Bebek Beslenmesi kızımın poposu hep kırmızı :S

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
merhaba

ben 2ay boyunca ıslak mendil kullanmadım her kakasında ılık su pamuk yardımıyla temizledim ,yumuşak bi bezle de tampon yapar gibi kuruladım ve her altını açışımda sudocrem sürdüm,hiç pudra kullanmadım,hiç de pişik olmadı ...

Kızlar oğlum 53 günlük sudocream pişik kremi kullanıyordum fakat anne sütü ile beslenmesine rağmen hafif ishal oldu gibi geldi bana normalde sindirim sonu malum gaz kaka yapamama sorunumuz vardı ama son 3 gündür yaptığı kakalar hem biraz sulu hemde yaparken öyle ishal gibi sesler çıkıyor..
altını temiz tutmaya çalışıyorum ama hafif gaz yapsa bezine kaka bulaşıyor.. dünden beri iri iri sivilce gibi şeyler çıktı pppsunda SANIRIM pişik oldu yavrum bende hemen ıslak mendili bıraktım sabahtan beri altını her açtığımda banyoya götürüp elimi yıkayıp totosunu temizliyorum sonra pamuklu bezle kuruluyorum tampon yapar gibi ve kuru kalsın diye krem de sürmüyorum.. yarına kadar takip edip geçmezse doktora götürücez.. kırmızı leke değilde böyle iri sivilce gibi poposunda çıkan oldu mu arkadaşlar en çok onu merak ediyorum ?

Islak mendil kullanmayın pamuk ve suyla temizlik yapın.
Ayrıca hergün saf zeytinyağı sürün popoya hemen geçecektir.

ben 40ı çıkana kadar uni baby yenidoğan aldım hep kırmızıydı poposu , ve dünyanın parası, sonra 1 tlye pamuk aldım ılık suyla siliyorum çook nadir pişik oluyor

anne sutumu iciyor mama kullaniyorsa alerjisi olabilir. benim kizim oldu cunku 40 gunluk suanda .. benim tavsiyem desitin pisik onleyici mor olani kullanacaksiniz tabi once doktora sormali birde fito krem antiseptik sikatrizan bu iki krem cok iyi gercekten fitoyu gece yatmadan once kullanacaksiniz.. ben islak mendili disari cikarsam kullaniyorum oda zorda kaldigim icin genelde evde ilik su ile silip kuruluyorum ozel bezler aldim pamuksu bude cok faydali olur. acil sifalar dilerim bebesinize

Bephantol pisik onleyici krem cok iyi ben canbebe kullandigimda kizim pisik olmustu tekrar primaya gecmistim ve bephantol pisik onleyici krem almistim eczaneden ilk gece surdum sabah baya gitmisti pisik 2. Gun biseyi kalmadi aninda etki ediyor zaten gonul rahatligiyla tavsiye ederim kesinlikle ;)

Komili bez+ lanolin (krem gibi süreceksiniz eczanelerde var) göğüs ucu için olan lansinoh krem var oda geçiriyor lanolin çünkü oda elinde varsa onu kullan+ ıslak mendilleri kullanmadan önce sıcak suyla yıka öyle sil poposunu+ mamasına ve yahut suyuna asla şeker koyma. Şeker de yapar. Sağlıklı günler

Prima kizimi ciger gibi.kizartti..
Molfix denedm.daha iyiydi, molfix paket bitince evdeki.primalardan taktim.gene 2gun..Belki alakasi yoktur bezle.diye.. Tekrardan mahvetti!

Prima Premium Care, Uni baby ıslak mendil ve sebamed pişik kremi kullanıyorum. Oğlum 9 buçuk aylık henüz pişik olmadı, umarım olmaz

Hayirli olsun bebisin
Ben oglum dogdugu andan itibaren iycr isitilip sogumuş zeytinyagini bir kavanoza koyup onunla kapadim altini ...masaallah hic pişik olmadi...simdi ikibucuk yasinda arada kizariyo onada arko tüp kullaniyorum hemen sönüyo...

Ben ıslak pamuk kullanmama rağmen pişik oldu kızımın poposu. Bezini değiştirdim düzeldi, her sefer olmasa da sık sık hametan pomad sürüyorum normal şimdi poposu.

Ben ıslak pamuk kullanmama rağmen pişik oldu kızımın poposu. Bezini değiştirdim düzeldi, her sefer olmasa da sık sık hametan pomad sürüyorum normal şimdi poposu.
Ben.de prima almistim.dogdugunda onu kullandom.daha 1haftalikken ciger gibi kizardi. Molfix aldim biraz azaldi ama.gecmedi.. demekki bezden degil.diye primaya tekrar gectim yine kotulesti ciger gibi kipkirmizi oldu... Sonra huggies aldim su an 2.5aylik ve hic pisik sorunumuz yok... her bebegin cildi degisik,bezlerj de ciltlerine gore degskenlik.gosterebiliyo... Hametan krem iyidir,bir de gogus ucu kremi Lansinoh da bize iyi gelmisti.. oneririm :)

Bu arada ben de bebegimin altini islak.mendille silmiuorum.. tuvalet kagidi rulosu ve ilik su dolu tasla geziyoruz evin icinde :)

Ben.de prima almistim.dogdugunda onu kullandom.daha 1haftalikken ciger gibi kizardi. Molfix aldim biraz azaldi ama.gecmedi.. demekki bezden degil.diye primaya tekrar gectim yine kotulesti ciger gibi kipkirmizi oldu... Sonra huggies aldim su an 2.5aylik ve hic pisik sorunumuz yok... her bebegin cildi degisik,bezlerj de ciltlerine gore degskenlik.gosterebiliyo... Hametan krem iyidir,bir de gogus ucu kremi Lansinoh da bize iyi gelmisti.. oneririm :)
Ya iste bebekten bebege degisiyo kimi bimin bezinden cok memnun kimi prima ben sleepy almistim yara oldu altini actikca agliyodum kizimin cani yaniyo diye simdi gunde bi tane sleepy kullaniyorum bitsin diye verecek kimseyi bulamadim atmaya da kiyamadim.

kızlar bebeğim 19 günlük oldu bugün maşallah.
ıslak mendili değiştirdim(sleppy di uniye geçtik) kaliteli bez markası almıştık(prima idi molfiz e geçtik) onu da değiştirdik ama yok yok olmadı..

ne yapsam...ne yaptınız..
Islak mendil kullanmayın. Pamuğu oslaton ve öyle silin. Pişik kremi yerine de saf zeytinyağı kullanın. Ben zeytinyağı kullanıyorum 12 günlük bebeğim çok şükür bir şey yok şimdilik. Zeytinyağınla yaptığı kaka vücuduna yapışmıuor biraz beklese de bebeğe zarar vermiyor.

Back
X