliler , neler görüyoruz tv.de diyerek,
Olacak şey mi !
Bizim okulda var bir velimiz boyle. Kizi 1q. Sinif ogrencisi kadin hergun okulun icindeki giris kapisinda bekliyor. 2 hafta usr uste hergun gorunce sordum meraktan. Ahh hocam dedi siz benim kozo okula zincirleseniz o yine bir yolunu bulur kacar o ite dedi.(it burada kizin bagimli erkek arkadasi oluyor) ladin sabah kızla okula geliyor aksam beraber gidiyor. Yazik kadincagiza cok uzuldum.

Çözüm imza değil o çocuğun durumu ne olacak gittiği sınıfta imza toplarsa okuldan mı atılacak belki çocuk bu seferde arkadaşlarından ayrılınca kötü olacak. İmza vermezdim bn olsam. Öğretmenin işi ne okulda rehberlik yok mu.ne biçim bi öğretmen keşke her beğenmediğimiz öğrenciyi atabilsek o kolay yol olur mu öyle

Suç müdürde. Müdür anneyi kabul etmeyecek okulda beklemesine izin vermeyecek. Müdürün sesi çıkmazsa ogretmen ile veliyi karşı karsiya getirirse olacağı bu!!

Ben olsam atardim o imzayi. Hatta ogretmenden once ben sikayetci olurdum. Sonucta sizin cocugunuzunda psikolojisi bozulabilir. O cocugun annesi onu daha cok seviyor benim annem beni o kadar sevmiyor birakip gidiyor, diye dusunebilir. O kadinin cocugu sinif degistirmeli. Cocuk buyuk ihtimal sinif degistirince uyum sorunu yasayacak ve annesi hatasini anlayacaktir.

Ben birinci sınıftayken annesinden ayrılamayan bir sınıf arkadaşım vardı. Annesi de bizimle derslere girerdi. Hatta öğretmen fişlerimizi çocuğun annesine kestirirdi :KK48: Kadın aylarca bizimle sıralarda oturdu. Bazı çocuklar okul ortamına geç alışıyor. Bizim öğretmenimiz de bizi arkadaşımıza destek olmamız konusunda yönlendirmişti. Sınıfta yeni arkadaşlar edinip oyun oynamaya başlayınca artık annesini istememeye başladı.

Çocuğun daha fazla zamana ihtiyacı var demek ki. Öğretmenin çocuğu sınıftan uzaklaştırmaya çalışması bana çok garip geldi. Başka bir gün sizin çocuğunuzda da bir sorun olduğunu iddia edip imza toplamaya başlamazlar umarım. Çocuk sınıftan gitsin diye imza toplatan öğretmen ilk defa görüyorum. Bana çok yanlış geldi açıkçası.

Kendi sınıfında kendi öğrencilerine sözgeçiremiyorsa bu onun problemi. Dersi sürekli bölünen öğretmen bu durumdan şikayetçiyse , öğretmen veli gerekiyorsa müdür vs birlikte çözecekler. Öğretmeniniz işin kolayını şeçmiş. Yaptığı davranış hiç etik değil, mesleğine de yakışmıyor ayrıca.atmayın imza.

Back
X