• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kizimin okulundaki sorun

Sınıf değiştirince ne değişecek öğretmende ilgilensin bu davranışı azaltsın çocukda başından savıyorlar resmen atmayın imza her çocuk aynı olacak diye bişey yok diğer çocuklarında psikolojilerine bişey olmaz hemen zaten artık.çocugumuzun psikolojisi lafından gına geldi psikoloji diye diye toplum iyice psikopatlaştı

Tabi ki imza atardım. Diğer çocuklar ne yapsın, onların ne suçu var ?

Etkilesin herkes bir kalıpları yetişecek arkadaşım o zaman hepsi sınavlardan yüz alsın az alan etkilenir.. Hepsinin boyu kilosu aynı olsun kısa olan etkilenir... Hepsinin herşeyi aynı olmak zorunda olmadığı gibi davranışlarına aynı değil daha 5 yaşındaki bir çocuğun zor alıştığı bir sınıfı değiştirmek eğitim değil.. Robot değil bunlar insan daha annesinin koynundan 20 kişilik sınıflara gidiyorlar kolaymı

Herkes bir kalıptamı yetişecek yazmak istemiştim

Etkilesin herkes bir kalıpları yetişecek arkadaşım o zaman hepsi sınavlardan yüz alsın az alan etkilenir.. Hepsinin boyu kilosu aynı olsun kısa olan etkilenir... Hepsinin herşeyi aynı olmak zorunda olmadığı gibi davranışlarına aynı değil daha 5 yaşındaki bir çocuğun zor alıştığı bir sınıfı değiştirmek eğitim değil.. Robot değil bunlar insan daha annesinin koynundan 20 kişilik sınıflara gidiyorlar kolaymı
Siz bu durumda olsanız imza atmazdınız, ben ise imza atardım bitti. Uzlaşmak zorunda değilim sizinle.

Merhaba hanimlar kizim anasinifina basladi...uyum sorunu yasamadi.fakat bir arkadasi yasiyor.
Annesi cikis saatine kadar kapida bekliyor ve cocuk anneyi ne zaman isterse goruyor.
Ogretmen hanim bu durumdan cok rahatsiz.dersim bolunuyor ve diger cocuklarda annesini soruyor dedi.
Imza toplayin baska sinifa gitsin artik enerjim kalmadi dedi.
Olaya vicdani yonden bakarsak zor bir karar.ama 1 cocuk icin diger cocuklarin etkilenmesi de uzucu.siz olsaniz imza atarmiydiniz gitmesi icin.
Annesi asla geri adim atmiyor ve bekliyor .
Ben olsam imza atmam. Anneyi ikna etmenin çaresini arardım. Çocuğu sınıftan atmak, onun psikolojisini çok kötü etkileyecektir.

Merhaba hanimlar kizim anasinifina basladi...uyum sorunu yasamadi.fakat bir arkadasi yasiyor.
Annesi cikis saatine kadar kapida bekliyor ve cocuk anneyi ne zaman isterse goruyor.
Ogretmen hanim bu durumdan cok rahatsiz.dersim bolunuyor ve diger cocuklarda annesini soruyor dedi.
Olaya vicdani yonden bakarsak zor bir karar.ama 1 cocuk icin diger cocuklarin etkilenmesi de uzucu.siz olsaniz imza atarmiydiniz gitmesi icin.

Başka sınıfa gitmesi çözüm değil. Öğretmen yanlış akıl vermiş. Sorunu çözmek yerine başka meslektaşına atmaya çalışıyor. Başka sınıfa gitse bu sefer başka bir anne gelip bu konunun aynını açacak. Öğretmen müdürle konuşsun, müdür veliye kurallara uymaları gerektiğini yoksa okula devam edemeyeceklerini söylesin.

Öğretmenin bu yaptığı da suç sizi bu şekilde orgutleyemez . Veli bu konuda bimere 147 ya bildirimde bulunsa kendi başı belaya girer . Başka sınıfta çocuk düzelmeyecek. Okul rehber ogrt . Anasınıfı öğretmeni ve veliyle birlikte çalışmalı. Öğrt. Sıkıldığı için başından atmak istiyor

Bence imza ver sonra özgüvensiz bir çocuk olacak ama önce siz konuşun anneyle bilmiyoruz belki gerçekten yalnız bırakmamak için geçerli nedenleri vardır öğrenin belki paylaşır

İşte enn zor veli tipi... İnsanı mesleğinden soğutan cinsten.

Çocuklar okula başlayalı 2 aya yakın bir zaman oldu. Okula uyum süreci 2 haftadır,2 haftayı geçen zamanda çocukta ayrılık kaygısı devam ediyorsa bir uzmandan yardım alınması gerekir. Ama anladığım kadarıyla burada ayrılık kaygısını yaşayan çocuk değil anne..Ve bu anne hiçbir çözüm yoluna yanaşmamış,yanaşmadığı gibi de çocuğunun da bu kaygıyı yaşamasına neden oluyor. Muhtemelen annesi çocuğa ben seni bekliyorum,korkma beni istediğinde görebilirsin vb.şeyler söylüyordur. Çocuk da bunları duyduğunda anneden aldığı mesaj şu; "okul korkulacak bir yer ve güvenli bir yer değil,öğretmenim beni koruyamaz,okuldaki söz sahibi kişi,kuralları koyan kişi annem o yüzden ben sınıftan istediğim an çıkarım,çıkamazsam ağlarım nasıl olsa annem her an yanımda"

Bu gibi durumlarda öğretmen çaresiz kalıyor çünkü ortada işleri zorlaştıran ve öğretmenin yardımlarına,uyarılarına kulak asmayan bir anne var. Çocuğu alıştırmak için ailenin de yardımcı olması lazım hatta en çok iş aileye düşüyor. Ama alışamayan kişi anne olunca ve öğretmeni hiçe sayıp kendi bildiğini yapmakta ısrar ediyorsa bu durumda öğretmen de artık yılmış olabilir ve bu çok normal.. Sonuçta işini aksatacak etmenler bunların hepsi,motivasyonu düşürecek şeyler..Tüm zamanını anneyi ikna etmekle mi geçirecek?

Bazı veliler ögretmenlerin yönlendirmelerine ve dediklerine biraz da olsa kulak asmayı öğrenmeliler.. Kulak asmadığında işte bunlar yaşanıyor..

İmza olayına gelince o işten bişey çıkmaz,öğretmen size topu atmış çünkü o velinin rahatsızlık verdiğini, bu okulda sadece kendisinin veli ve sadece kendi çocuğunun olmadığını anlaması için böyle bişey istemiş olabilir.

neden bekliyor onu anlamadım. Annenin 1 haftadan sonra kapıda beklemesi demek çocuğun onu gördükçe hatırlaması unutmaması demek.bu durum yum sorununu çözmez ki.. 1 hafta herkes gibi kalmalı 2. Hafta Bahçede kantinde kalmalıydı. Sonraki hafta eve gitmeliydi.

Benim abim ve ablam da öğretmen. Sorunlarını nereyle çözmeleri gerekiyorsa kendileri çözerler. Velileri kullanmak nasıl bir mantıktır. Bence siz o kızdan ve annesinden önce öğretmeni sorgulamalisiniz. Ben oğlumun böyle bir öğretmeni olsun istemezdim. Oturup sizlerle dedikodu mu yapıyor kadın başka veliler hakkında. Belki yarın öbürgün sizin kızınız birine vuracak ne bileyim altına çişini yapmaya başlıyacak, cocuk sonuçta. imza toplayıp sizin kızınızı attirmasını ister misiniz. Oglumun okulunda da veliler girio cikiyor, çocuğunu erken alan var, aile katılımı için giden var. Her seferinde cocuklar ağlıyor mu bende annemi isterim diye.
Ben olsam imza vermem. Çok istiyorsa kendi görüşsün yonetimle. Yaklaşımı hiç doğru gelmedi bana ki benim oğluma bu şekilde yaklaşılsa öğretmeni kesinlikle sikayet ederim velileri orgutluyor diye.

Sabır bence. Bu sene 3. sınıf okutuyorum. Nakil bir öğrenci geldi. İlk gün ağladı gitti. Sonra 15 gündür arada ağlıyor. Arıyorum telefonda konuşuy0r annesiyle. 2 gündür kontörüm bitti.Kontör alınca araycam. Az kaldı eve gitmene haydi senle şu etkinliği yapayım diyorum. 3. sınıf da olsa yeni ortama alışmakta zorlanıyor. Her çocuk farklı farklı. Bir öğrencim neredeyse 3 ay annesiyle gelmişti 1. sınftayken. Anne iki kez okuldan almak zorunda kalmış 2 ay alışamadığı için . Koskaca kızdı. Hepsinden 2 yaş büyüktü. 3 ay ağladı dile kolay. Şimdi liseli
Helal olsun size. Mükemmel bir öğretmensiniz. Bastan atmak en kolayi. Onemli olan cocugu kazanmak.

Degerli yorumlarinizi okuyup paylasiyorum arkadaslar her fikir cok onemli benim icin tesekkur ediyorum

Omo ogrotmonnn soçlooooooo tayfası gelmiş yine. Burada sorun veli. Bariz belli. Premsesini bırakmak istemiyor. O zaman alacak okuldan. Orada bilmem kaç çocuk var öğretmen onları bırakıp onunla mı ilgilenecek. Alsın okuldan çocuğu evde ne yaparsa yapsın. Diğer çocukların da hakkını yemesin. Şu velilerde çocukların milletin merkezi olmadığını öğrensinler bir zahmet. Hadi şimdi öğretmene suç buluyorlar kendi çaplarında yarın öbür gün çocuk böyle nazlı olup işten kovulunca patrona ne diyecekler?Kuzenim çok iyi bir şirketin başında bu yeni gelen şımarık nesili anında postalıyor. Diğer patronlar da aynı şekilde postalıyor. Veliye aynen bunları söyleyip atın imzayı.

Veli de haksız,öğretmen de haksız bence.Ben çocuğa üzüldüm.
Öğretmen çözüme odaklı değil başından atmaya çalışıyor,veli anlayışsız bilemedim gerçekten.Acaba çocuk da psikolojik bir rahatsızlık falan mı var ? Bazı çocuklar da olabiliyor.

Back
X